Statistiek

Comments Posted By Joan

Displaying 391 To 420 Of 681 Comments

Privacy is een airbag

Heerlijk JuZo. Slaap zacht en maak er een winterslaap van. Hoop dat andere mensen die hier reageren hier een JuZo-gebruiksaanwijzing in zien. Spreek hem gewoon aan op feitelijkheden waar hij geen antwoord op heeft.

» Posted By Joan On December 14, 2007 @ 16:11

JuZo, het lijkt me de hoogste tijd dat je eens ten onrechte verdachte wordt in een misdrijf. Ik begrijp dat je niet in staat bent tot analytisch denken en dat neemt niemand je kwalijk. Maar zou je misschien bijdragen achterwege willen laten als die echt helemaal niets toevoegen en nergens op slaan?

» Posted By Joan On December 14, 2007 @ 16:11

Volgens mij kan iedereen toch al via zijn of haar mobiele telefoon gevolgd worden (als die aanstaat tenminste?). Het is wel een klok- en klepelreactie, maar ik meen me te herinneren dat in die moordzaak op die weduwe waar De Hond zich zo in roert één van de bewijselementen was dat aan de hand van de mobiele telefoon de locatie waar degene die voor de moord veroordeeld is kon worden bepaald, en dat die anders was dan hij in zijn alibi had vermeld. Heb geen tijd het uit te zoeken, maar volgens mij is er geen rekening rijden voor nodig als de automobilist zijn mobiel bij zich heeft.

» Posted By Joan On December 13, 2007 @ 16:10

Ontslagen!

Even heel snel tussendoor vanuit Brussel. Maar wat heerlijk voor je! Geniet ervan en van harte gefeliciteerd.

» Posted By Joan On December 05, 2007 @ 15:44

Nog negen dagen

Wil me er niet mee bemoeien Sjaak, maar persoonlijk vind ik het nogal erg begrijpelijk dat je een slang in je lijf en depressief makende medicijnen met legio ándere bijwerkingen niet als een feestje ervaart. Maar misschien drukte je je wat onbeholpen uit.

» Posted By Joan On December 03, 2007 @ 18:08

Heel erg gefeliciteerd. Het moet verschrikkelijk zijn om echt 2,5 jaar lang continu met die ziekte geconfronteerd te worden. Steeds een vreemd element in je lijf (zo’n slangetje), mezelf kennende zou ik daar totaal gek van worden en het er uit gaan trekken. Je vraagt je af wat je doet als de kanker terug komt, dat lijkt me nogal prematuur. Zou er eerst een van gaan genieten, als straks de bijwerkingen over zijn, dat je gezond bent en geen behandelingen nodig hebt.

Rien en Olga, echt verschrikkelijk veel sterkte gewenst. Het lijkt me erg moeilijk, als partners, om allebei ineens met kanker te worden geconfronteerd.

» Posted By Joan On November 30, 2007 @ 18:07

Jubileum

Leuk idee om voor 25 jaar vriendschap een feest te geven. In mijn vriendinnenkring doen we dan ook wel iets memorabels, weekend weg of zo, maar een feest geven is ook een erg leuk idee. Op de volgende 25!

» Posted By Joan On November 27, 2007 @ 17:59

Amnesty: unsubscribe me

Als je het nou met je linkerhand ook nog doet, en tegelijkertijd, zodat je van je beencoordinatie bent ontheemd, en dit alles terwijl je de trap afloopt, dan doe je me een echt groot plezier, JuZo. Dan wil ik je zelfs wel een gelukkig Nieuwjaar toewensen in het gips.

» Posted By Joan On December 14, 2007 @ 17:07

JuZo, je valt weer door de mand. Zoals gewoonlijk. Je hebt maar weer wat gebazeld.

» Posted By Joan On December 14, 2007 @ 17:06

JuZu, je maakte Amnesty International en Greenpeace verdacht en ik vroeg je voorbeelden te willen geven. Ik constateer hierbij dat je dat niet kunt en wederom blijk hebt gegeven niet te weten waarover je het hebt. Ik vind het zeer onfatsoenlijk dat je desondanks bonafide organisaties, waar mensen met een hart voor onze planeet en de mensen die onze planeet bevolken zich erg voor inzetten en goede resultaten boeken, desondanks verdacht maakt en een excuus zou op zijn plaats zijn.

» Posted By Joan On December 13, 2007 @ 17:06

Grom, het feit dat je vanaf de UvA post zegt natuurlijk nog niet dat je er studeert.

» Posted By Joan On December 02, 2007 @ 17:05

Thomas, als je hypergevoelig bent voor het onderwerp isoleercel moet je het niet introduceren lijkt me, want dan breng je jezelf van streek. Ik ben er niet over begonnen.

» Posted By Joan On December 02, 2007 @ 17:05

JuZo, je beweert nogal wat. Een groot deel van de beweringen van Greenpeace niet waar? Kun je me even de voorbeelden noemen? En hetzelfde voor wat betreft Amnesty? Dank je wel. Geboekstaafde voorbeelden zal ik zeker serieus nemen en ik zal daar werk van maken.

» Posted By Joan On November 29, 2007 @ 17:04

Grom, ik zie een universiteit ook totaal niet als een beschavingsoffensief. Ik zie het wel als een instelling waarvoor je een vooropleiding moet hebben afgerond op een peil dat je in elk geval weerhoudt van het (herhaaldelijk) maken van uiterst generaliserende opmerkingen op basis van een enkel kenmerk. Ik vind ook je opmerking “erg he dat zelfs ik mag studeren” voornamelijk nogal sneu en niet getuigen van ook maar iets van mensenkennis. Henk en ik zijn het zeker niet altijd eens, maar staan wel allebei, elk op onze eigen manier, op de bres voor gelijke kansen voor iedereen.

En deze blog ging over martelpraktijken. Zag net dat de eerste bijdrage voor Amnesty was afgeschreven van m’n giro en hoop dat er door dit filmpje meer nieuwe leden bij zullen komen, want dat is uiteindelijk het doel. Geheime CIA-vluchten over Europa, Guantanamo, het lot van homoseksuelen in o.a. Iran, etc., etc., Amnesty blijft helaas erg nodig.

» Posted By Joan On November 29, 2007 @ 17:03

Doei! Ik cancel mezelf wel. Niet voor jou hoor Karin, maar ik ben het een beetje beu, dat zelfs een actie over marteling, voor veel mensen helaas een dagelijkse en gruwelijke realiteit, door sommige mensen uitsluitend en alleen op zichzelf wordt betrokken. En ik ben de intense negativiteit van veel van de inzendingen een beetje zat.

» Posted By Joan On November 27, 2007 @ 17:03

Grom, bij de wartaal die jij uitslaat is het echt volstrekt onmogelijk dat je een academische opleiding volgt. En dat kan ik, met een voltooide academische opleiding, goed beoordelen. Niet dat het iets zegt, wat voor opleiding je volgt, over het soort mens dat je bent. Maar een absoluut gebrek aan abstraheren, relativeren, analyseren zoals jij dat hier ten toon spreidt duidt wel op een gebrek aan intelligentie dat het volgen van een universitaire studie onmogelijk maakt. Langzaamaan begin ik ook te begrijpen waarom je je schrijfsels voorheen steeds hebt afgesloten met de zin dat het niet de bedoeling was te stalken. Je bent inderdaad niet meer dan een querulant en een stalker, onintelligent, en met de puistjes nog niet opgedroogd op je gezicht. Zo Henk. Weet dat je voor jezelf kunt opkomen, maar het begon mij ook te irriteren.

» Posted By Joan On November 26, 2007 @ 17:02

Maar Henk, ik kocht ook bij Piekfijn omdat ik me geen nieuw bed uit een gewone winkel kon permitteren! Als werkende, met een helemaal niet zo hoog inkomen want ik vind arbeidsvreugde belangrijker dan geld, heb je veel meer kosten dan wanneer je een uitkering hebt, nog afgezien van de vrijstelling van gemeentelijke heffingen die mensen met een bijstandsuitkering krijgen. Ik had de keuze me in de schulden te steken voor een nieuw bed dat “nieuw” was, of 150 euro uit te geven bij de Piekfijn. Ik zie niet in waarom die keuze voor mij anders zou zijn dan voor iemand met een uitkering die voor dezelfde keuze staat.

De tijd dat mensen nog met z’n zessen op een zaal lagen in een verpleeghuis, ik kan het me wel herinneren want toen heb ik er in eentje gewerkt, Sonnevanck heette het geloof ik en omdat wij in hetzelfde dorp gewoond hebben zou het me niets verbazen als jouw schoonvader daar gelegen heeft. Bij mijn weten (en één van mijn zussen heeft voor een project alle verpleeghuizen te Rotterdam bezocht) komt dat niet meer voor, in elk geval niet in Rotterdam. En volgens mij nergens meer. Het feit dat een kleine elite een verblijf in particuliere huizen kan betalen neemt niet weg dat de overgrote meerderheid die dat niet kan niet kan worden gereduceerd tot onmondige sukkels die niet voor een alternatief kiezen en die geen prijs/kwaliteitverhouding zou weten te maken. Bovendien weet ik wel vrij zeker, gezien de recente uitzendingen over verpleeghuizen bij NOVA, dat die zespersoonszaaltjes met graagte zouden zijn getoond en die zijn niet te zien geweest, al zal het vast in een nog niet verbouwd verpleeghuiis een enkele keer nog voorkomen. Zelf heb ik een paar keer in een gewoon ziekenhuis op een zespersoonszaal gelegen en wat ik me vooral herinner is dat ik nergens ooit zó gelachen heb als daar, terwijl ik er bepaald niet voor de lol lag.

Overigens ben ik het kenmerkend met je oneens bij je opmerking van “Als mij dat zou zijn overkomen, dan”, wat je in een licht van afkeuring zet jegens degenen die misschien zelfs wel ooit eens een licht oordeel zouden kunnen hebben over een ander. Ik vind dat je wel degelijk verwachtingen kunt hebben van mensen, en inderdaad, nogmaals, dat mensen wel degelijk verantwoordelijk zijn voor hun eigen gedrag, al moet dat wel van geval tot geval bekeken worden.

Waar ik het ook echt helemaal mee oneens ben is dat jij het menszijn beperkt tot een optelsom van genetisch materiaal plus levenservaring. Je sluit hier iedere eigen keuze in het leven bij uit, je sluit hier bezieling bij uit, je sluit hier verantwoordelijkheidsgevoel bij uit, je maakt de mens tot een willoos hompje cellen dat het allemaal maar overkomt. En wat je zegt over het prijzen of bestraffen van daden, in de eerste plaats begrijp ik niet goed wat je daarmee bedoelt in dit verband. Ten tweede is het zo dat het gepleegde feit strafbaar is, maar niet het feit, maar de persoon wordt bestraft. Weet niet of je je het gruwelijke filmpje van Saddam Hussein kunt herinneren, maar het was wel degelijk de persoon die daar dood hing, terwijl het feit dat de Koerden met gifgassen waren vermoord daarmee toch niet ongedaan kon worden gemaakt.

» Posted By Joan On November 26, 2007 @ 17:02

Thomas, ik heb het er niet over of het leuk is in een verpleeghuis te zitten. Dat is het niet. Anders zou ik destijds ook geen euthanasieverklaring hebben ingevuld om te voorkomen dat dit me ooit zelf zou overkomen.

Waar ik het over had was de kwaliteit van de zorgenden. En jij schrijft zelf ook al dat het pleit voor je vriendin dat ze mensen meenam in hun rolstoel naar buiten. Zo zijn er veel meer. Wat ik destijds altijd als bijzonder naar en schrijnend heb ervaren, die lange periode dat mijn moeder van serviceflat naar verzorgingshuis naar verpleeghuis moest, omdat het steeds slechter met haar ging en het echt onmogelijk was zelf de zorg nog op ons te nemen, was dat er zo akelig veel mensen zijn die een moeder, een vader of andere dierbare achterlaten in een verpleeghuis en hooguit nog eens met Kerst, een verjaardag en Moeder- of Vaderdag langsgaan. Ik vind dat een zorgwekkende trend die zich naar mijn stellige overtuiging met name in Nederland voordoet. Het afwijzen van verantwoordelijkheid van dingen waar je verantwoordelijk voor bent.

De opvoeding van je kinderen bijvoorbeeld (lees het bijvoegsel van de Volkskrant van ik meen vorige week) en het leefbaar en menselijk houden van de levens van degenen die je nastaan, maar die op eigen kracht niet meer kunnen deelnemen. Dat geldt uiteraard ook voor de mensen die in de psychiatrie terecht komen. Dat iemand bijvoorbeeld in een isoleercel terecht komt kan soms gebeuren, vooral ter bescherming van diegene tegen zichzelf of soms misschien ook uit gebrek aan middelen. Maar als iemand die om je geeft je daar bijstaat, door je regelmatig te bezoeken, met je te praten, dan kan ook dat een stuk draaglijker zijn en dat is niet de verantwoordelijkheid van de gezondheidszorg, maar van de naasten. Van vrienden, familie, etc.

Grom, we zijn het met elkaar oneens. En verder ga ik niet meer in discussie met iemand die zo nadrukkelijk in groepen wenst te willen blijven denken. Je doet alsof de “jongere” een heel apart fenomeen is waarmee alleen jij in aanraking komt. En daarbij of je voor de hele groep die tot dat hele aparte fenomeen behoort kunt spreken. Daar verspil ik m’n tijd niet aan, om een zin van Marijnissen in een recent stuk over de SP eens te parafraseren.

» Posted By Joan On November 25, 2007 @ 17:01

Ik bedoel trouwens niet de babyboomers natuurlijk, die zijn van na de oorlog, maar de generatie van vlak daarvoor, mijn oudere zussen bijvoorbeeld. Als we het nou over bevoorrecht hebben, dan geldt het wel voor dié generatie. Het beste sociale zekerheidsstelsel van de wereld, VUT, welvaart, zelfs een lange periode zonder noemenswaardige werkloosheid. Het is op zich goed mogelijk, gezien de demografische ontwikkelingen, dat in elk geval dat laatste zich zal herhalen.

» Posted By Joan On November 25, 2007 @ 17:01

Henk, ik ben het deze keer ook helemaal met jou eens. Ik vind met name kinderen die in armoede opgroeien verschrikkelijk. Dat legt een zware hypotheek op het Nederland van de toekomst én op de toekomst van die kinderen, althans, binnen bepaalde grenzen. Van de huidige babyboomers zullen er veel in de veel verder gaande armoede van de jaren dertig zijn opgegroeid en de hongerwinter hebben meegemaakt, wat geen beletsel is geweest zich te ontwikkelen tot de meest welvarende generatie aller tijden, achteraf. Maar terug naar die huidige generatie die in armoede opgroeit. Dat zij het relatief een stuk makkelijker hebben dan de kinderen die letterlijk van de honger verrekken, die zien hoe hun ouders voor hun ogen worden vermoord, die als kindsoldaat worden ingezet, die op 8-jarige leeftijd verantwoordelijk zijn voor het gezinsinkomen en worden uitgebuit, betekent niet dat het geen misstand is in Nederland. Alleen zet ik er weer wat vraagtekens bij.

Ingezetenen van Nederland met een geldige verblijfsstatus kunnen een beroep doen op de WWB. Ik wil bepaald niet zeggen dat het een vetpot is als je in de bijstand zit, maar je kunt er wel van leven als je de tering naar de nering zet. En moet je nou de maatschappij verantwoordelijk stellen voor het feit dat veel mensen weigeren dat te doen? Ik heb zelf zoals je weet bij de sociale dienst gewerkt, en vroeg me dan toch wel eens af waarom het voor mij de normaalste zaak van de wereld is een bed of tv bij PiekFijn (tweedehandswinkel van de Roteb) te kopen, mijn kleding standaard in de uitverkoop of tweedehands, maar waarom het een onzedelijk voorstel bleek te zijn als je die suggestie deed aan iemand die niet kon rond komen van de bijstandsuitkering. Ik vind wel degelijk dat er sprake is van eigen verantwoordelijkheid in het leven. En ik vind dat er grenzen zijn aan de zorgplicht van de overheid. Ik vind ook dat je chargeert. En ik vraag me af in hoeverre je je daarbij beroept op eigen ervaring, of op schrikbarende voorbeelden in de media.

Toevallig (hartstikke maatschappelijk betrokken, al van kindsbeen af aan) heb ik enige tijd in een verpleeghuis gewerkt en mijn eigen moeder heeft daar (een ander) voor haar dood enige jaren in verbleven. En ik moet zeggen, hoewel ik sinds die tijd mijn euthanasieverklaring heb ingevuld, heb ik vrijwel alleen betrokken, warme mensen aangetroffen die van de zorg hun beroep hadden gemaakt. Ik vind dat jij de menselijke factor zo uitschakelt, Henk. Toch steeds een beeld creeert, net als de leider van de politieke partij waartoe je behoort, van een wereld die zou bestaan uit slechterikken en arme slachtoffers daarvan. Zo is de realiteit niet.

Overigens ken ik niet het beleid van andere gemeenten, maar in Rotterdam is het inderdaad praktijk bijzondere bijstand te verschaffen voor de aanschaf van computers. Voor het huiswerk van de kinderen onder andere en ook zodat de mensen met een uitkering zich makkelijker kunnen orienteren op de arbeidsmarkt.

Er is ook nog de grote categorie die niet van de bijstand gebruik kan maken, en waarvan velen ook zwaar onder de armoedegrens vallen en regelmatig worden uitgebuit. Dat is het leger van illegalen, vaak ook met kinderen. Vaak (hoewel er vrij veel sociaalvoelende artsen zijn die voor niets helpen) verstoken van medische hulp. vaak onderbetaald, vaak werkend in omstandigheden die je niemand zou toewensen. Is dat een misstand? Ja, in mijn ogen wel. Kan de overheid die oplossen? Ja, door die mensen te legaliseren en aanspraak te geven op de voorzieningen die voor alle burgers van dit land gelden. Is dat een naieve gedachte, dat dat de oplossing zou zijn? Ja, met de huidige migratiestromen en de geldende Europese wet- en regelgeving is dat een naieve gedachte, die bovendien mensen als Wilders en Verdonk (en hun ultrarechtse soortgenoten over de grens) nog verder in de kaart zou spelen. Dus troost ik mij maar met de gedachte dat het bestaan wat deze groep in Nederland leidt, waar geen enkele in dit land geboren Nederlander voor zou kiezen, nog altijd te verkiezen is boven de situatie in het eigen thuisland. En ik zou het echt prettig vinden als mensen hier zich eens zouden realiseren hoeveel moed het vergt, hoe moeilijk het is, om huis, haard, vrienden, taal, alles wat vertrouwd en bekend is achter je te laten om elders een betere toekomst op te bouwen voor jezelf en je kinderen. Ook zou ik het goed vinden als mensen die in dit land geboren zijn daar eens een voorbeeld aan zouden nemen. Waarmee ik nog steeds vind dat de overheid in die zin een schild van de zwakkeren moet blijven dat er nooit een suvival of the fittest komt.

» Posted By Joan On November 25, 2007 @ 17:00

Ik vraag me werkelijk af waarop dat soort uitspraken “dat ‘de massa’ hier zelfs niet geinteresseerd is in wat hun eigen omgeving gebeurt” is gebaseerd. Ik citeer hier maar even een stukje van de site ‘Vrijwilligerswerk.nl’, quote:

Nederlanders betrokken bij samenleving
Zes op de zeven Nederlanders hebben in 2006 activiteiten verricht die op maatschappelijke betrokkenheid duiden. Zij deden vrijwilligerswerk, doneerden aan goede doelen of hielpen een zieke of gehandicapte als mantelzorger. Meer dan de helft (54 procent) vindt zichzelf maatschappelijk betrokken.
unquote.

Zelf ken ik in mijn hele vrienden- en kennissenkring niemand die niet maatschappelijk betrokken is, actief is in iets waarvoor ze niet betaald worden naast de gewone werkkring, en ik heb toch veel vrienden buiten mijn werkkring in de politiek. Verder vind ik het met de ‘wantoestanden’ in Nederland nogal erg meevallen als je dat afzet tegen 1,1 miljard extreem armen op deze aarde (die leven van minder dan 1 dollar per dag) en daarbij de 1,7 miljard ‘gewone’ armen (die leven van minder dan 2 dollar per dag) (bron: Wereldbank). Over de vele miljarden die daar net boven zitten hebben we het dan nog maar niet. Als je dan nog kijkt naar de oorlogen, verkrachtingen, kindersterfte, gebrek aan alfabetisering, kindsoldaten, etc. dan vind ik inderdaad dat het in Nederland wel bijzonder meevalt allemaal.

Zelfs vergeleken met mijn tweede woonland Belgie is Nederland, waar uit de aardgasopbrengsten een goed functionerend publiek stelsel op de been kon en nog steeds kan worden gehouden een aards paradijs, en niet alleen voor de bevoorrechten. Zo ligt in Nederland het Internetgebruik op 83% en dat is het hoogste van Europa, waar het gemiddeld gebruik op 40% ligt. Ongetwijfeld zal daaraan debet zijn dat bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering van de sociale dienst een computer voor niets krijgen. Nederland staat op de 9e plaats op de lijst van meest welvarende landen. Volgens de definitie van de VN zijn er 192 landen op de wereld. Mensen die van mening zijn dat er in dit “landje” nog voldoende mis is en dat je pas daarna naar de rest van de wereldbevolking hoeft te kijken, zijn wat mij betreft ziende blind en horende doof.

» Posted By Joan On November 24, 2007 @ 16:59

Thomas, ik weet niet waar je op baseert dat je meer ervaringsdeskundig bent dan ik. Dat kun je helemaal niet weten. Verder heb ik het niet over de omvang van psychiatrische problemen gehad, maar over jouw vergelijking van wat in een isoleercel in een Nederlandse psychiatrische kliniek gebeurt en in verhoorsituaties in bijvoorbeeld Abu Graib of Guantanamo. Zelf zou ik onmiddellijk kiezen voor een Nederlandse isoleercel, ook al zeg ik daarmee niet dat dat een pretje is. Daarbij is het een vergelijking die geen hout snijdt. Je komt niet in een psychiatrische instelling in Nederland terecht omdat tegen jou een verdenking bestaat van enig misdrijf.

Grom, je blijft wat mij betreft veel te veel in het wij en ons-denken hangen. Daarbij ga je ervan uit dat Amnesty erg sterk aan de Internet-ingewijden heeft gedacht met de introductie van dit filmpje. Dat is niet zo, er staat al dat alleen de eerste introductie op Internet plaats vindt en dat de films daarna in de bioscopen worden vertoond. Dat documentaires op het IDFA meer zullen aanslaan bij jongeren dan deze filmpjes van Amnesty, waarom? Je zit zo in de zijlijn te praten dat het lijkt of je de film zelf niet echt wilt zien en op je wilt laten inwerken. Dat geldt overigens ook voor Thomas, die wel vergelijkingen maakt, maar het filmpje zelf niet blijkt te hebben gezien.

Kijk er gewoon eens naar, zou ik willen zeggen tegen allebei. En betrek het dan niet zo op je eigen persoon, maar denk eens aan de talloze mensen die op dit moment gemarteld worden, in gevangenschap zitten, soms zelfs ter dood zullen worden gebracht.

» Posted By Joan On November 23, 2007 @ 16:58

Nogmaals, ik vind de reacties hier echt wat vreemd. Thomas, het kan goed zijn dat je akelige ervaringen hebt binnen de psychiatrie. Dat is dan toch echt nog steeds van een heel andere orde dan het onderwerp van deze log. Ik ga er althans van uit dat je na een verblijf in de isoleer niet aan een ondervraging werd blootgesteld. Ook ga ik ervan uit dat je in de isoleer niet met je armen achter je rug en met een zak over je hoofd werd geplaatst. Dus waar heb je het over?

Dat je spelletjes met je vriendin op één lijn stelt met martelingen van weerloze gevangenen vind ik echt obsceen. Probeer je ogen eens te openen voor de erg grote en omvangrijke wereld buiten je.

» Posted By Joan On November 23, 2007 @ 16:57

Grom, kennelijk heeft het filmpje wel een snaar bij je geraakt, dat je er zo uitvoerig op reageert. Ik vraag me af waaruit jij opmaakt dat dit filmpje op jongeren is gericht? Dat is volgens mij absoluut niet zo, en ik voelde me er als zoals jij dat noemt “volwassene” flink door geraakt. Overigens vind ik het wat vreemd dat jij als jongere gelijk voor de hele groep jongeren meent te kunnen spreken. Ik vermoed dat sommige jongeren die Geert Wilders aanhangen het prima vinden dat dit soort methoden worden gehanteerd om een vermeende vijand te kunnen elimineren. Zoals er ook Dwars-jongeren (= de jongerenorganisatie van GroenLinks) zullen zijn die ervan gruwen en gelijk actief lid zullen worden van Amnesty. Overigens was de man die eindverantwoordelijk was voor de wantoestanden in Abu Graib was ook wel degelijk een huisvader met kinderen.

» Posted By Joan On November 23, 2007 @ 16:57

Overigens vind ik de commentaren een beetje raar. Ik vind juist het hele krachtige van dit filmpje dat het wél echt is in de zin dat die man daar staat en het nauwelijks volhoudt, maar niet echt in die zin dat het niet een echte gevangene is.

Bij mij riep het natuurlijk gelijk de vraag op wat gebeurt met de echte gevangenen waarop deze “toegestane” methode wordt toegepast. Is er iemand zo naief te denken dat daarna de zak van het hoofd wordt gehaald en de ondervraging op vriendelijjke, correcte wijze zal plaatsvinden? Natuurlijk niet. Er is hier al een klimaat van geweld, intimidering, sadisme geschapen. Het doet me sterk denken aan de échte foto’s uit de Abu Graib, waar mensen op een afschuwelijke manier vernederd werden in een volgens de Amerikanen ook al zo volgens de regels verlopende detentie.

Ik ben het ook absoluut niet met Henk eens dat de grote meerderheid dit niets kan schelen. Er gebeurt heel veel om zowel marteling als de doodstraf de wereld uit te helpen en ik vind dat daarbij grote vooruitgang wordt geboekt. Daarmee is het nog niet uitgebannen. Maar het wordt niet meer als volstrekt nornaal en geoorloofd gezien. Vooruitgang gaat met kleine stapjes.

» Posted By Joan On November 23, 2007 @ 16:56

Ja, gruwelijk, ik kende het filmpje al. En inderdaad de daad bij het woord gevoegd en gelijk weer lid geworden van Amnesty, ik ben het vroeger jaren geweest maar het is eens gesneuveld in een bezuinigingsactie. Goed dat je de link erbij zette, Karin, op de andere log waar ik het filmpje zag stond die er niet bij.

» Posted By Joan On November 23, 2007 @ 16:56

Een op tien Nederlanders verdacht

Het heeft trouwens voordelen, die big brother die je maar in de gaten zit te houden. Bij mijn laatste belastingaangifte had ik geen tijd dus heb uitstel gevraagd. Toen ik het dus toch moest doen, kon ik m’n salarisgegevens over vorig jaar niet meer vinden dus heb een briefje gestuurd dat ik de gegevens niet meer had, maar dat het ongeveer hetzelfde was allemaal als het jaar daarvoor en dat ze toegang hadden tot alle bestanden en precies wisten wat ik had. Dat dit jaar wel wat veranderd is, maar dat ze dat wel merken bij de volgende aangifte. En een aardige belastinginspecteur heeft dat zowaar geaccepteerd!

» Posted By Joan On November 23, 2007 @ 16:09

Heb je ook al eens gedacht aan ál die ambtenaren die toegang hebben tot vertrouwelijke gegevens omtrent hun medemens? In de jaren tachtig had ik zelfs als stagiaire bij het Openbaar Ministerie toegang tot de databases en daar hebben ze er nu heel wat meer van. Toen ik bij de sociale dienst werkte, had ik ook toegang tot heel wat meer dan alleen de gegevens sec van de sociale dienst. Tegenwoordig kun je wel vragen of er een dossier van je is bij de AIVD. Zal dat voor de grap toch eens doen, ik heb voor de SP gewerkt en collega’s zeiden vaak dat de AIVD dossiers had over elke SP-werknemer. Leek mij stug, zo’n respectabele dame die zich altijd netjes aan alle regels houdt als ik, dat ze daar een dossier van zouden aanleggen. Maar ik zal eens informeren en laat het resultaat wel weten.

» Posted By Joan On November 23, 2007 @ 16:09

De ochtenden, 16 november 2007: internet

Ja, ik heb ook geluisterd en was ook blij te horen dat er nog iémand zich bekommert om de teloorgang van met moeite opgebouwde rechten op het gebied van de privacy. Dat is iets wat mij echt zeer verbaast, dat kennelijk niemand het kan schelen. Ik kan me nog het kabaal herinneren, ik was toen nog erg jong, toen een officiele volkstelling werd gehouden. Kennelijk waren velen zich toen nog wel van de risico’s bewust. Nu lijkt een algemeen beeld te leven dat als je niets verkeerds doet, je niets te vrezen hebt. In de eerste plaats is dat (aantoonbaar) niet waar, de vele justitiele missers kunnen iedereen treffen. Maar daarnaast getuigt het ook van een bedenkelijke mentaliteit dat als je wél iets verkeerds doet je dus kennelijk rustig rechteloos zou mogen zijn. Heel goed dus dat je een tegengeluid liet horen.

» Posted By Joan On November 16, 2007 @ 15:02

Nou, ben benieuwd. Ga zeker luisteren. Zet ‘m op!

» Posted By Joan On November 16, 2007 @ 15:01

«« Back To Stats Page