Demo dam

Vandaag, zaterdag 5 februari, van 16:00 tot 17:00, is er op de Dam in Amsterdam een demonstratie voor Egypte. De organisatie is in handen van de Nederlandse tak van de Egyptische 6 Aprilbeweging en de SP. De 6 aprilbeweging, begonen in 2008, pleit voor beëindiging van de jarenlange noodtoestand in Egypte; voor persvrijheid; voor onafhankelijke rechters, voor vrije verkiezingen, met buitenlandse waarnemers en voor een nieuwe grondwet. Mohamed El Baradei is een van de meest vooraanstaande leden van de 6 Aprilbeweging.

Kom ook! Want hoewel ik niet geloof dat het in the grand scheme of things ook maar ene zak uitmaakt of wij daar nu staat of niet, is het voor het moraal van de demonstranten in Egypte buitengewoon goed om te weten dat overal ter wereld mensen hun moed prijzen en hun doelen ondersteunen – dat we met hen meeleven, al is het van ver.

Vandaar ook dat het me een eer is dat ik straks tijdens die manifestatie mag spreken.

Author: Spaink

beheerder / moderator

6 thoughts on “Demo dam”

 1. Bewonderenswaardig.
  En zo, en meer dies, ware het niet dat ik op de nominatie sta om morgenavond ontvoerd te worden naar een verafgelegen etablissement, ten einde (geen voeteneinde) aldaar gevoederd te worden.
  Elck syn deel
  put your money where your mouth is

 2. Heel veel succes, ik ga aan jullie denken! (heb verplichtingen elders in het land)
  Misschien is er een blog of forum waar mensen ook steun kunnen betuigen?
  Hopelijk krijgt Egypte onze steun goed te zien en te voelen.

 3. “Want hoewel ik niet geloof dat het in the grand scheme of things ook maar ene zak uitmaakt of wij daar nu staat of niet, is het voor het moraal van de demonstranten in Egypte buitengewoon goed om te weten dat overal ter wereld mensen hun moed prijzen en hun doelen ondersteunen – dat we met hen meeleven, al is het van ver.”

  Dat is waar.

  Succes met spreken! Inderdaad een eer, lijkt me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.