Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Ingrid

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Gruis en watjes

Zou mij niets verbazen als het inderdaad MS is. Maar hopen dat het weer snel weg gaat. En bedenken dat MS op stress reageert.Jezelf aan stress onttrekken valt deze week niet mee, nu boze massa’s grenzen verleggen.

Hier nadrukkelijker seinen van een lichtelijke slapende voetzool. En ineens heel raar warme enkels, als ik in bed lig.
Mijn voetzolen slapen meer dan ikzelf.

Komt hopelijk weer goed. het is telkens af en toe een paar uur, dus ik kan er niks mee.

Misschien kun je thuis zo’n balvormige stoel uitproberen?

» Posted By Ingrid On January 27, 2021 @ 16:49

Noorderzon

Dag Karin, wat verschrikkelijk. Sta jezelf toe dat je af en toe even in het verdriet zit, af en toe in de trots, en af en toe in de boosheid. Alles tegelijk, dat lijkt me niet te doen – anders dan in het zo ontzettend helder in de goede woorden vangen en delen als je hier volgens mij gedaan hebt. Iets kan in wezen onbeschrijfelijk zijn en toch met tekst een passend beeld krijgen. Sterkte en aanvaarding gewenst voor jullie achterblijvers.

» Posted By ingrid On October 28, 2020 @ 15:28

Weespermop

Beste Karin, ik ben een geboren Weespse van 1959 gewoon thuis overigens was dat toen nog heel gewoon, Wij gingen gewoon onder de douche en kan mij niet voorstellen dat jullie in jullie mooie huis geen douche hadden, De lucht van van Houten heb ik nooit geroken wel van Philips. Wij hoefden voor de Mavo niet ons stadje uit er waren er zelfs 2 Mavo Hogewij en de christelijke Akkermavo.
Voelde mij toch geroepen om even op je column te reageren.
Vriendelijke groet en succes
Ingrid Brunekreef

» Posted By ingrid On May 18, 2019 @ 21:40

Identificatie

Prima verhaal voor zover het al de energie waar is om te reageren op de actie van deze aandachtsverslaafde Enile R. Hij had beter een naamswijziging kunnen aanvragen, denk ik, om de rest van zijn leven nog wat interessanter te kunnen maken.

Het jezelf niet thuis voelen in je leeftijd zegt vooral iets over het idee / gevoel wat men bij die leeftijd heeft. Dat lijkt me in dit geval het zieligste, dan.

» Posted By Ingrid On November 14, 2018 @ 16:48

Een poepje op de principes

Ik ga helemaal met je mee, Karin, tot je laatste aanbeveling. Van mij mag het, zo’n tv-programma, maar ik vrees dat dat HET medium al niet meer is.

» Posted By Ingrid On June 13, 2018 @ 18:11

Loslaten

Voor mijzelf sprekend:

Mijn lief was nog ruim drie maanden officieel terminaal en bij mij thuis. Hij was het die hoopte dat het niet zo heel lang zou duren, “want jij moet wel een keer door straks”. Ik hoorde, maar luisterde niet. Liet die woorden althans niet doordringen. (En het heeft zo lang geduurd als hij het vol hield, en geen moment langer.)
Na zijn dood liet ik die woorden wel binnen. Het bleken gouden woorden. Want hij ‘wil’ dat ik door ga. Dat gaf uiteindelijk kracht. En zo heb ik in feite de leegte in eerste instantie vooral in gedachten met hem gedeeld. Hij staat met stip op 1.

Op een onbetaalbare tweede plaats noteer ik het delen met de lotgenoot die geen woorden nodig heeft. De lieverd wiens aanwezigheid of aandacht volstaat. Ik deelde welhaast telephatisch een peilloos verdriet, waarvan een nog-niet-lotgenoot zich slechts een gebrekkige voorstelling kan maken.

Op een weldadige derde plaats: de mens die de moeite nam om zijn of haar persoonlijke mooie ervaringen met de overledene voor mij op te schrijven. Zodat ik voelde dat mijn leegte raakt aan een leegte bij anderen. En mijn trots ook.

***

Hoed je voor het delen met De Betweter. Wiens goede raad vroeg of laat ook nog eens omslaat in irritatie achter je rug om. Daar dus geen energie naar weg laten lekken.

» Posted By ingrid On February 22, 2017 @ 12:06

Aandacht loont

Als ik mij een expliciete aanvulling mag permitteren: het lijkt mij een wereld van verschil qua stress en angst voor de patiënt die naar huis gaat in de wetenschap dat er niet ingegrepen hoeft te worden.

Daarnaast is mijn zeer positieve ervaring met het Radboud UMC al vele jaren, en op meerdere afdelingen, dat ik altijd alle tijd en oprechte aandacht heb gekregen voor mijn complete lijstjes bespreekpunten.

Kennis en deskundigheid zijn vitaal, evenals het met respect zien van de patiënt als beslispartner. Mondig of minder mondig.

Maar je hebt gelijk, het is op zichzelf een heel positief stemmende ontwikkeling, waar je aan refereert in je tekst. Die inderdaad wat meer aandacht verdient, dan er in de pers aan gegeven is.

» Posted By Ingrid On December 18, 2015 @ 16:05

Verstilling

Zo simpel, zo waar, zo gewoon. En toch voor slechts zo weinig mensen weggelegd. Heel goed dat je het weer eens beschrijft.

» Posted By Ingrid On November 28, 2015 @ 19:40

Complot

Mijn eerste reactie op de column van Karin is: Heel goed dat je schrijft over alle in vele sectoren opgelegde onzindwang. (Volgens mij is het ergens misgegaan nadat de Excellfaciliteit op grote schaal gebruikt ging worden. Ineens sprak ik op mijn school niet meer zoveel over inhoud, maar waren getallen maatgevend.)

Tweede reactie: In je eerste zin zou ik graag allereerst efficiëntie en prestaties weglaten. We moeten weigeren om die termen alleen als keurslijf te laten gebruiken.

Derde reactie: Ooit, zeg tot 25 jaar geleden, waren banken, ziekenhuizen, ziekenfondsen in zekere zin gevoelsmatig bondgenoot van de gemiddelde burger. Een enkele uitschieter daargelaten. Die oogkleppen zijn we nu kwijt. Hulde voor de huisartsen voor hun gevecht. De vraag is wie hen hoort.
Daarom, dank voor je column.

» Posted By Ingrid On March 19, 2015 @ 17:02

Onder gelijken

ongelooflijk wat kunnen dingen uit zijn verband getrokken worden. mannen die over de “mooie vrouwtjes”schrijven walg ik van. Net nog een race gevolgd “the High”220 km in de Himalaya.Deelnemersveld: 5 vrouwen, 2 mannen. En een vrouw won, btw, 10 uur sneller dan de winnende man van vorig jaar!
Er is een ontwikkeling aan de gang en die is positief, totdat ´ons`plekje ingevaar komt. Sport is om het beste uit jezelf- uit je team , te halen. En regels zijn er om dit te begeleiden. Nu worden de regels heiliger dan de prestaties. Kijk het is een ander verhaal als we de wheelers tegen de lopers inzetten. Als die blate´s zo´n positief bij effect hadden, dan zouden er toch veel meer gehandicapten deze prestatie halen, maar hij is een uitzondering dus presteert hij goed en dat moet je waarderen en hem ook de kans geven om tegen de beste te strijden. Het profijt van blates tegen balans van het lijf heft elkaar aardig op.
Dat er meer in de toekomst komen ben ik van overtuigd, omdat er ook meer kinderen nu al gaan hard lopen met blates maar dat heeft dus meer met kwantiteit te maken waardoor er meer gewerkt kan worden aan de kwaliteit . En dan kun je ze in alle klasse zien lopen ! mooie ontwikkeling toch!

» Posted By ingrid On August 17, 2011 @ 17:55

Argwaan

Beste Karin,

Teleurgesteld door het stukje over CCSVI, ik heb deze brief al een paar keer gecorrigeerd en het resultaat is iets vriendelijker geworden en er hebben ook al veel mensen geschreven wat ik ook wilde zeggen, dus over schrijffouten, slecht inleeswerk en verwijzingen naar juiste berichtgeving zal ik het niet meer hebben.
Ik wil alleen nog even vragen stellen over het onderstaande;

http://www.spaink.net/2004/08/10/hoop-ten-lange-leste/
“Er is reden tot voorzichtigheid. Het middel zal niet bij iedereen aanslaan, net zoals de triple therapy niet bij elke aids-patiënt iets uithaalt, en daarnaast kunnen die 5 tot 40% van de aanvallen die wel doorgaan, er alsnog flink inhakken. Maar niet eerder is er een middel ontwikkeld met zo’n hoge succesfactor, en wat meer is: het onderzoek is een nieuwe weg ingeslagen. Bij eerder ontwikkelde remedies bestond altijd onduidelijkheden hoe die precies werkten, terwijl dat bij Antegren klaarhelder is.”

Ik weet wel dat dit schrijven uit 2004 komt en dat u ook niet had kunnen weten wat we nu weten en er zijn ook nog steeds mensen bij gebaat, maar waarom zo negatief over CCSVI?

http://www.foxbusiness.com/sto ry/m…deaths–april/

“De onderzoeksresultaten zijn dermate positief dat het medicijn een versnelde procedure voor goedkeuring in de Verenigde Staten mocht doorlopen”

Wat ik mij afvraag; waarom kunt u dit artikel op deze manier schrijven, voorzichtig optimistisch, met in de titel het woord hoop en nu alleen maar argwaan?
Waarom niet iets positiever en beter voorbereid, onderschat de mensen niet, iedereen kan de voors en tegens afwegen, alleen mensen van naam kunnen de hoop weer wegnemen, waarom niet relativeren en aangeven dat er ook al veel mensen baat bij hebben gehad en niet alleen maar “mensen die plotseling kunnen lopen”, ze zijn niet bij Jomanda geweest en hebben geen reis naar Lourdes gemaakt, dit zijn mensen, waaronder ik ook, die een dotterbehandeling hebben ondergaan en daardoor minder vermoeid zijn en een helder hoofd hebben gekregen.
Zamboni beweerd ook niet dat hij de mensen kan genezen, hij kan verbetering bewerkstelligen en hopelijk stilstand van de MS en wat wil een mens nog meer.
Ik ben het met je eens over,
“Over wonderbaarlijke genezingen ben ik sowieso sceptisch, helemaal in dit geval: MS is een complexe ziekte en dan is het niet waarschijnlijk dat een simpele oplossing plotsklaps blijkt te volstaan.”

Er moet nog veel onderzoek gedaan worden, er zijn nog veel vragen te beantwoorden, het zou beter een oproep moeten zijn geweest naar de neurologen en vaatspecialisten om samen te gaan werken zodat er ook een versnelde procedure voor goedkeuring kwam voor deze behandeling en dat de mensen niet meer uit moeten wijken naar het buitenland.

Ingrid

» Posted By Ingrid On July 08, 2010 @ 12:37

Zeemeermin

hallo met ingrid weet jij waar je een zeemeerminstaart kan kopen
groetjes ingrid

» Posted By ingrid On May 14, 2012 @ 14:28

«« Back To Stats Page