De beste muziekverhalen van 1945 tot nu

Omslag De beste muziekverhalenDetails:

Met mijn essay Grafherrie en seriemoordenaars – Uitgeverij Carrera – Amsterdam, maart 2008 – Samenstelling: Leon Verdonschot – ISBN: 978-90-488-00674 – Hardcover, 1008 pagina’s – 34,95

Bestellen:

Bol.comBrunaSelexyz

Flaptekst:

Het begon met gestencilde blaadjes die, aan elkaar geniet, het poptijdschrift vormden. Het werden al gauw serieuze, gezaghebbende bladen met hoge oplages. Op eenzelfde manier werd het popverhaal volwassen: niet alleen in de popbladen, maar ook in de wekelijkse en dagelijkse popjournalistiek verschijnen al jaren schitterende stukken, die bepalend kunnen zijn voor hun tijd.

Tijd voor een subliem overzicht: uit de wirwar van verhalen die geschreven zijn sinds 1955 filtert Leon Verdonschot dit standaardwerk. De emotie van muziek alleen is niet genoeg, het is een kwaliteit om een verhaal te vertellen dat meer is dan de muziek alleen. Dit overzicht is geen alledaags boek, maar een bonte mix van interviews, beschouwingen, literaire verhalen en analyses.


Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *