Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Maurice

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

‘Going Clear’

Hé Karin, ik moest meteen aan jou denken toen sc weer in ‘t nieuws was. Ik ben een van de mensen die zich nog heel goed herinnert hoe dat toeging 15 jaar geleden. Je tijd vooruit. Fijn dat je still going strong bent!

» Posted By Maurice On May 27, 2015 @ 21:59

Ga stemmen!

Ik dacht dat Occupy dat kort erna ontkende?

Groetjes :)
Maurice.

» Posted By Maurice On September 11, 2012 @ 14:21

Zelfmoordforum [opgeheven]

Hmm, een einde van een tijdperk. Whatever else, ‘t heeft sommige mensen ook goed gedaan. :)

» Posted By Maurice On June 10, 2012 @ 11:43

Stiekem

Goed gezegd! en mooi geschreven.

Doet me ook deugd wat bekende namen in de comments te zien.

Groetjes,
Maurice.

» Posted By Maurice On March 13, 2012 @ 18:39

Operatie geslaagd

Juzo, in nederland is de wet zo dat mensen de kans krijgen om van hun fouten te leren. Bij levenslange gevangenisstraf ontneem je mensen die kans.

» Posted By Maurice On August 06, 2011 @ 11:46

Over voorspelbare reacties gesproken:

Wilders begint te miepen over dat er over zijn woorden gezeurd wordt.

Hypocriet van hem (en voorspelbaar). Had ‘ie niet onlangs een rechtzaak gewonnen waardoor hij grovere dingen mag zeggen dan gewone mensen? maar nu ‘t hem slecht uitkomt is het opeens oneerlijk dat z’n woorden extra gewicht zouden hebben…

» Posted By Maurice On August 01, 2011 @ 18:00

@81 “Luistert u eens wat Dick Swaab zegt in de reportage op 6 augustus.”

Niet nodig. Het is brein een fascinerend en complex gereedschap, maar toch slechts dat, gereedschap.

» Posted By Maurice On August 01, 2011 @ 17:46

Tartarus, dat mensen vrije wil hebben betekent nog niet dat iedereen die in minder-dan-perfecte omstandigheden verkeert dat zichzelf kwalijk zou moeten nemen. Perfecte omstandigheden bestaan niet, en mensen hebben maar beperkte mogelijkheden.

Verder vind ik het ‘schoon drinkwater’ zijspoor niet relevant voor ‘t onderwerp van deze column.

» Posted By Maurice On August 01, 2011 @ 17:00

@64
Ik heb dat programma niet gezien, maar ‘t feit dat mensen (on)verstandige keuzes kunnen maken die uitermate hevig indruisen tegen whatever impuls, neiging, reflex, angst of gewoonte iemand heeft, kan ik alleen maar verklaren door dat er toch óók vrije wil bestaat.

» Posted By Maurice On August 01, 2011 @ 13:09

HenK, die indruk heb ik wel van die knakker die een kogelvrij vest droeg naar z’n eigen zelfmoord, voorafgegaan met wat killing in dat winkelcentrum onlangs. Maar niet bij de Noorse beul, die lijkt zich met opzet hebben laten gaan.

» Posted By Maurice On July 27, 2011 @ 11:30

Latijn: klopt

Inhoudelijk: klopt niet. Er op hameren dat je goed je best doet om veiligheid te garanderen op een mate die de reële mogelijkheden ver overschreidt, daarmee bereik je alleen maar dat je mensen vermeende onveiligheid laat vrezen. Angst zaaien.

Hoe vaak zie je een tas of doos ‘onbeheerd’ staan op een station? Hoe vaak was dat een bom?

» Posted By Maurice On July 26, 2011 @ 23:06

Juzo, de (zichtbare) vormen van terrorismebestrijding zijn dikwijls puur show en veroorzaken juist angst. Contradictio in terminus?

» Posted By Maurice On July 26, 2011 @ 22:28

Oh, en een invalshoek die ik nog niet gehoord heb:

Het zou me niet verbazen als hij niet zo slim is als hij (zo kort na zijn ‘performance’) lijkt. Hij heeft wel heel veel voorbereidingstijd gehad.

Blegh, wat een monster.

» Posted By Maurice On July 26, 2011 @ 19:52

Het gebeurt niet vaak dat ik van iets in ‘t nieuws gruwel, maar bij dit wel. Wat een gruwelijk strategische werkwijze, brrr.

» Posted By Maurice On July 26, 2011 @ 19:44

In de lijst van invalshoeken mis ik nog een simpele:

Hij is een moordenaar.

» Posted By Maurice On July 26, 2011 @ 19:31

Loyalty

Karin, your English teaching background shows (considering IND plural).

I would’ve changed ‘may’ to ‘could’, but then again, you don’t cater to the stupid, so it might as well be may.

Oh, etenstijd. Dada!

» Posted By Maurice On July 12, 2011 @ 18:01

Ogenblikje geduld aub

juzo, je op het autoriteitsbeginsel beroepen terwijl wat je zegt niet van autoriteit (inzake dit onderwerp) getuigt, is euh grappig maar niet zinvol.

Veel plezier met je kladblok avontuur (serieus :) want al vreet dat tijd, het is wel leuk om te doen).

Als je fatsoenlijk leesvoer zoekt om een learning curve’je te nemen, Academic Service is een goede uitgever, ipv de ‘for dummies’ rommel.

» Posted By Maurice On July 16, 2011 @ 11:29

juzo, wordpress.com is blogdienst gehost door wordpress – wordpress.org is de software om zelf elders te (laten) hosten.

» Posted By Maurice On July 15, 2011 @ 12:35

Emancipatie

De dames versie van een baksteen is toch een fietsketting? ;)

» Posted By Maurice On October 01, 2011 @ 20:51

Tip

Tartarus, wat is ‘het meditatieve gedeelte van Reiki’?

Klinkt als haptonomie (bona fide neurologie+psychologie in de praktijk) – maar dan vergezeld van vermoedelijk onjuiste verklaring voor de werking.

Ik ga er even niet van uit dat je een onmogelijke constructie bedoelt à la een virus wegmediteren oid.

Reiki lijkt offtopic maar ik moet zeggen dat een onjuiste verklaring voor meeliften op reële processen wel weer een bruggetje terug naar enge cult land slaat.

» Posted By Maurice On July 14, 2011 @ 16:28

Benech leuk credo :)

» Posted By Maurice On July 14, 2011 @ 11:54

JPaul, relax? :)

Peer review is geen garantie voor juistheid, maar het is iig een vorm van gelegenheid tot onzinspotting die zonder peer review ontbreekt.

Conclusies die binnen wetenschappelijk onderzoek getrokken worden die adhv de details van dat onderzoek helemaal niet getrokken mogen worden, da’s idd een probleem – hetzij vanwege fouten in de onderzoeksmethode, hetzij vanwege bevooroordeeld interpreteren (waar jouw voorbeeld een hele goeie slechte is). Conclusies binnen pseudo-wetenschappelijke dinges, zelfde probleem – en de gewone man is nog weer stukken slechter in staat door de onzin heen te prikken; waar bepaalde mensen gretig misbruik van maken, vooral in combinatie met een air van autoriteit.

» Posted By Maurice On July 14, 2011 @ 11:54

Heb je linkje naar publicatie? Dat ergens onderzoek naar is verricht staat trouwens niet zondermeer gelijk aan ‘wetenschappelijk (peer reviewed) bewijs’.

» Posted By Maurice On July 13, 2011 @ 22:22

Nyncke, dat wetenschappelijk bewijs omtrent Reiki heb ik nog nooit van gehoord; ik denk dat iemand tegen je gejokt heeft, dat dat bewijs er niet is.

» Posted By Maurice On July 13, 2011 @ 20:50

@Nyncke 84: dat is niet offtopic hoor; narconon is een tentakel van scientology, dus ontopic.

@juzo 87: was jouw woordspeling over boeddhisme met opzet of happy accident?

@Nyncke 84 (again) “vallen voor mij overigens niet tot bekeerlingen maar tot een groep mensen die vals is voorgelicht. Tegen de tijd dat ze erachter zijn, is het “te laat”.”
– interessante omschrijving; lijkt me zeker bij (volgelingen van) narconon te passen en bij cults in het algemeen en ook bij die enge placebotherapie kwakzalvers zoals Jomanda

@juzo 87 (again) Nederland is toch al lang en overwegend ‘gematigd katholiek’? als in, met kerst naar de kerk maar voor de rest merk je er weinig van – absurde plaatsjes als staphorst, rijssen e.d. niet meegeteld.

» Posted By Maurice On July 13, 2011 @ 16:11

@Nyncke: kijken naar jezelf en luisteren naar (feedback van) anderen is ontzettend moeilijk en helaas een skill die te veel mensen overslaan – de mafheid van het eigen handelen inzien, en het arbitraire van voorkeur voor de eigen keuzes ten aanzien van andere evenwaardige mogelijkheden, dat durven/willen een heleboel mensen niet (in sommige gevallen zelfs ‘kunnen niet’).

Qua ‘extreme’ atheïsten moet ik erbij zeggen dat ik vermoed dat dat van die nep-atheisten zijn, ‘ex-gelovigen’ die boos zijn op hun god (en derhalve geen atheist zijn). Tot in het extreme doorslaan in een ander (niet-levensbeschouwelijk) gebied kan ook een atheist overkomen, maar dan heeft het noemen van denominatie e.d. geen zin meer.

Over gematigd/normale gelovigen vs. extreme wat scientology betreft: de mainstream versie van scientology is de extreme versie – gematigde scientologists, voor zover die er zijn (het is toch een cult) worden afaik dikwijls verstoten door CoS.

Wat ‘algemeen gezond’ en het medische aspect betreft, idd zo je zei “schoenmaker blijf bij je leest” – want algemeen gezond is een nogal paradoxaal idee; wat goed is voor de een kan zeer schadelijk zijn voor de ander – en ik ben geen medicus, ik zou zoiets niet op een verantwoordelijke manier in kunnen schatten, terwijl ik me toch zeker een stuk pienterder en bedachtzamer reken dan Narconon lutsers.

» Posted By Maurice On July 13, 2011 @ 11:24

Benech dat klinkt aannemelijk :)

» Posted By Maurice On July 12, 2011 @ 20:19

Benech yw :)

Qua religie, ‘gewoon gelovig zijn’ (waarmee ik bedoel, niet extreem in aard of vorm) is op zich niks mis mee. Geloven dat een hogere macht het antwoord is op de vragen die de wetenschap ook niet of nauwelijks kan beantwoorden, dat kan op zich geen kwaad.

(da’s ook niet iets wat je een atheïst vaak zult horen zeggen ;))

Dat wanneer iemand op zoek is naar hoop en/of inzicht in moeilijke tijden, diegene (her)nieuw(d)e interesse voor levensbeschouwing krijgt, is volgens mij best normaal.

» Posted By Maurice On July 12, 2011 @ 16:44

Benech, misschien staat wat je zoekt hier: http://www.skepsis.nl/onlinetexts.html

» Posted By Maurice On July 11, 2011 @ 11:46

Tartarus, en tóch ben ik niet verantwoordelijk voor de fouten van anderen ;)

» Posted By Maurice On July 10, 2011 @ 20:08

«« Back To Stats Page