Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489
Karin Spaink - Dela aan de deur

Dela aan de deur

Middag. Moe in bed. De deurbel gaat. Voor mijn deur staat een slanke meneer die ik niet ken. Hij begint zijn riedel: of-ie zich mag voorstellen en waar-ie van is. Ik vermoed aanvankelijk dat-ie me wil bekeren maar hij is van Dela. Of ik een wel een uitvaartverzekering heb. ‘Ik ben niet geïnteresseerd,’ zeg ik, hij praat door dat zo’n verzekering toch heel belangrijk is en ik knal – plotseling woedend, want wakker gebeld, en ik hou niet van verkopers aan de deur, en rot asteblieft op met je uitvaart, ik moet gaan overleven – de deur dicht. Niet goed genoeg want terwijl ik wegloop stuitert de deur open zonder dat ik er erg in heb. ‘Uw deur is niet goed dicht,’ waarschuwt de man, wat op zich nog wel aardig van hem is.

Ik draai me om en loop terug naar de deur. Aarzel een seconde, en doe het dan toch. Hij is al halverwege de trap, op weg naar de bovenburen. ‘Het is on-ge-loof-lijk kut om iemand aan je deur te krijgen voor een uitvaartverzekering als je net weet dat je KANKER hebt,’ bijt ik, en pleur de deur nogmaals dicht maar nu goed.

Ik vang nog net iets op van dat hij dat toch niet kan weten. Nee, dat is waar. Maar een firma die werknemers van huis tot huis stuurt om ze met uitvaartverzekeringen te laten leuren kan dat wel weten. Bovendien tref je overdag vaker zieke mensen thuis. Simpele statistiek, immers.

Voor Dela is mijn deur voortaan voorgoed dicht.


Aantal reacties: 5

 1. ≡ 11 May 2006 ≡ 00:30

  Ja, gevoel voor marketing hebben ze wel, die mensen van Dela. Toen mijn broertje net was overleden (hij werd 7) vonden mijn ouders ook een aantal Dela folders in hun bus. Daarin vonden zij, naast verzekeringsinformatie, ook allerlei reclame voor kinderspulletjes. Net wat je nodig hebt, op zo’n moment. Ook dank zij hun dus hartelijk dank voor het dichtsmijten van de deur!

 2. ≡ 15 Jul 2006 ≡ 00:30

  Die mensen doen alleen hun werk hoor! Ik heb zelf ook een sterfgeval meegemaakt dat door Dela is geregeld alles was van top tot teen geregeld. PS: Die opmerking dat Dela dus verkopers op pad sturen speciaal voor zieke mensen is dus niet echt slim he. Denk je nou echt dat een uitvaartverzekering bewust zieke mensen aansluit! Dat is toch hartstikke verlies voor zo’n verzekering. Zo’n verzekering wilt uiteraard liefst alleen gezonde mensen hebben!
  Voor de mensen die deuren dicht smijten;
  Heb respect aan ieder die ook respect heeft voor jou!

 3. ≡ 29 Aug 2006 ≡ 00:30

  Beste Karin, wat vervelend dat dit je is overkomen.

  Ik reageer op je bericht omdat ik bij DELA werk en schrok van het feit dat wij blijkbaar weer ‘koud’ bij mensen aanbellen om onze verzekeringen te verkopen. Ik wist namelijk niet beter dan dat onze adviseurs alleen bij mensen langsgaan als zij zélf om informatie over DELA hebben gevraagd. Navraag bij mijn buitendienstcollega’s wees uit dat dit ook nog steeds ons beleid is. Zij attendeerden me op het volgende:

  De laatste tijd ontvangen wij klachten over adviseurs die zich uitgeven voor DELA-adviseurs. Zij schijnen ongevraagd en op enigszins agressieve wijze onze producten te verkopen. Wij hebben dit uitgezocht, denken te weten om welke tussenpersonenorganisatie het gaat en ondernemen hier uiteraard stappen tegen. Wij hebben integriteit hoog in het vaandel staan en houden dan ook niet van een dergelijke aanpak. Ik denk dat het in jouw geval een ongelukkige samenloop van omstandigheden was. Wat niet wegneemt dat ik je ergernis goed kan begrijpen hoor. Ik wilde je deze info echter niet onthouden, want ik werk al jaren bij DELA en ervaar dagelijks hoe integer wij met mensen en het onderwerp uitvaart omgaan.

  Ik wens je veel sterkte.

 4. ≡ 26 Sep 2006 ≡ 00:31

  Beste Annetien,

  Ik ben denk ik ten prooi gevallen aan zo een nep adviseur van Dela.
  Ik ben (dacht ik) benaderd door Dela omdat ik zeer waarschijnlijk onderverzekerd zou zijn voor mijn uitvaart. Er is toen een medewerker van Dela bij mij geweest. Dit bleek achteraf geen medewerker te zijn van Dela. Ik weet niet namens welk bedrijf deze persoon is geweest wel heeft dit bedrijf namens mij een brief naar Dela gestuurd dat ik mijn polis stop zet.

  Denise

 5. ≡ 11 Oct 2008 ≡ 17:02

  hallo

  ik zit ook bij dela en heb ook een adviseur aan de deur gehad die ik binnen heb gelaten, jongenman kwam dus ook onverwachts en zonder afspraak bij mij aan de deur, omdat ik niet goed wist of k onderverzekerd was heb ik me wel laten informeren deze man kwam van het bedrijf crossconsult, is dit bij iemand bekend? er werd een kapitaal verzekering afgesloten en mijn natura verzekering bij dela stopgezet zoals de jongenman mij liet weten, ondanks alles en ook dat er elke maand een bedrag van 12,76 afgeschreven wordt krijg ik nog elke maand een premiebedrag acceptgiro die ik dan moet betalen binnen die alsmaar oploopt, en hun mededeling is dan dat ze nog steeds geen geld van mij hebben ontvangen wat ik wel raar vindt want dela zelf haalt het van mijn rekening af. Mijn vraag is heeft iemand hier ook mee te maken gehad en wat zou ik het beste kunnen doen ikheb al een vraag naar crosscontrole gestuurd en gevraagt waarom mijn premie steeds hoger wordt terwijl ik elke maand netjes het geld er af laat halen die ik mede deze jongenman geregelt heb.

  alvast bedankt

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *