Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Anon

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Ga stemmen!

@45 Thanks, ik heb daar meteen een vraagformulier ingevuld. Overigens zal ik wel weer de enige in heel (onverschillig) Nederland zijn die daar een klacht/vraag over uit?!

» Posted By anon On September 14, 2012 @ 12:41

Hee thanks! Dat is verhelderend.
Toch vreemd dat er geen uitleg op het formulier bij stond daarover. Nu was het net alsof het niet uitmaakte of je op de PvdA of GL of SP stemde. Tenminste, zo zou je het kunnen uitleggen.
Ze hadden dan misschien beter iets van ‘gecombineerde restzetel’ kunnen schrijven.

» Posted By anon On September 13, 2012 @ 14:58

Wat ik vreemd vond, was dat er op het gele voorbeeld stembiljet dat ik in de brievenbus kreeg, stond bij PvdA: ‘gecombineerd met 5 (SP) en 7 (GL)’. En bij Groen Links en SP stond gecombineerd met PvdA en resp. SP en GL. Hoe kan dat, wat heeft dat te betekenen gehad?

» Posted By anon On September 13, 2012 @ 14:38

Zelfmoordforum [opgeheven]

42
Die gasten waren totaal gestoord, hun visie volledig vertroebeld en rammelend aan alle kanten. Hitler pleegde toch zelfmoord?! Als je daar trouwens iets voor nodig hebt dan is het wel moed. Overigens zou je die daad vanuit bepaalde uitleg heel goed fascistisch kunnen noemen. Het individu heeft in die visie immers überhaupt geen afzonderlijk bestaansrecht.

» Posted By anon On September 25, 2012 @ 20:37

Mooi, uitgebalanceerd en complex verhaal. Dat je het ooit op je wilde nemen Karin, hulde!

Gelukkig zijn er nog reacties bewaard gebleven, bijv. onder het artikel ‘Zelfmoord gaat niet op recept’.
Misschien kan hier nog een link/ verwijzing komen daarnaar?
En ook naar een paar goede adressen (andere fora, 113 website en ander infobronnen?)
Heel veel dank voor alles!

» Posted By anon On June 02, 2012 @ 11:14

Natuurlijke dood

Elmo (39) dat klinkt natuurlijk, maar is het dat ook? Wie zal het zeggen, of dat de vraag is. Veel sterkte in elk geval.

Zijn medische ingrepen altijd onnatuurlijk? In dat geval zijn we er gauw uit: dan leven we te lang, onnatuurlijk lang.

» Posted By anon On April 19, 2012 @ 15:33

Aan Elmo die schreef: “een nieuwe ik vinden zonder hoop op een structurele daginvulling (wegens klachten) en dus weinig voldoening probeer ik nu al jaren. eens is de koek op.”

Ik hoop erop dat je meer zult gaan schrijven, overal heen, in dagboeken, dagbladen, naar forums, naar ministers, naar instellingen die niet goed functioneren, naar medemensen in zelfde schuitjes. Een kort verhaal, roman wellicht.
De koek is pas op als de natuur de dood onherroepelijk aankondigt. Nog even niet liever. Schrijf!

» Posted By anon On April 19, 2012 @ 14:26

Betalen met je vingerafdruk

‘Amputation-ware’ wordt deze techniek soms genoemd in de Securitywereld… (hoef ik niet uit te leggen, toch?) Een vingerafdruk is ook trouwens ook zeer eenvoudig na te maken.

@ Jan Kuba: Het idee dat je ‘niks te verbergen hebt, dus ook niks hoeft te vrezen’ is gewoon niet waar. Je hebt heel wat te verbergen! maar misschien niet voor de politie of de Albert Hein, maar wel voor criminelen die ervandoor willen gaan met jou gegevens!

Identity-theft is een groot probleem geworden, en wordt steeds makkelijker doordat er centrale databases worden gemaakt vol persoonsgegevens. Controle op de beveiliging van dergelijke databases is er meestal niet en er is nauwelijks wetgeving voor.

Daarbij, iedereen die zich ergens over uitspreekt in deze wereld heeft tegenstanders; die zijn maar wat graag geïnteresseerd in jou persoonlijke gegevens, ook al heb je ‘niks te verbergen’.

» Posted By Anon On June 18, 2008 @ 01:39

Massa geeft macht

JuZo, iemand die anoniem wil blijven zal dat altijd kunnen; je hoeft maar naar een internetcafe te gaan, of met je laptop op zoek naar een draadloos internet. Criminelen zullen ze dus ook nooit vinden door alles maar af te tappen en datagegevens te bewaren. Dat is ook juist het probleem; niet de criminelen, maar de gewone gebruiker wordt geobserveerd.

en wat het staatsgevaarlijke mbt Anonymous betreft: dat valt reuze mee, alle communicatie is openbaar! En de aivd lijkt er gelukkig ook geen gevaar in te zien: ‘Wij zeggen nooit naar welke organisaties we onderzoek doen’, zegt een voorlichter van de AIVD, ‘maar op het eerste gezicht lijkt Anonymous geen bedreiging voor de nationale veiligheid’. (dePers).

En welke man het snorretje bedoelde je, deze? http://www.youtube.com/watch?v=B3IjcmOCfIg
(oja, en ehm.. Godwin’s law)

» Posted By Anon On May 19, 2008 @ 23:41

oja, en 14 juni staat anonymous weer op het Beursplein: http://seaarrrgh.com/

» Posted By Anon On May 17, 2008 @ 23:40

Juzo, in Belgie is hun kantoor inmiddels gesloten! http://www.youtube.com/watch?v=bnM48q_6m8c

In Nederland zal dat nog wel even duren, want de huidige ministers richten zich liever op een cartoonist dan op religieus gemotiveerde wantoestanden…

Het ‘anonieme’ moet trouwens niet al te zwaar worden opgevat; de communicatie is (vrijwel) volledig open en openbaar. Sommigen kennen elkaar, maar elkaar niet kennen maakt het ook wel weer spannend en leuk.

‘Verschuilen achter anonimiteit’ klinkt erg negatief, maar anonimiteit kan ook een een krachtig wapen zijn; als je iets anoniem wilt melden zul je met een goed verhaal moeten komen, want je kunt je niet beroepen op status, reputatie, macht enz.

Anonimiteit is ook iets anders dan geheim; iedereen is gedurende de dag in meer of mindere mate anoniem (hoeveel mensen kennen jou als je boodschappen doet in de supermarkt? en wie weet vervolgens wie je bent als je met je pin betaald?…) Op het internet is dat anders; elke stap is traceerbaar en controleerbaar. Daarbij wordt overal maar gevraagd om persoonlijke gegevens achter te laten en steeds meer gegevens kunnen met elkaar gelinkt worden. Gevolg hiervan is dat er meer over je bekend is dan je zou willen als je niet oppast, en als je bij alles wat je doet je naam achterlaat (of ip-adres) is er altijd wel iets te vinden wat tegen je gebruikt kan worden. Anonymous , en gelukkig steeds meer internetters, zijn zich hiervan bewust.

Anonimiteit zorgt ook voor een speciale dynamiek; ‘acceptatie door de groep’, ‘status’ en ‘reputatie’ zijn niet belangrijk en is vaak alleen maar een belemmering. Waar het om gaat is communicatie, de boodschap. Wie er achter die boodschap zit doet er vrijwel niet toe (zolang info verifieerbaar is tenminste..)

@Inez. een beetje para zijn houdt je scherp, maar ik denk dat het in Europa allemaal wel meevalt. Ten eerste hebben ze het veel te druk met Justitie die hun in Duitsland, Belgie en Frankrijk van vanalles verdenkt. Ten tweede zijn er geen strafbare feiten gepleegd; hooguit wat vervelende/grappige pesterijen (zoals het sturen van 1000-den faxen in Januari naar hun kantoren over de hele wereld), dus ik vraag me ernstig af met wat voor rechtzaken ze zouden kunnen beginnen.

@Karin, zonder jou/jullie research, de rechtzaken en de enorme hoeveelheid info had anonymous dit nooit kunnen beginnen. We zijn allemaal getuige geweest van wat er destijds gebeurd is omdat die info nu nog te vinden is op het net. Dat is waaruit Anonymous de motivatie heeft weten halen om dit te beginnen.

» Posted By Anon On May 17, 2008 @ 23:40

Anonymous demonstreert opnieuw

Een video-compilatie van de demonstraties wereldwijd volgt nog. btw. ook mooie plaatjes hiero: http://flickr.com/photos/johncanuck/

Helaas was de locatie ditmaal niet voor de deuren van Scientology, want daar hadden ze, heel toevallig, zelf een ‘anti-drugs demonstratie’ gepland. Er stonden ongeveer 4 personen te flyeren.

Opvallend genoeg hadden ze ook hun kinderen ingezet. Ze beweerden namelijk dat er talloze doodsbedreigingen zijn geweest en dat er rellen zouden uitbreken. Als ‘bewijs’ hebben ze wereldwijd DVD’s naar de politie gestuurd met youtubefilmpjes e.d. dus waarschijnlijk ook naar het buro in Amsterdam.

Wellicht verklaart dat waarom de politie met een volledig arrestatieteam zaterdagochtend op het station een aantal ‘gemaskerde mannen’ aanhield. (Uiteraard zonder gevolgen; ze werden na een gesprekje vriendelijk verzocht te vertrekken.)

Maar het was het een leuk feestje, en een geslaagde demonstratie. Het voelt goed om als Anonymous deze strijd voort te kunnen zetten.

*Anon wears his new, yellow shirt with pride*

» Posted By Anon On March 18, 2008 @ 23:55

Rumoer rond Scientology

Karin, allereerst wil ik je nog even bedanken voor je aanwezigheid bij de actie van 10 feb. ! ik hoop dat je je net zo hebt vermaakt als wij. (en schrijf maar vast in je agenda: 15 maart, nz-voorburgwal, a’dam ;)
Het was echt een leuke middag, en een zeer geslaagd wereldwijd protest:
http://www.dailymotion.com/related/7313668/video/x4dcig_road-to-february-10-2008-final-vers_politics

Xt, die ‘tentoonstelling’ is inderdaad verontrustend, maar het goede nieuws is dat het echt nauwelijks publiek trekt. hooguit 10 personen per dag, schat ik zo (ik ben er ruim een uur geweest, en heb slechts 1 bezoeker gezien). Verder stelt het als tentoonstelling ook bijzonder weinig voor; er zijn zo’n 10 beeldschermen met beelden van de de meest verschrikkelijke gevolgen van psychiatrie enzo. Niet echt indrukwekkend en erg doorzichtig, als je het mij vraagt. Wat ik wel jammer vind is dat bijna nergens te zien is dat het door CoS is georganiseerd, en ook in de media-aandacht die het heeft gehad wordt daar niet op gewezen :( (De video’s die ze daar vertonen zijn trouwens te vinden op internet.)

Verder moet ik je even corrigeren, het is niet *in* het stedelijk museum, maar in het PostCS gebouw; daar zitten allerlei bedrijven, een aantal expositie-ruimtes en idd ook het Sted.Museum. de ingang van het Sted.Museum zit zelfs aan de andere kant van het gebouw.

» Posted By Anon On February 17, 2008 @ 10:00

“als je verwijt is dat CoS critici de mond snoert, moet je CoS zelf vooral niet het woord ontnemen.”

Een website platleggen voor een paar uur per dag is iets anders dan ‘het woord ontnemen’. CoS heeft en had alle mogelijkheid om vrijuit te spreken. Tot nog toe hebben ze niet van die mogelijkheid gebruik gemaakt en er is geen reactie te vinden op hun website.

De DDoS is effectief geweest. Het resultaat van de acties is media-aandacht. Heel veel media-aandacht. Het gevolg hiervan is dat tienduizenden mensen zich nu verdiepen in de praktijken van CoS. Er zijn inmiddels meer dan 200 demonstraties gepland op 10 feb. Zonder de DDoS acties was dit nooit gebeurd.

» Posted By Anon On February 04, 2008 @ 09:58

«« Back To Stats Page