Statistiek

Comments Posted By Janiek

Displaying 31 To 60 Of 135 Comments

Verslaving

Er is denk ik nog een verschil tussen een ziekte en eeen verslaving: een ziekte ‘maak je door’, er komt een keer een einde aan. Een verslaving daar ‘leer je mee omgaan’, verdwijnen doet zoiets geloof ik niet. Iets van jezelf achterlaten zonder het ergens anders weer tegen te komen, dat heb ik (nog) niet meegemaakt.

» Posted By Janiek On August 19, 2009 @ 18:13

Buurtgedichten

Ans heeft het al gezegd :-)! En terecht!

» Posted By Janiek On October 10, 2009 @ 17:27

Wantrouwen

Ik hoop dat ze het leest, maar heb er weinig fiducie in dat het wat uit zal maken. Maar dat je het gezegd hebt, is goed. Stoer stuk!

» Posted By Janiek On July 21, 2009 @ 19:21

Embody / Us body

Like every good poem, it communicates before it is understood. If ever it will be. And in the meanwhile it keeps me thinking.

Mooi, hoor, Karin!

» Posted By Janiek On August 09, 2009 @ 12:30

Vloeken helpt

Dat zal wel loslopen, Paul, want sinds dit onderzoek kun je vloeken eigenlijk niet meer zien als een overtreding van het tweede gebod: als het ergens goed voor is, is het geen “ijdel” (=vergeefs) gebruik van de de naam des Heren ;-)!

» Posted By Janiek On July 22, 2009 @ 18:23

Grappig, nu ik erop let, merk ik dat ik toch anders vloek dan ik dacht. Gisteren struikelde ik twee treden naar beneden op de trap, met mijn scheenbeen op zo’n scherpe rand, en toen was het toch gewoon “godverdomme”. “Shit” was blijkbaar niet genoeg. Het was een verheugend besef, dat ik nu minder lang pijn geleden heb dan wanneer ik niet had gevloekt :-).

» Posted By Janiek On July 18, 2009 @ 12:36

Een vriendin van me probeerde ooit de behoefte aan krachttermen van haar kind te kanaliseren door het “fiemeleguizen” als alternatief voor een knallende vloek aan te bieden. Françaises zeggen “mince” in plaats van”merde” en “punaise” in plaats van “putain”. Volgens mij blijft het moeilijk om daar je gevoel in te leggen. Misschien is vloeken ook wel “aangeleerd”, maar in elk geval haal je er meer mee uit je tenen dan met bedachte alternatieven.

» Posted By Janiek On July 15, 2009 @ 22:57

@ Spaink: dat had ik er nog niet uit opgemaakt, dat politiek correct vloeken minder werkzaam zou zijn ;-). Voor mezelf zou ik zeggen, je moet er toch een negatief gevoel mee uiten, dus het moet niet te bloesemig zijn. “Ssshit!!” is bij mij spontaan en afdoende.

» Posted By Janiek On July 13, 2009 @ 10:43

LOL! Ik had vroeger een onderwijzer, die was zozeer in de Heer dat hij zichzlef had aangeleerd om ‘halleluja’ te roepen, wanneer hij zichzelf met een hamer op zijn duim sloeg. Anderen hadden andere strategieën om niet te zeggen wat niet gezegd mocht worden: ‘jemie kremie’, ‘groot verdriet’, ‘potjandroppie’, ‘potsalamander’, etc. ad infinitum.

» Posted By Janiek On July 13, 2009 @ 08:03

Oh dammit…

Goh ja, wat een bemoedigende man. In tobberige tijden kijk ik graag naar dit gedicht van hem, dat langs de weg op Ruigoord staat:

http://www.apiciana.nl/vinkenoog.jpg

» Posted By Janiek On July 12, 2009 @ 22:26

Vreemde vogels

Ja, dat woorden zoveel kunnen doen. Ik geniet er al de hele dag van: “een cruciale notie”, “vier het verschil, en geniet van de overeenkomsten”. Er zit zoveel feestelijkheid in.

» Posted By Janiek On June 14, 2009 @ 21:23

Ik ben blij dat je het in dit verband benadrukt: sommige transen willen helemaal niet morrelen. Je kunt ook dolgelukkig zijn en feest vieren als blijkt dat je die grenzen van sekse en gender kunt passeren. En tegelijk blij zijn met mensen die nog iets anders in de wereld zetten. Verschillen vieren, ook heel mooi.

» Posted By Janiek On June 13, 2009 @ 22:33

Zometeen

Tot zo :-)!

» Posted By Janiek On May 20, 2009 @ 16:22

Ongemakkelijk leuk

@ juzo: het verband tussen jouw opmerking en dit blog ontgaat me totaal.

» Posted By Janiek On May 01, 2009 @ 13:45

Aanmelden

Misschien kunnen de vaste bloglezers allemaal een rooie anemoon (zijn die er nog op 20 mei?) in hun haar of knoopsgat doen. En dan naar elkaar toe klitten bij het borrelen. Dan zien we eens wie we ook nog zijn ;-).

» Posted By Janiek On April 28, 2009 @ 16:50

Prosumers

Met oog voor de beperkingen blijft er toch genoeg over om enthousiast over te zijn, wat mij betreft.

Ik heb er wel vertrouwen in dat mensen hun kritische vermogens blijven ontwikkelen en niet alle informatie op dezelfde waarde schatten. Niet iedereen, maar dat is ook niet te ondervangen met “gecontroleerde media”.

» Posted By Janiek On July 03, 2009 @ 14:14

@HenK: Dat is toch niet nieuw, dat je zelf verantwoordelijk bent voor het ontwaren van perspectief, uitgangspunten en doelen van “alle informatie”? Vroeger werd er misschien meer op vertrouwd dat anderen (uitgevers, bibliothecarissen, professoren) het wannen van het graan wel voor hun rekening namen.

Leren perspectief te zien vind ik wel belangrijk. De waarde die sommige mensen bijvoorbeeld aan de uitingen op geenstijl.nl en aanverwante plekken hechten en wat zij daaruit concluderen over de “stem des volks” is daar een voorbeeld van. Een relatief erg kleine groep mensen krijgt daardoor onevenredig veel “gewicht”.

» Posted By Janiek On July 02, 2009 @ 20:04

Exbo’s

@ Ans: Ja, dat is inderdaad een andere discussie.

» Posted By Janiek On June 16, 2009 @ 08:35

@ Ans: nee hoor, integendeel. Wat me trof was dat je in algemene termen schreef over dingen die door mensen meestal zo verschillend beleefd worden. Zodra je aangeeft dat je eigen gevoel en je omgeving een rol spelen in dat het jou bezighoudt, dan kan ik het iets beter plaatsen. Dat is alles.

Voor mezelf laat ik de waardering van de dingen waar het om te doen was liever over aan de mensen die er echt mee te maken hebben, omdat ik er zelf te weinig ervaring mee heb. Ik ben niet promiscue en ik heb geen problemen met intimiteit, maar of dat met elkaar te maken heeft? Ik weet het niet.

» Posted By Janiek On June 14, 2009 @ 23:26

Ans, nu je aangeeft dat je vanuit je persoonlijke ervaringen schrijft, kan ik het iets beter plaatsen.

» Posted By Janiek On June 12, 2009 @ 15:20

@ Ans: Sorry als ik je verkeerd begrepen heb, maar ik had echt de indruk dat je bij mensen met wisselende seksuele contacten intimiteitsproblemen vermoedde. En ik dacht, ach, laat die mensen dat zelf uitzoeken, of dat al dan niet aan de orde is.

Zelf ben ik zo monogaam als ‘t maar kan (bijna 30 jaar samen), maar ik ben er wel gevoelig voor als ik de indruk krijg dat iemand anderen allerlei motieven toeschrijft en er zelfs (zoals in 20) waardeoordelen aan verbindt. Dan wil ik mij daar soms ook over uitspreken.

» Posted By Janiek On June 12, 2009 @ 12:33

@ Ans 15: Is het niet vooral aan degenen die het betreft om te bepalen of zij hun (promiscue) gedrag als voortkomend uit intimiteitsproblemen zien? Misschien is er, net als bij die mensen die honkvast of alleen zijn, “niks mis mee”.

» Posted By Janiek On June 11, 2009 @ 23:08

Naar mijn idee doet ook Karin niet ‘makkelijk’ over intimiteit en geaardheid. Dat het niet voor je hele leven vastligt, zegt niets over onze behoefte aan houvast. Daar gaat dit stuk toch juist over? Over de tranen die het geeft als er op een punt wat zo belangrijk gevonden wordt voor je identiteit veranderingen plaatsgrijpen?

» Posted By Janiek On June 08, 2009 @ 08:31

Ah ja, een ui! Wat een prachtig beeld: ik krijg er werkelijk tranen van in mijn ogen :-)!

En het is echt precies zo! Ik kan het weten ;-).

Mooi beschreven, Karin :-).

» Posted By Janiek On June 02, 2009 @ 20:56

Giechel

Ik zie dat niet. Kun je het me uitleggen?

» Posted By Janiek On April 05, 2009 @ 12:50

@ juzo: Is dat hier aan de orde dan?

» Posted By Janiek On April 05, 2009 @ 11:36

Muskus

Karin: Goeie timing ook, met de lentekriebels in de lucht ;-).

» Posted By Janiek On March 24, 2009 @ 15:57

Karin: dan ben ik nieuwsgierig wat je daarvan gemaakt hebt :-)!

» Posted By Janiek On March 23, 2009 @ 19:55

Karin: ik ben weer niet helemaal duidelijk, denk ik ;-). Wat mij – maar dat kan aan mij liggen – opviel, was het *zijn* in de laatste regel. Had daar ook *haar* kunnen staan?

Al lezend liet ik me lekker meeslepen en omdat het voor mij blijkbaar nogal vanzelfsprekend is dat degene die ik wil zoenen een *zij* is, was ik verrast in de laatste regel een *hij* aan mijn lippen te hebben. Pas toen bedacht ik me dat ook ik bij muskus eerder associaties met mannelijkheid heb.

Goeie zet om ‘muskus’ te nemen ipv ‘majordomus’!

» Posted By Janiek On March 23, 2009 @ 17:29

Hartstikke mooi! Ik ben wel benieuwd of jouw associaties bij “muskus” ook zo dwingend in de richting van “zijn geur” in de voorlaatste regel wijzen als de mijne. Of is het puur toeval?

» Posted By Janiek On March 22, 2009 @ 21:25

«« Back To Stats Page