Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Sandra

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Dat wrange mechanisme

Au…
Mijn zusje is overleden na jarenlange ziekte metachromatische leukodystrofie. Soort jeugddementie.

Je beschrijft wat mijn moeder vermoedelijk ervoer.
Ik zag het leven/haar persoonlijkheid al jaren voor haar dood niet meer.
Ze vegeteerde. Mijn moeder bleef haar met haar liefdevolle moederhart wel zien.

Wat een worsteling is het leven toch soms he.

Sterkte met accepteren dat ze is wat ze nu geworden is.

» Posted By Sandra On March 09, 2016 @ 20:28

Verbod op gezond

http://www.petitiononline.com/fr33dom/petition.html

Tekenen dus!

» Posted By Sandra On September 26, 2013 @ 15:52

Pink Ribbon

Dus als ik het goed begrijp, is van het armbandje dat ik heb gekocht bij miss etam voor 9,95 maar liefst 8 cent naar borstkankeronderzoek gegaan ?!?!? Schandalig!! De volgende keer maar een euro extra in de bus van KWF, als zij tenminste wel het geld op de goede plek besteden.

» Posted By Sandra On November 17, 2011 @ 17:36

Lustrum

Vond het zó stoer van je dat je deze foto hebt laten maken en publiceren! Hoe een mens kracht kan uitstralen JUIST door zich kwetsbaar te tonen, dat heb je hiermee heel goed laten zien.

Heb je ooit nog een excuus van Ephimenco gekregen trouwens? Die man zou zich toch kapot moeten schamen. En zo niet, doet er eigenlijk ook niet toe. Zijn probleem dat ie zo bekrompen was/is.

Gefeliciteerd met je lustrum! Dat er nog maar veel mogen volgen!

» Posted By Sandra On April 06, 2011 @ 20:02

Kopzorgen

Liever toch geen rechter met een vissticker op de kont van zijn/haar auto als ik ooit voor het gerecht zou moeten komen…
En roze lintjes vind ik ook idioot trouwens.
Maar ja, aan de andere kant, draag ik mijn bidsprinkhaan T-shirt met armpjes over elkaar heen (n.a.v. tip van jou ooit) ook met licht vilein plezier. Dus who am I to judge?

Lastig, lastig, lastig. Ik kauw (on)rustig voort.

;-)

» Posted By Sandra On March 22, 2011 @ 23:39

En wel hierom:

Wij verwende westerlingen hebben geen flets benul wat vrijheid is. Omdat we het al hebben en dat als vanzelfsprekendheid ervaren.
Dank voor het bewustzijn/ -worden, Karin!

» Posted By Sandra On February 01, 2011 @ 20:26

Toeval

Herkenbaar, maar raar dat katten makkelijker ontroering, vertedering (liefde? onvoorwaardelijk nog wel?) kunnen opwekken (en geven? of is dat wishful thinking?) dan heel veel mensen. En ook, dat je onmogelijk gedrag van een kat met meer geduld (en liefde) kunt verdragen (en corrigeren) dan dat bij veel medemensen het geval is. En vice versa. Ik ben ook geen heilige.
Hoe dan ook, dank mama natuur voor katten! Zo voel je nog eens wat ;-)

Sterkte met je herfstdip, maar volgens mij heb je een goede dag vandaag.

» Posted By Sandra On October 27, 2010 @ 22:33

Kleine beetjes

Hey Karin,

Had me voorbereid op een langdurige afwezigheid vanwege je nieuwe boek, maar fijn dat je met enige regelmaat toch nog dingen schrijft.
Compliment voor je reactie naar Andreas.
Ik hou er niet zo van neerbuigend te doen, maar degenen die daarin excelleren, mogen gerust op hun beurt van hun hoge paard getrokken worden. Hear hear girl!
En ik zal eens kijken op flattr. Vind het een sympathiek idee. Ik jat/leen genoeg ideeëngedachten/meningen van jou en sommige anderen. Daar mag best wat tegenover staan.

» Posted By Sandra On August 14, 2010 @ 22:43

Informatie overload

Waaaah! En waar kies je nou voor om de focus op te leggen bij die information overload? Er is zo veel om te weten, zo veel om je potentieel voor te interesseren, maar je moet kiezen. Om knettergek van te worden soms. Wil ik een generalist zijn, die overal iets van weet? Of kies ik ervoor me te verdiepen in dingen die er echt toe lijken te doen? En wat doet er dan toe? Wie het weet mag het zeggen.

» Posted By Sandra On August 05, 2010 @ 22:10

Bewaarplicht onrechtmatig uitgevoerd

Even wat ergernis uiten over alle schooljuffen (-meesters vooral blijkbaar, die Bert Visscher maakt het helemaal bont) die menen te moeten etaleren hoe goed ze zelf wel niet zijn in het redigeren van stukken. Als je dat per se moet laten weten en het uitsluitend opbouwend bedoelt, kan het dan niet gewoon persoonlijk per mail naar Karin? Zonder anderen ermee te vermoeien? Zie rechts het linkje Bert!

Persoonlijk lees ik liever een inhoudelijk sterk stuk dat goed onderbouwd is, met misschien her en der een spelfoutje, dan een foutloos maar zouteloos stuk.

Moest ik even kwijt.

Dank weer Karin!

» Posted By Sandra On July 16, 2010 @ 19:51

Fnuikende automatisering

Karin, mede door jouw betoog destijds en andere kritische stukken in o.a. nrc next van artsen heb ik ook bezwaar aangetekend tegen het EPD. (Met schaamrood op de kaken: toen het werd geïntroduceerd dacht ik in mijn onnozelheid: goh, goed plan zeg.) Ik vind het zo fijn dat er mensen zijn zoals jij die hun gefundeerde kritiek niet voor zichzelf houden, maar delen. Ik verkeer omtrent veel dingen in onwetendheid, omdat ik niet de tijd, noch het intellect heb om “alles” zelf tot op de bodem toe uit te zoeken. Geen idee waar ik moet beginnen soms. Welke bron is oprecht? Ik heb op veel gebieden niet voldoende vermogen om kaf van koren te onderscheiden. Heel fijn dat er betrouwbare mensen als jij zijn (zoals verder voor mij bv ook Rob Wijnberg, Herman Philipse, Bas Haring, Alain de Botton, Femke Halsema, noem maar op, waardevolle input leveren.) Al ben ik het heus niet altijd met je eens (heel vaak wel), het is te volgen waarop jij je mening hebt gebaseerd. Je geeft je bronnen weer en toont discrepanties daarin aan. Bedankt voor het delen van je spitwerk, kritisch denkvermogen en genuanceerde oordeel. (Kan je geen workshop geven hoe anderen dat kunnen aanpakken?!) Maar echt, ik waardeer het enorm wat je doet! Daar waar ik soms een ongemakkelijk gevoel bij heb maar niet de vinger erop kan leggen waarom, geef jij het woorden, argumenten. Thanks!
Nah, genoeg geslijm weer he. ;-)

» Posted By Sandra On May 12, 2010 @ 23:11

Whoops

Grappig dat die vergissing er was. Gelukkig is ze beland bij iemand die zich verdiept heeft in genderissues. ‘t Maakt ook geen bal (sorry, flauw woordgrapje) uit welk geslacht hij/zij heeft, om op te vreten is Max toch wel!

» Posted By Sandra On May 12, 2010 @ 23:22

Exit screening

Lieve Karin,

Je bent “Linda de Mol-fan” geworden door gooische vrouwen te kijken. Waarom stuur je dit niet in naar het magazine Linda? En godbetert naar de Viva, de Libelle, de Margriet en noem al die troep maar op? Dan bereik je veel meer vrouwen die je, ook met dit stuk weer, kritisch kan laten nadenken. Velen van ons leven in zalige onwetendheid en laten ons van alles aanpraten. Als je hiervoor te bescheiden bent, mag ik dan zo vrij zijn iemand daar in de redactie op te wijzen? Alle credits naar jou uiteraard! Alleen prediken in eigen parochie (dat klinkt onaardig, maar zo bedoel ik het allerminst!) levert te weinig op, denk ik. Ik gun iedereen je kritische blik!
Hartelijke groet, Sandra (“Karin-fan”!)

» Posted By Sandra On June 28, 2010 @ 19:32

Feestmaal :)

Van harte gefeliciteerd!
Haha, 8.49 uur, de laatste gast is net weg… Goed teken!

Enneh, nog bedankt voor je waakhondgedrag: las gisteren in de krant dat Advance persoonsgegevens van 2,2 miljoen mensen moet vernietigen. Kabinet heeft besloten dat CBP sneller boetes mag opleggen, maar de Tweede Kamer moet nog akkoord gaan.
Jij maakt het verschil door “verschillig” te zijn.

» Posted By Sandra On December 20, 2009 @ 12:40

Kiezen tegen kanker

beste karin,

een vriendin vertelde me over de column van je die zij vorige week op de radio had gehoord. het klonk mij allemaal een beetje ongenuanceerd in de oren. daarom heb ik je even gegoogle-ed (schrijf je dat zo?) om te kijken of dat ook nog ergens stond. volgens die vriendin werden er een paar harde noten gekraakt. Bijzonder. KWF lijkt me toch een redelijk betrouwbare organisatie die niet zomaar wat uit zal kramen.

Dus ik dacht laat ik zelf maar eens gaan rondpluizen op het world wide web. Maar waar begin je dan? Nu is er volgens mij niet zo’n organisatie als kwf in Nederland. dus waar zoek je dan? bij de GGD? Minsterie van VWS? Hmm. ik bedacht me toen dat er in andere landen vast ook wel kankerorganisaties zouden zijn. Dus ik ging op zoek naar soortgelijke organisaties in europa. Daar vond ik het volgende:

– Belgie, vlaamse liga tegen kanker: “Wetenschappers zijn het erover eens: als u gezond en gevarieerd eet, voldoende beweegt en een juist gewicht aanhoudt, hebt u statistisch gezien 30 tot 40% minder kans om kanker te krijgen.” Voor roken zijn ze nog wat stelliger: “In de meeste landen is tabak verantwoordelijk voor 30% van alle kwaadaardige tumoren. Tabak is daarmee de belangrijkste oorzaak van longkanker. Maar roken is ook verantwoordelijk voor kankers aan de keel, pancreas, nier, blaas en (zeker in combinatie met alcohol) mond en slokdarm.”

– Enegland, cancer research UK: “Healthy Living. Did you know that around half of all cancers could be prevented by lifestyle changes?” en ook: “Many people believe that getting cancer is purely down to genes, fate or bad luck. But through scientific research, we know that our risk actually depends on a combination of our genes, our environment and aspects of our lives, many of which we can control.”

– Duitsland, Krebshilfe: Die gaan nog eens tukje verder: “Prävention und Früherkennung sind die wichtigste Basis für ein Leben ohne Krebs. Das Ziel der Deutschen Krebshilfe ist es, die Krebskrankheiten in all ihren Erscheinungsformen zu bekämpfen. Dies bedeutet auch, dass man dem Krebs durch eine gesunde Lebensweise aktiv vorbeugt.”

Ik ben ook geen dokter, maar goed… Deze 3 organisaties zeggen volgens mij zo’n beetje hetzelfde als het kwf. (en ook wat we eigenlijk toch al lang allemaal weten) dan lijkt het me niet zo onwaarschijnlijk dat daar ook een soort van warheid in zit. Hoe is toch wel bekend dat roken, ongezond eten, teveel alcohol enz slechtis voor de gezondheid. kwf zegt dat het risico groter wordt als je ongezond leeft. logisch lijkt me. Maar jij gaat in je column een stuk verder… Want ik heb kwf er in hun website er niet op kunnen betrappen dat zij ergens zeggen dat het je eigen schuld is als je kanker krijgt/hebt als je rookt of je dik bent. Of wat dan ook. Dus beste karin, ik vind dat je wel heel erg kort door de bocht gaat met zo’n opmerking. En, ik vind het ook best vervelend merk ik, want mijn moeder is een tijdje gelden aan nierkanker dood gegaan en zij (en wij ook) hebben toen heel veel steun gehad van het kwf, met hun informatie en telefoongesprekken. Dit is niet een organisatie die patiënten een trap na geeft. Integendeel.

groetjes van sandra

» Posted By sandra On November 09, 2009 @ 20:31

Suus

Au…

Ik mag blijkbaar niet alleen “au…” versturen, want dan krijg ik een melding dat mijn bericht te kort is. Vandaar deze zinloze toevoeging.
Sandra

» Posted By Sandra On February 10, 2009 @ 23:39

Atheïsten zijn stoerder

Hallo Karin,

Ere wie ere toekomt. Ik heb je column met jouw toestemming op mijn Hyves geplaatst, met vermelding van je naam en een link naar je site en hij is in 1 dag tijd al door 58 mensen gelezen en door diverse mensen gecomplimenteerd. Je hebt zo redelijk beredeneerd (is dat dubbel?) je mening onder woorden gebracht. Ik zou willen dat het op de voorpagina van ieder dagblad geplaatst werd. Als prikkel tot nadenken.
Nogmaals dank voor het delen. Keep up the good work, you power woman!
Sandra

» Posted By Sandra On February 09, 2009 @ 22:35

Kinderporno: niet bestrijden, maar verstoppen

In de publieke ruimte kunnen we als burgers (dus ook kinderen) rekenen op bescherming van de openbare orde en de goede zeden. Het internet is de digitale equivalent van de publieke ruimte. Wie beschermt daar de openbare orde en de goede zeden? Stuitend dat er kennelijk alleen cometische maatregelen worden genomen als het om digitale kinderporno gaat. Niet aleen etalagepolitiek maar ook de bekende struisvogelmethode. Wat je niet kunt zien, is er niet. Vreselijk. Je hebt het punt op de agenda gezet. Waarvoor dank!

» Posted By Sandra On February 19, 2008 @ 17:12

Zelfmoord gaat niet op recept I

voor alle lotgenoten,

ondanks alle goeie bedoelingen van andere, blijf ook ik iedere keer kampen met zelfmoord neigingen.
en dat te bedenken dat ik hulp heb, maar mijn gedachtes blijven van mij. ik kan zoveel van me af praten, en men praat met mij, het komt toch niet binnen.
tuurlijk vraag ik me af wat ik andere aandoe, en het maakt het idd erger, alsof ik al niet genoeg schuldgevoelens heb.
maar de gedachte dat die nabestaande, zich niet meer hoeven zorgen te maken over mij, maakt het alleen maar verleiderlijker.
voor degene die niet weten waar ze over hebben, jullie zullen het nooit begrijpen. het heeft daarom ook geen nut om het uit te leggen.

waarom, vraag ik me af?

zoveel vragen!
dag in, dag uit.
wie beantwoord ze voor mij?
toch zeker niet ik!
vraag dat niet van mij.
omdat ik volwassen ben, en al zoveel jaren wijs zou moeten zijn?
is het erg, dat ik het niet weet?
want eerlijk gezegd, weet ik het niet.
daarom,

waarom, vraag ik me af

» Posted By sandra On December 04, 2008 @ 22:03

«« Back To Stats Page