De Key graaft bij de Kamer van Koophandel?

Gisteren lag ik vroeg in bed, ik was niet in orde. Rond acht uur ging de deurbel, die werd zo ferm ingedrukt dat-ie bleef hangen. Dat gebeurt een enkele keer en dan klinkt het alsof er een bomalarm afgaat. In niets dan t-shirt, vestje en muts-wegens-koud-kaal-hoofd snelde ik naar de voordeur en ik duwde, stom genoeg, uit routine onderweg meteen op de buitendeurdeuropener.

Twee mensen met mappen onder hun armen liepen naar me toe. Ik negeerde ze, liep door tot aan de buitendeur en het bellenpaneel en frummelde daar tot het geloei eindelijk ophield en liep terug naar mijn eigen voordeur. Het stel stond inmiddels halverwege de gemeenschappelijke hal. Ze maakten aanstalten me wat vragen. Ik onderbrak ze, ze zagen eruit of ze me iets wilden verkopen, ik was boos over die bel, kribbig over de verstoring en ik had he-le-maal geen zin in gezeik.

‘Wie bent u? Ik ken u niet, ik ben ziek, ik heb nergens behoefte aan, vort!’, onderwijl wapperbewegingen makend met mijn arm.

‘We zijn van woningbouwvereniging De Key en we doen woononderzoek. Uw adres is gesignaleerd.’

Ik had geen idee wat ze daarmee bedoelden en ik wilde het niet weten ook, ik wilde alleen maar terug naar bed. Ik vergat naar legitimatie te vragen en uit zichzelf toonden ze die geen van tweeën. ‘Ik weet niet waar u het over heeft,’ zei ik, inmiddels nog veel kribbiger.

‘Komt het adres Paleisstraat u bekend voor?’ vroeg de mevrouw, terwijl haar metgezel in zijn papieren rommelde.

‘Ja, daar zit een stichting waar ik in het bestuur zit. Maar wat gaat u dat aan?’ Nu werd ik nog boos op mezelf ook, ik had helemaal niks moeten zeggen: het gaat ze inderdaad geen lor aan, maar ik heb de neiging altijd antwoord te geven als iemand me iets vraagt.

‘Dat adres kwam boven toen we onderzoek deden naar uw huis. Mag ik uw geboortedatum weten?’ ging de mevrouw onverdroten door. Haar collega noteerde iets in zijn grote boek.

Ik werd woest. ‘Nee, dat mag u niet, dat gaat u helemaal niet aan, en hoe komt u in hemelsnaam aan die Paleisstraat, het gaat u geen lor aan in welke besturen ik zit. U heeft bij de KvK gesnuffeld, dat is de enige instantie die zulke dingen weet, dat hoort u helemaal niet te doen,’ riep ik en ging op mijn drempel staan.

‘Niet mijn buurvrouw lastigvallen, he,’ zei een buurman die passeerde, een aardige man die net als ik kaal is maar hij heeft er een kruising tussen een scooter en een motor bij en ik kanker.

‘Nee hoor, dat doen we niet,’ zei de mevrouw van De Key valselijk, en ze keerde zich weer naar mij. ‘Het gaat om een onderzoek naar illegale onderhuur. We hebben alleen bestanden van de Sociale Dienst en van de belastingen gekruisd.’

‘Die weten niets van mijn connecties met besturen,’ bitste ik, ‘u heeft bij de KvK gesnuffeld. En nu ga ik de deur dichtdoen.’

‘Dat zou ik niet doen als ik u was,’ zei het mens, ‘ daar krijgt u last mee, dan moeten we nog een keer terugkomen.’ Last voor hen, bedoelde ze, want zi­j moesten dan terugkomen, ik kon nu fijn terug naar bed en dat was juist heel prettig.

‘Dat zal dan wel,’ zei ik, ‘maar ik ben ziek en ik heb hier nu geen zin in.’ Deur dicht.

Ik vraag me nog steeds af a) hoe en waarom de woningbouwvereniging van wie ik huur weet dat ik connecties in de Paleisstraat heb; b) waarom zoiets bovenkomt in een signaleringsonderzoek; en c) of dit gekruis wel legaal is. Daarnaast hoop ik dat ze terugkomen, dan ga ik ze haarfijn uitvragen voor ik überhaupt zelf ergens antwoord op geef. En dan wil ik weten wat haar schoenmaat is, of ze van mosselen houdt, of ze haar tong wel eens poetst, wat haar geboortedatum is, of haar ouders nog leven en of ze alletwee haar borsten nog heeft. Gewoon, om haar te laten merken hoe het voelt als je privacy wordt geschonden.

PS – Ik heb later die week een formele klacht ingediend bij De Key. Ik schijn binnen tien werkdagen antwoord te krijgen, dat wil zeggen rond 6 november. Ik kom hier vast nog op terug.

Author: Spaink

beheerder / moderator

31 thoughts on “De Key graaft bij de Kamer van Koophandel?”

 1. Geinvesteerd in een film. Niet in Nederland overigens.

  Uw investering heeft u helemaal verloren zegt op een vrije middag de politiebeambte. Neen, uw filmverzekering is er ook helemaal niet zegt het mens, die met heuse formulieren van officier van justitie aan komt zetten, met die strekking.

  Het bewuste geld stond tot voor enkele dagen op een juristen-bankrekening te wachten op het draaien van de film. Die nu gewoon gemaakt wordt en op de Berlinale komt. Kijk op http://www.kopf-zahl.de en zie dat officieren van justitie en politiebeambten gegevens vreemd kunnen kruisen tot onwaarheden.

  Moe wordt je van die onzin van beambten. Opdonderen! Advocaat ingeschakeld omdat ik dit niet neem. Er wordt gewoon geprobeert de filmmaker op enigerlei manier een kunstje te flikken, omdat hen dat in de eerste zaak i.v.m. filmmaker helemaal niet lukte. Beambten nota bene!

 2. P.S. Zie ook het artikel op pagina 20 van Het Parool van 17 oktober. Het is waarschijnlijk het eerste artikel in een reeks over wantoestanden in ons wooncomplex.

  Op verzoek is het artikel voor persoonlijk gebruik bij mij op te vragen als PDF bestand.

 3. Karin,

  Wij hebben inmiddels ervaringen met Woonstichting De Key als een ‘criminele organisatie’. Dat niet alleen omdat een medewerker (naam bij mij bekend) van De Key een misdrijf pleegde, door afgelopen week een valse aangifte te doen plus getuigenverklaring af te leggen, waardoor mijn vriendin ruim dertig uur in politiecellen zat en aan vuile verhoormethoden werd blootgesteld. Dat is een feit, terwijl De Key daarnaast zeer ernstige schandalen rond in ieder geval één nieuwbouwproject probeert weg te moffelen. Woonstichting De Key heeft een enorme beerput en heel veel geld en invloed om daar het deksel op te houden, terwijl men tussendoor huurders behandelt als oud vuil. Schofterigheid is nog een milde kwalificatie voor deze figuren die overal lak aan lijken te hebben.

  Niet elke medewerker van De Key is natuurlijk een crimineel, maar de Woonstichting waant zich oppermachtig en gebruikt steeds meer methoden die niets meer te maken hebben met het vriendelijke gezicht dat het publiekelijk toont. Woonstichting De Key gebruikt methoden die passen in een totalitaire staat, daarin gesteund door het repressieapparaat dat in Nederland langzaamaan steeds grovere vormen aanneemt.

  Ik hoop dat ze je niet verder lastig vallen. Je bent al niet gezond en De Key gaat desnoods over lijken. Dat laatste zal vrees ik wel eens letterlijk genomen kunnen worden.

  Heel veel sterkte Karin, maak je maar even niet te druk over deze woonmaffiosi. Je hebt al genoeg aan je hoofd.

 4. Karin,

  Ik wens elke klojo aan deur of foon een reactie toe als die van jou………..
  Dat zal ze leren zich ongevraagd in jouw of ons leven te mengen…

  Geert

 5. fuck… i understand nothing. i keep trying, and still. i understand nothing. oke, elizabeth, german, think german, maybe that will help. but nein. nothing. could be cause i totally forgot german, bazdmeg (hungarian for fuck, cause i totally remember hungarian).

  fuck… i keep haunting your blog cause i wanna know what’s up with you. or what’s down, or what’s sideways. the insideout, the scoop. the holla.

  fuck… i wish spoke dutchish. dutchman. dutcher. dutchian. hollandiano.

 6. Ik heb je stukken in de krant weleens gelezen en vond ze niet zo onzinnig als datgene door sommige van je collegas gespuwd.
  Dit over de key evenwel, en het is inderdaad een A-sociale woningbouwvereniging die alleen geeft om cijfers. Kan ik bijdragen aan een campagne, laat het dan weten, ik heb ook vervelede ervaringen bij ze.
  Mvrg. SSW

 7. Beste Karin,

  Heb je al wat gehoord op je klacht, ik ben (ook als huurder van De Key) zeer benieuwd naar de reactie!

 8. Mark: In hun antwoord schreven ze dat na ‘kredietonderzoek’ was gebleken dat er een telefoonaansluiting op mijn naam bestond in de Paleisstraat. Ik heb teruggeschreven en gevraagd wat dat kredietonderzoek inhield, waarom (en hoe) dat is uitgevoerd en of ze de bewijzen van die aansluiting willen overleggen.

 9. Omdat alles op internet traceerbaar is, blijkt dat Woonsctichting De Key regelmatig op deze pagina komt (blijven) kijken. Zouden ze ook al een dossier over jou hebben Karin? Al een een sappige dreigbrief van hun advocaten (Kennedy Van der Laan) gehad, waarin ze je sommeren om je koest te houden?

  Aan de jongens en meisjes van De Key. Jullie werken voor een hele zieke onderneming. Doe er wat aan van binnen uit, of zoek een leuke job, daar waar het niet stinkt naar machtswellust en incompententie. Liever dat eerste, want wij willen graag een fijne woning voor een redelijke prijs. Jij niet dan?

 10. Wat een opluchting om te lezen dat ook anderen problemen hebben met de Key. We dachten al dat wij de enigen waren. Ik durf hier niet op de details van onze problemen met de Key in te gaan, omdat ik bang ben voor repercussies. Het is zo’n dieptrieste situatie waar de Key ons in gebracht heeft, nadat we op onze rechten zijn gaan staan in een conflictsituatie. Ik vraag me af hoe het mogelijk is dat een “publieke” organisatie zich zo ongelooflijk misdraagt. Als je niet over heel veel geld voor een hele goede advocaat beschikt, kan je maar beter geen ruzie met de Key maken. Volgens ons speculeert de Key daar ook op. Tenslotte zijn de meeste huurders van de Key niet zo vermogend. Aan iedereen die overweegt om een woning van de Key te huren zou ik willen zeggen: als alles goed gaat zal je waarschijnlijk prima kunnen huren bij de Key, maar oh wee als je een (ernstig) probleem met ze krijgt. Een rechtsbijstandverzekering zal weinig uitmaken in dat laatste geval, want die is niet opgewassen tegen de dure advocaten die ze inhuren.

 11. Ik heb ook een heel groot probleem met de woonstichting de Key.
  Karin zou je mij de link of artikel kunnen geven?

 12. Beppie: het stukje waarop je reageert is het enige wat ik over De Key heb geschreven…
  Jan: waar je een klacht kan indienen hangt af van het soort klacht. Soms moet je eerst alle opties binnen De Key doorlooen, soms kun je meteen elders terecht. Maar om daar iets zinnigs over te zeggen is meer informatie nodig.

 13. stoppolitiegweld.nl

  dit gaat richting oorlog tussen burgers en bestuurders en ambtenaren
  zie site ombudsman klacht 2004 nu september 2007 alleen leugens politie overgenomen en niets onderzocht. want er waren gen artsen toen ik daar 38 uur naakt en bloedend lag

  postbus 527 2150 Am Nieuw Vennep 06 52 630 951

 14. Hoi Karin,

  ik vraag mij af hoe het verder is gegaan met jouw klacht en het onderzoek. Verder lijkt het mij een goed dee om een zwartoek te gaan maken omtrent de leugenachtige en manipulatieve houding die De Key aanneemt jegens huurders en waarbij ze door politie en rechters (onbewust, hoop ik dan maar) wordt bijgestaan.

 15. Dat is heel erg jammer Karin, immers ze gaan gewoon door. Tot het volgende voorval dan maar?

 16. Met alles respect, maar eerst vol afgeven op De Key en het vervolgens naar eigen zeggen laten verslonzen vind ik van een amokmakerij van heb ik jou daar. Lees de reacties eens goed hierboven. Het gaat nergens over. Wanneer je de macht van de pen bezit, kun je heel wat losmaken bij andere burgers. Bovendien staan hier een tiental berichten tegenover 28.000 andere huurders. Waar gewerkt wordt vallen spaanders, heel eenvoudig. Echter De Key moet leren zaken naar behoren op te lossen en niet met de vinger naar een ander wijzen. Daarover zijn we het allemaal eens denk ik. Maar maak zaken niet meteen openbaar om een uitlaatklep te hebben en zonder zelf met oplossingen te komen.
  Dat geldt voor iedereen die een reactie heeft geplaatst. Ik ben sinds ’97 huurder en heb nog nooit problemen gehad.

  Nora

 17. Ook ik heb plotsklaps problemen met de key.
  Ik werd op 14 oktober “gesommeerd” zelf de huur op te zeggen (sic!).
  Reden huurfraude en overlast. Wij weten daar niets van. Schriftelijk vragend welke huurfraude en welke overlast heb ik daarover nog geen informatie mogen ontvangen, om van mijn verzochte bemiddellingspoging maar te zwijgen. Wel dreigementen van een deurwaarder en de aankondiging dat men op mijn kosten de “zaak” wil doorzetten. Ook de geschillencommissie van de key toont weinig urgentie om aan opheldering bij te dragen.
  De buurtregisseur, die onverwacht voor mijn deur stond, begrijpt niet waar de key mee bezig is. Afgezien van twee klachten van dezelfde medehuurster (in een huis met 7 partijen op het Realeneiland), die door politie niet serieus genomen konden worden is hem niets bekend, wat uitzetting zou rechtvaardigen. Mijn zoon en ik wonen daar al ca. 14 jaar. Hij is daar praktisch opgegroeid. Nu dreigen wij te worden uitgezet zonder opgaaf van redenen. Kan dat zomaar ?

 18. Het bovenstaande had ik eerder moeten zien…
  http://www.krapuul.nl/blog/43904/een-niet-zeer-kort-verhaal-over-de-vandalisering-van-mijn-eigendommen/

 19. bij mij viel op 1ste kerstdag 1 brief (andere wonongbouwver.) op de deurmat, of ik de sleutels wilde inleveren. Dat werd jaren van brieven wisselingen door advocaten, alles van mij werd binnenste buiten gedaan. Ik ben er ziek van geworden, heb sindsdien een burnout. En ben er nog steeds paranoide van. Het is afgrijselijk als zoiets je gebeurt. En als ik mensen hoor zeggen: “ze doen maar want ik heb niets te verbergen”dan rijzen de haren mij te berde. Ze hebben geen idee! De arme schaapjes! ZELFS als je niets te verbergen hebt kan van je leven een hel worden gemaakt.

 20. Ik heb al 7 jaar een conflict met de Key, vanwege burenoverlast, dat ze niet op wilden lossen, omdat het hun geld gaat kosten als blijkt dat de huizen niet geisoleerd zijn en ze de woningen verkopen zodra er een vrij komt. Het is zover gekomen dat ze de bordjes omdraaiden en mij voor de rechter hebben gesleept met als reden dat ik voor ernstige overlast zorg. De wereld op zijn kop. Ik woon hier 17 jaar en met veel plezier tot 7 jaar geleden. De rechter heeft de Key middels een vonnis op alle fronten in het ongelijk gesteld en heeft de aanklager van de Key (dhr. Stolp) tijdens de zitting diverse malen berispt op zijn onbeschofte gedrag jegens mij (huurder van de Key sinds 1988 met een ongeschonden gedrag, altijd op tijd de huur betaald, nooit problemen met buren gehad tot 2007). Deze Eric Stolp van de Key verzon leugen op leugen en zette zich tijdens de zitting volledig voor schut door zijn ongecontroleerde, grensoverschrijdende uitlatingen en gedrag, waar de rechter uiteindelijk een abrupt einde aan maakte door de zitting te sluiten. Toch werkt deze zieke, machtslustige persoon nog steeds bij de Key
  Omdat de huizen, waarin ik woon oud zijn en niet geisoleerd, krijg je de hel boven je, als het buren betreft die geen rekening houden met de onderburen en een terreur starten om je het huis uit te pesten, gesteund door de Key.
  Zoals ik al zei, woon ik 17 jaar in mijn huidige woning en heb vanaf 2007 nieuwe buur op buur gekregen die allen een woonindicatie hadden (psychisch) en daardoor voorrang kregen. In het huis beneden mij is er al 10 jaar een groot verloop geweest d.m.v onderhuur, waar de Key bekend mee was, maar er niets aan deed. De laatste benedenbuur is inmiddels verhuisd, maar de nachtmerrie boven mij goes on day after day. Het is complete terreur, waarin ik nu al 7 jaar verkeer en als ik een klacht indien bij de Key krijg ik een zeer grove brief terug, met allerlei ongegronde beschuldigingen, onbeschofte reacties, onredelijkheden of ik krijg helemaal niets te horen. Mijn advocaat heeft in juli 2013 weer een brief gestuurd naar de directie van de Key over de overlast en terreur die ik ervaar van mijn bovenbuur, maar we hebben nooit antwoord gekregen en de terreur houdt aan. Er is nooit naar een oplossing gezocht en het vinden van een nieuwe woning is voor mij vrijwel nihil, omdat ik net boven de sociale huurgrens zit en het aanbod is zeer mager.
  Ondanks het feit dat ik de zaak gewonnen heb, vertikt de Key het om zich als goede verhuurder naar mij toe te gedragen. Ik wil daarom een rechtszaak tegen ze aanspannen wegens smaad en laster en het gebruiken van onvolledige, onjuiste en onrechtmatig verworven prive-informatie over hun huurders, waarmee ze hen vervolgens intimideren en dwingen vrijwillig hun woning op te zeggen. Zij duiken in je priveleven en behandelen je als een stuk vuil. Ook ik heb de situatie meegemaakt dat ze me vroeg in de ochtend uit mijn bed gebeld hebben door keihard aan te bellen en intimideren en dreigen aan mijn voordeur. Van de zomer was het zelfs zo bont dat ze herhaaldelijk met een sleutel zich toegang verschaften tot mijn woning, zonder aan te bellen. Zij hebben zowat al mijn grenzen van privacy overschreden, ik heb er zo’n last van dat ik ‘s nachts niet kan slapen. Om de Key rechterlijk te vervolgen heb ik echter de verklaringen nodig van vele slachtoffers die gelijksoortige ervaringen hebben met de maffiose praktijken van de Key en niet bang zijn om De Key aan te klagen wegens smaad en laster door het zich onrechtmatig verschaffen en gebruiken van uiterste prive informatie van hun huurders en deze doorgeven aan oren die hier niet voor bestemd zijn met als doel tweedracht te zaaien tussen buren, zodat het gebroken, beschadigde doelwit uiteindelijk geen andere uitweg ziet dan de woning te verlaten en ze eindelijk tot verkoop van de woning over kunnen gaan. Ze gaan inderdaad over lijken en maken hun huurders volledig kapot als ze hun zin niet krijgen. Dit moet aangepakt worden en stoppen. Ik heb een centimeters dik dossier opgebouwd van de Key met vele brieven, die de Key (o.a. Stolp, Brulleman en noem ze maar op) naar mij gestuurd heeft, waarin bewezen kan worden dat de Key geen goed verhuurgedrag toont en zich schuldig maakt aan stemmingmakerij, ophitsen en gebruiken van onrechtmatig verkregen materiaal dat bovendien ook nog eens niet klopt, in eerste instantie. en in tweede instantie smaad en laster.

 21. Beste Karin, heb hetzelfde met de Key. Enorme overlast door bovenburen. De Key gaat met mij om alsof ik de aso ben, het is anti-sociaal om voor jezelf op te komen, zo lijkt het. Ik ben al twee jaar bezig iets aan de overlast van buren te doen, advocaat erbij (al twee jaar) De Key heeft ook maling aan hem.

  Ik wordt er helemaal depri van dat een ander( de buren) weten dat je geen leven hebt onder dat kabaal maar gewoon doorgaan. En dan de woningbouw die niets doet.. Dan is er mega schade door wateroverlast die ik al jaren zelf betaal. 9 keer water door plafond en 5 riool over de vloer. Allemaal nadat ik nieuwe buren heb gekregen, terwijl in de dertig jaar dat ik hier woon er nog nooit riool was overstroomt. Buurvrouw kan er niets aan doen en weet nergens van en een WA verzekering heeft ze ook niet. Deze week net een nieuwe parketvloer
  Wat nu te doen? Als de er weer lekkage onder loopt kan ik die ook weer weggooien… Wat denk jij Karin? gewoon weggaan?

 22. Hallo Karin,

  wat een akelige ervaring met De Key.
  Voor mij niets nieuws echter want ik ken ze al 35 jaaromdat ik van ze huur.
  Dat levert ook regelmatig taferelen op als door jou beschreven.
  Al 4 jaar probeer ik De Key tot achterstallig onderhoud te inspireren,
  wat bij elke regenbui leidt tot overschrijding van het toegestane aantal decibellen
  vooral ‘snachts.
  De kapotte regenpijp en 2 vrolijke extra lozende pijpjes in de dakgoot bij de buren (overtollig dakterraswater) doen ook flink hun best zodat ik en mijn buren ook niet vermoed ik, geen oog dicht kunnen doen elke keer als het regent.

  Dan sturen ze al 4 jaar lang telkens andere werklui langs, die door mij moeten worden voorgelicht en rondgeleid, want ze weten nooit waar het over gaat al ze arriveren voor mijn deur.
  Ik heb ze vorige week een nota gezonden over alle door mij geinvesteerde uurtjes voorlichtingsarbeid, portokosten van aangetekende brieven, etc.
  Dat verreken ik dan maar met de huur.
  Niks op gehoord nog.
  Zal de Geschillencie maar es op de hoogte stellen.
  Hoewel ik bitter weinig hoop heb op spoedige oplossing van het probleem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.