Ew. Phew!

ma. 9 mei, 16:00: Hm, het forum is kapot. Ik ben aan het uitpluizen wat er mis is. Heb geduld…

ma 9. mei, 21:uur: Het gaat wel even duren. De update van gisteravond was mislukt, en ik dacht vanmiddag: kom ik probeer het nog eens. Maar de nieuwe update ‘pakt’ niet, en als ik de oude versie terugzet krijg ik allemaal foutmeldingen. Ik ga hulp inroepen.

di 10 mei, 10:15: Phew. Het forum is in oude luister hersteld! De update is nog steeds niet gedaan, daarvoor moet ik eerst verse moed verzamelen. Maar alles doet het weer. Ik ben enorm opgelucht.

Author: Spaink

beheerder / moderator

8 thoughts on “Ew. Phew!”

 1. ‘t Is mooi…
  Schrijf ik eens iets op een voor mij ongebruikelijke tijd (vanmiddag rond een uur of vier). Ben ik eerst m’n tekst kwijt, omdat ikzelf iets doe wat niet werkt op het forum (ë d.m.v. Alt 137) en wordt me bij de tweede poging de toegang geweigerd, omdat er aan het forum gewerkt wordt.

  Van de mislukte update van gisteravond was minder/niets te merken gezien het feit dat er vanmorgen nog enkele leden iets geschreven hadden.

  Nou ja, gelukkig is er altijd nog dit blog voor leden, die eventueel iets te melden hebben dat ze onmiddellijk kwijt willen/moeten. Desnoods onder een oude Zelfmoord-draad…

  Sterkte/succes bij het weer draaiend (laten) krijgen!

 2. Dat is pech en tegenslag. Het autootje kapot, en ook het zm-forum wil niet.
  Daar moet je even doorheen, want ‘t werkt allemaal veel te mooi, eigenlijk.
  De aanblik van de blog zelf is wel wat verbeterd, want minder saai geworden, en toch ook niet te onwijs-uitbundig. Daar zit wel wat bestendigheids-waarde in.
  Nu het forum nog.

  Het forum is ‘n beetje ‘n andere zaak.
  Als ik zo vrij mag zijn, ‘n adviesje te geven, dan zou ik willen aanraden, het forum los te koppelen.

  En loskoppelen dat betekent, “hard-copy”, zoals dat zo mooi heet, dus “tastbaar-hardware”.

  Dat betekent dat je het forum ergens anders moet gaan hosten.
  Ik heb dat ook gedaan, lang geleden, op ‘n gegeven moment. En heel microscopisch, miniaturistisch.

  Het bleek dat de provider zomaar ineens in z’n script-afhandeling ‘n klein codetje teveel of te weinig had gezet. Ze wilden het niet meer veranderen.
  Dus heb ik het forum gedeelte ergens anders geplaatst. Daar voldoet het tot op de dag van vandaag uitstekend. Het is eenvoudig.

  Bij een vrij ingewikkelde, moeilijke, veelomvattende en toch vrij kwetsbare opbouw van ‘n blog zoals de jouwe is het belangrijk de risicofactoren op plotselinge malfuncties volledig uit te sluiten. Je zal maar op vakantie zijn.

  Maak dus ‘n nieuw forum-html, hoe vervelend moeilijk langdurig intensief en tijdrovend het ook is, en zet hem ergens anders neer. Niet bij dezelfde provider.

  Dat nieuwe forum moet er vrijwel hetzelfde uitzien als het oude forum. De gewone gebruiker moet het eigenlijk niet eens in de gaten hebben dat hij op ‘n andere host zit.

  Daarna link je op je blog gewoon en zo eenvoudig mogelijk naar je forum.

  Gaandeweg, langzaam maar zeker, bouw je de bevoorrechte aandachts-positie van je forum op je hoofdblogpagina een beetje en steeds verder af.

  Je moet langer meer geprononceerd geassocieerd worden met je forum.
  Het mag er nog wel zijn, het mag gerust voortbestaan in al z’n volheid, maar niet meer geprononceerd aanwezig. En waarom niet?

  Dat is niet hándig.

  Je bent méér in je aandachtssferen, uitingsvormen, belangstellingsgebieden, dan alleen het forum alleen.

  Je verkoopt je dus niet goed, door alleen met het forum als specialiteit. Dat is ‘n specialiteit die niet goed in de markt ligt.

  Ben verstandig.

  Haak het forum fysiek af en laat het ongewijzigd en in volle glorie voortbloeien onder je eigen leiding, maar bij ‘n andere gastheer.

  En verwijs er niet te dringend meer naar.

  Veel succes.

  Je zal m’n raad wel niet opvolgen maar

  veel succes.

 3. Correctie:

  “Je moet langer meer geprononceerd geassocieerd worden met je forum.”

  moet zijn:

  “Je moet NIET langer meer geprononceerd geassocieerd worden met je forum.”

 4. HenK: mijn excuses voor het ongemak, maar alles doet het weer.
  JuzoZo: ook een logekoppeld forum moet worden ge-update, en ook dan kan er iets verkeerd gaan, dus je voorstel biedt geen enkel voordeel.

 5. Toch wel. ‘n Enkel forum op ‘n aparte host is veel eenvoudiger. Integratie met je ingewikkeld blog op één provider is veel te moeilijk, kwetsbaar, riskant.

  Dadelijk verandert de provider weer ‘ns wat en dan ligt het hele zaakje er weken weer ‘ns uit, jij zit midden in het hartje van Zuid of Noord Amerika.

  Die doorleesjes van je hoofd-blog maken ‘t ook al extra moeilijk.

  Maar goed.

 6. JuZo, wat je schrijft klopt niet. Voor updates en complexiteit maakt het geen klap uit of mijn website en forum al dan niet zijn geïntegreerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.