Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Pietie

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

De weelderige en de weduwe

God wat een mooi en ontroerend verhaal, wat zit er eigenlijk niet in?! Inspirerend hoe je je in het (enige echte) leven stort, vol overgave.
Veel sterkte de komende tijd.

» Posted By Pietie On February 13, 2013 @ 13:34

Koningin m/v

Heb Willem Alexander ook eens horen zeggen dat zijn oma hem eigenlijk meer inspireerde qua regeerstijl. Ik denk eerlijk gezegd dat het hem en zijn vrouw een zorg zal zijn allemaal, zolang ze hun centen maar krijgen en in een mooi paleis kunnen wonen. Wie wil voor dat geld niet een beetje goede doelen lopen najagen? (met alle respect)
Prins Claus was van een ander kaliber. Vreselijk dat hij zo is gedwarsboomd met het uitdragen van zijn ideeën. Maar mooi hoeveel hij uiteindelijk heeft kunnen betekenen voor de emancipatie van mensen met een ziekte. De trots en eigenheid die hij tot het laatst toe heeft uitgedragen, dat was echt inspirerend.

» Posted By Pietie On January 29, 2013 @ 23:46

Inwoners

Ja pijnlijke tegenstellingen onder je neus. Mensen willen kost wat kost vasthouden aan rituelen en feestelijkheden. Alsof ze het niet aankunnen te zien wat de werkelijkheid brengt. Hoe kun je mensen in gevaar nu gewoon negeren. Dat is toch zelfs strafbaar?!
Straks de feestdagen. Ook zo leuk wat er dan voor feestgedoe allemaal voorbij moet komen per se. Niemand laat het zich afpakken, nu, ik wel.
Laten we op z’n minst met Kerst op zoek gaan naar die illegalen. Kijken waar en hoe ze wonen, of het redelijk met ze gaat. Laten we daar kadootjes en aandacht brengen. Dat zal hen een leven lang bijblijven.

» Posted By Pietie On December 04, 2012 @ 20:14

Tijd

Wauw, mooi sterk stuk. Inspirerend, liefdevol. Echt een eindejaars/nieuwjaars boodschap. Beter, veel beter dan de kersttoespraak van Beatrix! (bijvoorbeeld).

» Posted By Pietie On December 31, 2012 @ 20:45

Antwoord aan Pink Ribbon

Het is goddomme echt verschrikkelijk zonde dat veel ‘goede doelen’ tegenwoordig gerund worden door mensen die oneerlijk, opportunistisch, hebberig, machtsgeil en kinderachtig zijn.
Wat kunnen wij doen? Erover blijven schrijven, publiekelijk. Schande blijven spreken en roepen. En geen geld geven vooral.

Karin, ik zou liever zien dat je energie spaart en richt op mogelijke verbeteringen van eigen (persoonlijke, pijnlijke?) omstandigheden. Daar maak ik me meer zorgen over.
Laat die roze juffrouw gerust twee lunches naar binnen werken op kosten van de donateurs (of betaal ik anders wel als ze zelf te gierig is) en laat haar fijn in zichzelf kletsen, of in een dagboek opsommen wat de voordelen zijn van het werken bij zo’n florerend bedrijf.
Maar zorg jij alsjeblieft even extra goed voor jezelf!

» Posted By Pietie On October 31, 2012 @ 20:51

Hyperrealistisch

Gaaf. Soms vind ik het jammer eigenlijk dat ik zo ouderwets nog niet meedoe met twitter. Zou niet weten hoe je dan de beste berichten binnenkrijgt. Je kunt toch niet iedereen volgen? Hoe krijg je nu een tweet te zien van een man in een huis in New York? Tenzij het eenmaal opgepikt door en door gere-tweed wordt als een olievlek ofzo, begrijp ik daar niets van.

» Posted By Pietie On October 30, 2012 @ 22:42

Censuur door Viva

Het is grappig dat mensen de neiging hebben te klagen als iets nadelig uitpakt, maar over hetzelfde opeens hun mond houden als blijkt dat ze kunnen meeliften.
God wat hoop ik dat ik nooit een oorlog hoef mee te maken in dit land.

» Posted By Pietie On October 21, 2012 @ 23:13

ps: lekkere tieten inderdaad op het plaatje. Daar kun je toch niets anders van maken??

» Posted By Pietie On October 20, 2012 @ 23:34

Omdat mijn reactie misschien niet door de moderatie daar heen komt, plaats ik het voor het gemak meteen hier ook maar even.

reactie op blog directeur Pink Ribbon: (zie link bij 157)

Mevrouw, het is niet een kwestie van onwaarheden verspreiden, het is dat wij het roze gedoe van u en uw organisatie als glitter-gedoe ervaren, en er bijna misselijk van worden. Ook al doet u tegenwoordig de uiterste best wat minder ‘gala’ over te komen.
U reageert verder niet op de belangrijke klacht dat er voortdurend (Amerikaanse) aandacht uitgaat naar positief denken, alsof deze ernstige ziekte met eigen gedachte-patronen te sturen zou zijn. Dat idee is achterhaald, al jaren, en het is beledigend en schadelijk voor al degene die de ziekte niet overleven, hoe hard ze ook vechten.
Waanzin! Inderdaad. Uw salaris is niet hoog. Pink Ribbon is niet roze.

» Posted By Pietie On October 20, 2012 @ 23:29

Het is wel een kenmerk van maffia-achtige praktijken: censuur. Je weet dan gelijk hoe laat het is, met wie je te maken hebt: laffe, autoritaire types die liever gaan zitten schrappen dan dat ze een eigen stukje als commentaar schrijven.
Valt me overigens wel op dat het steeds vaker gebeurt, in oude en nieuwe organisaties, in gemeenschappen, instituten, stichtingen etc. zelfs non-profit. Allemaal lijken ze de voordelen te hebben ontdekt van totalitair optreden.

Ik vind een paar dingen raar: dat LeonieV zich laat inpakken en manipuleren en haar tekst aanpast. Dat Karin vervolgens nu voor haar bepaalt dat haar oude tekst tóch op internet te vinden moet zijn.
En dat de Viva gewoon glashard zit te liegen terwijl je zit te lezen.
Toch ben ik blij dat het allemaal onder mijn neus gebeurt, want ik had er niets van willen missen.

157 De directeur van Pink Ribbon klaagt: Waarom vragen mensen niet bij ons na hoe het zit? Nou mevrouw, omdat u net hebt gezegd, ‘we zijn niet glitter’, terwijl wij dat wél zo ervaren. Nog even en u zegt: het klopt niet dat we roze zijn.

» Posted By Pietie On October 20, 2012 @ 23:07

Voorzorg

@ 44. Beetje wetenschappelijk is óók wel prettig. Infonu kan vol gekladderd worden door de eerste de beste. Met spelfouten en al.

» Posted By Pietie On September 28, 2012 @ 23:14

Druk op de knop

Maar waarom gaan de hand-ingekleurde stembiljetten eigenlijk niet (meteen na het stemmen) in een nieuw ontworpen fraudeer-vrije stembiljet-telmachine? Dan hoeft het niet door al die handen en worden de keuzes meteen verwerkt.

» Posted By Pietie On September 18, 2012 @ 19:41

Ga stemmen!

@90 Wat de Oostenrijkste nazi’s doen, heeft gelukkig niet veel met de Hollandse wetgeving te maken. Hier mag iedereen die niet volgens rechterlijke uitspraak onder toezicht of curatele is gesteld, gewoon stemmen. Er is dus geen stof tot nadenken, de vraag wordt niet gesteld in Nederland. Er is geen discussie over, het is een grondrecht.
Er zijn misschien wat losse flodders van fascistisch-achtige Pow- types, maar daar blijft het gelukkig bij.

De vraag in hoeverre politici betrouwbaar zijn, is echter wél interessant. Daar zou wat meer in gespit mogen worden. Ik zou graag van te voren willen weten of een te benoemen Kamerlid wel eens door iemands brievenbus heeft staan piesen, om maar eens wat te noemen.

» Posted By Pietie On September 18, 2012 @ 19:34

@87 eh, is het niet in je opgekomen dat ik misschien de twee gekozen heren bedoelde, na vernoemde stemming in den lande?
Maar dank voor de metafoor! :-)

» Posted By Pietie On September 17, 2012 @ 22:40

Ha de heren zijn breed uit gaan zitten, nu ‘de zwakkeren’ zijn geplet. Heel goed. Laat maar eens wat zien, wijze helden, red de wereld!

» Posted By Pietie On September 17, 2012 @ 21:44

@77 Sjaak, begin jij nu ook met stempelen?! Ik kan alleen maar schrijven: wie zelf zwak is, heeft de neiging stempels uit te delen. Ronduit klein, zulk aandachttrekkerig gedrag.

Was het maar anders. Ging men maar gewoon zijn stem uitbrengen, zonder het te laten vergezellen met stempels voor anderen.
Wat een zielig gedrag, dat stempelen. Blijkbaar lopen er heel wat mensen rond met een te kort aan aandacht.

@ Thian, er wordt overduidelijk van je gehouden. Alleen heeft men een beetje een eigenaardige manier van uiten. Men heeft jou blijkbaar zó nodig. Lief en klein eigenlijk hè? Best aandoenlijk.

» Posted By Pietie On September 16, 2012 @ 10:53

@72 Janus, nu doe je het weer, je gaat gewoon door! Je zegt dat je niets persoonlijks erbij haalt, maar ondertussen vertel je van allerlei persoonlijks over Thian. (hoe ze een speciale service van je krijgt, hoe je haar al lang kent en meent haar goed te moeten doen)
Stel je voor dat we dat bij jou doen. Dat we jou een stempel geven en schrijven dat we uit alle macht proberen rekening met je te houden (maar dat het steeds lastiger wordt, of zoiets). Zie je hoe irritant? Of vat je ‘m nog steeds niet.

Het onderwerp was stemmen. Stemmen! Niet stempels.

» Posted By Pietie On September 15, 2012 @ 23:17

@70: “Mijn persoonlijke situatie is hier geen onderwerp van gesprek”.

Janus, zou je je dan svp ook niet meer willen bemoeien met andermans persoonlijke situaties? Het irriteert me als je hier boodschappen met triggers gaat neerplanten, je geeft daarmee stempels en extra boodschappen over mensen. Niet gewenst wat mij betreft, en storend. Juist dat je er zo op hamert dat je rekening met iemands gevoeligheden houdt, maakt dat er een extra stempel weer die kant op gaat. Heel irritant.

Het ging over stemmen, en dat iedereen dat vooral moet gaan doen. Jong, oud, ziek, gezond, laag iq, hoog iq, gemanipuleerd door populisten of niet, verstandig en/of op de hoogte of totaal niet, slecht of goed geïnformeerd…
Het is nu eenmaal ons burgerrecht en plicht. We zijn geen experts.
Karin pleit ervoor dat als je het even niet weet, dan in elk geval blanco te stemmen. Goed advies.

» Posted By Pietie On September 15, 2012 @ 21:44

@63 Janus, het irriteert me lichtelijk zoals jij ingaat op een mening/uiting van iemand van wie je blijkbaar ook nog donders goed weet dat er extra gevoeligheden en triggers zijn.
Het komt mij voor dat je persoonlijke aandacht te kort komt, kan dat kloppen? Misschien kun je proberen die dan elders te vangen?

» Posted By Pietie On September 15, 2012 @ 14:35

@60 Ik schreef dat men als aspirant land-bestuurder best eerst eens mag aantonen dat hij/zij in het leven meerdere keren opkwam voor het algemeen belang met een actie die er toe deed.

» Posted By Pietie On September 15, 2012 @ 14:25

@59 Onwetendheid onder het volk, is de schuld van de politici zelf! Het hoort bij hun vak om goed te communiceren, we mogen bovendien van ze verwachten dat men in staat is de populisten te laten struikelen.
Ze hebben nota bene hele dure communicatieadviseurs in dienst, en nóg zijn ze niet in staat om uit te leggen waar het werkelijk over gaat.

» Posted By Pietie On September 15, 2012 @ 14:22

57 herstel: Wim Anker! Van Advocatenkantoor Anker en Anker.

» Posted By Pietie On September 14, 2012 @ 23:08

bij 56: en daarna moeten dezelfde politici regelmatig gescreend worden op hoe ze met macht omgaan, en of hun acties nog altijd het algemeen belang dienen en niet naar eigenbelang en hebberigheid zijn doorgeschoten.

Zojuist op collegetour Robert Anker gezien. Dat is nu zo iemand. Jammer dat hij niet de politiek in wil.

» Posted By Pietie On September 14, 2012 @ 22:14

bij 55: Ik ken toch bovendien heel wat slimme mensen met hoog iq die ontzettende domme beslissingen nemen!

Maar ben het eens dat er al veel mensen in de politiek zitten die daar niet horen.
Het liefst zou ik dáár dan ook een hele strenge screening en selectie willen zien. Alleen die mensen die aantoonbaar verstandige, nuttige en moedige dingen voor het algemeen belang hebben gedaan, thuis, op school, tijdens studie en werk, die zouden de verantwoordelijkheid mogen/kunnen dragen voor een heel land.

» Posted By Pietie On September 14, 2012 @ 21:56

Liegende premiers

Ja leuk, goed idee Karin! Ik ben alle leugens, vooral de glasharde, ook helemaal zat! Overigens kunnen artsen daar ook wat van, en middenstanders en fabrikanten en bankdirecteuren, en… tja, een draagbaar app(araat)je zou heel handig zijn! Voor elke leugen een paar honderd euro minder salaris?

» Posted By Pietie On August 28, 2012 @ 23:46

Valse ridders

[ Nu ja, ik heb dit bericht meerdere malen proberen te verzenden maar het kwam niet door. Nog maar een poging. En dan moet ik het anders opschrijven, anders krijg ik weer de melding dat ik het bericht als eens eerder stuurde, pff]

Maar wat ik wilde schrijven, het is in Nederland bijna 400 jaar geleden dat één vrouw achter een gordijntje mocht plaatsnemen in de collegezaal van een universiteit. Omdat ze anders aanstoot zou geven.

Het zou best goed kunnen zijn dat we een tijd terug in de tijd gaan nu, door verschillende factoren en invloeden. En dat opnieuw allerlei verworvenheden moeten worden opgebouwd. Er is niets aan te doen, de beschaving laat zich niet dwingen. Wel hoopvol is dat er altijd beweging blijft.

» Posted By Pietie On September 03, 2012 @ 22:32

@102 Renzo, jouw gewin ontgaat me even… Dus, misschien, de Arabische mannen én vrouwen hebben het volgens jou gedaan? Omdat ze anders zijn, niet met elkaar kunnen omgaan? Hmmm.
Hoeveel scheidingen en kindermishandelingen hebben we hier?
Ik moet ook denken aan de zwarte kousen kerk en de jehova’s etc. die na al die eeuwen mensen nog steeds isoleren van de gewone samenleving, gewoon hier in onze Randstad, onder je neus. En de katholieke kerk met al het misbruik.
Wie had het ook alweer gedaan?

» Posted By Pietie On August 31, 2012 @ 22:10

Jongens in groepen zijn altijd irritant. Meisjes ook trouwens. Ongeacht huidskleur.
(en wildplassen, dat doen meiden volgens mij alleen als ze héél dronken zijn, krijgen ze overigens net zo goed een boete voor).

» Posted By Pietie On August 27, 2012 @ 22:36

@77 Wat ik in dat artikel nog mis, is de invloed van de groep op het gedrag van mensen. Nog los van de groepsdruk die altijd ontstaat, gaan mensen zich in groepen altijd heel anders gedragen.
Mooi onderschreven door ‘de alleenstaande vandaal’ van Kees van Kooten :-)
http://www.youtube.com/watch?v=2EqCYQT_xD4

» Posted By Pietie On August 27, 2012 @ 20:45

@65: “En als dat sexueel intimiderende gedrag van mannen/lesbo’s dan strafbaar wordt gesteld, gaan we aanstootgevend gedrag van vrouwen dan ook strafbaar stellen om genoemde oorlog te voorkomen?”

Hmmm, aanstootgevend gedrag? In de praktijk blijkt een smalle broek (niet eens strak), een regenjas tot bovenaan dicht geritst, en bij wijze van spreken nog kaplaarzen aan ook al aanstootgevend te zijn!

Volgens mij is er nog iets anders aan de hand. Machtsvertoon. Een vrouw wordt vernederd als ze op die manier benaderd wordt. De man wil laten weten dat hij de baas van de straat is.
Ook het wildplassen hoort bij dat gedrag, in feite gewoon macho misschien?

Zou het uiteindelijk niet allemaal gaan om vrijheid, in hoeverre je je met jouw genomen vrijheden andermans vrijheid beperkt?

» Posted By Pietie On August 27, 2012 @ 19:48

«« Back To Stats Page