Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Jan Kuba

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Betalen met je vingerafdruk

J > – Geld wint altijd.

Kuddegedrag ook.

» Posted By Jan Kuba On June 17, 2008 @ 01:37

Als je niets te verbergen hebt, heb je niets te vrezen.
http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=998565

» Posted By Jan Kuba On June 17, 2008 @ 01:36

Globalisering: the cult of the amateur

Dank voor de info, Karin en Marijntje. Goed te horen dat dit nog wordt gepubliceerd.
Ik had zaterdag j.l. het Volkskrant artikel gelezen, en juist dat maakte me extra nieuwsgierig naar de lezing (met Karin’s bijdragen e.a.).

Regards, Kuba

» Posted By Jan Kuba On April 09, 2008 @ 21:50

Jammer genoeg kan ik deze lezing niet bijwonen. Wordt dit gebeuren wellicht opgenomen en later ergens uitgezonden? Laat svp even weten.
tnx.

» Posted By Jan Kuba On April 05, 2008 @ 21:49

Planet openbaart 2,5 miljoen klantgegevens

Juzo,

Blaaspatat met natte watten in je toetsenbord; zonder computer ben jij niet hier…….

Regs, Kuba

» Posted By Jan Kuba On January 18, 2008 @ 04:10

Ron> Ik begrijp niet goed de noodzaak van privacy. Als iemand die al wil hacken, lukt hem/haar dat (uiteindelijk) tóch wel.

Ron, Vervang “privacy” eens door “bezit” en lees de zin dan eens opnieuw. Zou je dan ook het moede hoofd in de schoot leggen?

» Posted By Jan Kuba On January 17, 2008 @ 04:09

Lies

Mijn condoleances, Karin.
En sterkte.

Kuba

» Posted By Jan Kuba On January 06, 2008 @ 02:15

Twee portretten

Fraaie uitzending, en ook rijk geschakeerd met de stem van Philip Freriks als bindmiddel tussen de samenstellende delen. Zoiets kan je wel aan reporter Cees Overgaauw overlaten.

Tijdens de eerste helft had ik het idee dat er wel erg veel OVER je werd vertelt, maar dat je zelf wat weinig aan het woord kwam. Dat werd in de tweede twintig minuten redelijk goed recht getrokken. Maar wat kan je doen in 40 minuten? De mens Spaink en haar werk is wel erg veel om in zo’n korte tijd aan de beurt te laten komen. Want over Karin Spaink kan je moeiteloos een indringende uitzending van anderhalf uur maken, zonder dat het ook maar een moment saai wordt.

Hopelijk komt er nog eens een cineast op het idee om dit wat beter uit te werken, want je bent het waard. Karin, wat vond je er eigenlijk zelf van…?

Regards, Kuba

» Posted By Jan Kuba On January 02, 2008 @ 01:44

Data op straat

> Lees je ergens over zo’n voorval, mail me dan alsjeblieft, uiteraard met documentatie.

Prima idee. Wij zullen u bedienen.

» Posted By Jan Kuba On December 19, 2007 @ 16:48

Privacy is een airbag

K> ……. een uitstekend interview met de Duitse voormalig ministerGerhart Baum, die zich eveneens grote zorgen maakt over deze (en vergelijkbare Duitse) plannen.

Het is opvallend dat altijd de *voormalige* ministers zich zoveel zorgen maken. Wat zouden ze toch aan het doen zijn terwijl ze volop in functie zijn…?

» Posted By Jan Kuba On December 07, 2007 @ 16:09

K schreef> Wie niets te verbergen heeft, hoeft zich toch geen zorgen te maken, zeggen we dan.

Het is een oude en bekende kreet die sinds de jaren 60 van de vorige eeuw door het CDA als ‘argument’ werd gebruikt om het persoonsbewijs in te voeren. Het heeft alles bij elkaar nog lang geduurd, maar de wonden van de laatste oorlog waren er ook naar. Je wordt alleen al machteloos door de pure domheid van de redenering. Dank, dat je het weer eens op een rijtje zet, K. want het blijft nodig.

Maar om even terug te komen op “het systeem dat de bewegingen van alle auto’s bijhoudt….” waarmee je je verhaal begon: Stap 1 is hierin enige tijd geleden al gezet. Niet om de afgelegde afstand te betalen, maar vanuit een ongeordende gedachte van criminaliteitsbestrijding “om bij te houden wie A’dam in- en uitrijdt via de ring”. Alles komt netjes op de foto. Ze weten precies wanneer Kuba naar de opera gaat. Of naar z’n oude tante. Na ja, weten zij veel..? :-)

» Posted By Jan Kuba On December 07, 2007 @ 16:08

Stickers

K schreef> (Nicotinepleisters? Ik?)
Karin, het is toch handig als die pleisters ook weer worden opgeladen….?

» Posted By Jan Kuba On December 04, 2007 @ 14:12

De gevaren van grote databases: de zwakste schakel

G schreef> Dit item is vooral interessant omdat het laat zien dat de mentaliteit in GB is heel anders is dan hier in NL.

‘Anders’ in het trekken van politieke conclusies wellicht. Maar ik betwijfel of de bedrijfscultuur van de overheid in de UK zoveel anders is dan hier. Bij overheden wordt in het werk over het algemeen zwaar op procedures geleund. Ook als het onvolledige, of zelfs foute procedures betreft. De bewuste CD’s waren ‘beschermd met een wachtwoord’ (voor wat dat waard is), maar niet aangetekend verzonden. Ik houd het voor mogelijk dat iedereen aan de procedures heeft voldaan, alleen … het voldoet niet. Kan je een zekere mate van ‘security awareness’ van overheidsdienaren verwachten als die gewend zijn dat de procedures daarin voorzien?

Overheden moeten nog heel veel leren in het werken met nieuwe technologie. Voor ICT zaken werken de oude structuren van de overheid niet goed, want electronische data glippen je overal door de vingers. En het beheren van een database is niet hetzelfde als stelling vol met hangmappen.

» Posted By Jan Kuba On November 21, 2007 @ 16:27

Een op tien Nederlanders verdacht

Uit het rapport: “Een ander onderwerp dat aandacht verdient is de veiligheid en beveiliging van de vele gegevensbestanden waarover de overheid beschikt. Ook deze problematiek verdient meer aandacht dan zij nu krijgt.”

Dit is een understatement. Beveiliging en beheer van eigen en andermans data is een groot probleem voor alle overheden, wereldwijd.

Twee berichten vandaag:
– Geheime defensiestukken door fout op het Internet, http://www.ad.nl/binnenland/article1836043.ece
– Bankgegevens 25 miljoen Britten kwijt, http://www.volkskrant.nl/economie/article480128.ece/Bankgegevens_25_miljoen_Britten_kwijt

Ik vrees dat het rapport ‘Data voor daadkracht’ een mooie aanleiding is voor managers om ambitieuze en ingewikkelde projekten op te zetten, die uiteindelijk in een lade zullen verdwijnen.

Maar afgezien van alle idiotie rond de hoeveelheid informatievergaring: hoe moeten die enorme hoeveelheden data eigenlijk worden verwerkt? De AIVD heeft (ongeveer) 1400 medewerkers en de MIVD heeft er iets meer dan 800. Zelfs als ze alle medewerkers op het verwerken van de binnengekomen gegevens zouden zetten, komen ze nog zwaar tekort. Automated Data Processing a la Echelon dan maar? Zou best kunnen, want (belasting)geld speelt geen rol. Maar ADP heeft ook z’n zwakheden en wordt veelvuldig op het verkeerde been gezet door te alerten op bewust of onbedoeld gebruikte steekwoorden en algoritmes, zoals in de post hierboven. :-) En dan wordt het toch nog rennen en veel sterke koffie voor de opsporingsambtenaren.

Anyway, deze Spaink-publicatie zal er waarschijnlijk wel toe leiden dat xs4all de opslag van z’n tap (weer eens) moet uitbreiden om alle http-verkeer naar deze website vast te leggen.

No matter who you vote for, the government always gets in. (Neil Innes)

» Posted By Jan Kuba On November 20, 2007 @ 16:08

De ochtenden, 16 november 2007: internet

In dit kader is deze uitspraak van Vint Cerf (de uitvinder van het TCP/IP protocol) wel treffend:

“Attempts by governments to create a controlling agency for the Internet are likely to fail, Dr. Vint Cerf, one of the founding fathers of the World Wide Web, said on Wednesday.
In an interview with Reuters on the sidelines of a United Nations-led forum on Internet governance in Rio de Janeiro, Cerf, 64, said the fact that the Web is almost entirely privately owned is a major obstacle to such control.
The forum discussed issues like the fight against child pornography and Internet security as well as the possible establishment of an intergovernmental body to coordinate such efforts”.

En:

“Internet is used by a billion users around the world, it’s not strictly a purely governmental thing to control, and that’s why you need this multi-stakeholders structure to make sure all the prospects are respected,” Cerf said.
http://www.reuters.com/article/reutersEdge/idUSN1420689320071114

» Posted By Jan Kuba On November 19, 2007 @ 15:04

Op weg naar m’n werk, viel ik toevallig in die uitzending. Deze thema’s kunnen wat mij betreft niet genoeg worden aangesneden. Karin, kan je dat niet vaker doen? :-)

Ik vond die juffrouw van het OM hilarisch: ze zag geen enkel probleem in het vergaren van zoveel gegevens over burgers; het bleek dat ze zelf thuis haar wireless internetverbinding ook vrolijk open had staan. Dat is nog eens optimale data-sharing…

P.S. Hier wordt ik de laatste tijd erg iebel van (internet replay van uitzendingen): “Streams worden in verschillende formaten aangeboden. Hieronder kunt u uw voorkeur instellen. Is een stream niet in uw voorkeurs formaat beschikbaar dan wordt een passend alternatief gekozen. Let op: Deze stream is niet beschikbaar in het Real formaat.” Windows only dus……… zucht.

» Posted By Jan Kuba On November 16, 2007 @ 15:02

Gekwakkel

> Doe mij maar oncologie :)

That ‘s the spirit; zo ken ik je weer. :-)

Maar alle gekheid even terzijde: vanaf oktober 2006 tot nu ben je zo’n beetje door de hele bijsluiter van Herceptin heen gefietst, inclusief de diarree en je “onwelbevinden” van de laatste tijd. Hoeveel kans heeft je lichaam werkelijk gehad om van de chemo te bij te komen, als je vlak daarop een fikse Herceptin-kuur doet?

Je zegt dat je 40 uur en soms meer per week werkt, maar ik schat dat de ondergrens eerder tegen de 60 uur zit, want je bent een freelancer en je hebt ook nog eens de drive om de lat voor jezelf hoog te leggen. Dat kan je alleen volhouden als je een redelijke conditie hebt, niet al teveel gedoe aan je hoofd, en zeker geen polonaise aan je lijf met een medicatie, die je stelselmatig uitholt.

Hoe moeilijk het ook is: doe vooral wat rustiger aan, want je bent nog steeds herstellende.
Take care, Kuba

» Posted By Jan Kuba On November 03, 2007 @ 13:00

TNTY 4: Beter internet

Gefeliciteerd met deze milestone. Ik wil het boekje graag lezen, maar die ene monopolistische boekwinkel hier in Arnhem heeft niet zoveel haast. Als het me te lang duurt, fiets ik wel naar Broese & Kemink in Ut. :-)

Over web 2.0:
Er is voor mij als dagelijkse gebruiker van het medium Internet dank zij deze nieuwe benadering (en mogelijkheden) weldegelijk iets veranderd. Denk bijvoorbeeld maar aan de werking van LinkedIn. Gisteren meldde mijn ex-collega J.A. daar dat hij bezig was met een nieuw systeem voor performance monitoring. Enkele uren later was ik volledig bijgepraat.

Zonder LinkedIn zou ik door de waan van de dag J.A. waarschijnlijk nog sporadisch tegenkomen, en nauwelijks weten wat hij aan het doen was. Nu weet ik waar enkele tientallen bevriende ex-collega’s tegelijk mee bezig zijn, en houden we elkaar op de hoogte waar leuke banen zijn, wie naar welk congres gaat, wie in een interessant projekt werkt, etc.

Voor de tijd van web 2.0 was het onderhouden van kontakten natuurlijk ook prima mogelijk, maar dat liep vaak wel wat moeizamer, omdat je vaak niet synchroon met elkaar loopt. Web 2.0 is een soort Haarlemmerolie voor moderne kontakten, waardoor je met minder moeite toch goed op de hoogte bent.

» Posted By Jan Kuba On June 15, 2008 @ 18:03

«« Back To Stats Page