Anonymous demonstreert opnieuw

Voor de tweede keer heeft Anonymous wereldwijd demonstraties tegen Scientology gehouden. De dag die ze daarvoor kozen was 15 maart, de verjaardag van Hubbard. Voorafgaand aan de demonstratie lanceerde Anonymous een nieuw bericht aan Scientology via YouTube: Anonymous: The Fishman Affidavit & Scientology.

In Amsterdam waren er de eerste keer, in februari, zo’n zestig tot zeventig mensen. Nu waren het er tweemaal zoveel. Niet eerder zijn er in Nederland zoveel mensen bij een demonstratie tegen Scientology geweest… Anonymous pakt het groots aan. Bijna iedereen droeg maskers, het was immers een demonstratie van Anonymous. De maskers waren vriendelijk, er was een mevrouw die schattige Xenuutjes vouwde van ballonnen, veel mensen droegen pakken met een rode stropdas, er waren malle hoedjes en taart en cake (het was immers Hubbards verjaardag) zodat het er feestelijk uitzag en in het geheel niet grimmig. Veel pasanten wilden weten waarvoor die maskers waren wat Anonymi de kans gaf uit te leggen dat Scientology haar critici gewoonlijk niet al te netjes bejegent.

Er waren prachtige posters, waaronder een DIY-masker en een ‘Anonymous wants YOU!!’ poster (een vriant op de oude wervingsposters van het Amerikaanse leger). Maar ook een aandoenlijke smeekbede: ‘Become a hero. Plz.’ En er waren minstens twee ex-Scientologyleden die mee demonstreerden. Heel dapper, heel goed. En de sfeer was uitstekend, het voelde een beetje als een goed straatfeest :)

Op YouTube staan inmiddels een paar filmpjes die een goede indruk geven:

Op Flickr staan een paar goede fotocollecties:

Author: Spaink

beheerder / moderator

8 thoughts on “Anonymous demonstreert opnieuw”

 1. JAMMER DAT DE CAMERA ZO RONDSLINGERDE, ZO WORDT DE *BOODSCHAP* NIET ECHT GOED OVERGEBRACHT. HET KAN NATUURLIJK OOK AAN MIJN SNELHEID VAN REAGEREN OP BEELDEN LIGGEN

 2. Een video-compilatie van de demonstraties wereldwijd volgt nog. btw. ook mooie plaatjes hiero: http://flickr.com/photos/johncanuck/

  Helaas was de locatie ditmaal niet voor de deuren van Scientology, want daar hadden ze, heel toevallig, zelf een ‘anti-drugs demonstratie’ gepland. Er stonden ongeveer 4 personen te flyeren.

  Opvallend genoeg hadden ze ook hun kinderen ingezet. Ze beweerden namelijk dat er talloze doodsbedreigingen zijn geweest en dat er rellen zouden uitbreken. Als ‘bewijs’ hebben ze wereldwijd DVD’s naar de politie gestuurd met youtubefilmpjes e.d. dus waarschijnlijk ook naar het buro in Amsterdam.

  Wellicht verklaart dat waarom de politie met een volledig arrestatieteam zaterdagochtend op het station een aantal ‘gemaskerde mannen’ aanhield. (Uiteraard zonder gevolgen; ze werden na een gesprekje vriendelijk verzocht te vertrekken.)

  Maar het was het een leuk feestje, en een geslaagde demonstratie. Het voelt goed om als Anonymous deze strijd voort te kunnen zetten.

  *Anon wears his new, yellow shirt with pride*

 3. Anon, wellicht is het ene goed idee de volgende keer eerst een vergunning aan te vragen en daarna pas de datum bekend te maken… Dan werkt de truc van CoS niet meer. Tegelijkertijd vond ik deze locatie beter. het gaat er niet om dat CoS de demonstratie ziet, het gaat erom dat anderen, buitenstaanders, op de hoogte worden gebracht. Bovendien is dit vermoeiender voor ze, nu moeten ze mensen eropuit sturen om jullie in de gaten te houden in plaats van dat vanuit hun gebouw te kunnen doen.

 4. [rant]
  Dit was waarschijnlijk wel de laatste anonieme demonstratie. In 2009 wordt immers de OV Chipkaart ingevoerd en dan zullen die scientologen wel met scanners rondlopen om een-ieders kaart in te lezen.

  Ik kreeg vorige week de medelingen dat ze bij de NS een pasfoto wilden hebben voor op mijn voordeeluren kaart, dus die heb ik nu maar helemaal opgezegt. Veel meer kan je als welwillende burger niet doen in dit land :-/
  [/rant]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.