Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By kees

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Weg bij Het Parool

Jammer, je columns waren (en bleven) scherp en mooi verwoord. Ook jammer voor het Parool (met dat gekwaak van Holman). Hopelijk vinden ze een even kritische en linkse opvolger.

» Posted By Kees On March 11, 2022 @ 09:58

Woningen

Ik woon in zuid en mijn woning is 50m2 voor €435. Dus Hans @10 ik weet niet waar je het over hebt. Als er geen huurbescherming was geweest dan stonden er vele mensen op straat. Trouwens wanneer die mensen waarvan jij zegt dat ze maar €150 betalen dan wordt die woning nooit en te nimmer meer voor die prijs verhuurt.

» Posted By kees On September 24, 2015 @ 21:40

In mijn appartementen complex (sociale huurwoningen) uit eind ’89 zijn van de 35 er al een kleine 10 verkocht. Ik heb een waardebeschikking uit 1991 van Fl 82.000,- en nu is de WOZ meer dan €200.000,-. Dat is 500% toename in nog geen 30 jaar.
Onderhoud is al die jaren niet gedaan. Huis is niet warm te stoken in de winter, maar er is geen geld zegt Ymere.
Hier ga ik dus ook nooit meer weg, want iets betaalbaars krijg je nergens meer.

» Posted By Kees On September 24, 2015 @ 20:37

Euforie

Herkenbaar verhaal. Na jaren van vage vermoeidheidsklachten, die door verschillende artsen in de restcategorie psychosomatisch werden ingedeeld, bleek ik kanker te hebben. Ook in mijn geval was de diagnose een opluchting: eindelijk weten dat ik niet gek was en me niet aanstelde, eindelijk me niet meer hoeven te forceren omdat ik eindelijk een voor de buitenwereld behapbare verklaring voor mijn beperkte functioneren had.

» Posted By Kees On November 23, 2012 @ 13:53

Aangenaam verrast

Beste Pietie,

Zo vreselijk vaag en alternatief zijn die therapieen van de reguliere orenmaffia niet. Het betreft ouderwets brainwashing.
Keihard en ijskoud is het zogenaamd evidence based psy-aanbod in de vorm van een combinatie van cognitieve gedragstherapie en graduele oefentherapie. Een combinatie die al heel veel gezondheidsschade bij vooral ME/CVS patienten heeft toegebracht. Een beperkt aantal patienten is als gevolg van diverse onzinnige interventies van de reguliere orenmaffia overleden (waaronder de Britse ME patiente Sophia Mirza en anderen zoals Tiffany Pfaff, Denise Smit etc etc).
Vele ME patienten zijn jarenlang geestelijk mishandeld en voor het leven getekend/beschadigd.

Onderstaande bronnen geven meer inzicht:
Leon van Heel, Springerige tiener zonder houvast. Een sluipende ziekte verlamt de zestienjarige Denise Smit (zie website Nederlandse Vereniging voor Lyme patienten)
Bart Kleijweg en Judith Pennarts, NOVA uitzending onder de noemer: Eerste Nederlandse slachtoffer menselijke variant BSE
Rowan Hooper, First official UK death from chronic fatigue syndrome
16 June 2006 New Scientist.
Núñez, M., Fernández-Solà, J., Nuñez, E., Fernández-Huerta, J. M., Godás-Sieso, T., & Gomez-Gil, E. (2011). Health-related quality of life in patients with chronic fatigue syndrome: group cognitive behavioural therapy and graded exercise versus usual treatment. A randomised controlled trial with 1 year of follow-up. Clin Rheumatol, 30(3), 381-389.
Twisk, F. N., Arnoldus, R. J., & Maes, M. (2011). ME/CVS, de psychotherapeut en de (on) macht van het evidence-beest. Tijdschrift voor Psychotherapie, 37(4), 233-258.
En wat te denken van deze recente bijdrage van Kindlon met een verzoek om voortaan de schade te rapporteren..:
http://www.iacfsme.org/LinkClick.aspx?fileticket=Rd2tIJ0oHqk%3D&tabid=501

Voor een leuk sappig verhaal (voor wie van zwarte humor houdt) waar we over 50 jaar nog steeds om kunnen lachen verwijs ik naar de recente column van ‘de activist’ Mark van Impe onder de noemer: de isoleercel-bleef-open.’

Er bestaat al lang een ‘tegenbeweging’ (in verschillende gedaanten) waar inmiddels ook topwetenschappers verbonden aan Harvard, Stanford en Columbia University zich bij aangesloten hebben. Nederlandse ME patienten krijgen inmiddels steun van een behoorlijk aantal politici (zie de petititie voor erkenning van ME van de Groep ME-Den Haag).
Patientendie lijden aan het Golfoorlogssyndroom (in Nederland voor gek verklaard) worden al geruime tijd door de Amerikaanse overheid gesteund. De Noorse regering heeft onlangs excuses aangeboden aan ‘haar’ ME patienten na een (vooralsnog) succesvol experiment met de toediening van een zwaar medicijn (Rituximab). Ja, hoe kunnen ‘ze’ of ‘we’ zo dom zijn om…

Henk

» Posted By Kees On January 12, 2012 @ 22:35

De naam orenmaffia is goed bedacht. Ook het vraagstuk blijft actueel.
Ik ben zo brutaal om daar nog even de aandacht voor te vragen.
Het zijn helaas niet altijd alleen “de kwakdenkers” die (overmatig) psychologiseren. Dit lijkt nu ook te worden onderkend door een opleider in psychologie voor fysiotherapeuten gegeven de plaatsing van deze bijdrage van Arnoldus en Speksnijder (zie: http://www.psychfysio.nl/Nieuws/6_01_1.html) over ME/CVS.
De Noorse regering heeft inmiddels excuses aangeboden aan ME/CVS patienten (zie: http://www.zorgvisie.nl/Kwaliteit/12556/Noors-ministerie-Volksgezondheid-biedt-patienten-excuses-aan.htm) en ziet psychotherapie niet langer als remedie voor deze ziekte. In plaats daarvan wordt onderzoek gedaan naar Rituximab.

Ook een recente promotie over lage rugpijn van Rita Schiphorst Preuper met als titel ‘Determinants of disability and functional capacity in patients with chronic low back pain’ maakt melding van overmatige psychologisering. Een eerder verschenen dissertatie van Beerthuizen (zie: http://www.erasmusmc.nl/pijn/research/promoties1/2114053/) attendeert op hetzelfde vraagstuk en ook op de bijbehorende stigmatisering.
De opkomst van de reguliere orenmaffia (ander woord bedenken?) verdient meer aandacht.

Groet, Kees

» Posted By Kees On January 05, 2012 @ 15:37

Zelfmoord gaat niet op recept II

wrom zou je zelfmoord doen. het einde komt vanzelf wees daar maar niet bang voor.

denk es naar over hoe moeilijk je het nou echt heb. vind je het niet beetje triest tegenover (voorbeeld) joden uit wo2 die 5 jaar lang vechten voor hun leven alle pijn en vernedering noem maar op wat zij hebben mee gemaakt.

en jij stropt je op omdat ? pffff laat tog eens wat respect zien. zie je het echt niet meer zitten? doen dan ook iets i.v.p piekeren over hoe erg je het heb.

tip. pak je tas in binnen 20 min gooi je telefoon weg. ga naar afrika en ga daar mensen uit de shit helpen en blijf daar. je doet iets goed en geloof me je zou je *oude* leven wel weer waarderen. maar zielig genoeg is het gemiddelde IQ nog niet daar om aan andere alternatieven te gaan denken.

retards…..

» Posted By kees On February 12, 2011 @ 02:02

Zelfmoord gaat niet op recept I

Eerst is er de vraag waarom je ambulance belt als je idee krijgt dat het niet lukt. Als het lukt ambulance te bellen, lukt het ook om iets hardere aanpak te gebruiken. Maar als je blij bent dat het niet gelukt is, dan goed dat je ambulance hebt gebeld. Je zegt ook dat mensen die niet echt dood willen, methode kiezen die niet 100% kans op slagen geeft. Oftewel, het is een soort (on)bewuste schreeuw om aandacht. Maar vlak voor een zelfmoord ben je altijd bang, hoe graag je ook dood wilt, want je weet nou eenmaal niet wat er na je dood gebeurt (voor de niet-gelovigen hier, zoals ikzelf), dus zijn er altijd zenuwen en wil je dus niet op laatste moment super panish gevoel krijgen (zoals een trein die op je af komt bijvoorbeeld). Vandaar dat het ook gewoon zijn dat je wel graag doodwilt, maar je wilt je actie niet supergruwelijk.
Verder wil ik even reageren op wat Niko zegt: ik geef je niet meteen de schuld, maar mensen die geen zelfmoordpoging hebben ervaren of met serieuze zelfmoordgedachten rondlopen, moeten geen uitspraken gaan roepen. Ze begrijpen het immers niet. Vooral uitspraken als ”denk aan degene die je achterlaat’. Dat maakt alleen maar erger, doordat je je dan schuldig gaat voelen ten opzichte van je familie en dus nog depressiever. Zo heeft een vriend van me, die het weet, ook gereageerd, dat werkt dus echt niet. Daardoor hou ik het nu gewoon voor me. en de opmerking ‘we betalen mee aan jullie intensive care’.. zo kan ik ook wel verzinnen, dat zelfmoordenaars meebetalen aan jullie AOW.
de gedachte van, als ik eenmaal dood bent, kan ik toch geen spijt meer hebben of schuldig voelen, is een enge gedachte, maar ze komen voor, dat weet ik. Hoewel sommige mensen energie putten uit het geloof, kan ik dat doen door juist er 100% van uit te gaan dat het hierna over is. Dan is het leven meeste waard, het is geen test en belangrijkste dat je dus echt ‘bang’ wordt en toch weer op laatste moment gaat twijfelen. En uitkomt op, dat het altenatief helemaal niets is. En hopen verder dat je ergens kunt denken aan iets waardoor het beter is dan helemaal niets. En negeer het feit dat je dat niet meer ‘bang’ kunt zijn als je het doet.

» Posted By kees On October 02, 2008 @ 20:19

De Key graaft bij de Kamer van Koophandel?

Ook ik heb plotsklaps problemen met de key.
Ik werd op 14 oktober “gesommeerd” zelf de huur op te zeggen (sic!).
Reden huurfraude en overlast. Wij weten daar niets van. Schriftelijk vragend welke huurfraude en welke overlast heb ik daarover nog geen informatie mogen ontvangen, om van mijn verzochte bemiddellingspoging maar te zwijgen. Wel dreigementen van een deurwaarder en de aankondiging dat men op mijn kosten de “zaak” wil doorzetten. Ook de geschillencommissie van de key toont weinig urgentie om aan opheldering bij te dragen.
De buurtregisseur, die onverwacht voor mijn deur stond, begrijpt niet waar de key mee bezig is. Afgezien van twee klachten van dezelfde medehuurster (in een huis met 7 partijen op het Realeneiland), die door politie niet serieus genomen konden worden is hem niets bekend, wat uitzetting zou rechtvaardigen. Mijn zoon en ik wonen daar al ca. 14 jaar. Hij is daar praktisch opgegroeid. Nu dreigen wij te worden uitgezet zonder opgaaf van redenen. Kan dat zomaar ?

» Posted By Kees On January 09, 2009 @ 14:44

«« Back To Stats Page