Giechel

Gisteren zag ik een oud exemplaar van nrc.next liggen toen ik bij een klant een rookpauze nam. Ik sloeg het blad open. Op pagina drie stond een grote foto van het beeld van Lenin dat afgelopen woensdag door een explosie ernstig was aangetast. Je ziet de betreffende foto hiernaast.

Ik keek ernaar en al na een seconde kon ik mijn lachen niet inhouden. De mevrouw die tegenover me zat te roken keek me nieuwsgierig aan, dus ik schoof de krant naar haar toe. En zij reageerde net zo. We kregen uiteindelijk alletwee de slappe lach en toen we waren bijgekomen heb ik voor ons alletwee een fotokopie gemaakt.

Of ‘t zo bedoeld was of niet, wie zal het zeggen. De explosie vond plaats op 1 april, dus er is gerede kans dat dit precisiewerk was. Want zeg nou zelf: het ziet er toch uit alsof Lenin zo’n tetterende scheet heeft gelaten dat zijn jas erdoor aan flarden is gescheurd?

Author: Spaink

beheerder / moderator

6 thoughts on “Giechel”

  1. Ja, had ik precies hetzelfde. Ik heb een abonnement op NRC Next en deze foto vrolijkte mijn ritje per stampvolle metro naar m’n werk echt op. Het grappige is denk ik vooral dat die benen er nog zo voluit staan. Associatie scheet had ik niet. Meer de kwetsbaarheid van de macht. Zo’n Boele Staal die op gewichtige toon preludeert over een “herenakkoord” bij de banken, en dan imaginair met een gigantisch gat op de bilpartij van z’n broek, al die gewichtige mannen moeten het vooral van de statuur hebben. Terwijl een vrouw met een groot gat in haar rok nog steeds vooral grappig zou zijn, niet belachelijk.

  2. Was er eigenlijk wel een explosie of is dit een 1 april Photoshop grap? Okay, ik zie nu dat er meerdere foto’s zijn, maar…

  3. Ik ben altijd erg op mijn hoede voor en bij mensen die iets lelijks mooi vinden.

    ‘°_°/’

    En da’s nie voor niks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.