Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Barbara

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

In de wolken

Hartelijk dank voor je antwoord, ik ga mijn spullen bestellen. Tot lezens, Barbara

» Posted By Barbara On October 07, 2013 @ 10:37

Dag Karin,

Dank voor je tekst, uitleg en verwijzingen. Ik ben om (las ook weer net in de NRC een artikel over het dampen). Kun je mij wellicht zeggen waarom je 2 verschillende apparaatjes hebt? En als je er 1 moest kiezen, welke zou je dan nemen? En waarom? Aangezien jij al het voorwerk al hebt gedaan (waarvoor veel dank!) en ik overrompeld raak door alle info op de site van electrisch roken, wordt het dus 1 van de 2 apparaatjes die jij gebruikt. Ben benieuwd welke! Fijn weekend en alvast dank voor je reactie, Barbara

» Posted By Barbara On October 05, 2013 @ 13:43

De weelderige en de weduwe

Alleen zij die geen andere liefde kennen dan die voor een abstracte ‘God’ kunnen onmenselijke ‘wetten’ in het leven roepen die de ware Liefde onmogelijk maken.

Lieve Karin, ik ken je niet, maar dit is een prachtig verhaal over liefde. Veel sterkte met het verlies.

» Posted By Barbara On February 14, 2013 @ 09:56

‘De benenwagen’ is bijna af!

Dat belooft een heel mooi boek te worden! Tijdens mijn (wandel)zwerftochten door Amsterdam heb ik al menig Canta gefotografeerd en je column in Het Parool triggerde mij om deze serie fotos eens goed te editen (en meer Cantas vast te leggen). Vanaf vandaag is er dan ook een groeiende serie Cantas te zien via http://www.flickr.com/photos/barbara_amsterdam/sets/72157629664653577

» Posted By Barbara On March 26, 2012 @ 18:45

Dropje

Wat een ontroerend en ontwapenend verhaal. Afscheid nemen van je huisdier: ik kijk er nu al niet naar uit… Sterkte!

» Posted By Barbara On December 05, 2011 @ 12:18

Rokende rat

Zou tabak op kat en rat hetzelfde effect hebben als een plukje vers gras? Katten gebruiken gras als braakmiddel. Misschien heeft tabak op een kat hetzelfde effect? Mijn kat vreet geregeld aan de nog jonge bladeren van bamboe in mijn tuin, bij gebrek aan een grasmatje. Mijn eigen pandabeertje, want ze is ook nog zwart-wit…

(Maakt het nog uit wat voor tabak trouwens? Houden ze ook van pijptabak met caramelsmaak?)

» Posted By Barbara On August 23, 2011 @ 11:26

Gedeelde smart

Volgens mij houden veel hulpverleners hun mond erover, omdat ze voor een dilemma staan.
Zij kennen de (sterke) verhalen van collega’s die zeggen: Wil je dood? Spring maar! en daarmee een paradoxale aanpak toonden. De zelfmoordenaar kwam spontaan tot inkeer. In de verhalen althans. Maar je kunt natuurlijk niet het risico nemen dat iemand het daadwerkelijk doet waar je bij staat, want hoe moet je daar verder mee leven?

Als je beroepscode voorschrijft dat je iemand moet helpen te blijven leven, dan zet een zelfmoordenar je voor het blok, want diens hulpvraag raakt aan ook jouw eigen existentiele vragen over het leven. Op dat moment ben je geen hulpverlener meer maar gewoon mens, die mededogen voelt voor een ander mens in nood. De verantwoordelijkheid ligt altijd bij de mens zelf, niet bij de hulpverlener.

Moeilijk vraagstuk blijft het…

» Posted By Barbara On August 30, 2009 @ 01:26

Het blauwe gevaar

Een beroepsverbod lijkt mij niet nodig; jouw aanklacht zegt genoeg over het onvermogen van Jomanda om een echte ‘healer’ te zijn.
Laten we hopen dat de negatieve berichten over Jomanda zich als een lopend vuurtje verspreiden!

» Posted By Barbara On May 29, 2009 @ 12:57

Sterven

Karin, ik wil je graag complimenteren met je mooi geschreven in memoriam. Ik ben het met je eens dat je ook in je laatste uur niet alleen hoeft te zijn. Dat iemand daar wel voor kiest, dat doet pijn, dat moet je veel verdriet doen. Want je had haar willen geven wat zij jou bood: troost, liefde, begrip, medeleven. Die pijn lees ik tussen de regels door.

Wanneer ik sterf wil ik ook graag met mijn geliefden om mij heen zijn. Nog niet eerder had ik daar over nagedacht. Jouw bericht maakte deze wens in mij wakker. Of dat ‘goed sterven’ is, dat bepaal je alleen zelf. Niet iedereen wil met zichzelf worden geconfronteerd door de ogen van een ander. En dat is ieders goed recht, toch?

» Posted By Barbara On January 09, 2008 @ 03:03

«« Back To Stats Page