BobCatsss

Today, I had the honour of delivering the keynote lecture at BobCatsss, an annual nternational conference on information management. The conference’s main venue is the beautiful KIT, our national colonial museum.

My lecture was titled ‘Privacy is the cornerstone of personal safety’; it’s about counterterrorism surveillance, general data collection, the lack of data hygiene and medical hacks. You can download the slides here (PDF, 1.4 MB).

Author: Spaink

beheerder / moderator

18 thoughts on “BobCatsss”

 1. Er gaat bij mij iets fout bij slide 5… de overige slides waren wel te zien en gaven een goede indruk van je verhaal (dat mij als regelmatige bezoeker van je site niet echt verraste :-) ).

 2. Zoals uit het kleine stream-opnametje blijkt, dat ik heb gemaakt,

  http://juzo2.juzo88.operaunite.com/file_sharing/content/

  is het gebodene van Karin Spaink c.s. toch wel interessant.
  Maar er kan nog o zo veel, schrikbarend veel, verbijsterend veel, aan worden verbeterd. Betreffende de presentatie.

  Het kan niet alleen. Het MOET. Het zal. Let op mijn woorden.

  Het lijkt, blijkt, alsof de HvA en aangesloten inbrengers-leden van Bobcatss het onderwerp, de bijeenkomsten, de organisatie, de inhoud en de presentatie maar zo’n beetje afdoen met ‘t losse polsje.

  Het komt er tóch niet op aan.
  Er is al zoveel.
  We kunnen er goede sier mee maken, eer mee inleggen.

  De professoren lopen met de borst vooruit.
  In ons land gebeurt méér, dan in de andere Bobcatsss landen.

  Dat lijken de beweegredenen en uitwerking te zijn, van Bobcatsss heden Amsterdam.

  Dat is een beetje onbegrijpelijk-zorgeloos.

  Kwalijk.

  Niet alleen omdat Karin haar uiterste best doet, en dat heel goed doet, dat zeg ik dan louter als informatiespecialist en -deskundige van het eerste uur, -want dat ben ik-. dat zeg ik ook in volkomen onafhankelijkheid en onpartijdigheid. Want waarom zou ‘k ‘t anders doen.

  Ze doet ‘t goed.

  De presentatie en inhoud van de Bobcatsss gaat echter helaas heel erg mank aan een heleboel nodeloze onnozele onvolkomenheden.

  Dat is jammer.

  Een andere tijd staat eraan te komen.
  Een tijd die vol is, overloopt van wel enig belang, bij deze exercities.

  De tijd waarin KPN zegt dat ‘t slecht gaat.
  De tijd dat Blackberry zegt dat ze noodzakelijk de big-selling activities geheel gaan omgooien. Door de financiële nood gedwongen.
  De tijd dat alle producenten van iPos en wat dies meer zij, van Androids en weet ik allemaal meer, met argus-ogen zitten te kijken naar wat Karin Spaink op dit congres doet en zegt. En met haar alle andere.

  Dat speelt op de achtergrond bij de Databoss natuurlijk wel een beetje heel erg onnoemelijk verschrikkelijk mee.

  Want we zitten hier in HvA Amsterdam niet bijeen om elkaar aapjes te vlooien. Het is Hard Selling Business, en Hard Making Money.

  Zo’n congres waarin het een en ander aan opinievorming bij de jonge onnozele studentjes omgebogen en bijbrainwashed wordt is natuurlijk wél eventjes BIG SELLINg (business).

  De studenten zijn in dienst van het bedrijf. Al weten ze dat nog niet.
  Dat prenten we wel even in hun onderbewuste.
  Dankzij presentatie, inhoud en organisatie.

  Het is dan ook de vraag in wiens armpjes Karin Spaink met haar inhoud en presentatie van de vrivacy en security zo vredig rust.

  Ik weet het antwoord. Maar ik zeg ‘t niet.
  Ik zou m’n tong nog eerder afbijten.

  Het heeft me verbaasd dat Karin Spaink fonetisch “prievessie” voor privacy zegt.

  Ik dacht vroeger altijd geleerd te hebben dat je privacy als “praivissie” uitspreekt.

  Maar ik kan het mishebben, gelukkig als zo vaak.
  En ‘t kan aan mij liggen.
  Ik ben dan ook geen Englishmonsieur.

  Spijtig, -de tijd is er wél naar-, dat ze op Bobcatss niet het aller-onderste uit de kan gehaald hebben. En bijlange niet tot het uiterste in inhoud en presentatie zijn gegaan. Alles maar afdoen vanuit het vroegere gemakzuchtige potverterende lamentabele studentikoze losse polsje.

  Spijtig. Jammer maar niets meer aan te doen.
  Daar gáán onze belastingsentjes.

  Ik zal volgende jaren zelf maar les gaan geven.
  Dan weten ze allemaal dan, tenminste hoe het hoort, en hoe het zal.

  ‘\°_°/’

  Frisse morgen.
  U allen toegewenst.

  Loopt U eens gezellig door de regen.
  Dan doe ik ‘t ook.

 3. HenK, slide 5 (een screnshot van een website) heeft de conversie van PowerPoint naar PDF inderdaad niet goed doorstaan. De rest doet het echter gelukkig.

 4. Download op server 2 gaat ‘n beetje langzaam. Server 3 en 4 die veel sneller zijn zijn nu net helaas vandaag helemaal in onderhoud. Daar doe ik nog wel ‘n paar uur over in de weggooi.

  Helaas niets aan te doen. En veel succes.

  ‘\~_~/’

  Zo hoort het, in de informatiepresenteerderij.

 5. En ‘t gaat hier ook allemaal over de wifi van KPN – NS, met een routertje van 54 Mbps, dus al te veel moet je er niet van verwachten. En dat doe ik dan ook niet.

  ‘\~_~/’

 6. En nu? Met spandoekjes naar het Malieveld? Vragen en een enquettecommissie in de Kamer? Boycot van de klanten wereldwijd? Of gewoon doorgaan met ademhalen wapperen met het handje en volgende maand is er wel weer wat anders.

  -…-

  Lek bij ondernemerstest Rabobank, donderdag 26 jan 2012, 17:30
  De Rabobank is getroffen door een lek op de website. Duizenden vertrouwelijke rapporten van ondernemers, met daarin informatie over hun competenties en een psychologisch profiel, waren toegankelijk voor alle E-scan-klanten van de bank.

  Met de E-scan kunnen mensen testen hoe geschikt zij zijn als ondernemer. In de test moet de deelnemer meer dan honderd vragen met deels zeer persoonlijke informatie beantwoorden. De resultaten worden aangeboden in een pdf-bestand.

  Het lek werd ontdekt door een onderzoeker van de Universiteit van Amsterdam. In de link die naar zijn eigen rapport leidde, paste hij een paar getallen aan en kon hij het rapport van iemand anders inzien. De UvA-medewerker downloadde vervolgens meer dan drieduizend vertrouwelijke documenten.

  In een eerste reactie bevestigt de Rabobank dat er inderdaad rapporten van Rabobank-klanten zijn gelekt. De bank is woedend op de leverancier van de software van de test en heeft de E-scan inmiddels offline gehaald. Ook heeft de bank de onderzoeker van de UvA gevraagd om alle gegevens van de klanten te vernietigen.

  De maker van de software heeft tegenover Webwereld gezegd dat ze het lek betreurt. Een woordvoerster kon nog niet zeggen hoe het lek heeft kunnen ontstaan. Dat wordt nu onderzocht.

  -…-

  ‘\Ô_Ô/’

  De wereld gaat aan slappezakkigheid ten onder.

 7. (- Hello and greetings from a Bobcatss student!;)
  Thanks for your absolutely stellar lecture, it was very relevant for the sort of issues we’d been discussing, and so important for us as future professionals to be aware of. (Just wish I’d thought up more questions!)
  All the best from norway:) *^

 8. Weet niet waar ik dit anders moet plaatsen, vandaar maar even hier. Maar ik zag rechts boven op de homepage de oproep staan tegen ACTA. Zou daar graag iets meer over willen weten.
  Ben je ervóór dat creatief eigendom van kunstenaars (muziek en films) voor niets en tot in den treuren gekopieerd en gebruikt mogen worden? Of staat dat er los van, en gaat het puur om protest tegen het voorschrijven en controleren van overheden. Omdat het anders Chinese toestanden kan gaan geven?

 9. Thanks! Wel erg verontrustend allemaal wat ik lees… Het zoveelste verontrustende bericht als je het optelt met alle ellende in de krant.
  Het stemt niet erg positief over de toekomst… :-(

 10. @ 17, Karin,

  Gedaan. En bedankt voor het plaatsen van die link, nou kon ik ook meedoen. (Ik zou uit mezelf niet zo snel zijn gaan zoeken naar die mogelijkheid, erg druk momenteel met andere zaken.)

  Ik had dat plaatje trouwens eerst niet gezien. Mijn browser – F – start de pagina al met één PgDn op, zodat ik meteen de laatste RE’s kan zien. Toch zag ik het ff en ik dacht eerst dat je een souvenir van je duikvakantie op je site had gezet? :)

  Groet, J.

 11. Ehh, @ 17 moest natuurlijk @ 16 zijn. Nog niet helemaal wakker. :)

  Fluitje van een cent, trouwens, dat mailen. (Voor wie denkt dat dat veel werk is: je mailadres + één klik)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.