Boom erbij

Vanavond heb ik (eindelijk) weer een flinke hoeveelheid oud spul onder de hoede van mijn blog geschoven. Er moet veel meer onder de blog worden geschoven: onder meer alle Scientology pagina’s, inclusief het roemruchte Fishman Affidavit. Ze staan er wel maar zijn niet via de blogpagina’s gelinkt en raken daardoor wat uit het zicht.

Een oude subsite die nog bij mijn vorige provider stond (http://familie.spaink.net), heb ik nu geïmporteerd en bijgewerkt. Wat erop staat? De stamboom van de familie Spaink. Jet Spaink, een verre nicht – we zijn verwanten in de dertiende graad, heeft ze ooit nauwkeurig uitgerekend – heeft in 2003 flink wat tijd gestoken in het uitzoeken van die stamboom.

Door haar staat nu vast wat we altijd al vermoedden: alle Spainken in Nederland, inclusief de Abbink Spainken, zijn familie van elkaar. We stammen af van twee broers uit Jever (noord-oost Duitsland) die rond 1800 naar Amsterdam trokken. We tellen marskramers, een burgemeester, een poelier, een psychiater, een dirigent-saxofonist van het orkest van de Holland-Amerikalijn, een horlogemaker, een ijzerhandelaar (op de voorgevel van zijn winkel hing een bord met daarop ‘Spaink heeft het!’), een gerenommeerd bioloog onder de voorouders. En er zitten twee schrijvers in de boom: want Laurens Abbink Spaink is ook familie – al heb ik nog niet uitgerekend in welke graad hij en ik verwant zijn.

Author: Spaink

beheerder / moderator

3 thoughts on “Boom erbij”

  1. Stambomen. Verwanten zijn. Hoe onbelangrijk kunnen en mogen namen zijn wanneer alles naamloos wordt geboren? Of gaat het om het fysieke-zijn? Uit wie wie is voortgekomen? Is men overtuigd van reïncarnatie zegt het nog minder. Hoeveel geleefde levens en dus namen, verwanten en stambomen spreken we dan? En wanneer we niet onze naam zijn, niet ons fysieke Zijn zíjn? Dan zijn wij allen één en láten we ons niet van elkaar scheiden door naam noch verwanten. Voorwaar ik zeg u… het woord is niet het ding.

  2. En toch is het leuk om verwantschap op te merken. Tenzij je voor de Turingtest geslaagd bent, kan ook jij niet volledig ongevoelig voor ‘lol’ zijn, Andreas.

    Ergens, via-via, zijn mijn aminozuren en baseparen ook familie van die van jou. :P

    Een stamboom is ook een leuk begin van ‘six degrees to everything’, als je wat tijd wilt doden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.