Weg bij Het Parool

Na bijna 30 jaar (en tegen de duizend columns) heb ik besloten te stoppen als columnist bij Het Parool. Op eigen initiatief hoor, de krant had me nog willen houden, maar ik dacht steeds vaker: ja maar hallo, daar heb ik al eerder over geschreven, nee niet weer…. Ik was bang in herhaling te vervallen. Of erger: om cynisch te worden.

Daarnaast vond ik dat het hoog tijd was voor andere stemmen op die plek, met andere achtergronden. Eigenlijk vind ik dat niemand zo’n plek zo lang bezet moet houden. Het zou goed zijn als meer mensen ‘hun’ vermeend vaste plek afstaan. Nee, ik heb geen idee wie me vanaf 15 maart zal opvolgen: ik ben zeer benieuwd.

Een paar dagen voor mijn laatste column, die op 8 maart zal verschijnen, publiceerde Het Parool een prachtig interview met me in het weekendmagazine, geschreven door Marcel Wiegman. Hij vond een geweldige toon: het werd een geestig en laconiek gesprek, hopelijk met veel ideeën en weinig borstklopperij. Marjolein van Damme maakte schitterende foto’s: een daarvan belandde zelfs op het omslag van PS van de Week. (Best raar om jezelf daar ineens te zien staan.)

Op Twitter staat een draadje waarin het hele interview is te lezen. Mijn laatste column verschijnt morgen, en staat dan ook hier op mijn eigen site.

Het ga u goed. Ik wijd me voortaan volledig aan mijn baan als chef eindredactie bij Follow the Money.

Author: Spaink

beheerder / moderator

6 thoughts on “Weg bij Het Parool”

  1. ha. je mag dan een makke hebben maar je bent een heel gaaf mens. zal je columns missen.

  2. Het was die makke, zoals Johannes schrijft, waardoor ik kennis kreeg van de publicist Spaink. In deze tijd, waarbij xs4all nog progressief was, kreeg ik zelf mijn chronische uitdaging en alle info (via de bieb) was welkom. Nu, 25 jaar later zal ik actiever FTM gaan volgen. Veel sterkte Karin.

  3. Jammer, je columns waren (en bleven) scherp en mooi verwoord. Ook jammer voor het Parool (met dat gekwaak van Holman). Hopelijk vinden ze een even kritische en linkse opvolger.

  4. Dag Karin Spaink,
    Ik wil niet zo zeer reageren, maar je iets vragen.
    Kan dat op deze plek of zou je mij je e-mailadres willen geven.
    Hartelijke groet, Ko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.