ING: no way, José

Vorige maand werden de betaalpasjes voor mijn twee Postbankrekeningen tot mijn leedwezen vervangen door schreeuwerige oranje ING-pasjes. Nadat bleek dat de nieuwe pas voor mijn persoonlijke rekening naar behoren werkte, vernietigde ik de oude pas. Ook de nieuwe pas voor mijn zakenrekening werkte, maar ik vergat de oude Postbankpas weg te gooien.

Half februari vertrok ik voor een vakantie naar Egypte. Toen ik daar geld wilde opnemen, bleken mijn twee nieuwe ING-pasjes geen van beide te werken. Gelukkig kon ik wél geld opnemen met mijn oude Postbankpas, zodat mijn vakantie niet door uw toedoen in het water viel.

Bij deze wil ik mij beklagen over uw wrakke pasjes. Mijn Postbankpas is altijd bruikbaar geweest in het buitenland, nergens is mij verteld dat de nieuwe ING-betaalpas minder mogelijkheden zou hebben. Mijn volgende vakantie zie ik met angst en huiver tegemoet. Misschien moet ik voortaan maar cash meenemen, nu ik verplicht ING-klant ben geworden.

Met verbouwereerde groet,
Karin Spaink

[Klacht ingediend bij ING; cc naar op=op@volkskrant.nl]

Author: Spaink

beheerder / moderator

32 thoughts on “ING: no way, José”

 1. Aaaach, ‘n onhandigheidje. En dat verre Egypte ook. Er zijn altijd wel friendelijke frienden in je directe omgeving direct naast je, die je wat sentjes willen lenen.

  piiinuts.

  ‘Ô_Ô/’

  In de grote zomervakantie is alles opgelost.

 2. In noodgeval kan altijd op Amterdam Centraal de GWK Western Union wat tijdelijk geld overflitsen voor iedereen waar ook. – ‘Ô_Ô/’ – in 10 sec.

 3. ING-passen geactiveerd en daarna geld op kunnen nemen met je oude Postbank-pas ? Ik ben benieuwd naar het antwoord… boetekleed of tegenaanval ?

  Of iets er tussenin, met, “gezien uw weerzin ten opzichte van de kleur oranje” de mogelijkheid om de pasjes zonder kosten te vervangen door pasjes met, bijvoorbeeld, je eigen foto.

  Ze zullen het in jouw geval niet aandurven om domweg niet te reageren, alhoewel…
  We zien wel, hoop ik…

 4. Banken zijn gewoon hypernerveus op dit moment. Gisteren bij NOVA komt de beste ING- man vertellen dat 1 miljard EURO spaargeld per week (!) binnenkomt: men heeft dat hard nodig.

  Een zuinige pinpas helpt misschien ook een beetje? En u wordt geacht toch in Nederland op vakantie te gaan. Egypte is wat dat laatste betreft gewoon een foute bestemming.

  De managers van de ING hebben gewoon voor u – politiek correct – vooruit gedacht. De nood is hoog en u heeft zich te voegen naar het nieuwe christelijk- sociale ethos van Rouvoetje en Bosje.

  Went u er al vast maar aan. (Heb overigens nog een huisje direkt aan de kust voor u in de verhuur).

 5. Heb nog helemaal geen oranje Ing passen gekregen en weet dus welke ik mee moet nemen naar Parijs. Bedankt voor de tip!

 6. Sjaak, in mijn klacht overwoog ik nog even op te merken dat de ING haar klanten kennelijk infrastructureel wil verplichten gevolg te geven aan de oproep van Heemskerk,maar in een klacht leek me dat iets te vals :)

  De Volkskrant is er inmiddels mee bezig, ze hadden eerder vergelijkbare verhalen binnengekregen, hoewel dat iets obscuurder / verderwegger landen betrof.

 7. De creditcards werken niet in de supermarkts. Klachten denk ik, zullen moeten zijn bij Interpay en niet bij ING.

  ‘°_°/’

 8. Oranje is niet mijn kleur, de Postbank heb ik al tijden doeg gezegd en ik bankier bij de staat. Doet het overal ;) Hoor veel klachten in mijn omgeving over de nieuwe pasjes en ik ben benieuwd Karin of je een reactie krijgt.

  Voorlopig cash meenemen als je op reis gaat of een creditcard, gaat meestal ook zonder problemen ;)

 9. Ik had vroeger een Postbank goldcard als credit card, die al wel is vervangen voor een Ing platinum card. Ik heb ‘m nog niet geprobeerd, maar vraag me nu wel af of dat verstandig is om mee te nemen als ik naar Parijs ga. Misschien zo lang ik maar niet pin.

  Die postbankkaarten worden dan kennelijk niet allemaal tegelijk vervangen, hoop dat ik in elk geval wel dezelfde pincode houd want dat vind ik bij drie passen (derde credit card) al redelijk problematisch.

 10. Er wordt trouwens nog wel steeds naar bank- of girorekening gevraagd door instanties. Terwijl je Ing toch een bank is. Dus vraag me af of mijn girorekening nu gewoon een bankrekening is.

 11. Ik heb ook een heel leuke ervaring met ING (NOT!).

  Ooit was ik de trotse bezitter van twee giro-rekeningen (geen idee of het inmiddels al Postbank heette). In ieder geval vond de postgiro/Postbank het nodig om één van de rekeningen ongevraagd te veranderen in een zakelijke rekening. En sinds een kleine 2 jaar mag ik voor het niet gebruiken van die rekening ineens betalen (een pasje had ik allang niet meer; na de jongste keer verlopen ervan, al jaren geleden, kreeg ik geen nieuwe aangeboden). Ik was al bezig met opheffen, toen ING zelf maar besloot dat het wel erg jammer was dat ik geen gebruik maakte van de rekening, maar dat ze deze maar wilden opheffen.

  Ik heb nu nog wel een rekening met ze te vereffenen vanwege onterecht gedeclareerde non-kosten.

  Mijn motto: Zeg maar NEE tegen ING!

 12. Hm, vraag me nu ook af of alle pasjes vervangen worden eigenlijk. Heb nog een heuze blauwe, eind 2008 gekregen dus hij kan nog wel even mee. ben benieuwd of de ING een reactie gaat geven.

  Inmiddels ben ik trouwens eerder bang dat teveel mensne hun rekeningen op gaan heffen bij de ING. Valt de bank straks alsnog om of moet omhoog gehouden worden en kost ons nog meer belasting.

 13. U wordt gemanchandeert natuurlijk. Of u wilt of niet. Gemanaged zult u zowiezo. De banken zullen en moeten omhoog. U wordt gecheckt bij het leven en links of rechts om zult u betalen voor welvaart van het instituut.

  De klant (u) bent in naam nog steeds koning, maar u heeft al jaren de fout gemaakt dat te denken van uw bank. Want banken zijn zich steeds meer gaan gedragen als de koning zelf en daarmee stevig op de bek gegaan.

  Zowiezo zit er nu nog steeds iets stevig scheef bij banken. Zelf heb ik voor een groot project een rente van 3,99% p.A. (volgend jaar 2,99% p.A.:weet ik nu al zeker) in EURO bij een normale europese bank. Op internet wordt mij voor spaargeld momenteel 4,25% geboden voor ook dat zelfde geld in EURO ook door een europese bank. En dát kan gewoon niet waar zijn. En dat bij een geldontwaarding van pak en beet 2% p.A. Nog even en er wordt verdient aan geleend geld alleen al door geldontwaarding (en afschrijvingen).

  U brengt te veel geld naar die jongens en meiden van uw bank, waar u ook nog voor betaald ook als u een keer op vakantie wilt of gewoon alleen al een pasje heeft. U dient dan ook de economie te stimuleren met spotgoedkoop geleend geld, waarbij u bij hoogoplopende controles vooraf natuurlijk wel het spelletje gedegen dient mee te spelen dat u dat geleend geld wel zelf al lang en breed hebt (en dat het terug komt).

  Bosje en Rouvoetje (en de banken) moeten wel blijven geloven alles onder controle te hebben. Dan kunnen zij blijven zitten op uitstekend betaalde banen en blijven denken dat hún atheisme en geloof wél werkt.

  Gaat u eens wat doen om 1 miljoen werklozen van de straat te houden, daarmee pak en beet 4 miljoen ouderen (dat bent u en ik straks zelf) betaalbaar blijven.

 14. Beste Karin en overige lezers,

  Dit zelfde probleem ook ervaren in Belize en Guatemala. In Mexico werkte de nieuwe pas wel. Gelukkig had een van onze drieen nog zijn oude Postbankpas in gebruik en bij zich, zodat met wat internetoverboekingen zonder problemen toch het geld via die ene rekening kon worden gepind.
  Commentaar van de ING: Ligt aan de achterlopende techniek van de pinautomaten ter plaatse, kunnen wij niets aan doen, probleem lost zich t.z.t. vanzelf op, wanneer die automaten aan de nieuwste ontwikkelingen worden aangepast. Wanneer? Weten ze niet. Oplossing om op verzoek (van de klant die daar naar toe gaat of daar voor langere tijd “woont”) de oude pas, die meestal nog lang niet verlopen was/is gewoon te laten gebruiken, was niet mogelijk, te ingewikkeld. Voor ING althans, dat de klant in grote praktische problemen kan komen, is voor ING blijkbaar niet interessant. Weet je gelijk hoe klantvriendelijk de ING is. Overigens ook de Volkskrant gebeld (redactie), maar tot op heden niets in de krant. En ING informeert haar klanten ook niet via een advertentie. Wel steeds Anouk op TV gezien, met haar nieuwe ING pas. ZAl wel in NEderland zijn opgenomen!

 15. Frank: Op=op had vandaag een kort stukje over de kwestie, en jullie verhaal wordt er ook in gebruikt.

  Het antwoord van de ING (‘het ligt niet aan onze passen maar aan die geldautomaten’) is erg raar en volkomen ontoereikend. Andere passen werken immers wel in diezelfde automaten, alleen die van de ING niet.

 16. Hoi Karin,

  Wat late reactie, was er even niet. Problemen met chippen, vooral in bedrijfskantines, parkeerautomaten en parkeergarages. Hoor dit vooral aan de lunchtafel omdat we alleen kunnen chippen. Voorheen hadden ze een aparte pas en je ziet dat de meesten erg moeten wennen en voor mensen die kleurenblind zijn is de nieuwe pas helemaal niet prettig, is wat ze vertellen.

 17. Oja, vergeten. Bedrijf zegt dat een update van de software nodig is vanwege een soort technologie wijziging??? Tja, dat heb je bij een IT bedrijf :-)

 18. Zelfs het kabinet kan wel een nieuwe pinpas gebruiken. Het liefst een oneindig gedekte, maar die is er kennelijk niet.

  Men komt er maar niet mee klaar. Wat was Bosje toch de bink in 2008.

  En nu?

 19. Ehhh…, we mogen blij zijn dat hij nog ‘t een en ander heeft gered, bij die obscure banken.

  Anders was ‘t nog veel erger met je pensioen, en je ziekengeld liep je dun door je broek.

  Of denk je dat hij ‘n beetje voor z’n eigen lol loopt te rennen, in onze geldboompjes-tuin.

  Dank je feestelijk.

  ‘n Ander had ons nog veel dommer kaalgeplukt.

  ‘°_°/’

  En echte crisis is er nog helemaal niet.

 20. Beste Karin,

  Wees verstandig en stap over. Wie gelooft na zoveel overheidssteun en bonussen de ING nog ? Ik was ook een trouwe Postbank-klant, maar ben nu overgestapt naar Triodos. Kost helemaal niet veel moeite (er is een Overstapservice tussen alle Nederlandse banken), en je wordt helemaal blij als je leest hoe Triodos werkt.
  En wat betreft vakanties: in geval van nood is er bijna overal Western Union (zoals hierboven al genoemd). Zelfs in Kabul, waar ik wel eens kom ! Sterkte verder !

  Hartelijke groeten,

  Gitta

 21. Niet alleen ver weg, ook in Frankrijk werkt de nieuwe pas niet. In 2 verschillende plaatsen geprobeerd. Bij een groete bank, BNP

 22. Beste Karin,

  Soortgelijke problemen zijn mij vorige maand in het buitenland ook overkomen…

  1. Mijn Visa Platinum creditcard van de ING werd geblokkeerd ten behoeve van een vervanging naar MasterCard, ondanks de ruime looptijd tot ergens in 2010. Echter MasterCard wordt in de groothandel en tussenhandel in Nederland bijna niet meer geaccepteerd en in Oost-Europa (behoudens de hotels) steeds minder in gebruik.

  2. De oude Postbank bankpas is tegenwoordig vervangen door de fel oranje gekleurde nieuwe ING bankpas. Op geen enkele Maestro logo getooide bankautomaten in Oost-Europa was ik in staat om cash geld krijgen.

  Daar sta je dan in het buitenland… een internationale bank (ING) waarvan op geen enkele wijze nog geld van de eigen bankrekening te halen valt…

  Mede door de stijgende ING bankkosten, lage spaarrenten en met name door de betalingsproblemen in het buitenland heb ik bij terugkeer in Nederland direct mijn oude Postbank rekening opgezegd voor een nieuwe ASN bankrekening. De 2-weken nieuwe ASN bankpas blijkt wel probleemloos in Oost-Europa te werken!

  Met vriendelijke groet,
  Martin.

 23. nederlanders hebben altijd wel wat te zeiken…
  starprobleem ja en als bank is de ing toch wel even
  een hoop andere banken voor geweest en heb als klant
  in het verleden best ook wel es wat gehad maar kosten die banken
  berekenen in Uk waar ik woon zou een revolutie betekenen in Nl
  maar ja daarvoor is de structuur van NL al te klein en mensen
  die al netjes op TV in nederland hebben met de een station nog erger
  dan de ander beetje jammer daarom zijn er ook zoveel zeikstations
  voor zeikerige kijkers en altijd maar klagen types…
  Ga volgende keer lekker naar schoorl meid .

 24. Geen geld kunnen opnemen in Egypte.(Dahab)

  Contact gezocht met ING helpdesk,ondanks Royal Pakket hebben ze geen emergcy cash aangeboden.

  Weer een hele goede klant kwijt !

  Advies: weg bij de ING,bij problemen laten ze je in de kou staan als je als goede klant in de problemen zit en komen met domme,niet helpende antwoorden terug via de servicedesk. Ik heb mijn rekening praktisch leeggetrokken,wie volgt ?

  Mis de oude Postbank !

 25. Ik kom net tot de conclusie dat de Platinum Card, die ze me bij ING hebben aangesmeerd, zo’n 59 euro per jaar kost. Nu was ik tevoren bij de Postbank voor mijn Blauwe Postbank Mastercard slechts 18,– euro per jaar kwijt, en ik heb nergens voor getekend. Wordt door je strot geduwd dus.
  Voor mij is deze hele Postbank -> ING migratie voldoende reden geweest om op te stappen, inclusief leningen, credit card en dergelijke. Wat mij betreft hebben ze mijn “krediet verspeeld”. Tjsa, als ze rare dingen gaan doen…. daar houd ik niet van.

 26. ING, wat een rot bank. Heb 30 dagen geleden aangegeven dat 30000 euro overgemaakt moest worden. Net zulke smoesjes ontvangen als bij DSB, het is overgemaakt duurt nu al 3 weken lang 5 dagen om het over te boeken. Weg bij die bank. Ze blijven smoesjesw verzinnen. komt door de postbank en ing systemen, kommt door een oud rekeningnummer. Nee, teveel geld aan de top verspilt te weinig met klanten bezig. Weg halen dat geld en spreiden. Lees het boek maar het geld van de toekomst….
  Corrupte bende… ik maak hier een claim en een klacht van. wees gewaarschuwd, deze bank zit in de problemen!!!!!! En Bos kan ze niet meer redden……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.