Statistiek

Comments Posted By Thomas J. Boschloo

Displaying 271 To 300 Of 571 Comments

Pas op uw voordeur

@Andreas Sokrates Leno: Ik heb wel eens gehoord dat ze de haren uit je doucheputje halen. Om te kijken hoeveel mensen bij iemand douchen.

Haren uit het tapijt halen is een logisch vervolg hierop. Een mens verliest x haren per dag. Als er van de ‘verdachte’ y haren liggen, en van een ‘ander’ persoon ook bij benadering y haren liggen, dan is er dus iets niet in orde.

Na een goede stofzuigbeurt zit het aantal haren weer op ongeveer nul.

Maar ja, wij beiden weten de regels niet. Dus eigenlijk is het een beetje zinloos hierover te discussiëren. Hopelijk gaat er iemand bij het UWV klokkenluiden en lezen we het morgen in de Telegraaf!

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 18, 2010 @ 18:15

@mariska: Het erge is dat de mensen met een minimum uitkering vaak de zwakkeren in de samenleving zijn. De staat zou de zwakkeren moeten beschermen tegen misstanden. Niet zelf deze misstanden veroorzaken.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 17, 2010 @ 22:55

@Andreas Sokrates Leno: Misschien leuk voor mijn case manager om eens uit te zoeken bij het UWV wat de regels zijn voor samenwonen. Ik ben dan eigenlijk ook de gemeenschap verplicht deze regels op het internet te publiceren (homepage). Tenzij er een code is bij het UWV natuurlijk dat deze data geheim zijn… wat heb je aan regels als je ze niet verteld aan degenen die zich aan deze regels moeten houden?

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 17, 2010 @ 21:08

Ik heb van een case manager gehoord dat als je samen woont, maar je vriendin haar oude woning aanhoudt, dat dat dus als samenwonen gezien wordt. Omdat je dus een woning aanhoudt die iemand anders zou kunnen huren.

Hierbij gaan ze ook naar de gas en elektra kijken (lang leve slimme energie meters!) en daaruit kunnen ze concluderen dat er niemand (meer) woont en ze dus die 300 euro per maand kunnen pakken (allicht twee keer + huursubsidie).

Verder heb ik nog een tip voor je Thian: Je moet naar buiten gaan en de deur achter je dicht trekken. Een truuk die in Amerika nogal wordt gebruikt is dat een iemand je aan de praat houdt terwijl de ander achter je rug naar binnen glipt. Als je de deur dicht hebt getrokken kunnen ze er niet meer in behalve door je sleutels af te pakken of de deur in te trappen en ik denk dat we een paar jaar PVV kabinet nodig hebben voordat de rechters in Nederland dit toestaan :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 17, 2010 @ 14:23

@Thian: Ik zit in dezelfde situatie. Ik woon niet samen (dat zou ik niet trekken, 24 uur per dag iemand over de vloer). Maar ik ken de regeltjes van UWV niet. Het UWV kent haar regeltjes wel! Vervolgens veranderen die regeltjes op willekeurige momenten (zie artikel van deze blog).

De enige manier om er achter te komen of ik samen woon (heel soms logeert mijn vriendin hier als ze niet thuis durft te slapen vanwege angsten), is door tegen UWV te zeggen ‘Woon ik samen’. Dat gaat dus niet goed aflopen dan. Je moet slapende honden niet wakker maken.

Als je ze belt (wat ik zou doen als ik de regels wist en ik zou samenwonen volgens die regels, wat ik vermoed van niet, maar je weet het nooit met de overheid), dan komt er meteen iemand tandenborstels tellen bij je. En haren zoeken in je tapijt. Ik heb daar geen zin in en weiger ze liever de deur zodat het mijn eigen koppigheid is waardoor ik gekort wordt en niet het falen van een controleur en de daarop volgende zinloze juridische acties die je moet nemen om alles weer recht te zetten (met gevaar voor eigen psychische gezondheid).

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 17, 2010 @ 13:46

Dat de uitkering wordt gehalveerd is niet zo erg als het lijkt. Als je samenwoont (het doel van deze hele exercitie) krijg je namelijk 70% van je alleenstaanden uitkering. Als je dus met je spaargeld die overige 20% hebt weten te sparen voor een aantal jaar; zit er misschien weer een ander kabinet dat alle plannen van dit kabinet weer terugdraait. Of Europa geeft ons kabinet weer eens een draai om de oren en het wordt terug gedraaid.

Net als met mijn ID zonder RFID chip, digitale foto en vingerafdrukken probeer ik dit kabinet uit te zitten. Omdat ik principieel ben, niet omdat ik samenwoon of kinderen heb. Maar ja, ik kan het mij veroorloven. Ik denk dat veel AOW-ers die de oorlog hebben meegemaakt wel mee zullen werken, in hoeverre ze de nieuwe regels dan snappen, omdat ze die 200 euro per maand niet kunnen missen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 17, 2010 @ 13:20

Wanneer deed de Nederlandse overheid dit ook al weer voor het laatst? Was dat niet tijdens de bezetting?

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 16, 2010 @ 16:31

Mallemolen

Ik heb één case manager welke mijn aanspreekpunt is voor de GGZ. Een vorige case manager is bij een verhuizing helemaal met mij mee naar mijn nieuwe woonplaats geweest. Klasse.

OV-Taxi’s zijn een ramp. Iig in Noord-Holland bij Connexxion een paar jaar geleden. Het is iid bidden dat ze komen en nog meer bidden dat ze op de afgespoken tijd komen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 15, 2010 @ 15:49

Lessig

@Pietie: Ik denk dat het komt omdat ‘kunst’ vrij hoog in de psychologische behoefden piramide van Maslow staat. En dat veel mensen eigenlijk heel ongelukkig zijn, ook in Nederland.

Eigenlijk is het kunstenaar zijn heel begerenswaardig. Ik heb een kunstenaar gekend, en hoewel hij inderdaad arm en ellendig aan zijn einde is gekomen, heeft hij ook veel kunnen produceren waar hij altijd heel trots op was.

Als ik naar mijzelf kijk dan produceer ik veel minder (eigenlijk niets). Maar van zijn kunst kan ik genieten wanneer ik maar wil en als je zoiets achterlaat is dat al een (niet geldelijke) beloning op zich. Nu geloof ik natuurlijk in God en het gebruiken van je talenten…. dus ik kan er wel een beetje gekleurd naar kijken vergeleken met de gemiddelde lezer hier!

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 11, 2010 @ 14:05

Internet voor iedereen

@Pietie 11:27pm: Je hebt natuurlijk gelijk, maar mijn punt is dat we in het Westen ook niet vies van een beetje censuur zijn als er geld mee is te verdienen. Zie ook http://webwereld.nl/nieuws/39464/google-doet-in-china-aan-zelfcensuur.html

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 10, 2010 @ 14:22

@Pietie: Het grappige is dat de software die China voor haar censuur wou gebruiken, gemaakt is in Amerika.
http://security.nl/artikel/32013/1/China_wegens_internetfilter_aangeklaagd.html

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 09, 2010 @ 17:42

“De toekomst van het internet volgens Tim Kuik”.
Nee, denk niet dat ik mijzelf daarmee zal gaan kwellen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 09, 2010 @ 15:27

Gestapeld boos

Over stigmatiseren gesproken. Er zijn ook een heleboel mannen die niet naar de hoeren gaan en toch gelukkig met hun sexualiteit zijn. Ik ben er zelf een van.

Ooit wou een vriend van me door een hoerenbuurt lopen, maar de negatieve energie die daar hing was genoeg om mij weer snel weg te laten lopen. Ik snap niet dat een man daar komt voor bevrediging. Zelf vond ik de energie die daar hing heel erg negatief en ik zou er ook met een negatief gevoel weggaan als ik mijn geld daar zou besteden.

Bovendien leek het eerste meisje dat ik daar zag een beetje aan de jonge kant voor een hoer. En je hoort verhalen over dwang natuurlijk.

» Posted By Thomas J. Boschloo On March 05, 2010 @ 09:07

Opgeruimd

Medicijnen horen niet bij het grof vuil maar moet je inleveren bij de apotheek! Anders komt het in het grondwater en dat is slecht.

Verder nog gelukkig nieuwjaar en een gelukkig 2010 toegewenst!

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 08, 2010 @ 17:24

Blond

@Maurice: “Na deze cursus kunt u uw eigen biostabil ontwerpen en laten produceren”.

» Posted By Thomas J. Boschloo On March 13, 2010 @ 20:25

He’s done it :)

Ik zie dat ik er goed aan gedaan heb deze blog achter mij te laten.

Als Spaink’s inschatting van Obama net zo accuraat is als die van Palin, dan vrees ik de komende 4 jaar het ergste voor het Amerikaanse volk.

» Posted By Thomas J. Boschloo On November 06, 2008 @ 15:55

Koninginnetje

Palin is een prachtige vrouw. Haar hele uitstraling zegt: “Don’t fuck with me or you’ll be sorry”. Ik vrees wel dat McCain het zwaar krijgt als president als Palin het niet met hem eens is over iets. Dan vliegt het meubilair door het witte huis.

Die kleding moest ze trouwens aan van haar campagne team en is voor haar gekocht. Daar is ze ook boos over omdat ze zich belazerd voelt.

Palin gaat haar eigen gang. En dat heeft Amerika nodig na twee termijnen G.W. Bush die zijn hele leven nog nooit iets zelf heeft bedacht of een eigen mening heeft gehad (laat staan een geweten).

Zoals Douglas Adams schreef in zijn meesterwerk over de schepping: The job of a president is not to wield power, but to draw attention away from it. Het laatste wat we nodig hebben is nog een clueless president als G.W. Bush. Of een president die alleen de belangen van zijn lobby groep behartigt, en dan hebben ze aan Palin een goeie.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 29, 2008 @ 14:33

Whoops

@HenK: Dat je jezelf als een toevallige voorbijganger ziet, dat is precies wat ik bedoel. God speelt de sandbox game GTA IV, en wij zijn alleen maar de poppetjes die hij af moet knallen of wat het doel van het spel ook is. Dat wij onszelf zo slim vinden doet niets af aan het feit dat God nog veel slimmer is vergeleken bij ons. Wij denken dat we zelfbewust zijn, maar voor God zijn we simpele poppetjes met een erg simpele AI (kunstmatige intelligentie).

Dat God ons in zijn evenbeeld heeft geschapen biedt ons echter enige hoop dat God het goed voor heeft met ons. En dat er tenminste een paar van ons mensen behouden blijven om onderdeel te worden van het beloofde Koninkrijk van God.

Maar feit blijft dat we niet meer weten van God als een poppetje in het spel GTA IV van ons. En dat is bitter weinig.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 26, 2008 @ 14:46

@HenK “Zelf zie ik de mens als niets meer dan de optelsom van genetisch materiaal plus levenservaringen.”

Dat is volgens mij een zeer accurate beschrijving van de mens, HenK. Maar hoe is dat genetische materiaal hier gekomen? En wat vind je van levenservaringen die niet in de realiteit stoelen? (bijvoorbeeld een psychose van een GGZ cliënt, maar ook een droom van een normaal mens). Je moet vertrouwen op wat je waarneemt toch? Dat is toch wat wetenschap inhoudt? Wat was er vóór God? Zijn wij zelf-bewuste characters in een gigantisch GTA IV spel waardoor de speler daarvan niet door ons bevat kan worden omdat onze AI te simpel is? Is onze God een PFY?

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 23, 2008 @ 14:32

@Sjef: Op kerken liggen dakpannen. Die dakpannen houden de mensen eronder droog, dus zijn ze onderdeel van de geloofsbelevenis. Als één dakpan weg zou waaien, dan worden de vloeren en banken nat en wordt het binnenin koud.

Uit het evangelie van Thomas:
“Split a piece of wood, I am there. Lift a stone, and you will find me there” (overduidelijk over het bouwen van een kerk volgens mij).

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 22, 2008 @ 22:38

@Joan: Die ‘kunstwerken’ waren vaak kerkelijke taferelen (voor de analfabeten) en bovendien Goddelijk geïnspireerd.

En de bevrijding van het beloofde land was volgens mij ook door goede motieven ingegeven. Dat de realiteit van een oorlog altijd even wat anders is was toen net zo waar als nu.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 22, 2008 @ 18:12

@Joan: Als Jesus een afgehakt oor kan genezen, dan kan hij ook kwetsuur door zware kettingen genezen. Lukas 22:50-51
fyi: Lucas was arts dus dan zegt zo’n uitspraak extra veel.

Mijn overleden vriend zei verder altijd “Voor God is alles mogelijk”. Zelf neem ik graag het geloof van een mosterdzaadje als voorbeeld van wat mogelijk is met geloof in God. Niet dat ik dat geloof heb trouwens. Maar dat er iets is wat de schepping gemaakt heeft buiten onze waarneming, dat geloof ik zeker.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 20, 2008 @ 18:53

Wat ik dan zeg is:

Werden de zieken in de isoleer gegooid?

En was daar een wc en werkende sanitaire voorzieningen ipv slechts een stinkende kartonnen hoed die de verpleging elke keer weer op moet pakken en weg gooien?

Waren er toevallig vier isoleercellen en zijn de mensen daarin nu dood? Of is dat te cru.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 19, 2008 @ 15:48

Herintredende overheid

Ik blijf me toch zorgen maken om je zuur verdiende spaarcenten, Joan.

Je kunt ook de helft van je aandelen verkopen op maandag. Of twee weken lang voor duizend euro per dag. Ik denk dat je dan het risico van koersschommelingen mijdt. Mijn vader heeft zo’n systeem voor het kopen van aandelen, elke dag voor een vast bedrag. Als de aandelen goedkoop zijn koop je er veel en als de aandelen duur zijn koop je er weinig. Heeft hij uit de NRC. Of het ook voor verkopen werkt weet ik niet. Ik weet wel dat de aandelen (behalve ING) op de AEX nu relatief hoog staan. Ik verbaas mij daarover want ik zou niet weten waarom de recessie nu al over zou zijn. Kennelijk ziet de financiële markt licht aan het eind van de tunnel!

Eigenlijk zou je als je aandelen koopt ook een exit strategie moeten hebben. Voor als het helemaal mis gaat zoals nu. Ik heb gelukkig geen aandelen, ik vind het te veel gedoe. Ze willen mij wel aan de aandelen bij mijn bank, daar heb ik geen twijfel over. Of het nu goed of slecht gaat met mijn aandelen, mijn bank verdient aan de transacties.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 18, 2008 @ 15:55

Geld is een uitvinding van de mens. Niet van God.

Dan heb je nog gouden kalveren, het aanbidden van mammon. Zeven magere en vette jaren. En geef aan de keizer wat de keizer toebehoord (heel dubbel op te vatten).

Als je echt volgens de Bijbel wilt leven geef je al je geld en bezittingen weg en ga je het evangelie verkondigen!

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 17, 2008 @ 13:43

Beste Joan, dit is niet het moment om zielig te gaan doen, dit is het moment om te handelen.

Je bent nu de helft van de spaargeld kwijt, zorg dat dat niet meer wordt.

Er zijn twee mogelijkheden, de beurs daalt verder of de beurs zit nu op zijn laagste punt. Als de beurs op zijn laagste punt zit moet je meer aandelen bijkopen. Anders moet je je verlies nemen en je geld op een (binnenlandse) spaarrekening zetten. Hoe erg het ook is voor de groene bedrijven waar je in investeert.

Jammer trouwens dat je vandaag niet naar de koersen van de AEX hebt gekeken. Die stond vanochtend in de plus maar dat is nu weer een klein verlies. Het was een mooie gelegenheid om je aandelen te dumpen :-/

De beursen in Amerika sloten gisteren ook positief, zoiets kan naar andere beursen doorwerken. Ik weet niet precies waarom.

P.S. Ik ben slecht in economie volgens een psychologische test maar dat is omdat ik niet tegen mensen kan liegen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 17, 2008 @ 12:54

Beursindex weer boven 1000 punten
http://www.nrc.nl/W2/Nieuws/1998/02/17/Eco/01.html

Nu staat de beurs op 250. Als je je spaargeld al die tijd op de bank had gezet tegen twee procent rente had je tenminste de inflatie terug gehad, in plaats van drie kwart van je saldo af!

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 16, 2008 @ 20:58

@Joan: Begin deze eeuw, eind vorige eeuw stond de AEX nog boven de 1000. Sparen waarbij Bos je spaargeld tot 100.000 garandeert is geen slecht plan.

Iedereen met veel aandelen is gewoon in paniek. Ze verkopen alles en zetten het om in goud op hoop van betere tijden.

Morgen staat de AEX wéér 5% lager, let maar op! En de rest van de week ook weer elke dag!

Het Europese overleg zorgde een dag voor een positieve verandering van de AEX, maar de volgende dag was het al weer mis :-(

Spaargeld; banken hebben spaargeld nodig om tegenover hun teveel aan leningen te zetten. Een wijs man (of vrouw) gaat nu dus sparen, want ik zit al dit hele jaar te wachten op die hogere rente!

Vastzetten van je spaargeld is niet verstandig, omdat ik voorspel dat de rente omhoog gaat. Tenminste dat vind ik logisch voor een bank als ze er te weinig van hebben. Vraag en aanbod.

Dat de beuren niet automatisch omhoog gaan als je de centrale bank de rente verlaagd is denk ik de les van deze krisis.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 16, 2008 @ 20:07

Hoi Karin.

Ik lig pas in een deuk als de hele financiële wereld op de roebel overstapt en ook vaten olie in roebels worden verhandeld. Weg met de dollar, weg met het oude en onbetrouwbare.

Amerika heeft het grotendeels aan zichzelf te danken. G.W. Bush heeft meer schulden gemaakt dan al zijn voorgangers bij elkaar. Hij moest zo nodig Irak in omdat zijn olie-vriendjes dat wilden. En nu zit hij met twee oorlogen die hij niet kan winnen terwijl hij het liefst nog een of twee nieuwe oorlogen zou beginnen (Iran en Rusland). Helaas, hij heeft ingezet op Irak en verloren. Saddam Houssein lacht in zijn graf.

Alleen die Poetin, critici laten vermoorden, dat wordt een revolutie om hem omver te werpen. En dan worden we de steentijd in gebombardeerd. Net als in Afghanistan zullen we leven. Nomaden en stammen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 14, 2008 @ 21:03

Gokje

Ik wil de Nobelprijs voor schone tanden geven aan mijn tandarts omdat ik nog steeds geen gaatjes heb na al die jaren!!

En de Nobelprijs voor beste vriend aan mijn overleden vriend waarvan ik hier de naam niet noem! (O, dat mag dan geloof ik weer niet).

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 07, 2008 @ 21:07

«« Back To Stats Page