Statistiek

Comments Posted By Johan

Displaying 61 To 90 Of 147 Comments

Doosje

Kon je niet van tevoren kiezen in wat voor urn je haar as meekreeg? Bij de crematies van mensen die ik meegemaakt heb is de as steeds verstrooid maar bij het dierencrematorium hier kun je zelfs op maat gemaakte urnen bestellen waar je je trouwe viervoeter in meekrijgt.

» Posted By Johan On April 17, 2013 @ 21:42

Gesloten technologie

@Eerde: ik hoop dat de tijd daar al rijp voor is. Bij PC’s is de hardware een comodity geworden die elk bedrijf van de plank kan bestellen, bij telefoons ligt dat (nog?) lastiger en is het lastig om tegen de research budgetten van een Samsung of Apple op te boksen. Het is al een hele verandering dat je als klein bedrijf uberhaupt een werkende telefoon kunt bouwen door onderdelen in te kopen, 15 jaar geleden was dat nooit gelukt.

Afgezien daarvan ben ik geen fan van puur touchscreen voor telefoons, een form factor waar ook Sailfish exclusief op mikt. voorlopig blijf ik nog even bij mijn (gehackte, dat wel) Nokia E72 met vast toetsenbord.

» Posted By Johan On April 02, 2013 @ 10:23

Het probleem is dat alle smartphone systemen min of meer gesloten zijn. Natuurlijk, veel Android systemen zijn makkelijk te rooten maar dat zie ik mijn vriendin toch echt niet klaarspelen hoor. En ook daar proberen fabrikanten het eigenlijk tegen te gaan, al zijn de meeste niet zo fanatiek als Apple. Bij windows phone is het verhaal min of meer hetzelfde als bij Apple, en andere systemen hebben momenteel een verwaarloosbaar marktaandeel.

» Posted By Johan On April 01, 2013 @ 19:42

Wat betreft die Amerikaanse wet heb je toch iets niet helemaal begrepen denk ik: jailbreaken / rooten / hacken (resp. jargon voor iPhones, Android phones en Symbian toestellen waarmee het weghalen van restricties als welke software je kunt installeren wordt bedoeld) is daar nog steeds legaal. Unlocken (simlock van een telefoon afhalen waardoor elke simkaart erin kan) is daar nu blijkbaar illegaal.

In Nederland is daar al jurisprudentie over: simunlocks waarbij software waar auteursrechten op zit aangepast wordt (gehackte firmware flashen) mag niet van de rechter, codegeneratoren of unlocken door bitjes om te mzetten in e.o.a. register op de telefoon mag wel. Uiteraard is in de praktijk de controle op dit soort zaken 0, en in de USA zal dat niet veel anders zijn denk ik.

» Posted By Johan On March 30, 2013 @ 00:25

Dag schat

Gecondoleerd met je verlies. Veel sterkte de komende tijd.

» Posted By Johan On February 11, 2013 @ 13:53

Ethiek

Nee, ‘s zomers laat ik gewoon de voor- of achterdeur openstaan (niet beide tegelijk, dan slaan ze dicht door de tocht) zodat de katten vrij in- en uit kunnen lopen. In een dorp gaat dat gelukkig nog. Ik laat soms wel de sleutel in de deur zitten maar alleen als ik naar de brievenbus loop als het koud is. Dan kan ik de voordeur altijd zien.

» Posted By Johan On January 17, 2013 @ 02:55

Wel heb je ooit, sta ik in de tuin achter een struik te werken gooi jij m’n voordeur dicht en de sleutels naar binnen. En de slotenmakeris al gesloten. Kan ik in jouw bed slapen vannacht want buiten slpen met -10 zie ik niet zo zitten…

:-) :-)

» Posted By Johan On January 16, 2013 @ 19:40

Duimen voor Ahmedinejad II

Stuxnet was niet gericht tegen kerncentrales maar was ontworpen om ultracentrifuges, die gebruikt worden bij uraniumverrijking, te ontregelen. In kerncentrales staan helemaal geen ultracentriguges. Het is dus zeker niet zo dat Stuxnet tot een Fukushima 2 had kunnen leiden.

» Posted By Johan On June 05, 2012 @ 23:19

Renaissance

Het te snel afsluiten herken ik van Stargate Universe. :-(

En bedankt voor de reminder dat GoT binnenkort weer begint, dan kan ik de downloads aanzetten.

» Posted By Johan On March 28, 2012 @ 22:15

Big Brother Awards

Ja, daarom heb ik de verzekerars (die er in elk geval bewijsbaar bij betrokken zijn) ook genomineerd. Voor personen ben ik nog aan het denken, Verhagen met z’n optreden in de Acta zaak maakt een goede kans. En we hebben Opstelten nog die nu die 4 weken opslag van kentekens en juridische basis wil geven zodat er lekker gedatamined kan worden.

» Posted By Johan On December 24, 2011 @ 18:52

Ik heb nu de ziekenkostenverzekeraars genomineerd onder bedrijven voor het opdringen van het EPD bij de huisartsen, maar ik verdenk minister Schippers ervan dat ze met hen onder een hoedje speelt om het er door te drukken. Maar ik neem aan dat onbewezen vermoedens niet veel kans maken?

» Posted By Johan On December 24, 2011 @ 15:13

Maxime maakt monddood

Dat het de reguliere pers niet haalt verbaast me niks, de reguliere pers en de concerns die haar bezitten heeft ook belangen en die zijn over het algemeen gediend met dit soort verdragen. Het is dus niet in hun eigen belang om de bevolking wakker te maken.

» Posted By Johan On December 13, 2011 @ 23:05

Inlooppoes

Denk dit keer aan de IDEA extensie als je GnuPG installeert, anders komen er weer onleesbare vertrouwelijke mails binnen. Of pas je key preferences aan.

» Posted By Johan On October 30, 2011 @ 17:15

“‘t is meer dat ze er lol in heeft elders eten te halen. Het gras bij de buren is immers veel lekkerder…”

Ja, dat ken ik. Onze oude poes wilde van de zomer opeens de garage niet meer uit, en omdat het toch warm was hebben we daar maar eten neergezet. Zelfs de hond van 2 huizen verderop kwam eten (gelukkig was dat maar een klein beest). Nu ze helaas overleden is na meer dan 18 jaar en we nog maar een kater hebben is het verbruik van kattenvoer enorm gedaald (ook al omdat kater geregeld voor z’n eigen eten zorgt).

» Posted By Johan On October 27, 2011 @ 22:12

Jacht

Als dank? Nee, als leermiddel, net zoals moederkatten kittens leren jagen. Die kat zal wel denken “die Spaink is een aardig mens maar jagen kan ze niet, ik zie haar nooit een muis vangen, dus zal ik haar maar leren hoe dat moet”.

» Posted By Johan On September 21, 2011 @ 23:01

Medtronic

Sommige managers kunnen blijkbaar niet anders dan in “damage control” mode schieten bij zulk nieuws en dan dit soort onzin uitkramen. Ze hebben nu aan DigiNotar een fraai voorbeeld wat dat met een bedrijf kan doen, die zullen binnenkort wel het falliesement aanvragen.

» Posted By Johan On September 05, 2011 @ 22:32

Medische moord

“Dat wil dus zeggen dat het nog steeds te hacken is, alleen niet door de mindere hackgoden.”

Mja, alleen duurt dat zolang dat het beoogde slachtoffer voordat men daarmee klaar is al lang overleden is van ouderdom. Dus dat is geen echt gevaar.

» Posted By Johan On September 02, 2011 @ 23:33

Fideel

p.s. Riak is dus Irak!

» Posted By Johan On July 13, 2011 @ 14:25

Ten eerste wil ik opmerken dat de redenering van de IND mesjokke is en mij daarom niet verrast.

Maar mijn punt is dat door het lezen van je column men het idee kan krijgen dat in de Sjiitische leer het afbeelden van personen en/of dieren verboden is. Je schrijft, wellicht terecht en punctueel, dat inmiddels de Sjiieten vinden dat je beide niet meer mogen. Echter het is juist in die Sjiitische leer niet verboden om mens en dier af te beelden. Sterker nog waar bij de Soennieten bijvoorbeeld men ervan overtuigd is dat het afbeelden van o.a. de profeet Mohammed verboden is en hij heel soms wel wordt afgebeeld maar dan met een gezichtsluier is dat bij de Sjiieten praktisch niet het geval.
Overigens hebben ze meer de voorliefde voor het afbeelden van Ali (neef en schoonzoon van de profeet Mohammed) en/of zijn zoon Hoessein (die dus ook de kleinzoon van Mohammed was), die beiden sneuvelden tijdens de slag bij Karbala die over de leiderschapsopvolging van de profeet ging.
Dit vormde de definitieve breuk tussen de Soennieten en Sjiieten. De herdenking van die slag noemt met Ashjura en gaat gepaard met zelfkastijding vanwege de schande en het verdriet wat men voelt over hun dood en het verraad wat ermee gepaard ging.

Anyway toch is in de Sjiitische leer het afbeelden van de profeet en anderen mensen, maar ook dat van dieren totaal geen probleem. De musea en bibliotheken in Iran hangen er vol mee. Dus als er in Irak (Bagdad) een beweging gaande is die dat wel wil klopt het van geen kanten met de officiële leer. Maar goed iedere religie heeft zo zijn fanatici, maar in het geval van Riak is het ook niet ondenkbaar dat het om andere gewelddadige krachten gaat zoals (ex) geheime dienst medewerkers of (ex) Baath partijleden die de Sjiieten weer in een kwaad daglicht willen zetten.

Een lees tip dan: ‘Islam in beeld’ Kunst en Cultuur van moslims wereldwijd van Mirjam Shatanawi uitgeverij SUN, isbn: 9 789085 066279

» Posted By Johan On July 13, 2011 @ 14:24

Emancipatie

“nu inhechtenisneming en veroordeling nog steeds typisch mannelijke domeinen zijn waarvan meisjes makkelijk worden uitgesloten.”

Maar daar zijn meisjes weer in het voordeel zolang er ook veel meer mannen bij de politie qerken: “agent, kunnen we dit niet anders regelen (trekt kort rokje omhoog)” heeft veel meer kans van slagen als een meisje dat probeert dan een man.

» Posted By Johan On October 01, 2011 @ 14:28

Pervers

Klinkt qua geweld en sex als iets in het genre Spartacus – Blood and Sand. Ik heb hem meteen in de download que gezet (op tvunderground.org.ru is hij al te vinden, die site heeft zowiezo heel erg veel TV series, de meeste als eMule links en sommigen waaronder deze ook als torrent links).

» Posted By Johan On May 25, 2011 @ 01:45

Aangenaam verrast

Maar wat de correcte spelling ook is, het blijft vreemd dat een woordenboek beide varianten tegelijk gebruikt zonder daar verder iets over te zeggen.

» Posted By Johan On May 15, 2011 @ 22:44

In de scan uit de Van Dale staat het woord “orenmaffia” met dubbele f, maar in het voorbeeld gebruiken ze maar een enkele f. Foutje in de Van dale?

» Posted By Johan On May 14, 2011 @ 22:07

Kortzichtig

De PVV heeft nationaal-socialistische opvattingen. Het zijn geen neonazies die achter symbolen uit het begin van de vorige eeuw aanlopen nee, maar qua structuur zit er niet zoveel verschil in:

– Er is een duidelijke leider die alles bepaald: het Führerprinzip (hij zegt het niet met zoveel woorden maar het komt er wel op neer).

– Er wordt een duidelijk te bepalen groep als bron van alle kwaad aangeduidt.

– De leider zegt op te komen voor de “gewone man” maar als hij eenmaal echte invloed heeft laat hij die vallen als een baksteen (AOW leeftijd, extra geld voor zorg). Hitler deed hetzelfde.

Ik zeg niet dat Wilders noodzakelijkerwijs uitgroeit tot een massamoordenaar maar qua ideeen is hij echt wel nationaal socialistisch.

» Posted By Johan On March 02, 2011 @ 16:34

Dit wordt wel een vechtblog zeg, oppassen maar met die PVVers. Want voor je het weet nemen ze het hele land over met hun nationaal socialistische ideologie. Hier vast wat inspiratie voor de PVVers, ik doneer hen geheel gratis een partijlied:

De vlag omhoog, de rijen stevig gesloten!
Stadscommando’s marcheren kalm met stevige stappen.
Kameraden die door de linksen en moslims gedood zijn,
marcheren in geest in onze rijen mee.

De straat behoort aan de bruine bataljons,
De straat behoort aan de stadscommando’s!
Er kijken reeds miljoenen hoopvol naar de meeuw,
de dag van de vrijheid en koranverbod breekt aan!

Voor de laatste maal wordt stormalarm geblazen!
Wij staan reeds allen klaar voor de strijd!
Spoedig zullen de Wildersvlaggen overal wapperen,
de aanwezigheid van moslims duurt niet lang meer!

De vlag omhoog, de rijen stevig gesloten!
Stadscommando’s marcheren kalm met stevige stappen.
Kameraden die door de linksen en moslims gedood zijn,
marcheren in geest in onze rijen mee.

» Posted By Johan On March 02, 2011 @ 16:16

Stabiliteit

Maar waar moet Amerika straks hun verdachten heenbrengen als ze gemarteld moeten worden? Guantanamo Bay valt teveel op, Egypte was daar altijd als trouw bondgenoot voor beschikbaar.

Dom natuurlijk, hoe langer Obama wacht met steun hoe slechter de Egyptenaren straks over het westen denken. In Iran is ook zoiets gebeurt, te lang steun aan de Sjah en het nieuwe regime is uiterst vijandig naar de vroegere vrienden van de Sjah.

» Posted By Johan On February 01, 2011 @ 16:41

Rop Gonggrijp

Liegen en bedriegen hoort er nu eenmaal bij. Van het uit bases smokkelen van CDR’s met als opschrift een muziekband maar die eigenlijk de collateral murder video’s bevat tot het infiltreren van organisaties en via oud papier informatie vergaren (ook stom dat zoiets ongechecked de deur uitgaat, onafhankelijk van de vraag of je de ophaler vertrouwt of niet). Sommigen (de genoemde Marcel Paul Knotter) zijn daar beter in dan anderen (ik herinner me nog in de CoS tijd dat Peter Mante eigenlijk meteen verdacht werd met z’n idiote chantageplannen), en daar kan ik respect voor hebben. Of ik achter de acties sta of niet staat daar los van.

» Posted By Johan On January 15, 2011 @ 16:39

Peter Siebelt ken ik nog (van naam) uit de tijd van de “oud papier affaire”. Dat was natuurlijk wel een fraai staaltje onderzoeksjournalistiek, dus die benaming is niet helemaal verzonnen. Ik heb zelfs nog een boekje van hem uit die tijd, en ook toen al hanteerde hij het “guilty by association” principe al veelvuldig.

» Posted By Johan On January 15, 2011 @ 00:43

Voorspellingen

Er komt een nieuwe ijstijd aan (dus meer CO2 produceren om dat af te remmen!)

Femke blijkt vreemd te gaan met Geert. De PVV staat op z’n kop, geweldplegen is tot daar aan toe maar met een linkse vreemdgaan…

» Posted By Johan On December 31, 2010 @ 19:59

Misbruik en technologie

“maar tegenwoordig is kinderporno buitengewoon lastig te vinden.”

Niet echt hoor – op decentrale p2p netwerken als eMule, of volledig anonieme netwerken als Freenet is dat best te vinden als je de juiste zoektermen kent. En daar is niet zo heel lastig achter te komen: eenmaal iets gevonden in dat genre staan er vaak nog een hele rits andere zoektermen bij om het vindbaar te maken zodat je collectie zoektermen zich kan uitbreiden. En ik vermoed dat zoiets ook wel uitgewisseld wordt in fora of usenet groepen.

» Posted By Johan On January 04, 2011 @ 21:06

«« Back To Stats Page