Statistiek

Comments Posted By Sjaak

Displaying 721 To 750 Of 988 Comments

ING: no way, José

Correctie: marchanderen, gemarchandeert.

» Posted By Sjaak On March 11, 2009 @ 06:58

U wordt gemanchandeert natuurlijk. Of u wilt of niet. Gemanaged zult u zowiezo. De banken zullen en moeten omhoog. U wordt gecheckt bij het leven en links of rechts om zult u betalen voor welvaart van het instituut.

De klant (u) bent in naam nog steeds koning, maar u heeft al jaren de fout gemaakt dat te denken van uw bank. Want banken zijn zich steeds meer gaan gedragen als de koning zelf en daarmee stevig op de bek gegaan.

Zowiezo zit er nu nog steeds iets stevig scheef bij banken. Zelf heb ik voor een groot project een rente van 3,99% p.A. (volgend jaar 2,99% p.A.:weet ik nu al zeker) in EURO bij een normale europese bank. Op internet wordt mij voor spaargeld momenteel 4,25% geboden voor ook dat zelfde geld in EURO ook door een europese bank. En dát kan gewoon niet waar zijn. En dat bij een geldontwaarding van pak en beet 2% p.A. Nog even en er wordt verdient aan geleend geld alleen al door geldontwaarding (en afschrijvingen).

U brengt te veel geld naar die jongens en meiden van uw bank, waar u ook nog voor betaald ook als u een keer op vakantie wilt of gewoon alleen al een pasje heeft. U dient dan ook de economie te stimuleren met spotgoedkoop geleend geld, waarbij u bij hoogoplopende controles vooraf natuurlijk wel het spelletje gedegen dient mee te spelen dat u dat geleend geld wel zelf al lang en breed hebt (en dat het terug komt).

Bosje en Rouvoetje (en de banken) moeten wel blijven geloven alles onder controle te hebben. Dan kunnen zij blijven zitten op uitstekend betaalde banen en blijven denken dat hún atheisme en geloof wél werkt.

Gaat u eens wat doen om 1 miljoen werklozen van de straat te houden, daarmee pak en beet 4 miljoen ouderen (dat bent u en ik straks zelf) betaalbaar blijven.

» Posted By Sjaak On March 11, 2009 @ 06:36

Banken zijn gewoon hypernerveus op dit moment. Gisteren bij NOVA komt de beste ING- man vertellen dat 1 miljard EURO spaargeld per week (!) binnenkomt: men heeft dat hard nodig.

Een zuinige pinpas helpt misschien ook een beetje? En u wordt geacht toch in Nederland op vakantie te gaan. Egypte is wat dat laatste betreft gewoon een foute bestemming.

De managers van de ING hebben gewoon voor u – politiek correct – vooruit gedacht. De nood is hoog en u heeft zich te voegen naar het nieuwe christelijk- sociale ethos van Rouvoetje en Bosje.

Went u er al vast maar aan. (Heb overigens nog een huisje direkt aan de kust voor u in de verhuur).

» Posted By Sjaak On March 07, 2009 @ 08:13

Atheïsten zijn stoerder

Maar JUZO als je zoals jij gelovig bent heb je enig breenwosjen toch helemaal niet nodig. En dan nog wel twee dagen lang. En dan ook nog eens gelijk maar eens boos worden als je de waarheid geschreven krijgt (zonder er voor te hoeven betalen).

Is breenwosjen duur?

» Posted By Sjaak On March 15, 2009 @ 14:56

Breenwosjen, jij JUZO? En dat kan bij u ook al/ nog? En dan nog gelovig blijven? Of toch meer atheistisch geworden nu?

Of weet u het nu allemaal niet meer? En: was het nodig? U was toch steeds zo overtuigt van uzelf?

Gisteren was tuin zo heerlijk. Daarna televisie aan wegens NOVA en huppa men is aan het protesteren over pensioenen die er niet meer helemaal zijn. U moet stevig terug en ook nog doorwerken. (A)theisme of wat ook helpt niet.

Plantjes de grond in is heerlijk. Kun je ook nog vrijwel gratis van eten en kijken.

» Posted By Sjaak On March 15, 2009 @ 08:52

Dat laatste kenmerkt jou misschien toch een beetje te veel JUZO. Dát bedoelde ik nu net niet. Jij kleurt dat nu net weer in op zondig en toch godsdienstig. Andere mensen staan nu juist weer op atheisme.

Bedoelt is veel meer de vraag wie we nu werkelijk zijn met ons zogenaamde denken en bewustzijn. Steeds zit daar dus kennelijk 1 milliseconde tussen. De een komt uit bij atheisme en de ander bij godsdienstige inkleuring.

De vraag is toch of het allemaal wel waar is. Een grote les van kanker (meegemaakt te hebben) is dat kennelijk cellen veel bepalen. Dát is een grote waarheid.

En nu denk ik toch: wat moet dat allemaal met atheisme en geloof? Darwin beweert gewoon dat natuur enkel en alleen bepalend is. Dat gaat al miljoenen/ miljarden jaren zo. Daar verandert atheisme/ geloof niks aan.

» Posted By Sjaak On March 11, 2009 @ 06:09

Ook gedrag (en denken =? geloof) valt wetenschappelijk niet mee.

Het schijnt zo te zijn dat veel van wat wij doen en denken er nu eenmaal 1 milliseconde (in die orde) eerder is dan ons bewustzijn. Ga daar mee eens aan staan.

Mensen met echte dementie hebben vaak toch van die reactiepatronen die ze vroeger hadden, maar zijn zich daar niet of nauwelijks van bewust. Dan ben je dus niet meer bewust gelovig en ook niet meer bewust atheist, maar toch nog in veel dingen menselijk.

» Posted By Sjaak On March 10, 2009 @ 07:12

Misschien is geloof in welke vorm ook, en ik bedoel dan eigenlijk ook het atheisme, allemaal onzin.

Kan het geloof, of ook maar het atheisme, verklaren dat ik nu bijdrage 250 lever?

Ik bedoel maar.

» Posted By Sjaak On March 08, 2009 @ 09:35

Over iemand iets denken of zelfs oordelen is makkelijk behebt met het niet weten van alle omstandigheden.

En dat na kanker enige kleinigheid toch achterblijft is helemaal niet zo gek. Heb dat zelf ook al 18 jaar op enige plekken. Merk je niks van.

» Posted By Sjaak On February 25, 2009 @ 06:04

Gelovigen en atheisten hebben in ieder geval de angst voor kanker gemeen. Beide richtingen helpen niet. Kankercellen hebben geen religie en ook geen atheisme. Zij gaan hun eigen weg en het vermenigvuldigt zich nog ook.

Wat is deze colum merkwaardig lang geworden. Atheisten hebben veel woorden nodig.

» Posted By Sjaak On February 24, 2009 @ 22:14

Joan 137: “uiterst rijke RK” en “slavenarbeid” (dat is te verachten) zijn jou eigen woorden. Kennelijk is een en ander dan toch ook bij jou betoog gerelateerd aan gelden. Religie is ook altijd verbonden geweest met macht, hoewel bijbel heel wat anders beweert. En non- religie zou beter zijn in dit verband?

En kredietcrisis gaat ook om nogal diepgaande (non-) religieuze/ ethische vragen. Alles goed en wel met atheisme, maar vraagstellingen moet ook atheisme oplossen. Solotheisme zal ons (!) niet echt helpen momenteel en misschien was dat ook wel de diepere oorzaak van de huidige moeilijkheden in maatschappijen.

» Posted By Sjaak On February 20, 2009 @ 05:23

Dus toch weer de doodsangst?! En geen vertrouwen in de mensheid?!

Gaat ook al weer wat ver allemaal. Kom toch redelijk aangename mensen tegen tijdens mijn werk. En de dood gaat meestal toch redelijk snel en als ie zeer doet is er ook meestal begeleiding. En religies hebben ook heel veel goeds gebracht, ook al was er ook vaak ellende mee veroorzaakt.

Interessant wegens die kredietcrisis. In 15 jaar minstens 60 à 70% gestegen in welvaart en nu zou min 3,5% een dik probleem zijn. Is het echt een probleem als Heineken i.p.v. 1,1 nu 1,0 miljard EURO winst heeft? En wegens werkloosheid moet gewoon nagedacht worden waarvoor de betreffende mensen wél nodig zijn.

Laten we het eens hebben over nuchterheid en even de religie en non- religie even aan de kant laten: die helpen beide niet of nauwelijks.

» Posted By Sjaak On February 19, 2009 @ 06:54

Nu bij 120 geloofd u inmiddels aan mij? Hou in ieder geval de discussie in verloop van deze blog wél gaande. Doe mij een lol en laat mij niet de laatste zijn, want die zijn in de bijbel wél de eerste. Op behandel- afdeling dachten sommigen verdomt als het niet waar is, dat mijn persoon wel eens de eerste zou kunnen zijn. En waar is dát ook weer, want ben wél de laatste. Niemand had door dat het wél genezen zou.

En JUZO: in “mijn” kerk van vroeger kom ik eens in de 5 jaar. Prettig verandert, best wel. Daar komt niemand mij meer aan dat Darwin niet gelijk zou kunnen hebben, hoewel het vroeger daar aardsconservatief was. Kneveltje moet dan ook in zijn positie gewoon blijven zeggen wat ie zelf denkt. Heel veel mensen hebben ook gewoon weinig opleiding en weinig kennis. Daar komt steeds gedonder (en werkloosheid) van.

» Posted By Sjaak On February 17, 2009 @ 08:32

Dacht bij 74 laat ik nog eens wat schrijven, waarna vervolgens atheisten elkaar bijna de huid beginnen vol te schelden wegens akkefietjes.

Begin nu weer mijn carriere na te lopen, over dat laatste is 34% van vrouwen het tenminste over eens. Werd ook wel tijd dat dat weer geloof is.

» Posted By Sjaak On February 16, 2009 @ 07:15

“Solotheism: free faith and expression”: staat op google. Een en ander is dus kennelijk niet gericht op een gemeenschappelijk geloofs- of godbeeld. En kennelijk houdt het ook in een volledig vrij laten van gedachtengoed van de ander en de maatschappij om je heen.

Niet zo gek lijkt mij. Dat doen hele horden mensen.

» Posted By Sjaak On February 15, 2009 @ 09:28

Interessant waar deze discussie toch heen gaat.

En nu dan het solotheisme, bij een totaal verwarde JUZO en een EO- man die nu ook wel Darwin aan wil hangen. Al met al hakt het er wel in dat de mens gewoon voortkomt uit de dierenevolutie. Allerlei toeters en bellen hebben wij onszelf opgehangen tot menige gekte aan toe.

Mensen hebben echter eigen verantwoordeljkheid voor zo ver mogelijk en elk dierlijk wezen op zijn eigen manier eigenlijk ook. En wie en waarom wij – en ook de dieren – zijn zoals wij zijn is, ook bij Darwin, geen echte verklaring.

Zo ademt iedereen eerst maar eens gewoon door. Of islamitisch, of prostestant, of katholiek, of politiek links- midden- rechts, of verward, of gewoon solo. Genen, omgeving en de daaruit voortkomende evolutie bepalen nog steeds gewoon veel.

» Posted By Sjaak On February 14, 2009 @ 09:46

Niemand heeft gezegd dat er iets dichtbij zou zijn op gebied van embryonaal stamcelonderzoek (dat bedoelt Joan), laat staan daaruit voortkomende behandelingen (dat bedoelt Henk).

Maar voor/ in Nederland (zelfs Henk schrijft dat) hoeft dergelijk onderzoek binnen de grenzen dus kennelijk niet. Met 10 miljard EURO bij onze scholen kan men alleen van de rente al heel veel doen op dit gebied en dan blijft zelfs een protonen- apparaat ook nog over (alleen al van één jaar rente).

» Posted By Sjaak On February 11, 2009 @ 09:25

Onderzoek naar embryonale stamcellen is heel wat anders.

» Posted By Sjaak On February 11, 2009 @ 05:14

Toch heeft Joan meer dan gelijk met haar betogen.

Op de leukemie- afdelingen is het meer dan vreselijk, ook in Nederland. Meedoen aan fundamenteel kankeronderzoek doen vele jongeren met dergelijke basale kankers namelijk wel met heel veel moeite. De samenleving kijkt er naar en staat door niet- meedoen aan basaal stamcelonderzoek nog even aan de kant als altijd. En dat op basis van onduidelijke gronden. Vele jongeren hebben die hulp in vorm van basaal stamcelonderzoek wél nodig om beter wetenschappelijk te begrijpen wat er aan de hand is en wat er (beter) aan gedaan kan worden.

» Posted By Sjaak On February 10, 2009 @ 08:09

Joan heeft gewoon heel veel gelijk met haar betoog.

» Posted By Sjaak On February 09, 2009 @ 12:02

Geweldig pleidooi Joan !!!!!

» Posted By Sjaak On February 08, 2009 @ 11:37

Ben ook best enthousiast over de stap van Kneveltje. Best moedig ook in zijn positie. Doet overigens niets af aan zijn geloof (zoals wel beweert in NOVA van gisteravond).

Vind het ook geen probleem als mensen beweren dat aarde in 6 dagen geschapen is: dat zijn tenslotte op de keper beschouwd ook maar woorden. Mooie metafoor eigenlijk voor miljarden (?) jaren.

Wat er vóór schepping van de ruimte was kan misschien inderdaad ooit door latere generaties wél begrepen worden. Wie weet hoe ver men nog komt. Interessante gedachte.

En wie snapt nu eigenlijk ook echt iets van leven, laat staan de genen. Daar mag je van mij best gelovig of ook ongelovig van worden, als je maar niet beweert dat je het snapt, want dat kan ook nog lang niet.

De mens snapt op het ogenblik niet eens zijn eigen samenleving, laat staan de financien die daar bij horen. Maar zeker is dat Nederland bij de olie- oorlogen niet op de rem getrapt heeft.

De premier rekt zijn tijd om 9 maanden, met alle mogelijke leugen om bestwil. Zo bevinden wij ons in een politiek vacuum van eerste orde met parlement volledig buitenspel. Die rekening wordt ook nog duur.

» Posted By Sjaak On February 06, 2009 @ 06:57

Best mooie reacties van iedereen, vooral van Magnani. Tja en dat Dino- verhaal van Henk mag er ook zijn.

En straks allemaal (ik bedoel de helft van jullie) aan het het geweldige (!)protonen- kanon. Juzo rechts (?) en iemand van jullie links(?) dan maar (?).

» Posted By Sjaak On February 05, 2009 @ 08:20

Sterk stuk!

Moet altijd zo lachen als ik Bert van de EO die familieruzies zie bijleggen op televisie: daar kijk ik extra naar. Die geveinsde gezichtsuitdrukking! Aandoenlijk gewoon! En ook dat programma enkele jaren geleden bij de EO over het “repareren” van scheidende echtparen! Ook lachen! En natuurlijk ook Rouvoetje met die embryoselectie! Ernstig er naast wordt het daar al meer!

Maar ieder zijn eigen meug ben ik zeer voor. Zie, en voel wel een en ander, met betrekking tot bovenstaande reactie dat ieder geloof wel goede dingen heeft. Ook niet- geloven heeft goede aspecten. Want er is adembenemend veel kennis over evolutie en genetica en heelal. Daar komt toch eigenlijk niemand, ook wetenschap én geloof én niet- gelovigen, niet echt meer mee klaar in de zin dat wij dat allemaal nog begrijpen.

» Posted By Sjaak On February 04, 2009 @ 08:22

Is topzorg de beste zorg?

Natuurlijk is het zinvol dat Karin tot voorzichtigheid maant i.v.m. topzorg- beahandeling. En wie er mee wil stoppen moet dat vooral ook kiezen.

Maar is de vergissing in dit soort analyses nu toch niet dat topzorg niet liefdevol zou (kunnen) zijn, zelfs als je in die situatie dan toch en desondanks kortstondig overlijd?

Zelf heb ik alleen maar juist die liefdevolle topzorg gezien in juist ook die uitzichtloze toestand van velen. Topzorg kan ook betekenen dat men stopt met actieve behandeling en toch nog topzorg- nazorg geeft.

Dat laatste noemt Karin niet.

» Posted By Sjaak On February 03, 2009 @ 06:52

Begrijp de sceptische of beter gezegd de voorzichtige houding van Karin.

Echter, afkomen van een systemische kanker is niet eenvoudig. Dat is een zeer harde strijd, die nu eenmaal veel middelen en inzet van betrokkene én omgeving én maatschappij vergt. Eenvoudig is er helemaal niets in dit verband.

Zelf ben ik als direct betrokkene niet zo sceptisch over veel inzet, zelfs als die kortstondig als tamelijk zinloos blijkt. Mijn ervaring en gevoel bij/ van betrokken mensen die ik kende en die redelijk kort leefden met een ernstige systemische kanker en waarbij men zeer veel inzet toonde is toch dat men (het) goed deed voor zichzelf.

Veel inzet en toch kort leven is niet fout, hoewel je als omgeving natuurlijk kan staan toeteren en blazen van verbijstering over kennelijk zo veel “zinloos”. Niet- behandelen kan ook als, letterlijk als even zeer doent, heel heel erg opgenomen worden door betrokken jongeren.

Uit eigen ervaring weet ikzelf hoe zeer een onbehandelde acute myeloische leukemie doet. Als omgeving moeten wij niet gaan zeggen dat een vreselijke behandeling met desondanks kortstondige dood erger is dan niet behandelen.

» Posted By Sjaak On February 01, 2009 @ 16:26

De krant is geen omroep

Beste Karin, wil lang niet altijd (eerst) nadenken wat er wel of niet gekeken wordt. Leuk toch dat Guus Meeuwis haast onaangekondigt op je scherm voorbijkomt en jij lekker zonder veel nadenken daarvan kennis neemt (of niet). Is ie leuk blijft TV aan en anders gaat TV gewoon uit. Anderzins ga ik echt niet op zoek naar die muziek.

» Posted By Sjaak On January 30, 2009 @ 16:29

Heerlijk toch, Guus Meeuwis luid en duidelijk anderhalf uur op je brede scherm, koffie er bij, vrouw er naast en deken er overheen. Dat kan niet met een krant en ook niet met je mobiele telefoon.

» Posted By Sjaak On January 30, 2009 @ 08:10

Medicatiefouten door EPD

Het is en blijf veels te ingewikkeld. Maatschappij – en politiek – willen steeds maar iets regelen, wat niet te regelen valt.

Men krijgt computersystemen niet foutenvrij gekoppeld, laat staan dat je het schrijfgedrag van meer als 10.000 artsen gestroomlijnd krijgt.

De chaos wordt compleet als software- updates ingevoerd moeten worden bij gekoppelde computersystemen. Lukt met een klein netwerk vaak al niet.

» Posted By Sjaak On January 23, 2009 @ 08:00

Naar de Noordpool

Interessant stuk van Karin. De grondvraag van leven is welbeschouwd natuurlijk inherent zinloos. En met huidige kredietcrisis – het wordt nog veel erger – is een dergelijke vraagstelling steeds meer zinvol. En voor wie net kanker achter de kiezen heeft des te meer, want dat proef ik wel uit haar stukje.

Kanker is een ongelukkige reis met een volledig verkeerd ingesteld GPS- systeem. Naderhand heb je een reis gedaan die de meesten om je heen niet kennen. Zinvol aan die reis blijft alleen dat je zeggen kunt dat het een volledig onzinnige reis was, maar dat die ie wél kan. Nu allemaal nog de kredietcirsis overleven.

Kom maar op.

» Posted By Sjaak On January 21, 2009 @ 05:37

«« Back To Stats Page