Ogenblikje geduld aub

… en vooral niet schrikken als alles er ineens héél erg anders uitziet. Dat is allemaal tijdelijk. Heus. Werkelijk waar!

Na de recente grote update van WordPress werken een aantal dingen niet goed meer en het is onduidelijk waardoor dat komt. Om uit te sluiten dat de problemen worden veroorzaakt door allerlei plugins, moet ik die testenderwijs uit- en weer aan zetten. De website kan er daardoor bijwijlen heel raar uitzien (tot en met – oh schrik! – een compleet andere layout), veel spam laten zien, of zelfs ineens zonder forum zitten (want ook dat is een plugin).

Ik hoop eea. snel te hebben opgelost, en hoop dat ik jullie niet al te veel last bezorg. Enneh, mocht er een WordPresskenner meelezen…? Ik kan je hulp nu goed gebruiken!


Aantal reacties: 22

 1. url url'>Spaink ≡ 08 Jul 2011 ≡ 22:48

  Hm, wat ik hoopte te doen is niet gelukt (er zit ergens een fout in mijn nieuwe update van WordPress). Verder piekeren dan maar…

 2. url url'>Spaink ≡ 09 Jul 2011 ≡ 01:29

  Op het WordPress forum zijn een paar mensen zo vriendelijk om me te helpen. Dus ik blijf nog even proberen – met andere woorden, de site is nog steeds wat wisselvallig :)

 3. url url'>Spaink ≡ 09 Jul 2011 ≡ 03:53

  Voor vanavond ben ik uitgeprobeerd. Zodra ik verder ga experimenteren, zal ik jullie waarschuwen (dat zal op z’n vroegst zaterdagavond zijn). Maar voor nu is de boel weer stabiel.

 4. url url'>juzo ≡ 09 Jul 2011 ≡ 09:49

  Ik wens je veel succes,maar ik zou je willen aanraden de WordPress-site te ontvlechten,

  dat wil zeggen verdelen over drie verschillende hosting providers.Dan spreid je het risico van uitval of storing van de gelinkte segmenten.

  Het geheel wordt er betrouwbaarder door.Je hebt in WordPress mail en forum gelezen dat ze druk bezig zijn met nogal diepgaande experimenten.

  Bovendien wordt sinds kort WordPress voor Europa niet continu doorgegeven tijdelijk door alle bij hun aangesloten Internet-relais-stations en mirrors in diverse gebiedsdelen van Amerika,

  wegens een tijdelijk financieel conflict dat sommige met WordPress hebben.

  Mijn collega’s hebben er ook last van en klagen erover, zelfs al hebben ze eigen servers en hostingfaciliteiten. Ook zij zijn uitgeweken naar mirrors en gelinkte deelsegmenten bij externe simultaan-separate archief- en fora-hosters

  Ik zou dus de hoofdsite op WordPress laten, het archief onderbrengen bij XS4all en de fora bij InterNL.net. Op XS4all kan je dan tevens de WP hoofdsite mirrorren met Spaink.com of Spaink.info o.i.d., omdat je daar van bijzondere tarieven en facilitieten kunt gebruikmaken.

  Spreiding van het geheel in risico voor de segmenten doen professionals en bedrijven.

  Je kan je dan weer volledig wijden aan je veel fijnere hoofdtaak, en dat is artikelen schrijven, research doen, boeken voorbereiden, eropuit trekken, van ‘t leven genieten.

  In plaats van urenlang tot vervelends en barstende hoofdpijns toe systeembeheerderswerk.

  Er valt niet aan te ontkomen.

  Veel succes.

 5. url url'>juzo ≡ 09 Jul 2011 ≡ 09:54

  Het ontvlechten geldt dus de plugins. De hoofdsite op WordPress moet zo weinig mogelijk plugins en widgets bevatten, die moeten worden weggeschreven naar gelinkte self-supporter sites in de uniforme opmaakstijl, op drie of vier gelinkte zelfstandige neven-hosters.

  Dan sluit je het risico op veel narigheid en tijdverlies uit.

 6. url url'>Guido t'Sas ≡ 09 Jul 2011 ≡ 12:04

  Ik hoor van Karin noch van iemand anders iets over de database. Heb je die gebackupt vóór de WP-update? Heb je ook – eenmaal in de puree zittend – de laatse versie opnieuw (automatisch) geïnstalleerd?

 7. ≡ 09 Jul 2011 ≡ 20:03

  heel veel sterkte er mee karin

 8. url url'>Spaink ≡ 09 Jul 2011 ≡ 20:17

  Juzo, je praat naar je verstand hebt. De plugins zijn niet van de site te scheiden; het enige dat ik zou kunnen afsplitsen is het forum. Maar waarom een installatie daarvan bij een andere hosting provider minder problemen zou geven dan hier is me een raadsel. Ja, als er iets omvalt, valt niet alles om – maar ook maak ik met jouw logoca twee keer zoveel kosten en moet ik twee sites onderhouden en bijwerken. da’s geen oplossing, da’s alleen maar meer werk.

  Guido: de database is prima. Het probleem zit ‘m in de code van WordPress: velden die er wel zijn maar niet altijd verschijnen of bijgewerkt kunnen worden, maar via een omweg wel weer. (Het gaat om de tags bij mijn berichten).
  Een tweede probleem is dat de automagische updater het niet meer doet en dat ik alles met de hand moet bijwerken: een recept voor fouten…

  Thian: dank!

 9. url url'>Spaink ≡ 09 Jul 2011 ≡ 22:37

  Yay! Two down, one to go. Het enige resterende probleem is de automatische update. Die hoop ik ook dit weekend nog te kunnen oplosen, met hulp van het WordPress forum…

 10. ≡ 10 Jul 2011 ≡ 12:44

  Congrats girl !!

 11. ≡ 11 Jul 2011 ≡ 17:59

  Goed bezig, meid!!

 12. url url'>juzo ≡ 15 Jul 2011 ≡ 08:56

  Ik verneem er niet zo veel meer van, dus ‘t zal wel goed zijn gekomen, maar ik vraag me voor mezelf gewoon nog wel ‘ns af of ‘t zo verstandig is WordPress vanaf ‘n eigen server te draaien. Ik doe dat in ieder geval niet omdat ze bij WordPress, -vreselijk aardige lui trouwens-, buitengewoon ijverig aan allerlei experimenten zitten te morrelen. Heel nuttig en gunstig zonder twijfel, maar het zet de degelijkheid en de betrouwbaarheid toch nog wel wat op ‘t spel. Het volgende zal je ongetwijfeld ook vernomen hebben:

  WordPress.com oEmbed Provider API Now Available
  Stephane Daury | July 14, 2011 at 8:29 pm | Categories: New Features | URL: http://wp.me/pf2B5-1rv

  Last week, we introduced support for OAuth2 and launched develop.wordpress.com, as we’re eager to empower the developer community to extend WordPress.com in new and meaningful ways.
  Today, we’re excited to announce the availability of our new oEmbed Provider API, yet another way to make it easy for third-party services and their respective audiences to share and consume content.
  oEmbed is a format for allowing an embedded representation of a URL on third-party sites. The simple API allows a website to display embedded content (such as photos or videos) when a user posts a link to that resource, without having to parse the resource directly.

  Same post, multiple formats
  The API supports any WordPress.com URL, any WordPress.com-hosted domain or subdomain (EG: http://techcrunch.com/, http://politicalticker.blogs.cnn.com/) as well as WP.me shortlinks pointing to WordPress.com-hosted sites.
  Hop over to develop.wordpress.com and see the oEmbed Provider API documentation for more information. Keep impressing the world with innovative ways to use the wonderful breadth of content created by our millions of talented bloggers!
  Add a comment to this post

  WordPress.com | Thanks for flying with WordPress!
  Manage Subscriptions | Unsubscribe | Express yourself. Start a blog.

  Trouble clicking? Copy and paste this URL into your browser: http://subscribe.wordpress.com

  —————-

  en het maakt natuurlijk allemaal niet veel uit, maar WordPress zal ik nooit van eigen servertjes draaien. Dat doe ik overigens wel met mijn sites bij Opera. Maar die zitten dan ook veel eenvoudiger in elkaar dan die van WordPress. Opera is evengoed een world-wide, concern. Het bedrijfsrisico is bij de gratis servertjes en sites van Opera (zonder reclame) makkelijker te spreiden. Dus ik ga daar de komende jaren langzaam maar zeker eens verder op en mee door.

  Ik wens je veel succes. Besteed er niet te veel tijd aan. Er zijn andere, nuttiger dingen te doen.

  In ‘t leven.

  Groet. JZ.

 13. url url'>Spaink ≡ 15 Jul 2011 ≡ 11:39

  Maar ik draai WordPress helemaal niet op een eigen server. Mijn blog staat bij een hosting provider, die verder alles regelt. Behalve de updates, die doe ik zelf.

 14. url url'>juzo ≡ 15 Jul 2011 ≡ 12:34

  Okee.

 15. ≡ 15 Jul 2011 ≡ 12:35

  juzo, wordpress.com is blogdienst gehost door wordpress – wordpress.org is de software om zelf elders te (laten) hosten.

 16. url url'>juzo ≡ 15 Jul 2011 ≡ 17:48

  Okee, maar ik ga in de toekomst van WordPress af, ik ga het helemaal zelf doen.

 17. url url'>Spaink ≡ 16 Jul 2011 ≡ 06:04

  Juzo: ook als je het ‘helemaal zelf’ doet kun je WordPress gebruiken. Zoals Maurice al zei: er is WordPress als dienst en WordPress als programma. In het eerste geval staat je materiaal op hun servers, in het tweede geval draai je zelf WordPress op een eigen server (of bij een hosting provider, zoals ik doe). In het laatste geval heb je veel meer mogelijkheden en meer onafhankelijkheid.

  Maar toch: iets ‘helemaal zelf’ doen is ronduit een illusie. Wat je ook doet, je hebt een pakket nodig: software van derden die je in staat stelt om je materiaal online te zetten. Vroeger, toen we nog gewoon met de hand webpagina’s bakten uit html , kon je inderdaad ‘zelf’ een website draaien; dat heb ik ook lang gedaan. Maar zodra je een CMS (ontent Management System) gebruikt, gebruik je een pakket dat anderen hebben gemaakt en onderhouden – en doe je het dus niet ‘helemaal zelf’.

 18. url url'>juzo ≡ 16 Jul 2011 ≡ 09:45

  1.
  Ik zeg, dat ik het “helemaal zelf” ga doen,
  en dat ik WordPress daarvoor verlaat.

  Dat is toch duidelijk dacht ik?

  Wat iemand anders doet, moet iemand anders weten.

  2.
  WordPress ken ik van boven tot onder, van links naar rechts, en van haver tot gort, het verschil tussen org en com weet ik ook en van op een server draaien of bij hun weet ik alles. Ik was een van de eerste gebruikers van WordPress.

  3.
  Ik werd geconfronteerd met eenzelfde updatingsfout in het programma van WordPress en loste het met hulp van een van hun technici aan de (langdurige, gratis) telefoon op door twee lettertjes te veranderen. Namelijk ls in dm op een bepaalde plaats en tussen bepaalde haakjes.

  Het is het verschil tussen de zaken-versie van WordPress en de personele.
  De foute code komt er door hun in bij de retour van het formulier, als het niet read only wordt gehaald.

  Misschien vind ik de pagina waar het over gaat nog in mijn archief.

 19. url url'>juzo ≡ 16 Jul 2011 ≡ 09:47

  Voorlopig heb ik geen tijd, maar ‘t zal je ook wel lukken met hun technici.

 20. url url'>juzo ≡ 16 Jul 2011 ≡ 10:16

  Het heeft me verbaasd, maar ook niet méér dan dat, dat je aan de ene kant in je blog-artikel schrijft:

  “Ik hoop eea. snel te hebben opgelost, en hoop dat ik jullie niet al te veel last bezorg. Enneh, mocht er een WordPresskenner meelezen…? Ik kan je hulp nu goed gebruiken!”

  en aan de andere kant op een antwoord van mij denigrerend reageert met:

  “Juzo, je praat naar je verstand hebt. De plugins zijn niet van de site te scheiden; ”

  Ik zeg: het heeft me verbaasd. En méér niet.

  Er is zoveel waar ik me met groot genoegen over verbaas in deze wereld, maar dat zal wel weer aan mij liggen.

  Ga vooral door met je werk, ik geniet er intens van.

 21. ≡ 16 Jul 2011 ≡ 11:29

  juzo, je op het autoriteitsbeginsel beroepen terwijl wat je zegt niet van autoriteit (inzake dit onderwerp) getuigt, is euh grappig maar niet zinvol.

  Veel plezier met je kladblok avontuur (serieus :) want al vreet dat tijd, het is wel leuk om te doen).

  Als je fatsoenlijk leesvoer zoekt om een learning curve’je te nemen, Academic Service is een goede uitgever, ipv de ‘for dummies’ rommel.

 22. ≡ 17 Jul 2011 ≡ 01:12

  Voor zover ik weet zijn die ‘For Dummies’ boeken juist erg goed. Ook met humor geschreven, wat de leesbaarheid aanzienlijk verhoogt. Natuurlijk zijn ze voor de gewone consument en niet voor de diepgraver. Maar het zal wel van de auteur – veel verschillende – afhangen in hoeverre zo’n boek goed is.

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *