Statement over Arjen Kamphuis

Arjen kende ik  goed: ruim anderhalf jaar – zo van 2005 tot 2007 – kwam-ie zowat eens per week bij me langs en dan aten we iets, spraken veel en keken films. Maar ergens onderweg werd-ie wappie avant la lettre: helemaal in de 9/11-complotten. Het ergerlijke was: hij hield er maar niet over op.

Dat zorgde er uiteindelijk voor dat ik het contact met hem ging mijden: het ging alleen nog maar over complotten, en hij duldde steeds minder tegenspraak en kritische vragen. Zijn focus vernauwde compleet.

Wat betreft die trip naar Noorwegen: Arjen nam vaker ongelooflijke risico’s. Hij vertelde me in geuren en kleuren (hij was er kennelijk trots op) dat-ie ooit in zijn eentje aan het bergbeklimmen was – dat is echt een no go – in de Pyreneëen, en toen werd overvallen door slecht weer. Hij is uiteindelijk gered, godbetere per helikopter, maar dat lag niet aan hem. Dat-ie met een flut-kayak in een Noors fjord verongelukt is, verbaasde me daarom geen seconde.

Rop Gonggrijp is kort na Arjens vermissing afgereisd naar Noorwegen en heeft daar twee dagen zijn godvergeten best gedaan en autoriteiten wakker geschud. Maar ook hij zag geen aanleiding te denken dat er vuil spel aan de orde was.

Edit, 3 juli:: Rop heeft inderdaad zijn best gedaan, maar kon (uiteraard) ook niet idioot veel doen. Mijn opmerking dat hij ‘geen aanleiding’ zag om te denken aan vuil spel, is te kort door de bocht: Rop heeft nadrukkelijk geen conclusies getrokken.

En niet om Arjen af te zeiken, maar zo geweldig was-ie echt niet. Brenno de Winter – om maar niet te spreken over Rop zelf – heeft duizendmaal meer uitgevogeld en meer dingen gedaan om autoriteiten te dwarsbomen dan Arjen. Arjen was vooral heel goed als lobbyist voor ‘onze kant’, en kon heel goed een synthese maken van wat anderen hadden uitgezocht. Dat deed hij knap, en daar verdiende hij zijn geld mee.

That’s all.

Author: Spaink

beheerder / moderator

11 thoughts on “Statement over Arjen Kamphuis”

 1. Ja. Dat artikel is geschreven door Sanne Terlingen, zelf ook niet vies van een complotje meer of minder, en ze beroept zich op Ancilla van der Leest, die volkomen is doorgedraaid.

  1. Waarom zo cru? Het is net alsof je ergens de pest over in hebt maar niet precies zegt wat het is, of lees ik slecht … Ancilla is misschien wat radicaal, maar het gevecht dat ze voert is hoognodig en er zijn al veel te weinig mensen die er überhaupt aan beginnen.

   De aanval op privacy komt van alle kanten. Voor verklaringen hoef je geen conspiracy theorieën te verzinnen, die doen de zaak inderdaad meer kwaad dan goed, maar ik heb sympathie voor vrijwel alle mensen die (soms op hun eigen manier) deze uphill battle voeren en ze hebben mijn steun, voor wat het waard is.

   1. Het artikel put voor een groot deel uit mijn onderzoeksbijdrage, ook op basis van meer info van de Noorse politie en daarmee is het ‘beroep op Ancilla’ niet juist. Alle scenario’s staan open, en alhoewel sommige meer of minder plausibel zijn geworden, is ook kans op interferentie door statelijke actoren nu nadrukkelijker aanwezig en dat werd eerst (2018) juist niet waarschijnlijk geacht. Of Arjen in de war was, wie zal het zeggen, maar een poging om erachter te komen wat er gebeurd is en hem te vinden, daar kun je moeilijk op tegen zijn. https://findarjen.nl

  2. Karin, fight the world, not each other ;)

   op de wiki van Ancilla lees ik dingen waar we toch allemaal achterstaan?

   “Sinds Van de Leest de verkiezing Meest Sexy Vegetariër van 2008 won,[15] zet zij zich actief in voor de stichting Wakker Dier, die opkomt voor rechten van dieren in de bio-industrie. Van de Leest zet zich daarnaast in voor privacyrechten en was tussen 2012 en 2013 actief voor de stichting Bits of Freedom, waar zij onder andere filmavonden organiseerde, een samenwerking opzette met het magazine Bright en een internet workshop voor Tweede Kamerleden verzorgde.[16][17][18] Sindsdien schrijft zij nog regelmatig opiniestukken met betrekking tot privacy en databescherming op Joop.nl en Het Financieele Dagblad.[19][20][21] In 2014 was zij ook het boegbeeld voor een gerechtelijke actie gericht tegen het verhandelen van persoonsgegevens door ABN AMRO.[22]”

 2. Uit je verhaal heb ik zoiets beetje concluderen, dat Arjen Kamphuis zo’n beetje narcistisch trekjes had, dat zijn soort euforie en zijn complot theorie kan het wel zijn dat hij iets nog verder wilde dan hij het zelf was. Misschien ook wel door zijn hoge talent van hack-computerwereld, op het gebied van beveiliging kan er iets ook wat ommezwaai zijn dat hij er iets van plan was ter voorbereiding van zijn verdwijning en of wel toch grote pechvogel van zijn activiteit als kajakken. Wie weet kan ook zijn dat andere landen hem verder willen, dan zijn ID als “de dood” verklaarde en nieuwe ID aanneemt van andere land.
  Het is echt best eng, zo wilt niemand zeker niet leven.

  Karin, het is voor jou wel erg dichtbij dat je hem had gekend, eerlijke verhaaltje geschreven.
  Het is toch zo triest en bizar eigenlijk uit hem zelf.

  ( Blij dat je hier op je eigen site toch blijft schrijven, ga door vooral Karin. Iedereen mist je schrijven ;) )

   1. @Edje van Otje & Sientje, hou toevallig van Rusland zonder Poetin em zijn achterban , met goede vertaalcode dat je niks hoeft te weten. Niks slecht ermee na herlezen.
    Ga maar proberen mij weg te pesten, weet ik al wie jij bent. Dat is maar nihil dat er niks overblijft, ben jij het zelf!

 3. Ik haak in op mijn eerdere berichten over het falen van de Amerikaanse inlichtingendiensten, met name de CIA, bij het verstrekken van een nauwkeurige, objectieve beoordeling van de oorlog in Oekraïne en wat er in Rusland gebeurt. Ik ben niet langer in het bezit van een machtiging en heb geen toegang gehad tot de geheime inlichtingenbeoordelingen. Ik heb echter gehoord dat de definitieve inlichtingen die aan Amerikaanse beleidsmakers worden verstrekt, blijven verklaren dat Rusland op de knieën ligt en dat zijn economie afbrokkelt. Ook houden analisten vol dat de Oekraïners de Russen verslaan.

  Hoe kan dit? De verklaring is eenvoudig en schokkend – de analisten negeren geldige open source-rapporten en vertrouwen op verbindingsrapporten, d.w.z. inlichtingen die worden verstrekt door “bevriende buitenlandse” inlichtingendiensten zonder bevestiging te zoeken. In het bijzonder lijken de Amerikaanse inlichtingenanalisten informatie uit Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk te accepteren als “puur goud” zonder te beseffen dat het dwazengoud is.

  “Dwazengoud” is een gebruikelijke bijnaam voor pyriet. Pyriet kreeg die bijnaam omdat het vrijwel niets waard is, maar een uiterlijk heeft dat mensen “bedot” dat het goud is. Met een beetje oefening zijn er veel eenvoudige tests die iedereen kan gebruiken om snel het verschil te zien tussen pyriet en goud. – Geology.com

  Laten we eens kijken naar enkele relevante open source rapportages. Volgens het IMF:

  De Russische economie zal in 2023 naar verwachting met 0,3% groeien, ondanks tegenslagen door ongekende westerse sancties vanwege de invasie in Oekraïne, volgens gegevens die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag heeft vrijgegeven.

  De verwachte economische groei van Rusland staat in schril contrast met de 2,3% krimp die het IMF in oktober voorspelde en is een verbetering ten opzichte van de 2,2% daling die de door sancties getroffen economie in 2022 liet optekenen.

  Als de prognose voor 2023 uitkomt, ligt Rusland voor op Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waarvan de economie naar verwachting met respectievelijk 0,1% zal groeien en 0,6% zal krimpen.

  Het IMF is niet gebonden aan Rusland. Het blijft deel uitmaken van de door de VS gecontroleerde internationale economische orde. Toch heeft het geconcludeerd dat de Russische economie eerder zal groeien dan krimpen. Dat strookt zeker niet met de voorspelling van Amerikaanse inlichtingenanalisten dat de Russische economie zal wegkwijnen door internationale sancties. Waarom negeren de analisten dit gegeven?
  Wereldwijde leugens over Boetsja: Hoe de geesten van de mensen gemanipuleerd worden

  Het is waar dat verbannen Russen die tegen Poetin zijn, blijven volhouden dat de sancties zullen werken, we moeten het gewoon meer tijd geven voordat de Russen gaan huilen. Vladimir Milov, een voormalige Russische onderminister van energie en auteur van een rapport van het Martens Centre over sancties, benadrukt dat:

  het misschien leerzamer is om een tiental “zachte indicatoren” te volgen, zoals alcoholverkoop, scheidingscijfers, winkeldiefstal, uitgaven voor voedsel, opiniepeilingen, het sentiment van bankklanten of belastinginkomsten.

  “Kijk niet om de vijf minuten op het horloge om te zien of de sancties werken. Beoefen strategisch geduld,” zei Milov, die ook een bondgenoot is van de gevangengenomen Russische oppositieleider Alexei Navalny.

  Welnu, hier is een van die “verarmde” Russische burgers die prachtig trollen:

  De waarheid is eenvoudig – Rusland staat aan de top van de wereld als belangrijke leverancier van kritieke landbouw-, energie- en mineraalbronnen die het Westen en landen in de zogeheten derde wereld nodig hebben. De enige manier waarop het Westen de Russische economie ernstige schade kan toebrengen, is door zichzelf economisch te vernietigen. Het lijkt erop dat Duitsland dit met het verstrijken van elke maand ontdekt.

  Dan is er nog het vermoeide vertelsel dat Rusland in de Oekraïne op zijn donder krijgt. Hoewel zowel Oekraïense als Britse functionarissen volhouden dat Rusland een tekort aan wapens en munitie heeft, heeft de oorlog in Oekraïne aangetoond dat de VS en Europa, en niet Rusland, niet langer in staat zijn om artilleriegranaten, raketten en kruisraketten te produceren op een schaal die hen in staat stelt Oekraïne te bevoorraden en in eigen land grote voorraden aan te houden:

  “Het eerste op de lijst was, overal, de munitie,” zei de Estse premier Kaja Kallas.

  “Als je de uitrusting hebt en je hebt de munitie niet, dan heeft het geen zin”, zei de Estse leider vrijdag tegen verslaggevers.

  En terwijl Oekraïne grote hoeveelheden munitie nodig heeft om te kunnen blijven vechten, raken de eigen voorraden van de westerse landen uitgeput.

  “Het is een zeer reële zorg,” zei Ben Hodges, voormalig commandant van het Amerikaanse leger Europa. “Niemand van ons, ook de Verenigde Staten niet, produceert op dit moment genoeg munitie”, zei hij zondag in een telefonisch interview.

  Ik herhaal een punt dat ik in eerdere artikelen heb gemaakt – Rusland is niet afhankelijk van westerse middelen om zijn wapens te produceren en Rusland heeft een robuuste, intacte defensie-industrie die 24 uur per dag werkt om munitie, granaten, raketten, tanks en voertuigen voor zijn strijdkrachten te produceren.
  Britse politie bereidt zich voor op “ineenstorting van de openbare orde” als gevolg van de kosten van levensonderhoudcrisis

  Hier is een gegeven, niet specifiek militair van aard, dat onderstreept dat Rusland tegelijkertijd kan kauwgom kauwen en lopen:

  Het Sojoez MS-23 ruimtevaartuig, dat kosmonauten Sergei Prokopiev, Dmitry Petelin en astronaut Frank Rubio naar de aarde moet terugbrengen in plaats van de beschadigde Sojoez MS-22, heeft gedokt met de Poisk kleine onderzoeksmodule van het Russische segment van het ISS, meldt onze correspondent van het Centrum vluchtleiding.

  Het koppelen vond automatisch plaats. Vanaf de aarde werd het gecontroleerd door specialisten van het Moscow Region Mission Control Center, vanaf het ISS – door kosmonauten.

  Hoewel Rusland in oorlog is met de Verenigde Staten en de NAVO, is het nog steeds in staat om in noodgevallen en zonder waarschuwing vooraf een onbemand ruimtevaartuig naar het internationale ruimtestation te sturen om twee Russische kosmonauten en een Amerikaanse astronaut te redden. De Verenigde Staten koesteren nog steeds de fantasie dat zij de technologische leider van de wereld zijn, maar hebben niet het vermogen om te doen wat de Russen deze week hebben gepresteerd. Ik zeg het maar even.

  Er zijn twee belangrijke factoren die verklaren waarom de Amerikaanse inlichtingenanalisten zo weinig voeling hebben met de werkelijkheid. Ten eerste heeft de CIA niet langer de mogelijkheid om Russische bronnen te werven die echte toegang hebben tot de Russische beleidsmakers in de regering van Poetin en in het leger. Welke Russische hoge militair die ook maar iets waard is, zou verraad willen plegen om een land als de Verenigde Staten te dienen, waarvan het leger gericht is op een genderbeleid, de leugen omarmt dat mannen baby’s kunnen krijgen en de wervingsnormen verlaagt om mensen aan te nemen die nauwelijks kunnen lezen? Ja, laten we die CAT 4 niet-gekwalificeerde zwemmers en schutters de sleutels geven van een Patriot batterij of M1 Ambrams tank.

  In plaats van spionnen met echte toegang te strikken, zijn Amerikaanse inlichtingenofficieren tevreden met het rekruteren van Russische ontevredenen die buiten Rusland wonen, in de hoop dat ze Poetin en zijn zogenaamd incompetente leger kunnen belasteren. Er was een tijd dat de cultuur en het rechtssysteem in de Verenigde Staten de Russen onder het Sovjetsysteem stimuleerden om een dergelijk risico te nemen. Maar die tijd is voorbij. De Verenigde Staten sluiten politieke tegenstanders op, onderdrukken onafhankelijke media en vallen conservatieve religieuze organisaties aan op manieren die een griezelige gelijkenis vertonen met de voormalige Sovjet-Unie. Ik denk dat de Russen nu in een sterkere positie verkeren om spionnen te rekruteren bij het Amerikaanse leger en de inlichtingendiensten, vanwege het krankzinnige woke-beleid dat in de Verenigde Staten heerst. Wij hebben een nachtmerrie van contra-inlichtingen gecreëerd voor onze Republiek, of wat daar nog van over is.
  Zelensky’s nieuwjaarstoespraak onthulde veel meer dan hij van plan was

  Ten tweede zijn inlichtingenanalisten gevangenen van de operationele kant van de CIA. Analisten zijn nu ingebed in “centra” die hen naast operationeel personeel plaatsen. Omdat de heimelijke actieteams van de CIA zwaar geïnvesteerd zijn in Oekraïne (en hun toekomstige promoties afhangen van een succes in Oekraïne) zal het hogere CIA-personeel dat deze centra leidt, niet toestaan dat een ANALIST (met de nadruk op ANAL) analyses aanbiedt, gebaseerd op echte inlichtingen, die de koning zonder kleren zou ontmaskeren. Joe Biden en zijn corrupte nationale veiligheidsteam willen niets horen over de welig tierende corruptie van Volodymry Zelensky en zijn trawanten of de heersende fanatieke neonazi’s in Oekraïne.

  Eenvoudig gezegd, de Amerikaanse inlichtingendienst is geobsedeerd door pyriet en houdt vol dat het echt goud is. Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat dit kaartenhuis instort en er een zondebok zal worden gezocht om te bepalen “wie Oekraïne heeft verloren”. Van één ding kunt u zeker zijn: geen enkele hoge ambtenaar die verantwoordelijk is voor dit debacle zal ter verantwoording worden geroepen. Een of andere carrièremaker zal de schuld krijgen of misschien krijgt Donald Trump de schuld. De geschiedenis leert ons een belangrijke les – een regering die gebouwd is op een fundament van leugens zal niet standhouden. De Sovjets en het Russische volk hebben dit in 1991 op de harde manier geleerd. Ik geloof dat er een vergelijkbare dag van afrekening komt voor de Verenigde Staten en Europa.

  P.S. Ik hoop dat je nog lang genoeg leeft om mee te maken dat de dollar valt en we een multipolaire wereld leven. Zonder een jaarlijkse oorlog door de VS geïnitieerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.