Nachten met Dietmar Paetz [1]

Zo bloeit Dietmar

Kijk – ik hou dus van planten. En Dietmar Paetz is een bijzondere. Hij arriveerde dik twee maanden geleden, in de vorm van een handvol stekken, gekocht op Marktplaats. Dietmar behoort tot de cactusfamilie Queen of the Night (Epiphyllum, voor de liefhebber). Die bloeien zes uur, alleen ’s nachts, en dan is het gedaan met de pret. Moet je weer een jaar wachten.

Zo bloeit Dietmar
Zo bloeit Dietmar

Dietmar had twee weken nadat ik ’m had opgepot ineens knoppen. Veel zelfs: dik twintig. Een deel ervan is inmiddels al flink roze. Geen idee wanneer Dietmar zijn kunstje gaat doen, maar het is waarschijnlijk een paar nachten achter elkaar feest: niet alle knoppen zijn even ver.

Zover is ‘mijn’ Dietmar nu
Zover is ‘mijn’ Dietmar nu

Author: Spaink

beheerder / moderator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.