Boekennacht

Op vrijdagavond 13 april organiseert Athenaeum Nieuwscentrum (het Spui, hartje Amsterdam) de boekennacht. Tussen 20:00 en 23:00 zal een keur aan bekende en minder bekende schrijvers verhalen vertellen, columns voorlezen, commentaar geven en vragen beantwoorden. Aangezien de avond is vormgegeven als een live tijdschrift (zie de aankondiging op Youtube), stel ik me zo voor dat bezoekers ter plekke op zijn minst een ingezonden brief kunnen plaatsen, en welicht ook zelf een artikel kunnen inleveren. Mogelijk kunt u die avond ook een abonnement op een auteur nemen, je weet maar nooit…

Tot mijn grote plezier mag ik ook meedoen die avond. Ik ga vertellen over mijn komende boek, De benenwagen en lees er die avond een hoofdstuk uit voor. Athenaeum heeft beloofd om een keukentrapje paraat te houden voor me: het plan is dat ik mijn Canta voor de winkel parkeer, met behulp van dat trapje op het dak ervan klauter en dan bovenop de auto gezeten over mijn boek vertel. Nu maar hopen dat het die avond niet regent :)

Author: Spaink

beheerder / moderator

12 thoughts on “Boekennacht”

 1. Bij dit soort evenementen wou ik dat ik wat dichterbij het Spui in A’dam woonde… Veel plezier!

 2. Karin,
  ook ik woon te ‘ver’ weg, maar wees wel voorzichtig met die ‘beklimming’. Het is wel geen Kilamdjaro, maar voor mijn gevoel ‘hoog’ genoeg. En vrijdag de 13de is ‘gewoon’ je geluksdag.
  Kun je er een fillumpie met geluid ervan maken voor ‘ joetjoep’ dan kunnen we je in vol ‘ornaat’ bewonderen… Ach het gaat natuurlijk om de ‘inhoud’ van je verhaal. Maar bij ‘marketing’ van je gaat het natuurlijk om het ‘totaalplaatje’. Zet’m op. Succes. Als het fimpje er niet komt wel je ervaring aan ons vertellen hoor.
  De ‘trouwe fans’ van jou kun je niet in de steek laten hoor?!

 3. gaaf, geweldig idee,
  met paraplu
  maar liever een mooie warme dag, avond
  en een heel hoop mensen om jou en je canta
  heel veel succes

 4. Ah Karin, ik kom zeker na 22:00 even een foto nemen… jij op jouw Canta!
  En natuurlijk even spieken of je nog foto’s van mij in je boek hebt geplaatst :-)
  Succes!

  Groet van Jan

 5. Beste Karin Spaink,

  je email adres kan ik niet openen, dus maar op deze manier (boekennacht komt er het meest dichtbij). van Dini Glas (voormalig hoofdredacteur van Radio Signaal, de omroep voor de Amsterdamse gezondheidzorg), vernam ik dat jij ooit een column hebt uitgesproken voor Radio Signaal.

  ik ben op dit moment bezig om in het kader van het 5 jarig bestaan van RS een boekje samen te stellen met de beste 25 columns die de afgelopen 5 jaar voor RS zijn uitgesproken. een onafhankelijke jury gaat de 25 beste (geanonimiseerd) selecteren. mijn verzoek aan jou is of je de column die jij hebt uitgesproken beschikbaar wilt stellen voor de commissie en eventueel voor het boekje.

  ik hoor graag van je

  vriendelijke groet

  Andre Bos (Radio Signaal)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.