Statistiek

Comments Posted By Janus

Displaying 1,591 To 1,620 Of 1,721 Comments

Geef Jomanda van Jetje

Ach, laten we maar zeggen dat we nu een nieuwe lady in blue hebben. Alleen jammer dat Videla niet kort vóór haar kroning ‘t loodje heeft gelegd ipv daarna, dát was nog eens een mooi cadeau geweest. J.

» Posted By Janus On May 30, 2013 @ 01:33

Kinderporno: niet bestrijden, maar verstoppen

Soms ontdek je een ouwe draad, doordat iemand er een late reactie in zet. Zo ook deze.

Petje af, Karin, voor dat onderzoek dat je indertijd hiervoor gedaan hebt. Daar hebben zeer veel uurtjes in gezeten. Het onderwerp rechtvaardigt weliswaar die inspanning, maar lang niet iedereen verricht die dan ook.

J.

» Posted By Janus On July 25, 2013 @ 17:47

Sterven

Aan degeen, die 21 namens John Friesing geschreven heeft.

Ondanks dat je het 8 jaar hebt zien aankomen – ik neem aan dat jij daarvan ook op de hoogte was – blijft een overlijden altijd moeilijk. Ik wens jou en andere betrokkenen sterkte met de situatie.

Het allerbeste, Janus.

» Posted By Janus On July 21, 2012 @ 01:18

Zelfmoord nadoen

Beste Koefje,

Het zal je nog wel wat langer bezig houden ook, vrees ik.

Ik heb zelf eens in een trein gezeten, waar iemand voor is gaan staan. Het was op weg naar huis, dichtbij mijn woonplaats. Ik denk er nog steeds aan, iedere keer, wanneer ik die plek weer passeer.

De enige ‘troost’ is, dat iemand het zelf gewild heeft. Daar bedoel ik niet mee dat er sprake was van vrije wil, want omstandigheden kunnen erg dwingend zijn.

Wij kunnen nu alleen maar hopen dat die persoon gevonden heeft wat hij of zij zocht.

Ik wens je sterkte met het verder laten bezinken van deze gebeurtenis.

Groet, Janus.

» Posted By Janus On May 26, 2011 @ 22:55

Ingezonden brief Landmark

HenK (64),

Je begon met “Vreemd…..” Enige uitleg.

Ik zie je commentaar niet als inhoudelijk, maar als procedureel. In die zin klopt wat je zegt – constatering van simpele feiten – maar toch niet helemaal.

Ondanks dat die ingezonden brief op zich allang niet meer actueel is – daarin heb je gelijk – is deze discussie dat in het algemeen nog steeds wél. Niet alleen bestaat Landmark nog steeds, ook al hebben ze hier hun deur inmiddels gesloten, maar ook heeft manipulatie – helaas – eeuwigheidswaarde. Waarschuwen daartegen en tegen de technieken, is altijd van belang, vind ik, vandaar dat ik op de hele inhoud heb gereageerd. Bovendien ís deze club al eens onder een andere naam terug gekomen, dus dat kan weer gebeuren.

Dat ik niet eerder hier geschreven heb is, doordat ik deze draad pas zag toen Arjan deze ouwe koe uit de sloot haalde. En als die dan deels nog leeft….

Tot slot nog dit citaat uit de Wikipediapagina over Landmark, waarmee aardig de ‘kwaliteit’ van deze club wordt aangegeven:

“De trainingen worden gegeven door intern geschoolde mensen die geen diploma’s van erkende pyschotherapeutische, sociologische of andere relevante opleidingsinstituten hoeven te hebben.”

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Landmark_Education

Oftewel: Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend. :)

Janus.

» Posted By Janus On May 23, 2012 @ 09:26

Arjan,

Mijn Latijn is niet meer wat het geweest is. Maar ja, jij wilt natuurlijk ergens mee winnen. Proficiat.

C: ….”met een flamboyante post waarin je mij stevig op m’n nummer zet.”

Tikje masochistisch, Arjan? Lekker, hè?

Afijn, kappen maar, tenzij er nog iets inhoudelijks voorbij komt.

J.

» Posted By Janus On May 23, 2012 @ 00:25

Pietie (60),

Over 43, dan kijk jij, ehh, anders dan ik. Maar zo’n soort ‘kind en badwater’ discussie hebben wij al over Hay gevoerd, dus lijkt het me niet zinvol om dat in een breder verband nog eens over te doen. Bovendien wordt dat hier off-topic.

Flauw, hè, dat Arjan afhaakt. Ik kwam net zo lekker op dreef. :))

En dan nou ons tot borderliners bestempelen. Alweer dat oordelen. Nee, zo is hij niet. Loser. Soms vraag je je af of mensen eigenlijk wel iets leren, ondanks de prijs, die ze betalen. En dan heb ik het alleen nog maar over het geld…..

J.

» Posted By Janus On May 23, 2012 @ 00:20

In 57: ‘schref’ = schreef.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 23:57

Arjan (55),

Je reactie is niet zozeer arrogant, als wel hoogmoedig. En dat is typerend gedrag voor iemand, die zich verslagen weet: Hoogmoed is dan nog het enige houvast ter compensatie van de pijn, veroorzaakt door de diepe val.

Inhoudelijk ingaan op wat je schref heeft dan ook geen enkele zin, ook omdat je je alleen maar bezondigt aan niet onderbouwde beweringen.

Jouw ‘klik’ met het arrogante Landmark op basis van de al bij jou aanwezige arrogantie bevestigt ook nog eens wat iemand hierboven al zei.

Janus.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 23:51

Arjen (33),

C: “Jij staat daar nog heel ver van af.”

Ehh, had jij niet de mond vol van mensen zonder oordeel tegemoet te treden? (Zie jouw post 26.) En dan is dit nog maar één citaat.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 22:10

Pietie (31),

C: “@29 Arjan, als ik mijn echte naam hier zou neerschrijven, dan zou je misschien wel in eerbiedige aanbidding aan mijn voeten vallen! :-)) ”

Hè toe, Pietie, doe ‘s.

C: “Zou er misschien hypnose in het spel kunnen zijn?”

Ongetwijfeld.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 22:09

Wijzij,

Je waaiert zoals gebruikelijk weer enorm uit, maar ik ben het grotendeels met je eens.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 22:08

Pietie (27)

C: “en mijn emotie ben ik gelukkig de baas”

Emoties moet je niet de baas zijn, daar moet je naar luisteren. Overigens zonder dat zij de baas worden over jou.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 22:08

Arjan (26),

C: “Emoties zijn als wilde paarden die de mens willekeurig alle kanten op trekken. Die moet je – als een koetsier – leren beheersen.

Een beeldspraak, die al zo’n 2500 jaar ouder is dan Landmark. Op zich mee eens, behalve het woord ‘willekeurig’. Willekeurig is het niet. Emoties maak je zelf op basis van wat je denkt. In feite maken ze duidelijk hoe jij over zaken denkt en is het onderzoeken van je emoties, en dus over hoe jij over eea denkt, een belangrijke fase in zelfonderzoek.

En dat woord ‘beheersen’. Dat kan idd tot onderdrukking leiden en da moe we nie hebbe. Je kunt alleen als koetsier functioneren, als je de oorsprong van je emoties kent. Pas dan kan je leiding geven aan jezelf. Eerder niet.

C: “Voor mij is het alweer 5 jaar geleden, maar er is nog steeds bij mij aanwezig wat ik daar destijds heb beseft: “Wat zijn mensen toch leuk!” ”

Tsja, dan hebben ze je een stevige roze wolk aangepraat, ehh, verkocht. De realiteit gebiedt te onderkennen dat mensen lang niet altijd leuk zijn. Maar kennelijk moet jij je neus daar nog eens heel hard tegenaan stoten – als gratis ‘cursus’ – om dat te leren.

C: “De grap is nu: sinds Landmark zijn mensen (alle mensen!) ook veel aardiger, liever, opener tegenover mij. Huh? Hoe kan dat?”

Dat is toch logisch? Jij doet net of zij allemaal fantastisch zijn. Wie wil dat niet horen of ervaren. En dan zijn zij meteen jouw vrienden. Totdat…..

Arjen, ik zou zeggen: Ga ‘s op zoek naar de gezonde middenweg.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 22:07

Mariska (25),

C: “Ze liet kinderen en man in de steek, nogal jubelend, doordat niets buiten Landmark haar raakte.”

Zoiets als de Jehova’s getugen? :(

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 22:05

Hannah (23),

C: “Snappen jullie dat?”

Ja, het is niet zo moeilijk om mensen in extase te brengen. Daar zijn vele technieken voor. Als er even bij zou worden gezegd dat het echte werk pas na zo’n weekend moet beginnen…..

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 22:04

Pietie (18),

C: “In het GGZ circuit (zoals jij het beschrijft) werken gediplomeerde mensen zonder winstoogmerk, heel ander verhaal inderdaad!!!”

Betaald werken is altijd met winstoogmerk. Het gaat erom of dat binnen aanvaardbare grenzen gebeurt.

Pietie (22),

C: “Hij schrijft daar geleerd te hebben dat je emoties een interpretatie van de werkelijkheid zijn”

Emoties zijn altijd een interpretatie van de werkelijkheid, je eigen interpretatie, je eigen reactie op de werkelijkheid aan de hand van jouw eigen waardebepalingen. Dat is niet meer dan logisch, maar het gaat erom of die interpretatie gerechtvaardigd is.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 22:03

Joan (17),

C: “Tja, het lijkt me dat de mensen die de trainingen willen volgen daarover moeten beslissen, niet jij voor hen, en al helemaal niet als je zelf nooit een Landmark- of Essence-training gevolgd hebt. Ga dat eens doen, zou ik zeggen, – Knip – temeer daar niemand je een Essence/Landmarktraining wil aansmeren.”

Is dit niet een vorm van aansmeren dan? Je bereidheid om te luisteren naar mensen, die wel die ervaringen hebben, waaronder Pietie, is niet bijster groot.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 22:02

Pietie (16),

C: “Gratis cursussen via internet zijn ook leerzaam, veel milder, veilig in eigen omgeving en in het eigen tempo. Lijkt me veel gezonder voor de meeste mensen misschien?”

Mee eens. Die zgn hardere trainingen – het woord alleen al – spreken mensen aan, die van zichzelf al vinden dat ze hard aangepakt moeten worden. Daar blijkt hun gebrek aan zelfvertrouwen al uit. Zonder die harde aanpak verwachten ze er kennelijk niks van. En mensen, die hard aangepakt willen worden ontkennen vaak hun meest wezenlijke behoefte: Liefde. Dat hard aanpakken hebben ze vermoedelijk ook al van kindsbeen af geleerd…….

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 22:02

Joan (15),

C: “Ik weet nog wel dat een eigen verklaring werd vereist over psychische gezondheid.”

Heel slim, daarmee kunnen ze zich altijd aan de verantwoordelijkheid ontrekken, als het fout gaat. Jij hebt immers gezegd dat je psychisch gezond bent? Wat kunnen zij er dan aan doen als dat niet zo blijkt te zijn? (Naar hun oordeel uiteraard.) Dat is niets anders dan je indekken tegen aansprakelijkheid en schadeclaims – ook heel amerikaans – te voorkomen.

C: “k kan me niet herinneren of ook vooraf werd gezegd dat de training confronterend was. Ik vermoed van wel, want waarom zou anders zo’n verklaring omtrent de gezondheid worden gevraagd?”

Nou, precies om de reden, die ik aangaf.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 22:00

Pietie (6),

Ik ben het met je post 5 eens, maar je gooit in 6 weer eens het kind met het badwater weg.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 21:59

Foutje met het cursief. Alleen het eerste woord van dat blok, ‘jezelf’ en het laatste ‘denken’ hadden cursief moeten zijn.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 21:58

Mike (4),

C: “Dankzij de trainingen die ik bij Landmark heb gevolgd heb ik in mijn leven inmiddels veel voor elkaar gekregen.”

Dat is niet juist. Dankzij jezelf heb je veel voor mekaar gekregen. Dat je daarbij technieken – van wie ook geleerd – hebt gebruikt, is alleen maar verstandig, opnieuw: van jouzelf. Dat je ze überhaupt bent gaan leren, heb je ook aan jezelf te danken. Dat je onterecht zegt: ‘Dankzij Landmark’, geeft aan hoe hooked je aan die club bent.

C: “Landmark is er dan ook voor gezonde mensen.”

Ja, lekker makkelijk. Nogal een kunst dat je dan goeie resultaten behaalt. En als iemand die basisgezondheid blijkt te missen, dan is hij/zij niet sterk genoeg en gaat eraan onderdoor. Veel mensen denken gezond te zijn, maar zijn dat niet. Ze hebben een vaag gevoel dat er ‘iets’ mist in hun leven en als ze daaraan gaan prutsen, dan kan er een hele beerput aan trauma’s open gaan.

Gefeliciteerd met je persoonlijke resultaten, maar:

“Natuurlijk zitten er in de Landmarktrainingen psychologie etc verwerkt.
Maar wat denk je van de supermarkt? Dat is een en al psychologie. De kleuren, de volgorde, de opstelling etc. Pure psychologie om de klant zoveel mogelijk te laten kopen.
Dat vindt iedereen normaal.
En bij Landmark zou het ineens slecht zijn?”

dat geeft precies aan wat Landmark is: een product dat op een onaanvaardbare manier verkocht wordt. Die supermaktpsychologie vind ik namelijk onaanvaardbaar, omdat het manipulatie is. Jij niet, jij – niet ‘iedereen’ – vindt dat normaal.

C: “En al die critici, als je je er beter bij voelt moet je daar vooral mee door gaan. Wat levert het je op?”

Een eerlijkere samenleving.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 21:55

Even een inhaalrace.

Arjan Gout (3),

Je schetst hier een veel te eenzijdig en te rooskleurig beeld. Contact zoeken met mensen uit je verleden kan ook heel desastreus aflopen – is dat vaak ook – en is dan zeer teleurstellend, nul op het rekest. Het lijkt dan dat je verder van huis bent, maar dat is uiteraard niet zo: je kent de werkelijkheid beter. Een wijze les, maar niet dankzij Landmark.

Contact zoeken wil bovendien altijd en alleen maar zeggen dat je contact wil, ongeacht welke redenen je daarvoor kan en denkt te hebben. Verborgen agenda’s enz spelen helaas vaak een rol, ook je verborgen agenda’s, waar jij jezelf nog niet eens van bewust bent – wat kan komen…..

Het erkennen van ‘Er is wat er is’, wil ook zeggen dat je aanvaardt dat dingen fout zijn gegaan, onherstelbaar fout zijn gegaan. Contact zoeken als poging alles alsnog goed te maken, is vaak niets anders dan een poging de teleurstelling over het verleden te ontlopen.

C: “En hoe je acties van jezelf waar je achteraf niet trots op bent, weer recht kunt zetten. Altijd.”

Het is een illusie dat je alles achteraf altijd recht kunt zetten: wat definitief kapot is, blijft definitief kapot. Dit soort illusies worden idd heel vaak alleen maar aan mensen verkocht – letterlijk – om er geld mee te verdienen.

C: “Want in wezen is dat wat alle mensen het liefste willen: iedereen, zonder onderscheid, tegemoet kunnen treden zonder angst, op een open en eerlijke manier, zonder meteen te oordelen.”

Tuuuuuuuuuurlijk. We willen het liefst een leven zonder strijd en zonder pijn. Je zult wel degelijk een onderscheid moeten maken tussen mensen. Bijvoorbeeld om de zakkenvullers te onderscheiden van de integere therapeuten…..

Als ik jouw verhaal zo lees, dan denk ik dat je of zo geïndoctrineerd bent door Landmark of dat je bewust reclame voor ze maakt, dit ongeacht je kritische kanttekeningen – hoe nobel.

C: “Maar ik weet ook wel dat er mensen zijn die zich minder goed tegen zulke aandrang kunnen verweren en zich dan maar inschrijven (of ‘er intrappen’, zo je wilt). Maar, oh grappige paradox, ook dan is er nog geen man overboord. Wat ze immers bij Landmark (o.a.) gaan leren , is hoe ze voortaan wèl gedecideerd ‘NEE’ kunnen zeggen tegen iets wat ze per se niet willen, en daar ook bij blijven. Oók tegenover Landmark zelf.”

Tuuuuuuuurlijk. Dat is net zo iets als een vrouw lekker verkrachten om haar te leren zich weerbaar op te stellen. Hoe nobel.

Maar na die introductiecursus van 435 euro – waarbij je ongetwijfeld verteld is dat je nog heel veel meer moet leren – hoeveel moet je dan betalen voor de ‘Advanced Course’? 2000, 3000? Een veel voorkomende gang van zaken.

C: “En één ding weet ik zeker: wat ik daar geleerd heb, raak ik nooit meer kwijt.”

Alweer een illusie: Alles is vergankelijk, zeker indoctrines, ook al zijn die vaak hardnekkig.

Let wel: Ik heb niks tegen transformerende technieken en cursussen, sterker nog: ik ben daar groot voorstander van, mits daar geen misbruik van wordt gemaakt. En dat is ‘t ‘m juist: Er zijn mij te veel personen en organisaties, die daar een smak geld mee proberen te ‘verdienen’ over de rug van anderen. Begin met integriteit. Begin je daar niet mee: rot dan op.

Zie ook mijn posts va 66 in deze draad:

http://www.spaink.net/1989/11/01/het-totalitaire-universum-van-louise-l-hay/

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 21:53

Hetzelfde geldt ook voor de link in die post genoemd, ondekte ik later. Die link is dus echt link.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 13:18

WAARSCHUWING:

De site, die onder Joop’s naam zit – in post 21 – is zeer onbetrouwbaar. Ik kreeg deze mededeling te zien:

Reported Attack Page!

This web page at geluk.rvu.nl has been reported as an attack page and has been blocked based on your security preferences.

Attack pages try to install programs that steal private information, use your computer to attack others, or damage your system.Some attack pages intentionally distribute harmful software, but many are compromised without the knowledge or permission of their owners.

Niet doorklikken dus.

» Posted By Janus On May 22, 2012 @ 13:17

Transvrouwelijkheid

Karin,

Ik kwam hier min of meer toevallig terecht. Ik vind het een goed verhaal. En de term ‘verse vrouw’ vond ik om te grinniken. Jammer dat het totnogtoe niet tot reacties heeft geleid, maar mogelijk dat de datum – 1 April – bij mensen de gedachte heeft doen postvatten, dat het hier om een grap gaat.

Janus.

» Posted By Janus On May 12, 2009 @ 21:50

Zelfmoord gaat niet op recept I

Hallo Mesje,

De draden van Karin over zelfmoord worden niet meer gebruikt, behalve als een toevallige voorbijganger erop stuit, zoals jij.

Karin heeft na de blogdraden een paar jaar een forum gehad, maar dat is opgeheven. De reden waarom kan je lezen, als je op Karin’n homepage onderaan het blokje aan de boven-rechterkant op ‘Zelfmoordforum’ klikt.

Maar één van de bezoekers van Karin’s forum heeft na sluiting van K’s forum zelf een nieuw forum gemaakt. Dat kan je hier vinden:

http://instrumenttune.com/forum/

Om daar te kunnen deelnemen moet je je wel aanmelden, maar het voordeel daarvan is dat je meer privacy hebt dan op een openbaar forum, iets wat de leden daar op prijs stellen.

Je zult daar veel mensen treffen, die met vergelijkbare problemen kampen als jij. Ik raad je zéér aan je daar aan te melden en er te gaan schrijven, je zult er veel mensen treffen, die zich goed in je verhaal zullen herkennen.

Je kunt daar ook over veilige methoden praten. Want de manier waarop jij nu bezig bent levert waarschijnlijk alleen maar een halve dood op en dat is het laatste wat je moet hebben.

Heel veel sterkte en succes op dat andere forum,

Janus.

» Posted By Janus On August 24, 2012 @ 17:54

Hallo Karin,

Bedankt voor je toelichting, die ik grotendeels al wel kende, maar die hier en nu toch handig is, want deze voorgeschiedenis is zo langzamerhand al ancient history, wat jouw blog betreft. Het is vooral handig, omdat het nu helemaal een fluitje van een cent is – twee keer zo duur sinds de invoering van de euro! – om mensen, die hier in hun zoektocht aanmeren, naar deze post van jou te verwijzen.

Vriendelijke groet, Janus.

PS over typo’tjes. In de naam van Sabine ontbreekt de a en na het cursieve ‘alleen’ ontbreekt de spatie. (Altijd een instinker na die codes.)

» Posted By Janus On October 20, 2011 @ 13:40

@ HenK (436)

Geen enkel bezwaar HenK. Maar eigenlijk moet je dat aan Karin vragen. :) En dank voor de eer en de waardering.

En @ Sabine (437)

C: “En de relatie duurde maar zo’n 12 jaar, is dat is ongeveer de helft van m’n leven.”

Dan was het dus geen puberbevlieging, maar 2×12 = (bij jou ongeveer) 24 en dat vind ik nog steeds jong. Maar afscheid nemen van iemand met wie je zo lang een intensieve band hebt gehad, valt zwaar, zeker. En dat je dan aan dit leven een einde wilt maken, als je je doodongelukkig voelt, is ook heel begrijpelijk. Maar met (ongeveer) 24 jaar heb je, als alles ‘normaal’ verloopt, nog tweederde van je leven voor je, dus nog (ongeveer) 48 jaar, zeg minstens 50.

En dan sluit ik me aan bij wat HenK tegen die andere Sabine op het forum zegt over het zin géven aan je leven, waarbij hij tegen jou dacht te spreken. Lees dat maar ‘s. Het staat hier:

http://www.spaink.net/forum/voorstellen/sabine/

Je hebt dus nog 48 jaar, als het niet meer is, om nieuwe zin aan je leven te geven, want je geluk ligt altijd in jezelf voor een groot deel. Dat is nu makkelijk gezegd, dat wéét ik, want nu zit er een grote domper op je geluk en hangt er een grauwsluier over je leven. Maar alles heeft tijd nodig, tijd waarin dingen kunnen slijten, ook dompers en grauwsluiers. Neem die tijd (voor jezelf).

Er is ook ergens een draad op het forum, die ‘lichtpuntjes’ heet. Dat is de op één na onderste op de homepage. Daarin kan je lezen waar andere mensen inspiratie uit putten om de boel toch weer wat zonniger te zien. Het zijn vaak kleine dingen, maar daarom niet minder waardevol.

Als je je wilt aanmelden op het forum, klik dan op ‘Zelfmoordforum’ bovenaan in de draad van Sabine en kijk dan bij ‘Uitleg’ en bij ‘Aanmelden hoe?’. Alleen moet je het tegen spam beveiligde emailadres van Karin even terugbouwen tot een normaal emailadres. Of klik op ‘mail me’ helemaal verstopt onderaan rechts op het rechterdeel van de pagina om Karin te mailen en je aan te melden. Als je dat wilt natuurlijk.

En o ja: trek je niks aan van JPaul, want die is gewoon gek (maar wel goed en vaak nog leuk ook).

Ik neem nu afscheid van je en hoop dat je nieuwe gesprekspartners vind op het forum.

Nogmaals alle goeds, Janus.

PS. Karin, deze draad is door jou al afgesloten en daardoor schrijf ik hier nu met de nodige terughoudendheid. Een signaal van jouw kant hoe hier nu mee om te gaan stel ik wel op prijs. Vr Gr, J.

» Posted By Janus On October 19, 2011 @ 22:36

«« Back To Stats Page