Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Faye

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Bijgewerkt

Bikkel!

» Posted By Faye On April 20, 2014 @ 08:25

De weelderige en de weduwe

Liefs… gewoon liefs. Je expressie, mijn wens, de toekomst maar ook heden en verleden… Liefs dus.

» Posted By Faye On February 13, 2013 @ 20:09

Maxime maakt monddood

Het vasthouden aan ‘eigendomsrechten’ is sowieso contraproductief en juist het teken dat er geen vrije markt is. Kwaliteit en prijs worden alleen gunstig bij serieuze concurrentie en dit soort regelgeving houdt dat tegen. Het hele octrooi- en patentsysteem en ook publicatierechten zorgen er bijvoorbeeld voor dat kennis en wetenschap vertraagt en segmenteert. We zitten sowieso aan de rand van de economische afgrond, waarbij het profijtbeginsel de ware schuldige is. Het streven van een economie zou juist balans moeten zijn, in plaats van schaalvergroting. Een systeem met een vergrotingsfactor implodeert terzijnertijd

» Posted By Faye On December 13, 2011 @ 15:24

De vierde macht gelekt

Uruzgan waar iets anders staat. ;-) Ik ben heel blij met meer openheid zoals je weet. Vooral wegens dit soort manipulatief ellebogenwerk.

» Posted By Faye On January 18, 2011 @ 18:23

Borstbeving

Ik mag dan als vrouw op vrouwen vallen, maar ik zag vandaag iemand in een donkerpaarse niqaab en dat had beslist iets uitdagends zoals dat door de gangen fladderde.

» Posted By Faye On April 27, 2010 @ 23:27

Wennen

@ Maurice Nee, ik bedoelde het meer maatschappelijk. Zo iemand als Temple valt met name op omdat ze in haar niche zit en ‘onafhankelijk’ lijkt. Met name economisch. Dan valt zo’n beperking als onderwerp voor velen nog wel overheen te komen als onderwerp. Mensen zijn al gauw bang dat appel op ze word gedaan als dat niet zo is.

» Posted By Faye On February 27, 2010 @ 01:21

@ Maurice Ik heb zelf autisme zonder verstandelijke beperking. Het geeft je een ander perspectief op dingen en plaatst je buiten de maatschappij en samenleving op bepaalde sociale gebieden. Als je intelligent genoeg bent kun je dat grotendeels compenseren. De theorie is overigens dat vrouwen met die eigenschap dat zo goed kunnen dat ze minder opvallen dan mannen in die zin. Vroeger waren mensen met die eigenschap gewoon excentriek. Tegenwoordig heb je een ontwikkelingsstoornis. Voor enkelen met die eigenschap is een eigen niche in de samenleving voorhanden, dan wel te creëren. Ik kan je wel vertellen dat men niet echt geïnteresseerd is in dergelijke problematiek, zolang het niet duidelijk ook voordelen oplevert.

» Posted By Faye On February 27, 2010 @ 00:54

@ moos Ik weet niet hoe je dat ‘zielig’ element precies plaatst, maar bovenstaand artikel gaat eigenlijk niet echt over wat jij hier als thema naar voren brengt. toch wil ik best op jouw argumenten ingaan. Mede omdat ze deels te optimistisch zijn of misschien gewoon wonderlijk qua formulering. Een van die elementen is dat een overheid wettelijk moet vastleggen en aantrekkelijk moet maken dat we rekening houden met mensen met een beperking. Eigenlijk is dat van de gekke en het is nog steeds zo dat niet iedereen dat gewoon doet. Je kunt inderdaad doorschieten en asfalt in de natuur leggen om ook rolstoelen toe te laten, enzo… Maar vooralsnog zijn er nog steeds instanties en bedrijven die geen rekening houden met veel voorkomende beperkingen. (geen idee waarom dat een lelijk woord is)

We hebben het hier over chronisch zieken of mensen met een handicap en natuurlijk probeert men hen in de maatschappij te betrekken en in arbeidsmatige processen, maar het is sterk overdreven om te stellen dat men hen ‘alle kansen’ biedt. De meeste werkgevers zijn niet bepaald gevoelig voor zo’n subsidie, want ze hebben geen controle over de situatie die gecreëerd wordt. Verder vind ik dat je aardig blijk geeft van oogkleppenmentaliteit als je depressief wordt van de voor jouw ogen kennelijk negatieve elementen in onze maatschappij. Ze bestaan nu eenmaal en er zijn nou eenmaal ook mensen die anderen willen ondersteunen en of om hulp vragen. Je bent tenslotte niet alleen op de wereld.

» Posted By Faye On February 27, 2010 @ 00:18

Tja… Het is vaak al een heel traject voordat mensen zelf herkennen en erkennen dat ze een beperking hebben. Ik ken er zelfs een aantal die het blijven ontkennen. Beperkingen komen er in vele soorten en maten, maar ik ik ben ook van mening dat wij als samenleving de beperking in essentie creëren. Daar waar wij van anderen verwachten dat ze hetzelfde moeten kunnen als een soort standaardmodel mens. Dat doen dezelfde mensen met een beperking trouwens net zo goed. Het zit in onze opvoeding en het is deels onze stok achter de deur om verder te komen.

Natuurlijk… de ene persoon verliest een been en kan bijna niets meer voor elkaar krijgen in het leven en de ander kan nog net alles boven de nek besturen en bestiert een eigen bedrijf. Wat mij dan tegenvalt is dat we de laatste op schouders dragen in deze samenleving, maar niets doen om de eerste uit te dagen tot ontwikkeling. Sterker nog… in het ergste geval gaan we hem straffen met maatregelen om hem te dwingen beter z’n best te doen. Dat zal ‘m vast stimuleren.

Nu zit de maatschappij vol met oneerlijke en onlogische waardeoordelen, maar het zou al een hoop schelen als we niet de arrogantie zouden hebben dat we altijd maar weten wat goed is voor de ander.

» Posted By Faye On February 26, 2010 @ 19:18

Draagvlak

@ Alice ‘de angstigen’

» Posted By Faye On January 19, 2010 @ 21:24

Zwoele Turken

Ik denk dat het verschil ‘m zit in wat mannen stoer en knap vinden tegenover wat vrouwen vinden. De Turkse gemeenschap is veel meer een mannengemeenschap.

» Posted By Faye On October 30, 2009 @ 00:39

«« Back To Stats Page