Statistiek

Comments Posted By Agnes

Displaying 31 To 60 Of 101 Comments

Media, modern en oud

Wikipedia zegt hierover:

“Sheikh Hamad bin Thamer bin Mohammed bin Thani Al-Thani is the owner of Al Jazeera,[1] the “Middle East BBC” which is based in Qatar. He also served as Chairman of the Board of Directors and President of the Board of Administration.[2]

He is the chairman of Qatar Media Corporation.”

Dit verklaart waarom de Al Jaazera medewerkers niet openlijk kunnen praten over wat ze van de ontwikkelingen vinden. Egypte nu verlost van een bondgenoot van de VS. Dát past in het plaatje van een Saoedische sheik. Maar dat is nog heel wat anders dan een democratisch proces ondersteunen. Ben benieuwd wat Al Jaazera zal laten zien over de ontwikkelingen die nu komen.

Ben overigens sinds het ontstaan van de Engelstalige Al jaazera blij met het bestaan ervan. Als tegenwicht tegen de Amerikaanse propaganda die we over ons uitgestort krijgen. Dat Al Jaazera zelf ook geen neutrale zender is kunnen we die zender niet kwalijk nemen. Een andere blik dan alleen de westerse is zeer welkom vind ik. Ook de westerse media lijken Al Jaazera nu te hebben ontdekt. Dit verrijkt onze blik enorm.

En nu zien of het mogelijk is om een democratische koers te varen. Dat zal niet meevallen. Maar dit is alvast een mooi begin.
Laat Barak Obama de wereld nu maar tonen wat hij waard is.

En aan de hand van de uitendstrategie van Al jaazera kunnen wij zien of de Arabische wereld werkelijk een verandering door gaat maken. Dat zou prachtig zijn!

» Posted By Agnes On February 12, 2011 @ 00:28

Mooi.
De persvrijheid, een van de voorwaarden voor democratie, bestaat dan wel niet nationaal. Met de komst van nieuwe media en internationale nieuwszenders is het uitoefenen van censuur bijna niet meer mogelijk.

Door wie wordt de engelstalige Al Jaazera eigenlijk gefinancierd en in de lucht gehouden?

» Posted By Agnes On February 12, 2011 @ 00:09

Toespraak

En weer ben ik blij dat Karin Spaink er is, met deze woorden, bij deze mensen, bij deze demonstratie.

Ook al is er een groter plan, van grote spelers, de mensen op het Tahrir plein verdienen onze steun en diep respect.

» Posted By Agnes On February 06, 2011 @ 10:53

Demo dam

“Want hoewel ik niet geloof dat het in the grand scheme of things ook maar ene zak uitmaakt of wij daar nu staat of niet, is het voor het moraal van de demonstranten in Egypte buitengewoon goed om te weten dat overal ter wereld mensen hun moed prijzen en hun doelen ondersteunen – dat we met hen meeleven, al is het van ver.”

Dat is waar.

Succes met spreken! Inderdaad een eer, lijkt me.

» Posted By Agnes On February 05, 2011 @ 15:20

Stabiliteit

Democratie is inderdaad geen exportproduct. We krijgen er namelijk geen goede prijs voor.

We willen zelf vrijheid hebben en democratie.
Niet te veel in landen die voor ons van stratgische waarde zijn, waar grondstoffen in de bodem zitten die wij nodig hebben om onze industrie op gang te houden, of waar we op een andere manier politiek of economisch belang bij hebben. We willen de vrijheid hebben om daar te halen wat we nodig hebben. Ten koste van wat dan ook. O ja, we moeten wel een beetje rekening houden met de publieke opinie. Als we die tegen ons krijgen, winnen we onze eigen verkiezingen immers niet meer. Dan zijn we zelf weg en hebben we helemaal geen invloed meer.

De hypocritie van de vrije markt. Je kan ook zeggen: de duistere kant van de vrije markt. We zijn er allemaal mee behept.

* Waar ik het heb over “we” en “ons” mag dat tussen aanhalingstekens gedacht worden. Iedereen die zich aangesproken voelt is welkom.

» Posted By Agnes On February 02, 2011 @ 07:37

Anonymous Pharao

Je kan democratie niet zomaar exporteren. De Egyptenaren hebben nou niet bepaald een democratie traditie. Wie weet brengen internet en nieuwe media de inwoners voldoende om de wens naar democratie te voeden. (Sterke boodschap)
Bovendien zijn de internationale belangen in de regio groot.

Geloof er eerlijk gezegd nog niet zoveel van, maar ik laat me graag verrassen :-)

» Posted By Agnes On January 30, 2011 @ 23:25

‘I am proud to be Egyptian today…’

@ Jeroen. Dank voor de tip!

En verder heft de oppositie El Baradai naar voren geschoven. Hij spreekt wijze woorden.

» Posted By Agnes On January 30, 2011 @ 20:26

Ook hij heeft het niet over de vorm van een alternatief. Hij wil een meer humaan leven voor zijn kinderen en alle Egyptenaren. Hij heeft het niet over democratie.

Ben er niet diep ingedoken. Maar vraag me af wat het is wat de Egyptenaren, de Tunesiërs, de Jemenieten willen, wanneer hun corrupte regimes vertrokken zijn.
Is er een programma?

Op burgeroorlogen zit niemand te wachten lijkt me.

» Posted By Agnes On January 30, 2011 @ 10:38

Egypte (updated)

Wij hopen dat er democratie komt. Maar of dat het is wat er van komt…

En man in het nieuws gaf aan dat het hem niet uitmaakt wie of wat er oor in de plaats komt, als die Mubarak maar vertrekt.

» Posted By Agnes On January 30, 2011 @ 10:02

Er gebeurt vanalles in Noord-Afrika. Ook in Jemen protesten. Zou er nu echt iets ten goede gaan veranderen? Zou fantastisch zijn.
Dank voor de interessante links.

» Posted By Agnes On January 29, 2011 @ 01:01

Tegenlicht

Goed Karin, dat je de ontwikkelingen volgt, analyseert, betekenis geeft en de implicaties uiteenzet van wat er gebeurt.

Vind het ook schokkend dat grote bedrijven klanten de toegang tot hun eigen geld ontzeggen, dat we het reageren met (de veronderstelling van) geweld gelaten over ons heen laten komen.

Persoonlijk zou ik niet weten wat ik kan doen. Behalve de ontwikkelingen zo goed en zo kwaad als dat gaat volgen en mijn mening geven in discussies.

Ben van mening dat dit ontwikkelingen zijn, met nieuwe kansen voor democratie, waar niet met repressie op gereageerd zou moeten worden.

Wanneer grote belangen worden geschaad is geweld helaas toch altijd een eerste reactie. Pas later volgen inzicht in nieuwe mogelijkheden, nieuwe structuren, wegvallen van de oude en worden de nieuwe inzichten ten nutte gemaakt. Zover zijn we nog niet.
Ben zeer benieuwd hoe we over tien jaar op deze ontwikkelingen terugkijken.

» Posted By Agnes On January 27, 2011 @ 17:28

Max & babytijd

Mooi om te lezen. Dank.

» Posted By Agnes On January 23, 2011 @ 20:12

De vierde macht gelekt

De openheid van Wikileaks stelt overheden voor nieuwe uitdagingen. Ben voorstander van daglicht. Voor de rest zijn wel oplossingen te vinden.

» Posted By Agnes On January 18, 2011 @ 18:02

Mode

“‘t Is hoe dan ook een onfraaie bedoening.”

Daar zijn we het wel over eens.
Gelukkig is er ook veel moois ;-)

» Posted By Agnes On January 10, 2011 @ 15:01

@ Karin 24,

Inderdaad, wie vindt zoiets mooi?
Vorige week was een documentaire op televisie, onder andere over Dolly Parton. Daar zag je haar als jonge vrouw: prachtig. Nu is ze inderdaad een pop geworden. Heb overigens wel waardering voor haar vakvrouwschap en haar muziek.

Moet in dit rijtje ook wel denken aan Michael Jackson. Hij heeft zichzelf in een androgyne persoon veranderd. Maar ook een waar ik de bibbers van krijg. Ook voor zijn vakmanschap en muziek veel waardering.

Ik vind het zelf erg leuk om naar de sauna te gaan, te ontspannen en te zien dat mensen in allerlei soorten en maten, van allerlei leeftijden, met hun eigen gebreken en schoonheden zo prachtig zijn.

» Posted By Agnes On January 10, 2011 @ 13:57

HCmier schreef:
“Nu zijn amorele psychopaten natuurlijk van alle tijden, maar volgens mij was het voorheen altijd een ziekte, en nooit iets wat je trots op televisie verkondigt.”

Voorheen was er een heleboel dat niet op televisie werd vertoond. Het is inderdaad wel hip geworden om je hele hebben en houden op televisie te laten zien. En daarbij worden onfatsoen, grofheden en allerlei ziekelijk te noemen gedrag niet geschuwd. Om om er nou van uit te gaan dat het gedrag van voor de tijd van de televisie zo veel beter was, dat gaat me te ver.

Overigens is het neo-liberalisme er wel debet aan dat mensen in allerlei lagen van de bevolking hebzucht als deugd zijn gaan zien.
Ik heb begrepen dat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen hun gedrag aanpassen aan theorie die verkondigd wordt als ‘waar’ en gevoelens van schuld naar de achtergrond schuiven als het gaat om het nastreven van eigenbelang. Econimische theorieën beschrijven dus niet alleen de werkelijkheid, ze creëren ze.
In allerlei meer primitieve samenlevingen wordt hebzucht gezien als schadelijk voor de gemeenschap. Het tiende gebod geldt in onze samenleving niet meer.

Maar dit is volgens mij behoorlijk off topic.

» Posted By Agnes On January 10, 2011 @ 13:48

Mrjolein schreef:
“In Wired heeft eens een lijstje gestaan ‘Trading Places’ – met voorbeelden waaruit bleek dat volwassenen steeds kinderlijker doen (zoals geinige kleertjes dragen en spelen met gadgets) en kinderen steeds meer als volwassen (consumenten) worden benaderd.”

Het artikel van Karin en “Trading Places” doen me denken aan de roman “Echt sexy” die Renate Dorrestein schreef over dit verschijnsel. Bizar verhaal dat aan het denken zet.

» Posted By Agnes On January 09, 2011 @ 22:42

@HCmier 13

In 9 schreef je:

“‘t Is echter ook een trend geworden, menselijk gedrag in de populaire cultuur verschuift steeds meer de richting van de ‘chimpansee’ op. En waar Karin op wijst is een uiting van die trend.”

» Posted By Agnes On January 09, 2011 @ 22:38

In menig land worden jonge meisje, kinderen nog, uitgehuwlijkt.

@HCMier: Mag ik je vragen waarop je de indruk baseert dat het ooit beter was?

» Posted By Agnes On January 07, 2011 @ 20:14

“En dan verbazen we ons dat volwassen mannen kinderen als seksobject zien…”

Naar mijn idee zijn de foto’s er echter geen oorzaak van dat volwassenen mannen kinderen als seksobject zien. Dat volwassen mannen kinderen als seksobject zien vind ik vreselijk. Wanneer die mannen hun fantasiën in de praktijk brengen is dat verwerpelijk. Maar op de vraag hoe het komt dat mannen dergelijke gevoelens hebben is naar mijn idee geen makkelijk antwoord te geven.

Overigens zijn er ook volwassen vrouwen die kinderen kennelijk als seksobject (voor mannen) willen zien. Welke blik heeft de moeder van de zesjarige op de Vogue-foto eigenlijk?

» Posted By Agnes On January 07, 2011 @ 10:53

Wachtwoord

“De rechtstaat geldt principieel voor iedereen, zonder aanziens des persoons, en juist wanneer er veel op het spel staat, dient hij strikt te worden nageleefd.”

Ja juist dan.

» Posted By Agnes On January 04, 2011 @ 22:33

Voorspellingen

Dat zou Rutte wel willen …

» Posted By Agnes On December 31, 2010 @ 13:20

Misbruik en technologie

Heb waardering voor de mensen die de moed hebben de wegen van kinderpornoconsumenten en -producenten na te gaan. Of het nu rechercheurs zijn die al dat spul moeten bekijken of internetdeskundigen die onderzoeken welke wegen bewandeld worden om deze beelden te ontvangen dan wel te verspreiden.

Bij de gedachte alleen al begin ik te rillen. Laat staan dat ik zou zoeken op termen die me er naar toe zouden kunnen brengen. Om de daders te kunnen pakken moet dat echter wel gebeuren.

Chapeau!

» Posted By Agnes On January 04, 2011 @ 22:24

Wikileaks

Inderdaad over inhoud. Fijn interview. De vergelijking met de acties van Anonymous en de stakingsacties en sitinns van een paar decennia geleden zijn een verademing.
Vond het ook prettig dat je de andere kant op werd uitgedaagd tot nuancering: over het in gevaar brengen van mensen.

» Posted By Agnes On December 14, 2010 @ 15:19

De boodschapper moet dood

Inderdaad, de boodschapper van het slechte nieuws wordt altijd om zeep gebracht.

Ben benieuwd waar steun voor hem vandaan gaat komen.

Laat overheden a.j.b. meegroeien met moderne ontwikkelingen.

» Posted By Agnes On December 07, 2010 @ 20:21

Beeldenstorm

En Roel van Velzen.

Kan niet laten er een leuke verzameling van te maken.

» Posted By Agnes On December 05, 2010 @ 16:31

Nog een mooi voorbeeld: Aline Saers, directeur van per saldo.

» Posted By Agnes On December 03, 2010 @ 19:39

Voor de geïnteresseerden onder ons een link naar een aardig inititatief om de gehandicapte roze mens beter in beeld te brengen:

http://www.rozewielen.samar.cc/index.html

» Posted By Agnes On November 17, 2010 @ 17:24

@maurice: vind dat niet erg ;-)

» Posted By Agnes On November 17, 2010 @ 17:12

Prachtige foto ook van je ouders!

» Posted By Agnes On November 17, 2010 @ 13:48

 Page 2 of 4  «  1  2  3  4  » 
«« Back To Stats Page