Statistiek

Comments Posted By Henk

Displaying 271 To 300 Of 804 Comments

Zelfmoordforum

Korte update…
Gisterochtend half elf: Het EMC heeft besloten dat de bypass-operatie niet kan zonder de catheterisatie, waarbij ik de vorige keer twee herseninfarcten opliep en dat die route nog eens proberen teveel risico’s geeft…
Plan B… ze gaan u waar mogelijk dotteren en stents plaatsen… en u wordt nu verwacht, dus de ambulance komt er al bijna aan…
Van half twee tot bijna half zes op de catheterisatie-tafel… dit keer via de pols, maar wel door een ‘super-dotteraar’. Eén van de kransslagaders kan ook hij niet inkomen, maar in de andere twee weet hij per stuk twee stents te plaatsen. Helaas ontstaat bij één van de langere stents een ‘scheurtje’, een extra reden om me een nacht op het IC van het Thorax-centrum te houden…
Vanmorgen mocht ik terug naar “m’n eigen bed” in het SFG… dat werd dus achterin de middag, omdat de ambulance op zich liet wachten.
En nu is het afwachten wat er verder gaat gebeuren… revalideren… maar waar…
Veel te bieden heeft men verder niet… de ziekenhuizen hebben gedaan wat ze konden/aandurfden… en na zes weken ziekenhuis begint iedereen er ‘moe van te worden’… ik voorop…
Iedereen het allerbeste toegewenst!!
Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On June 06, 2013 @ 20:25

@138 Thian: ‘t Is inderdaad ‘hard werken’. Vooral omdat gewone dingen je veel meer moeite kosten dan je verwacht. M’n linkerhand/-kant doet echt onverwachte dingen en moet flink getraind (blijven) worden om zoveel mogelijk terug te krijgen. En dan is er ook nog het overleg tussen de diverse artsen van het SFG en het EMC over wanneer en hoe nu verder… Het blijft spannend en wordt nog spannender…

@139 Landy: Bedankt voor je muziekje uit de ‘goeie ouwe piratentijd’. André Brasseur… lang niet gehoord.

@140 Roofie: Mede namens m’n pilaren, die het uitstekend blijven doen, bedankt! ‘k Heb het overigens te druk met het revalideren van de fysieke klachten na de infarcten om me ten volle te realiseren hoe ik er ook aan toe had kunnen zijn.

Vriendelijke groet aan alle bekenden,
Henk.

» Posted By HenK On June 04, 2013 @ 14:08

Na drie keer vallen, de derde keer vol op mijn hoofd, is er een nieuwe CT-scan gemaakt waarop bleek dat ik twee stevige herseninfarcten heb gehad en.. er veel slechter aan toe had kunnen zijn.
Van wat ik nu kwijt ben kan nog veel terugkomen, met behulp van fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en rust/acceptatie. Na 5 weken (morgen) ziekenhuis begint vooral dat laatste niet mee te vallen en voordat ik thuis ben zijn we in het gunstigste geval nog zo’n zelfde periode verder.
Nou ja, ik hou mezelf nog wel bezig met het observeren van wat er allemaal om me heen gebeurt… ‘k heb aardig wat notities over alle dagen op één na, de dag die werkelijk weg is uit mijn geheugen, heel vreemd. Gelukkig was er altijd iemand van mijn eerste pilaar in de buurt, dus echt te bont zal ik het niet gemaakt hebben (“je klonk wel als een dronkeman”).
Tijd voor m’n volgende ‘wandelingetje’… 10 meter, hartstikke vermoeiend…
Het ga jullie allen zo goed als mogelijk!
Met vriendelijke groet,
HenK

» Posted By HenK On May 29, 2013 @ 12:01

Korte amenvatting 21-24 mei, wwarvan ik me verder weinig herinner…
21 mei o.a. gesprek met chirurg die, omdat m’n hart zwak is, een ondersteunende pomp ernaast wil zetten via katheteisatie (al eerder gekatheteriseerd dus geen zorgen…). Tijdens het plasatsen van de pomp krijg ik een stevif herseninfarct, waarbij ruim een dag later allerlei uitval wordt geconstateerd (praten gaat moeizaam, kijken slecht en lopen moet ik (voorlopig)vergeten… heel storend.
Voorlopig ben ik weer terug in het Sint Franciscus Gasthuis. waar ze me in principe in een paar weken klaar gaan stomen voor de noozakdlijke bypass-operattie,(4 of 5 bypasses) met of zonder ondersteunende pomp

Het ga juliie allen zo goed als moglijk.

HenK (s.v.p. niet onder mijn naam schrijven).

» Posted By HenK On May 25, 2013 @ 10:59

Ter info… 11.30 uur… “Meneer HenK, we gaan u om half twee naar het EMC brengen waar u morgen wordt geopereerd…”.
Na 26 dagen gaat het ineens snel… ergens wel goed, niet teveel tijd om wakker te liggen en na te denken…
Ik hoop met (o.a.) hier weer te melden.

Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On May 21, 2013 @ 11:47

Bedankt voor jullie reacties!
Ik ‘moet’ inderdaad wel uitgaan van ‘een goede afloop’, want anders had ik m’n laatste weken hier graag anders/elders doorgebracht… en dan heb ik de operatie nog tegoed.

Herinneringen aan het forum en met name aan de huiskamer… herinneringen aan mensen die soms heel dichtbij kwamen… herinneringen aan mensen die ‘uit beeld’ verdwenen… en herinneringen aan mensen die het leven echt weer hebben opgepakt…
Mensen, die ik allemaal een eigen ‘gezicht’ gaf.

Nou, ik ga voor de zevende keer afscheidnemen van een kamergenoot… en er komt ook weer een arts binnen voor een ‘babbeltje’.
Tot ‘ziens’, hoe of waar dan ook.
Vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On May 08, 2013 @ 11:14

Toch ook maar even hier melden dat het niet iedereen even goed gaat…
Na ruim een week op de hartbewaking lig ik nu alweer een aantal dagen op de ‘gewone’ cardiologie in afwachting van een nogal uitgebreide bypass-operatie in het EMC.

Mocht ik er doorheen komen, dan heb ik in ieder geval weer heel wat waar ik over kan schrijven, want het ziekenhuis blijft een apart wereldje…

Groeten en beste wensen aan iedereen die ik ‘hier leerde kennen’,
Henk.

» Posted By HenK On May 07, 2013 @ 10:15

‘Zomaar’… http://www.youtube.com/watch?v=9jg4ekLG9Zo

» Posted By HenK On February 21, 2013 @ 06:25

Van 26 augustus 2009 tot en met 1 juni 2012… 2 jaar en 9 maanden speelde ‘het forum’ een rol in m’n leven… werd er lief en leed gedeeld… gelachen en gehuild.
En nu is het, afgezien van een paar leden waar ik nog contact mee heb, vooral een herinnering aan het worden. Helaas geen onverdeeld mooie, maar… ‘t is niet anders. Je zou er een boek over kunnen schrijven… over hen die de kracht vonden om door te gaan… over hen die steun zochten en vonden in de laatste periode van hun leven… over vriendschappen en ‘vriendschappen’… over diepe gedachten en vlotte babbels… over Bent, Joop, Sandra, Ellen, ‘Zwaan’, Sandra, Fran en anderen… over wat er langzaam maar zeker anders werd.
Je zou er een boek over kunnen schrijven, maar het lijkt me verstandiger om dat niet te doen. Zodat iedereen zijn/haar eigen herinnering kan bewaren en wellicht koesteren.
Met, ter afsluiting, een vriendelijke groet aan allen die me dierbaar waren/zijn,
Henk.

» Posted By HenK On December 12, 2012 @ 01:36

Het varen is even geleden, maar voor de rest http://www.youtube.com/watch?v=dX96lU8dWpI Alive… and sometimes kicking!
En jij, weer richting Beieren geweest of kon je niet gemist worden op ‘het andere forum’? :-)

» Posted By HenK On November 30, 2012 @ 04:55

Een half jaar is meer dan ‘een tijdje’, maar ‘k vind het leuk dat je je even ‘meldt’… en daarmee laat zien dat je de brief die je anderhalf jaar geleden schreef nog niet verstuurd hebt.
Samco… alive and kicking.
Of de kwaliteit van de informatie en de mening net zo doordacht is als op het forum, weet ik niet… ;-), maar Hedwich/Melomaan heeft wel een soort doorstart gemaakt, waar je, indien gewenst, zeker welkom zou zijn (zie @54).
Het ga je zo goed als mogelijk, joh!
Met vriendelijke groet,
HenK (voorbijganger!)

» Posted By HenK On November 28, 2012 @ 06:01

@21 Ans Om precies te zijn “We zijn hier maar net en we blijven maar even”.
Persoonlijk vind ik het wel iets komisch hebben, de positie die de diersoort mens zichzelf toekent in een universum, dat op zich misschien een zandkorrel is in een nog veel groter geheel.
Met steeds weer nieuwe geleerden en/of ‘geleerden’, die met hun “theory of everything” antwoorden bedenken op vragen, die onbeantwoordbaar zijn en zullen blijven en daarbij de bedenkers van religies naar de kroon steken.
Nou ja, met ‘laat iedereen zijn/haar eigen waarheid verzinnen’ krijg je geen leerstoel en ook geen volgelingen… en de mens kan nu eenmaal slecht tegen onbeantwoorde vragen…

Mooi, dat je veel aan hebt gehad… en het ook nog schrijft.
Bedankt daarvoor!
“It is your mind that creates this world” van de Boeddha herhaal ik ook nog maar een keer… dat lag destijds wat minder goed ‘in de groep’. :-)
Oktober 2009… de tijd vliegt.
Het ga je zo goed als mogelijk, Ans.
Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On June 06, 2012 @ 02:33

@Ans Met je geheugen is in ieder geval weinig mis, Ans. Het was inderdaad Darella/CiNNer, die daar inmiddels alweer drie geleden over schreef.
Mooi, dat het je (o.a.) door de vitamine D weer beter gaat. Houen zo!
Cinner heeft overigens een aardige blog… http://www.cinner.com/
Mooi mailtje trouwens!

@Magnani Bedankt, dat je met name Ans haar ongerustheid hebt weggenomen.
Fijn, dat je voor jezelf de beste methode gevonden hebt om zover te komen dat zelfs je VEERTIGSTE verjaardag een blije dag wordt! ;-)
Tot ‘ziens’!

» Posted By HenK On June 04, 2012 @ 04:30

@Landy Thank you for the music… en je vriendelijke woorden, Arjan. Bedank Twister voor haar vriendelijke reactie in mijn richting op jullie nieuwe forum.

@Ans/Janus ‘k Heb Magnani een mailtje gestuurd op een oud adres waarvan ik niet weet of het nog in gebruik is. Zo ja, dan zal zij zich waarschijnlijk wel melden.

Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On June 03, 2012 @ 04:03

‘t Is wennen…
Na 2 jaar en 9 maanden een eerste nacht zonder forum…

Het waren mooie, zware, interessante, emotionele, vrolijke, aandoenlijke, irritante, blijmakende, enzovoorts nachten.
Vermoeiend, maar (meestal) de moeite waard.

‘k Heb er absoluut geen spijt van dat ik lid werd, maar het was een verstandig besluit om er een punt achter te zetten.

Bedankt voor het starten, het modereren… en het stoppen, Karin!
Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On June 02, 2012 @ 05:01

Duimen voor Ahmadinejad

De wapenwedloop, die in de ‘cyberwarfare’ aan de gang is, neem ik serieuzer dan de wapenwedloop met kernwapens.
Je hoeft niet veel fantasie te hebben om te bedenken wat er door mensen, die ‘het net’ in handen hebben allemaal kan worden gedaan. En je hebt geen moeilijk verkrijgbare grondstoffen en fabrieken nodig om ‘de wapens’ te produceren.
Stuxnet, Flame, Duqu en wie weet wat er allemaal nog meer al operatief is of op het punt staat om operatief te worden.
Wie heeft het ontwikkeld, met welk doel en in opdracht van wie?
Je hoeft geen supermacht te zijn om je rol mee te kunnen spelen…
Flame zou ontwikkeld zijn door een organisatie, die daarvoor betaald werd
( http://www.security.nl/artikel/41717/1/%22Virusscanner_niet_ontwikkeld_voor_Stuxnet_en_Flame%22.html )

‘k Ben mede daarom bang, dat internationale afspraken hierbij weinig waarde zullen hebben en dat er een geest uit de fles is, die zich niet meer terug laat sturen…

Hoe zat het ook alweer met de Maya-kalender? ;-)
Zo’n vaart zal het (hopelijk) niet lopen, maar het wachten is op de eerste cyberaanslag met een groot aantal slachtoffers. En dan bedoel ik niet mensen, die een dagje geen gebruik kunnen maken van hun pc…

De vraag is niet of die aanslag er komt, maar wanneer en waar…

» Posted By HenK On June 03, 2012 @ 05:07

Hollands Dagboek

En dan over een halfuurtje weer een uur in Nachtvluchten…
“Geestelijk Wel(Ge)varen”… en dat om zes uur ‘s ochtends.
Bij voorbaat: Petje af!

» Posted By HenK On May 26, 2012 @ 05:41

Etalage

Mooie eyecatcher (‘blikvanger’ wilde ik in dit verband niet gebruiken ;-) ).

» Posted By HenK On May 16, 2012 @ 01:48

De benenwagen

@ 12 Spaink
Leuk interview, vooral maar niet alleen over ‘de benenwagen’.
Voor geínteresseerden, die het gemist hebben
http://programma.ntr.nl/424/kunststof/detail/aflevering/14193321/Kunststof

PS Niets voor jou om die typo te laten staan… :-)

» Posted By HenK On May 16, 2012 @ 01:48

“Wie rondrijft in een rolstoel krijgt meewarige blikken; wie rondrijdt in een Canta, ziet mensen lachen”
Da’s geen eerlijke vergelijking, K. ;-)

Gekheid terzijde, gefeliciteerd! Het boek ziet er goed uit en zelfs bij de aankondiging ervan… je enthousiasme is aanstekelijk.
Morgen ‘aanrijden’ bij DWDD om het boek te promoten… ‘t zou mooi zijn.
Eén vraagje… Met een Canta naar Berlijn… Ben je geen moment bang geweest, dat je een beroep zou moeten doen op ‘technische ondersteuning’, inclusief niet verkrijgbare onderdelen, zo ver van huis?
Of had je daar vooraf afspraken over gemaakt met Waaijenberg?
Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On May 15, 2012 @ 02:31

Kwetsbaar

@45 Dan Blokker
Levertijd zeven in plaats van eerder aangekondigde vier maanden…
Wat een ellende…

Meer dan een klein beetje meeleven en je veel sterkte wensen, kan ik niet, dus bij deze.
Maak je niet (te) kwaad over wat je allemaal had kunnen doen om je rampspoed te voorkomen. Gelukkig is er nog niemand langsgeweest, die wat je overkomen is koppelt aan ingrijpen van Hogerhand. ;-(

» Posted By HenK On May 12, 2012 @ 05:36

@ 36 Dan Blokker
Na het lezen (en bekijken) van wat je tot 1996 allemaal ondernam, kan ik me een beetje voorstellen, dat het verlies van mobiliteit zeker voor jou heel wat zwaarder weegt dan het achteraf pakken van de dader, met of zonder bivakmuts.

Ik hoop, dat je nieuwe Canta echt eind mei wordt geleverd (of liever nog iets eerder) en dat je een dergelijke ervaring nooit meer mee zult maken.

Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On May 11, 2012 @ 05:29

Handje contantje

Wat zal ik zeggen, Janus… helemaal eens… zeer vereerd!
We dopen onze koekjes in de bloesemthee van tante Léonie… ;-)

» Posted By HenK On May 02, 2012 @ 05:26

Lang geleden werd de portemonnee van mijn echtgenote gerold… Jammer, iets van honderd gulden kwijt. Nieuwe portemonnee kopen, probleem opgelost.
Aangifte doen? Ja hoor…

Enkele jaren geleden overkwam m’n zoon hetzelfde, alleen hij had naast wat contant geld ook wat pasjes bij zich…
De schade viel uiteindelijk wel mee, maar het gedoe… de tijd hij kwijt was.

Nee, ik betaal alles wat ik contant kan betalen contant en heb, afgezien van bij mijn bezoeken aan de flappentap, nooit een pinpas bij me…
Ouderwets… Het zal wel.

» Posted By HenK On May 01, 2012 @ 18:13

Racen (I)

En dan een clip met deze Japanse band op de achtergrond…
http://www.youtube.com/watch?v=iTGaVIImzrg&feature=related

en @7 Janus: “we maken” niets, we stellen hooguit iets voor…
Schreef ik dat al niet eerder? ;-)

» Posted By HenK On April 23, 2012 @ 07:13

Het ontbreekt er nog aan, dat je je voornaam in Canta gaat veranderen… ;-)

Maar zonder gekheid, een mooi verslag van een bijzonder uitstapje.
En nu maar hopen, dat de stoere Cantasten geen toeren gaan uithalen op de openbare rijweg. Er is er volgens mij minstens één die ik daartoe in staat acht…

» Posted By HenK On April 22, 2012 @ 06:44

Natuurlijke dood

Oftewel “evidence-based medicine”.
Je kunt het onvermijdelijke er ‘even’ mee uitstellen.
En afgezien van uitzonderingen kan iedereen zelf beslissen waar behandelingen stoppen.
Zelfs in een keurig katholiek ziekenhuis zei een liefdevolle verpleegkundige tegen een dierbare van mij: “Wanneer u dat wilt, kunt u meer morfine krijgen…”.
Zij koos ervoor om aanspreekbaar te blijven tot het eind. Kon het blijkbaar aan…

De lijn tussen palliatieve zorg en euthanasie is vaak flinterdun en bij “eindeloos doorbehandelen” denk ik eerder aan waar patiënten bij serieuze aandoeningen voor kiezen dan artsen. Die patiënt wil niet ‘uitbehandeld’ zijn.

» Posted By HenK On April 14, 2012 @ 07:28

Stiekem

Sepculaties?
Is die champagne nu nog niet op!?! ;-))

(Sorry K., kon het even niet laten)

» Posted By HenK On March 31, 2012 @ 04:00

Nederland is gewaarschuwd… ;-)
Op een zo goed mogelijke gezondheid, Karin!
Geniet van het teruggekeerde gevoel en op naar een volgende duikvakantie… of zo.

» Posted By HenK On March 14, 2012 @ 02:15

High-tech kwakzalverij

@ 173 JPaul
“Gezondheid & marktwerking zijn onverenigbare grootheden…”.
Niet voor politici…

Politici zijn korte termijn denkers;
korte termijn denken leidt tot egocentrisme
en egocentrisme leidt tot marktwerking.

Natuurlijk, linkse politici hebben een andere marktwerking voor ogen dan rechtse, maar ook zij kunnen niet over hun schaduw springen.

Er is nog geen politicus in geslaagd om een “paradijs op aarde” te scheppen (en nu maar hopen, dat Jan niet meeleest…). ;-)

@ 175 Cinner
En dat ondanks ons postuur… ;-)
CU

» Posted By HenK On February 18, 2012 @ 07:04

«« Back To Stats Page