Alleen elkaar

Brand Grenfell TowerAbraham kwam uit Ethiopië en woonde lang in Amsterdam. Daar begon hij een restaurant: Ibssa. Het liep goed, maar de maaltijden waren zo spotgoedkoop dat Abraham alle zeilen moest bijzetten. Zijn broer Ephraïm en diens vrouw Maureen, die ook in Amsterdam woonden, hielpen vaak een handje in het restaurant, al zat Maureen vaak in Oeganda om daar ontwikkelingswerk te doen.

Stuk voor stuk zijn ze buitengewoon gastvrij. Arne, een collega van me, die in Oeganda goed bevriend was geraakt met Maureen, kreeg direct hun zolderkamer toen hij na zijn verblijf in Oeganda terugkwam en zonder woonruimte zat. Uiteindelijk heeft Arne acht maanden bij hen op de zolder gewoond. En natuurlijk at hij geregeld in Ibssa.

 

Aantal reacties: 4

 1. Maria Bervoets ≡ 21 Jun 2017 ≡ 15:39

  Wat een verhaal! Sterkte alle slachtoffers. Ongeluk treft vaak degenen die al veel te verduren hebben gehad….

 2. Jiske ≡ 21 Jun 2017 ≡ 22:27

  Karin, dank je wel voor jouw verhaal, Maureen en Arne zijn heel goede vrienden en ik at vaak in IBBSA, ik hoop ook zo dat de lieve schat Abraham, Turufat en Abem – en andere geyroffrnrn!- weer ergens een aanknopingspunt kunnrn vinden om verder te gaan. En daarbij helpen alle beetjes. Dus dank!

 3. Spaink ≡ 22 Jun 2017 ≡ 17:40

  Jise: graag gedaan, ik ben blij dat ik ze langs deze weg wellicht wat kan helpen…

 4. Judith ≡ 22 Jun 2017 ≡ 17:53

  Heel triest vooral die arme mensen van andere klassen

  Why just those tower people, is not it suspicious? But I do not want to interfere before it escalates, which was more than enough.

  ( =Waarom net die toren-mensen, is het niet verdacht? Maar ik wil niet inmengen voordat het alles escaleert, die was er al meer dan erg genoeg )

  Maar als Engelse burgers die niet van andere landen afkomstig zijn, zeggen niets als ze daar hadden gewoond, maar waarom juist weer die escaleren omdat het misschien verdachtig was.

  Daavoor word ik toch niet goed van soort verhalen vanuit TV en social media? Maar Karin, je verhaal is toch bijzonder hoe de mensen elkaar nog hebben, liefde alles voorhebben is heel mooi ondanks alles zo triest

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *