OBA live: WikiLeaks

Met ingang van deze week ben ik geregeld te gast bij OBA live, een nieuws- en discussieprogramma van Human dat rechtstreeks wordt uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. OBA live wordt gepresenteerd door Theodor Holman. In een uur tijd worden er twee onderwerpen uitgediept, en dat maakt dat je fijn de tijd hebt om een onderwerp echt te verkennen.

Deze keer was een van die onderwerpen WikiLeaks:


Theodor Holman in gesprek met Karin Spaink en Coen Brummer. De informatie van WikiLeaks heeft de wereld veranderd. Deze week zagen we daarvan de concrete consequenties bij de politieke besluitvorming over de missie in Afghanistan. Tegelijkertijd groeit de tegenwerking door bedrijven en overheden. Waarom is er zo weinig verontwaardiging over die tegenstand? En wat zijn de gevolgen van de stroom informatie die WikiLeaks oplevert?

Dit deel van de uitzending is hier te vinden. Ik doe enorm mijn best het wereldrecord spraakwaterval te verbeteren, maar ik geloof wel dat ik zinnige dingen zei. Het item duurt circa 20 minuten. Enjoy!


Aantal reacties: 2

 1. url url'>hans wilelms ≡ 29 Jan 2011 ≡ 20:28

  Een psychopaat dient zich te verantwoorden voor de rechter i.v.m. meervoudige verkrachting en moord.
  Gedurende de terechtzitting onderbreekt hij het requisitoir van de officier van justitie herhaaldelijk met
  ‘Ik ben onschuldig aan alles wat je zegt’
  De rechter grijpt uiteindelijk in, ‘…maar u heeft toch al een volledige bekentenis afgelegd
  tijdens de eerdere onderzoeksverhoren?’
  ‘Ja, maar die bekentenis was een diplomatiek ambtsbericht’….

 2. ≡ 30 Jan 2011 ≡ 16:06

  mooi interviewtje.
  Jammer dat die Coen er telkens doorheen zeurt met z’n zinloze opmerkingen en gebrekkige kennis.

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *