Vrijheid

De bevrijding van WOII is 65 jaar geleden. Het bevrijdingsfeest staat ditmaal in het teken ‘liberty city’, en daaromheen is een website gemaakt, er komen tentoonstellingen en wat al niet.

Op de website verschijnt ook een serie interviews, onder het motto vrijheid ontdekken door persoonlijke verhalen: ‘Wie hebben de vrijheid in Nederland na 1945 eigenlijk verdedigd. Wie zijn de vrijheidsstrijders van Amsterdam? In samenwerking met studenten van de Universiteit van Amsterdam spreken we de komende tijd met 25 Amsterdammers die zich hebben ingezet voor de vrijheid.’ Deze interviews zullen in de loop der tijd op de website van Liberty City worden geplaatst.

Een van de geïnterviewden ben ik. Sacha van der Zande deed dat interview en schreef een heel beminnelijk portret: uitgebreid, overzichtelijk, en met veel liefde gecomponeerd. Zo’n stuk waarvan je als geïnterviewde gaat blozen…

Author: Spaink

beheerder / moderator

8 thoughts on “Vrijheid”

 1. Ze willen duidelijk de optie openhouden dat je nog eens terugkomt ;-)
  Je ziet er goed uit op de foto’s, haast als een twintiger.
  Ook was ik vergeten dat je het ziekenhuis ergens had zitten hacken (beveiliging van andermans gegevens vereist meer zorgvuldigheid dan het beveiligen van je eigen gegevens).

 2. ‘Met vrijheid heb ik niets’ zegt Karin
  Mooi begin van het interview, maar natuurlijk alleen omdat het tegengestelde waar is.
  Goed zo, bloos jij nog maar eens, verdiende loon voor al die uitsloverij ;-)

 3. Zat je nou net in Nova? Dat had je dan wel ‘ns kunnen aankondigen. Nou heb ik maar ‘n stuk, omdat ik bij binnenkomst zo handig was om razendsnel de afstandbediening in te drukken. Maar goed. Dankzij de feilloze reactiesnelheid en dito apparatuur, heb ik voldoende. Voor de statistiek.

  Kijk ook eens naar WDR Aktuelle Stunde Jörg Schieb, die het vanavond had heeft over de acute actuele lekkages van alle sociale netwerken,

  waardoor criminelen makkelijk met alle gegevens van iedereen (ook van jou) aan de haal kunnen gaan, en die ze tegen je kunnen gebruiken. Dat doen ze dan ook. Schieb doet ‘n goeie oplossing aan de hand.

 4. Ah, sorry. Bovenstaand reply had onder “BBA nominaties” moeten staan. Doe ‘t maar weg. Een slordigheid. Excuus.

 5. Thomas: twintig? Ha nee. Eind vorig jaar werd ik 52.
  Elmo: dankjewel, dat is een heel lief en hartelijk compliment… En Pietie, dat van jou ook :)
  Juzo: ik wist dat Nova een item aan de Big Brother Awards zou besteden, maar ik had begrepen dat dat pas na vanavond zou worden uitgezonden. Ik zal later even zoeken op hun site en dan een link plaatsen (als ik die vinden kan).

 6. Het item van Nova over de BBA 2009 staat hier (en begint op ongeveer tweederde van de uitzending):
  http://player.omroep.nl/?aflID=10606946 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.