Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Michiel

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Waarom ik weduwe wilde worden

Dank je wel voor dit prachtige stuk.

» Posted By Michiel On March 17, 2013 @ 18:04

Exit GroenLinks

Helemaal eens met betoog. Maar de Piratenpartij zou er goed aan doen om ook onderwijs als hoofdpunt op te nemen. Want wàt een spelfouten in dat programma. Nog eens goed redigeren, Piraten?

» Posted By Michiel On July 31, 2012 @ 18:53

Handje contantje

Ik had ook al over het Dirham en Dinar project gehoord. Zeker in landen met een gammele economie zijn edelmetalen toch nog steeds een goede keuze.
Maar er is een oude wet in de economie: “Kwaad geld verdringt goed geld”. Deze werd al in de middeleeuwen geformuleerd! En hij blijft opgaan.

» Posted By Michiel On April 25, 2010 @ 08:49

Potje poepen

Hoi Karin,

Wat de gezondheidsraad ook niet heeft meegerekend is dat er helemaal geen capaciteit bestaat voor dit onderzoek. Ik heb onlangs een colonoscopie moeten ondergaan, en de wachttijd daarvoor is momenteel 4 maanden.

Het opleiden van tientallen nieuwe gastro-enterologen is bovendien een gigantische aanslag op de rest van onze gezondheidszorg, tenzij we de numerus fixus afschaffen …

Groeten,
Michiel

» Posted By Michiel On January 31, 2010 @ 16:26

Middenoor

God wat vervelend voor je! Ik weet precies hoe je je voelt.

Ik had vaak middenoorontstekingen toen ik klein was en ik herinner me de helse pijn. Twee keer per jaar. Midden in de nacht naar de KNO arts om mijn trommelvlies te laten doorprikken. Die ontstekingen werden veroorzaakt door het gore water in het haagse zwembad Mauritskade, waar we schoolzwemmen hadden. Het was mijn grote angst toen ik ging duiken dat het weer zou kunnen gebeuren.

Ik heb inmiddels wel een geperforeerd trommelvlies gehad (6 weken niet duiken). Maar gelukkig geen oorontstekingen meer. Duiken in de Rode Zee geeft vooral gevaar voor buitenoorontstekingen vanwege kleine koraalstukjes in het water. Maar dat is veel minder erg.

» Posted By Michiel On February 28, 2009 @ 17:57

Paradox

PS. dat moet dus zijn pag. 18-19
En die “S” was een jongetje van 11.

» Posted By Michiel On July 06, 2009 @ 16:35

Ik heb hem gevonden: S. and Marper vs United Kingdom . (Nos. 30562/04 and 30566/04) judgement 04.12.2008[GC]
“Retention of fingerprints and DNA information in cases where defendant in criminal proceedings is acquitted or discharged: Violation
(Case Law Information Note No. 114, pag. 19-19)

Zouden we nog iets met die uitspraak kunnen doen om de Nederlandse centrale vingerafdrukken database voor de nieuwe paspoorten tegen te houden?

» Posted By Michiel On July 06, 2009 @ 16:32

Luctor et submergo

Wat goed zeg! Gefeliciteerd! Ik verwacht dat je het heel erg naar je zin zult hebben onder water in Egypte. Het is daar prachtig. En je moet zeker komende lente een paar keer naar de Grevelingen, want daar is het ook erg mooi. :)

» Posted By Michiel On October 18, 2008 @ 23:11

Als het nou…?

‘t Is een dooddoener, maar laat me het toch maar zeggen.

Het Ziekte Model is een bepaalde manier om naar je leven te kijken. Er zijn meer manieren. En de manier waarop je jezelf definieert, bepaalt ook de kwaliteit van het leven, de manier waarop je jezelf ziet en zelfs de manier waarop anderen je zien.

Je kan ook van het Handicap Model uitgaan. Je bent niet een ziekte, je hebt een ziekte, dat geeft zo zijn beperkingen. Maar. Behalve die ziekte die je hebt, ben je heel erg veel meer. Je bent Karin. Je bent een duiker, je bent een van de beste columnisten van Nederland. En je hebt een handicap, je hebt MS, je hebt kanker gehad, je hebt een kat … :) . Wat je bent, blijft, maar wat je hebt … dat is niet je identiteit.

OK die poes is geen handicap – tenzij ze de baas is.

» Posted By Michiel On November 01, 2008 @ 03:02

Buitenduik: epic fail

PS. Ik had mijn open water gehaald op Ibiza, mijn eerste kennismaking met duiken in Nederland was in april, het water was 6 graden … brrr.

» Posted By Michiel On October 07, 2008 @ 00:41

Jammer dat het niet leker ging. Maar HULDE! want Reinoud heeft gelijk: je hebt de allerbelangrijkste regel van het duiken goed toegepast, breek je duik af als het niet goed gaat.

De combinatie van een te strakke shorty, koud water en de stress van een eerste keer is een recept voor ellende. Het is mijn ervaring dat duiken echt fout gaan als er drie dingen niet kloppen. :(

Kou is een van de grote vijanden. Als je mager bent heb je weinig isolatie en is het sneller koud. Als je vlak te voren iets gegeten hebt, gaat er extra bloed naar je maag en heb je het nog sneller koud. Een te strak pak geeft niet alleen ademnood, maar je krijgt ook niet dat dunne laagje water in je pak dat zo lekker je lichaamstemperatuur aanneemt. …

Volgende keer gaat het beter, dat weet ik zeker ;)

» Posted By Michiel On October 07, 2008 @ 00:37

Blub

Wat leuk dat je leert duiken. Reinoud en ik doen het ook en we hebben inmiddels ons dive master brevet en we zitten in het bestuur van een Leidse duikvereniging. Met een dubbel-7 mm wetsuit is het in het Nederlandse water best uit te houden, maar echt warm blijf je in een droogpak. Wie weet kunnen we een keer iets afspreken als je klaar bent met je opleiding.

» Posted By Michiel On September 19, 2008 @ 19:25

Kamervragen GroenLinks over kinderpornofilter

De vragen van de SP klinken mij een stuk zinniger in de oren dan die van GroenLinks. Vraag Drie van GroenLinks vind ik tenenkrommend tendentieus.

» Posted By Michiel On February 21, 2008 @ 21:14

Internationaal onrecht

Ik las net dat – na bemiddeling van Ruud Lubbers – de zaak buiten de rechtbank om is geschikt. De aanklacht is ingetrokken en India krijgt een ombudsman voor geschillen over arbeidsomstandigheden.

» Posted By Michiel On January 30, 2008 @ 09:48

Lies

Heel veel sterkte!

» Posted By Michiel On January 09, 2008 @ 02:17

Twee portretten

Het tv portret was heel indrukwekkend. Niet te dit, niet te dat, maar precies goed naar mijn smaak. Dapper van je ;)

» Posted By Michiel On January 09, 2008 @ 01:49

Twee boeken ingeleverd :)

Do not feed the trolls.

» Posted By Michiel On August 13, 2007 @ 18:21

Een slechte verhouding

Een vriendin voorheen vriend van me heeft een langdurige hormoonbehandeling gehad. Weliswaar in een heel ander kader dan kankerpreventie, maar toch. Het was een jarenlange achtbaanrit van oestrogeen, testosteron en andere hormonen. Als psycholoog/socioloog was ze natuurlijk getraind in introspectie en gedragsobservaties en zij heeft me in die periode gedetailleerd verslag gedaan van haar indaling in een vrouwenlichaam. Maandenlang stemmingswisselingen van emotioneel bijna dood tot hyper; interesses die veranderen – dat je opeens Sims gaat spelen in plaats van schietspelletjes; en natuurlijk wat het met je uiterlijk doet, baardgroei, tieten die groter en kleiner worden.

Bij hormoontherapie voor kankerpreventie zullen natuurlijk andere hormonen gebruikt / onderdrukt worden dan bij een genderbehandeling. Maar ik kan me toch goed voorstellen dat je dat er niet nog eens bij wilt hebben. Zeker niet als dat dan 5 (of misschien wel 7) jaar lang gaat duren en niet ter genezing, maar als preventie!

» Posted By Michiel On July 23, 2007 @ 22:45

Kim

Toen ik de titel las, dacht ik: “Hee, ik heb ook een schrikkelkat! Wat een onwijs toeval.” Onze Shiva is van 29 februari 1996. Toen las ik het stuk en begreep dat het niet over die datum ging.

Het is raar, zo een beslissing over leven en dood. En dat je die met huisdieren geacht wordt te kunnen nemen. Mijn oude Knoet heeft ook een prikje van de dierenarts gehad en is toen op mijn schoot gestorven. En lange, lange jaren daarvoor onze Urgje. Ik was twaalf of zo en mijn ouders waren niet thuis. De poes was al een tijdje ziek, maar het werd nu wel heel erg en ik heb de dierenarts gebeld. Die is ‘s avonds langsgeweest en heeft het diertje een prik gegeven. Ik heb nooit geweten of dat euthanasie was of een laatste poging hem te redden. Ik ben gaan slapen met de poes in mijn armen en toen ik de volgende ochtend wakker werd, lag hij er nog – maar nu koud en stijf. Dat zijn van die dingen die je nooit vergeet.

» Posted By Michiel On July 23, 2007 @ 18:46

Het alziend oog, 12 november 2006: ‘De kracht van kwetsbaarheid’

Hoi Karin,
De uitzendig zelf heb ik gemist. Maar gelukkig heeft mijn betere helft hem voor me opgenomen, dus ik heb hem gisteravond laat bekeken. Ik moet bekennen dat ik heel erg geschrokken ben. We hebben mekaar maar een paar keer ontmoet en dan niet in de beste omstandigheden, want laat in de nacht op feestjes ben ik meestal niet meer zo nuchter.

Maar juist omdat ik je wat minder vaak zie, zag ik hoe je bent veranderd. En tot mijn spijt zag ik niet de Karin die ik kende. De strijdvaardigheid en het nooit opgeven; de moed om al je sores open en bloot op tafel te leggen. Ja dat ken ik wel van je. Maar de wat vlakke toon van je stem, de motoriek, het soms wat afwezige…
Ik ben maar een kinderpsieg en weet minder van hoe zoiets er bij volwassenen uitziet, maar daar aan die tafel zag ik toch eerder iemand die gedrogeerd was van de medicijnen dan iemand met een echte depressie. Je stelde die harde vraag, de vraag die eigenlijk niet gesteld wordt in onze ‘gezonde samenleving’. Wat is meer waard: een potentieel kort leven zonder medicijnen of een mogelijk langer leven vol bijwerkingen? Nou … Ik hoop van harte dat deze depressie door de medicijnen komt en dat als je er mee stopt, je briljante geest weer kan schitteren.

» Posted By Michiel On November 13, 2006 @ 18:48

«« Back To Stats Page