Extraatjes

MutssjaKanker hebben vergt extraatjes.

Voor de chemo heb ik een batterij aan hulpmiddelen nodig, variërend van tandenstokers, ragers en mondwater (om gebitsaantasting te voorkomen), vaseline (wegens de droge lippen), kamille (om de aften in je mond te verzachten), sterke zonnebrandolie (je huid verbrandt sneller, zeker op die kale kop die nog nooit zon heeft gevoeld), allerlei cremes omdat je huid erg droog wordt, paracetamol tegen de koorts (want die is weer slecht voor de ms). Hopla. Zestig euro bij de Etos.

Bloeiend spul voor in de tuin gekocht, er is daar nog zo weinig kleur te zien en ik hoop een deel van de tijd die ik voor pampus lig daar te kunnen doorbrengen, dus dan wil ik wel iets leuks om tegenaan te kunnen kijken. Hopla. Bijna zestig euro bij Intratuin. Van de lieverds van de redactie van The Next Ten Years kreeg ik vandaag een enorm grote passiebloem, zeker al een meter hoog, vol dikke knoppen. Morgen een mooi plaatsje voor vinden.

Mutsjes en sjaals besteld bij Goedgemutst. Aan pruiken begin ik niet, te warm in de zomer, maar de hele tijd kaal wil en durf ik vast ook niet, dus er moet iets op die kop. Drie mutsjes en vijf sjaals.

Gek. Ik betrap me erop dat ik steeds ‘kop’ zeg als ik mijn aanstaande kale hoofd bedoel. Onderdeel van het recente krachttermenrepertoire, denkelijk. Net zoals ik ineens weer veel harde gemene muziek draai. Godflesh, enzo.


Aantal reacties: 3

 1. ≡ 07 May 2006 ≡ 00:59

  Sedgwick over vrouwelijke kaalheid:

  “Early in 1991 I was diagnosed, quite unexpectedly, with a breast cancer that had already spread to my lymph system, and the experiences of diagnosis, surgery, chemotherapy, and so forth, while draining and scary, have also proven just sheerly *interesting* with respect to exactly the issues of gender, sexuality, and identity formation that were already on my docket.
  (Forget the literal-mindedness of mastectomy, chemically induced menopause, etc.: I would warmly encourage anyone interested in the social construction of gender to find some way of spending half a year or so as a totally bald woman.)”
  – Eve Kosofsky Sedgwick, “Queer and Now”, _Tendencies_, p. 12

 2. ≡ 08 May 2006 ≡ 01:00

  oeps… Lees voor ‘lanoline’ ‘vaseline’. Sowwy :(

 3. ≡ 08 May 2006 ≡ 01:00

  Hoi,

  Voor een droge huid: bij de apotheek (eventueel per kg-pot) cetomacrogolcreme of creme lanette kopen. Je hebt ze puur of met 10 of 20% lanoline, maar op verzoek maken ze ze ook nog wel vetter, met 30% bijvoorbeeld.

  Als je er een lekker geurtje aan wil geven, of wat meer ‘smeuiigheid’, kun je het in een kleiner potje overdoen met wat olie, jojoba bijvoorbeeld en wat essentiële olie. Kamille is goed voor je huid, maar vind ik zelf niet zo lekker ruiken. Als je het potje verwarmt in de magnetron (voorzichtig, het is gauw te heet) roer je alles goed door elkaar en laat het afkoelen. Essentiele olie niet meer dan 3-5% (20 druppels = 1 ml, op 100 gram dus niet meer dan 100 druppels).

  Christa

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *