Radio 1

Afgelopen vrijdag was ik samen met filosoof Laurens Landeweerd te gast bij Radio1 Live, een programma van de AVRO. Het onderwerp: Oscar Pistorius, de sprinter met kunstbenen, over wie ik eerder een column schreef.

Inzet van het debat:


Oscar Pistorius, de atleet met de kunstbenen, doet deze week mee aan het WK atletiek in Zuid-Korea. Hij heeft met zijn deelname voor veel ophef gezorgd, omdat zijn verende protheses hem mogelijk een technologisch voordeel geven. Objectief kan (nog) niet vastgesteld worden of hij voordeel ondervindt van zijn blades. Voorstanders van zijn deelname zeggen dat het goed is voor de emancipatie van gehandicapten. Tegenstanders zeggen dat het een ongelijke strijd is.

Het gesprek is hier na te luisteren, en duurt ongeveer tien minuten. Enjoy :)

Author: Spaink

beheerder / moderator

4 thoughts on “Radio 1”

 1. Kun je die pagina wel zien? (Te weten: http://www.radio1.nl/contents/36699-debat-topsport-met-een-prothese ). Onder de beschrijving van de kwestie staat een grijs blok, met als kop “Debat over Oscar Pistorius”; dat is de link naar het audiobestand.

  Inmiddels heb ik uitgevogeld wat de rechtstreekse link is. Daar klikken zou – als alles goed is – ervoor moeten zorgen dat je de mp3 van het debatje meteen kunt opvragen:
  http://content1a.omroep.nl/58f8297ec93743c905ff51f7b77e96db/4e63ea45/portal/radiomanager/archive/radio1/2011/09/02/17957-radio_1_debat_over_oscar_pistorius.mp3

 2. De pagina kreeg ik keurig in beeld, alleen de link werkte niet.
  De rechtstreekse link werkte uitstekend, bedankt!

  Eén, misschien wat gemeen, vraagje naar aanleiding van de discussie:
  Zou Oscar Pistorius, wanneer hij voor zwemmen had gekozen in plaats van hardlopen, mee hebben mogen doen met voeten in de vorm van zwemvinnen ?
  En wat wanneer hij zich onderbenen laat aanmeten met extreme veerkracht en daarmee gemakkelijk het hoogspringen wint ?

  Het is prachtig, wanneer iemand, die als gehandicapt wordt gezien, door doorzettingsvermogen, keihard trainen en technologische ontwikkelingen topprestaties levert en het is in meerdere opzichten mooi om Pistorius over de baan te zien gaan, maar ik het -ondanks jouw gloeiend debat- toch een onwenselijke ontwikkeling, dat hij mee mocht doen.

  Voor mij is het een keuze tussen hoofd en hart.
  Mijn hart zegt: Laat ‘m meedoen met de Olympische Spelen;
  mijn hoofd zegt: Niet doen, want het eind is zoek.

  Waarop mijn hart zegt: En wat dan nog ? :-)

  Met vriendelijke groet,
  Henk.

 3. Wat als hij niet rende maar zwom, en dan vinnen had in plaats van voeten?
  Ja, dan moet je het pnieuw bekijken. Je zult elk elk nieuw geval opnieuw moeten bekijken. Maar een hypothetisch, toekomstig geval lijkt me weinig argumentatie op te leveren voor een geval nu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.