Statistiek

Comments Posted By Tartarus

Displaying 301 To 330 Of 1,065 Comments

Kwetsbaar

@ Spaink, post 23,

Spaink zei:

“Tartarus, ik heb al jaren een startonderbreker. Maar bij deze diefstallen worden de autootjes gewoon opgetild en in een busje gezet. Daar helpt een startonderbreker of een stuurslot niks…”.

Klopt helemaal wat u zegt!

Alleen een startonderbreker zonder een alarminstallatie met ultrasoon binnenbeveiliging en hellingdetectie/bewegingsdetectie is waardeloos!; elke beveiligingsexpert kan u dit vertellen.

Een dergelijke gecertificeerde alarminstallatie en startonderbreker hoeven van fabriek af meestal niet meer te kosten dan 500 Euro.

Als het goed is kunt u een fikse verzekeringskorting krijgen als u een gecertificeerde alarminstallatie en startonderbreker laat inbouwen.

» Posted By Tartarus On May 10, 2012 @ 15:20

@ Juzo, post 5,

Een slot en ketting gecertificeerd met een ART 5 keurmerk; van 16 mm dik gehard staal duurt minimaal 1 minuut en geeft een vrij grote herrie als je die doorslijpt met een Haakse accuslijper.

Als je deze beveiliging combineert met een goed zichtbare beveiligingscamera met softwarealarm voor bewegingsdetectie en een videorecorder-harddisk is diefstal bijna uitgesloten.

U zei:

“Bouw er ‘n GPS verklikker in onzichtbaar dat is ‘t enige dat helpt”.

Zou kunnen helpen als de GPS tracker goed verborgen in het voertuig zit ingebouwd en over noodstroom beschikt; bij een Canta zijn de plaatsen voor verborgen inbouw schaars.

Helaas hebben de meeste professionele autodieven (weet niet of dit voor professionele Canta dieven geldt) tegenwoordig een meerbands GPS tracker jammer zodat dit systeem waardeloos wordt… Via Internet te bestellen voor nog geen 500 Euro…

» Posted By Tartarus On May 09, 2012 @ 14:07

@ Spaink,

U zei:

“Binnenkort krijg ik een nieuwe Canta. Ik ben dolblij en superbezorgd. Ik laat de ramen graveren en leg hem voortaan ’s nachts aan de ketting”.

Is het niet mogelijk om van de fabriek af een startonderbreker en alarminstallatie met, zichtbare knipperende alarm-led, ultrasoon en bewegingsdetentie te bestellen?

Beveiligen is altijd een stappenplan naar aanleiding van de waarde van het te beveiligen object.
Hoe meer stappen u bereid bent te zetten hoe onwaarschijnlijker het wordt dat uw Canta wordt gestolen.

Mechanische beveiliging:

Koop altijd een slot en ketting met een gecertificeerd ART 5 keurmerk.

Dit houdt o.a. in dat de schakels van de ketting minimaal 16 mm dik en van gehard staal zijn.

Gebruik een muuranker ART 4 keurmerk en zet daarmee de Canta vast aan het huis.

Je kunt nog verder gaan; dan wordt de kans op diefstal bijna nul, als je b.v. ook een goed zichtbare beveiligingscamera met softwarealarm voor bewegingsdetectie en een videorecorder-harddisk gebruikt om de Canta te bewaken, zoals Inez in post 15 zei.

» Posted By Tartarus On May 09, 2012 @ 13:36

De gillende paus

Bijlage post 45

Hoe is het mogelijk, zelfs PvdA hatende Powned is op de hoogte:

http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2012/04/pvdaleden_niet_erg_blij_met_ak.html

» Posted By Tartarus On April 29, 2012 @ 13:52

@ Sjaak, post 44

Elke Euro die je aan rente over de staatsschuld moet betalen is er 1 teveel en je moet zorgen dat die staatsschuld structureel verlaagd wordt!

Maar zelfs rechtse economen waarschuwen dat je in een crisis als deze erg moet uitkijken om (te) veel te bezuinigen.

De economische theorie van de Engelse econoom John Maynard Keynes werkt nog steeds en als je in een vicieuze “bezuinigingscirkel” terecht komt is de staatsschuld nog veel moeilijker te beheersen en te verminderen.

Om onze “vreselijke” hoge staatsschuld in perspectief te zetten dit overzicht:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_staatsschuld

» Posted By Tartarus On April 29, 2012 @ 13:33

@ Janus, post 43,

Hey Janus,

Ik weet dat ik helemaal niemand kan overtuigen, dus dat doe ik dan ook niet; ik ventileer slechts mijn (rare) mening!

“Gelukkig” heb ik wel een medestander… Jolande Sap!

Het kan aan mij gehoor liggen of ik ben al totaal dement, maar ik hoorde Jolande Sap duidelijk zeggen dat Samson op donderdag 26 april 2012 wilde voldoen aan de heilige begrotingsreis van 3%, maar nog wel enkele andere punten had.

Maar Jolande Sap had op 26 april 2012 al een volledig akkoord, wilde dat niet openbreken en vond dat Samson “te laat was” en niet meer mee mocht doen aan de coalitie; Lekker Puh!!

Zo kon Sap alle electorale winst naar zich toe trekken en laten zien dat Samson een grote kale domme mislukkeling is die te laat komt, geen daadkracht heeft en “overal” tegen is.

“Gelukkig” blijkt ook dat 65% van de PvdA kiezers dit vindt, dus Samson is zwaar beschadigd en zal zich “verheugen” op een linkse samenwerking na 12 september 2012… Als Lodewijk Asscher Samson niet zal vervangen voor 12 september 2012.

Zie aflevering van 27 april 2012 met het optreden van Sap bij Paul en Witteman:

http://pauwenwitteman.vara.nl/Uitzending-Overzicht.1546.0.html

En corrigeer mij als ik (weer) onzin zit te vertellen; ik kan Sap niet nogmaals horen zonder braakneigingen te krijgen en kan amper nog naar dat mens luisteren.

Na Mark Rutte erg blij en BREED lachend te hebben gemaakt met de 500 miljoen Euro kostende hopeloze en zinloze Kunduz missie, -in tijden van ongekende bezuinigingen- en daardoor links grondig te hebben verdeeld en nu wéér deze doortrapte actie, wil ik dat Sapmens niet meer zien en horen.

Ik ben ook tegen een oplopende staatsschuld, zie mijn uitleg in post 35.

“Gelukkig” komt Rutte II na 12 september 2012 waarschijnlijk voor 4 jaar aan de macht, dan kan hij die miljoenen huurders van Nederland even mores leren die meestal op links stemmen. Misschien wordt links dan wel weer wakker?

http://www.vvd.nl/standpunt/1262/woningmarkt

Zie ook geniepige zinnetje:

De VVD is voor een vrije woningmarkt, met alleen steun voor hen die dat écht nodig hebben…

» Posted By Tartarus On April 29, 2012 @ 13:00

@ Sjaak, post 34,

Met respect!

Een probleem maken van het tijdelijk oplopen van de staatsschuld (om een recessie niet onnodig te verdiepen en de economie te beschadigen) wordt slechts en alleen actief gebruikt door rechtse berekenende populisten om op maatschappelijke en sociale voorzieningen keihard te kunnen bezuinigen, waardoor een vicieuze economische cirkel ontstaat…

Google heel even op: Keynesiaanse theorie

Als 45 miljard Euro Nederlands geld definitief naar Griekenland verdwijnt, 5.6 miljard Euro aan Afghanistan opgaat of 85 JSF vliegtuigen moeten worden besteld hoor je deze rechtse berekenende populisten nooit over het “huishoudboekje”!

Google ook even naar de staatsschuld van Japan!
(En nee, je kunt niet eindeloos de Japanse Yen “bijdrukken”).

» Posted By Tartarus On April 27, 2012 @ 20:45

Spaink zei: “Het kabinet-Rutte is dood”.

Maar Spaink had nooit, maar dan ook nooit gerekend op GroensLinkser Jolande Sap!

Ik neem mijn woorden terug, Jolande Sap is fantastisch!: Zo vreselijk doortrapt en zo achterbaks heb ik het zelden meegemaakt!

Hoe Sap eigenhandig Rutte I weer heeft gereanimeerd en dat binnen een absolute recordtijd van 36 uur!; Mark Rutte had meteen weer de bekende lach van oor tot oor!

En nee, na 7 weken vergaderen moest en zou er zo snel en overhaast mogelijk een splinternieuwe gedoogregering worden gevormd, volgens Sap en kornuiten dan.

Hoe Sap, Diederik Samsom vervolgens de schuld geeft dat hij “maar mee had moeten doen”, terwijl Sap, met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie allang een “voldongen feiten achterkamertjesakkoord” had gesloten is helemaal geniaal!

Sap als redder des Vaderlands!; en het merendeel van de achterban van de PvdA gelooft het ook nog…

Links vecht elkaar de tent niet meer uit, maar pleegt regelrechte karaktermoord… Zo heb je geen liberale vijanden meer nodig!

Ik weet nu helemaal zeker dat Rutte II na 12 september 2012 de asociale sloopklus zal klaren, want de VVD zal uiteindelijk altijd gesteund worden door Jolande Sap!

» Posted By Tartarus On April 27, 2012 @ 18:46

@ Spaink, post 23,

De linkse loftrompet schalt: Het kabinet Rutte I is dood! Hiep hiep hoera!

Heel interessant om de modus operandi van gekke Geertje Wilders te analyseren, terwijl juist links steeds meer samenwerkingsmacht en kracht aan het verliezen is!

Wie is nu eigenlijk oer en oerdom?! De PVV die nog steeds boven de 18 zetels staat of GroenLinks met al jarenlang een zeteltje of 8…

De VVD wordt groter en groter… en blijft zo goed als zeker gewoon de grootste partij; waarschijnlijk nu de PVV zetels zal verliezen, die grotendeels naar de VVD gaan…

Uit de asociale bezuinigingsplannen van de VVD blijkt overduidelijk dat de totale huurmarkt marktconform wordt…
Omdat de (scheef)huurders de schuld zijn van de vastzittende huurmarkt, aldus de VVD.

VVD Marktconform houdt gewoon in dat het merendeel van alle huurders geen enkele huurbescherming meer zullen hebben en dat de huurders elk jaar met hun (graaiende) verhuurder kunnen gaan onderhandelen over de hoogte van het huurprijsje…

Er zal zeker gegild worden! Ook door u!, als u uw nieuwe huurprijs zal horen!; mogelijk gemaakt door kabinet Rutte II

» Posted By Tartarus On April 26, 2012 @ 11:53

@ JPaul, post 8,

Leuk fictief betoog.

Feit:

De partijen die voor de kilometerheffing waren en de HRA wilde beperken/afschaffen zijn niet aan regeren toegekomen in 2010!

Wij hebben voorlopig heel even geluk, anders waren er NU keiharde en onrechtvaardige bezuinigingen doorgevoerd over de rug van de minst draagkrachtigen!

» Posted By Tartarus On April 26, 2012 @ 10:19

@ Thian, post 5, zei:

“Ik kon Rutte ook al niet meer aan zien, maar uit een enquête bleek hij NOG steeds de favoriete premier”.

Heel makkelijk te verklaren!:

Links vocht met elkaar en weigerde samen te werken en kwam met onhaalbare plannen zoals de kilometerheffing en de onuitgewerkte plannen voor afschaffing van de hypotheekrenteaftrek.

Dan houd je heel weinig kiezers over en zal de auto en huizenbezitter meteen vluchten naar een (rechtse) politieke partij die dit niet doet.

Links heeft Mark Rutte dus actief gesteund door mislukte en onwetende linkse partijpolitiek…

Zie ook bericht 6.

Sap begint nu weer over een onderwerp waardoor je de verkiezingen zult verliezen…

» Posted By Tartarus On April 25, 2012 @ 00:46

Doordat Links elkaar de tent uitvocht kon Rutte I gewoon ontstaan! Vergeet dat NOOIT!!!

Spaink, schop Jolande Sap, (de Ralph Nader van Nederland) nu eens keihard onder haar kont!

Komt Sap weer met haar plan om de kilometerheffing in te voeren…

Er zijn meer dan 8 miljoen auto’s in Nederland en met dit (onuitvoerbare en kostbare) plan wordt het weer 4 jaar oppositie voeren en stekkers uit stekkerdozen trekken.

» Posted By Tartarus On April 25, 2012 @ 00:36

Stiekem

Off Topic

@ Wijzij, post 72, u zei:

“Tja hebzucht en macht van geld dat is helaas de bron van alle ellende.”.

De rijksoverheid krijgt jaarlijks ongeveer 2.3 miljard Euro aan accijns binnen over de verkoop van tabak…

Google ook eens op: “Vechten om vuilnis” en u weet meteen hoe bezorgd de rijksoverheid is om uw en mijn gezondheid.

» Posted By Tartarus On March 31, 2012 @ 10:49

@ Wijzij, post 69,

Tuurlijk Wijzij!

Iedereen mag zijn eigen leven indelen zoals hij of zij dat wenst!

Leven en laten leven!

» Posted By Tartarus On March 31, 2012 @ 07:53

@ wijzij, post 63 & 65

Breed filosoferen is leuk, maar dat is nu juist de succesvolle modus operandi van de tabaksmaffia…

Het gaat erom, om te proberen de blootstelling aan schadelijke/carcinogene stoffen zo veel mogelijk te minimaliseren om cumulatieve overbelasting te voorkomen en toch een leuk leven te leiden.

Omgevingsfactoren heb je (meestal) niet in de hand, tenzij je geld genoeg hebt om te verhuizen.

Wat je wel in de hand kunt hebben is je eigen rook, drink en eet-gedrag.

Ik denk dat wij fundamenteel van mening verschillen en zullen blijven verschillen waardoor verdere discussie vrij zinloos is.

» Posted By Tartarus On March 31, 2012 @ 07:50

Ik denk meer aan Speculaasjes :-)

Met champagne!

» Posted By Tartarus On March 31, 2012 @ 07:27

@ wijzij, post 61,

Het wetenschappelijke onderzoek naar roken is al zo langdurig en zo uitgebreid dat je zonder enige twijfel kunt stellen dat aan roken gerelateerde aandoeningen in Nederland elk jaar weer 20.000 mensen voortijdig het leven laten.

U vroeg(?):

“En waarom gaat de ‘ene’ eerder dood dan de ‘andere’?”.

Omdat o.a. de genetische opmaak van mensen altijd verschilt en ook de concentratie van de blootstelling aan sigarettenrook; het maakt groot verschil of je 20 sigaretten in een slecht geventileerde ruimte rookt of in de buitenlucht.

De discussie verplaatsen naar eten is niet relevant; wij hebben het nu over het inhaleren van sigarettenrook.

Gebruik geen dooddoeners van de tabaksmaffia. Daar bent u te intelligent voor en dat weet u zelf ook.

Sterker, als in eten zoveel zwaar carcinogenen stoffen zaten -per gram- als in sigaretten, werd dat eten onmiddellijk van de markt gehaald!

Gezond is altijd relatief; met flink roken, denk aan 20 sigaretten of meer, neem je bewust een groot risico dat je voortijdig ziek zult worden en/of zult overlijden.

Bekijk de Radar reportage eens… een van de vele reportages die duidelijk maakt dat je gewoon Russisch roulette aan het spelen bent met het kostbaarste wat je ooit zult bezitten als je flink rookt…

Wil ik mensen van het roken afhelpen?

Welnee!

Het levert de schatkist ongeveer 2.5 miljard Euro op per jaar en de mensen die voortijdig overlijden zorgen voor een additionele besparing.

De discussie gaat simpel en alleen over of roken voortijdig doodt of niet.

» Posted By Tartarus On March 30, 2012 @ 20:19

@ wijzij, post 58, zei:

“Een ‘andere’ kan ‘nooit’ oordelen van ‘iets’ ‘wel’ of ‘niet’ goed is voor een ‘andere’”.

Roken VERMOORDT ELK JAAR weer minimaal 20.000 mensen voortijdig, dit blijkt al jarenlang uit wetenschappelijk onderzoek!

Ik oordeel nooit, ik kijk slechts en alleen naar wetenschappelijk onderzoek.

Wijzij zei verder:

“Kom liever met ‘positief’ nieuws”.

Positief nieuws is dat Karin Spaink dit keer door het oog van de naald is gekropen en door NIET verder te roken geen verhoogd risico loopt op het krijgen van een andere kankersoort die zij niet zal overleven.
De vraag is wanneer Spaink hier zelf ook van doordrongen raakt.

Het leven is het waardevolste wat je ooit zult bezitten en zeker te waardevol om het te “verroken”.

» Posted By Tartarus On March 29, 2012 @ 22:27

@ Spaink, post 34, zei:

“Longkanker zou ik eerlijk hebben verdiend, maar dat heb ik nu juist niet gekregen…”.

Beste Karin, gefeliciteerd met uw overwinning op de borstkanker!

Maar laat het s.v.p. geen pyrus overwinning worden…

Het leven is het kostbaarste wat u OOIT zult bezitten!

Bekijk de reportage eens van Tros Radar van maandag 26 maart 2012 eens… Een nieuw inzicht hoe de tabaksindustrie aan “klantenbinding” doet…

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1245138

Onderwerp over de tabaksindustrie begint op 10 minuten in de reportage.

» Posted By Tartarus On March 27, 2012 @ 16:55

Stratfor

Stratfor is een aardig voorbeeld, maar dat is toch wat het onwetende merendeel van de stemmende bevolking toch wilde?! Ook in Nederland!

Marktwerking!, privatisering! en een terugtredende overheid; want dat is beter en veel goedkoper!

Stratfor is een kleine “speler” als je het b.v. vergelijkt met Google of Facebook en In-Q-Tel…

http://tweakers.net/nieuws/68858/cia-en-google-investeren-in-webmonitoring-firma.html

» Posted By Tartarus On March 07, 2012 @ 15:28

High-tech kwakzalverij

Herstel post 172

degelijk = dergelijk

» Posted By Tartarus On February 17, 2012 @ 12:28

@ CiNNeR, post 169,

U zei:

“Prescan is de eerste Nederlandse organisatie die zich volledig richt op preventief medisch onderzoek. De organisatie is sinds 2002 actief. De oprichters ervoeren in hun privéleven en in hun werk dat patiënten niet op tijd werden doorverwezen of dat er – onder druk van zorgverzekeraars – eerst goedkopere onderzoeken werden uitgevoerd. Diagnoses werden daardoor niet goed of eenvoudigweg te laat gesteld.
In reactie op die persoonlijke ervaringen ontstond Prescan.”

Oftewel je wordt meteen bang en argwanend gemaakt tegenover de reguliere zorg, angst als raadgever geld bij dit bedrijf uit te gaan geven”.

Vergeet heel even dat Prescan dit heeft gezegd.

Ook op dit forum kunt u gewoon voorbeelden vinden van degelijk uitstellend en niet doorsturend handelen van huisartsen!

Lees mijn post 59 eens door:

Doordat huisartsen de door politiek gedicteerde richtlijn om niet meer dan 177 op de 1000 patiënten door te sturen naar de tweede lijn zijn gaan uitvoeren, kun je toch gewoon bedenkingen hebben en krijgen bij de onafhankelijkheid van huisartsen?

» Posted By Tartarus On February 17, 2012 @ 11:09

@ CiNNeR, post 167

U zei:

“Dan moet je even de site opzoeken van het bedrijf waar het over gaat. Dan zie je dat met een ‘full body scan’ gedoeld wordt op een kleine verzameling van enkele onderzoeken. Je kan wel zeggen dat het bedrijf gebruik maakt van misleidende woorden, het beeld wat de woorden ‘full body scan’ oproepen verschilt nogal van het werkelijk inhoudt en wat het werkelijk inhoudt is zo volledig niet”.

Ik denk dat wij minder van mening verschillen dat u denkt.

U heeft gewoon gelijk dat het bedrijf Prescan een zekere vorm van misleiding gebruikt voor wat nu PRECIES een ‘full body scan’ inhoudt.

Prescan is een “goed” voorbeeld wat er gebeurt als je de private medische markt laat werken in de reguliere Non-profit medische markt.
Prescan geeft kortingen en stunt met prijzen zoals je dat verwacht van de eerste de beste autodealer…

Het punt waar ik voornamelijk over viel, was dat Spaink bagatelliseert wat er gedetecteerd kan worden als je moderne scanapparatuur goed gebruikt.

U zei:

“Wat wil je daar mee zeggen? Mensen met bijzondere of minder voorkomende aandoeningen zijn in feite ‘over het algemeen’ gezond?”.

Een oordeel vellen over wat “minder gezond” is, is subjectief en kun je op vele manieren uitleggen.

Je kunt nooit zeggen dat je “helemaal gezond” bent; immers er zijn b.v. nog vele onbekende ziektes en/of ziektes die niet met een ‘full body scan’ kunnen worden opgespoord.

Ik denk dat je een ‘full body scan’ moet zien als b.v. een momentopname van je cholesterolgehalte of je bloeddruk.
Het is en blijft een momentopname en een momentopname kan duidelijk maken dat je b.v. een te hoog cholesterolgehalte en/of te hoge je bloeddruk hebt, waardoor je (eventueel) (preventieve) actie kunt ondernemen.

» Posted By Tartarus On February 17, 2012 @ 10:54

Off Topic

@ Spaink, post 151

U zei:

“Tartarus: het is goed je te realiseren dat zelfs bij gericht onderzoek naar kanker, zoals de tweejaarlijkse mammografieën, een flink deel van de dan al zichtbare kankers wordt gemist”.

Des te belangrijker om nooit blind te varen op wel (scan)onderzoek dan ook!

Misschien is de indruk wel gewekt, maar ik ben geen “scanfanaat”; immers voor jonge mensen, zeg onder de 40 jaar (zonder enig bekend verhoogd risico) kleven er meer nadelen dan voordelen aan preventief scannen.

Ik heb niet de illusie dat ik u iets nieuws kan vertellen over borstkanker; maar de opsporing, diagnose en behandeling van borstkanker vergelijken met andere soorten kanker is vrij zinloos.

U heeft wetenschappelijk gezien gewoon gelijk dat het tweejaarlijkse mammografie-onderzoek eindelijk eens goed moet worden onderzocht en zeker het chirurgische/bestralings/chemotherapie-vervolgtraject kritisch moet worden bekeken:

Ik citeer uit b.v. deze bron: http://vermij.net/stuk/mammobus.htm

“Critici wezen erop dat screening schade veroorzaakt: de helft van de ‘verdachte vlekjes’ op röntgenfoto’s blijkt bij nader onderzoek vals alarm — maar voor dat onderzoek zijn de betrokken vrouwen wel geopereerd, en hebben ze maandenlang in grote spanning geleefd”.

Naar aanleiding van o.a. het bovenstaande citaat denk ik dat de essentiële vraag gesteld moet worden of er bij ‘verdachte vlekjes’ wel meteen (drastisch) moet worden ingegrepen en/of je deze ‘verdachte vlekjes’ niet gewoon regelmatig in de gaten moet houden of deze ‘verdachte vlekjes’ niet veranderen in welk opzicht dan ook.
Of dat een snel uitgevoerde naaldbiopt (tijdelijk) meer dan voldoende uitsluiting/geruststelling kan geven.

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden… Misschien zijn dit wel blinde vrouwen…

Zie b.v. de Eenvandaag reportage over dit Duitse experiment uit 2008.

http://www.gezond24.nl/video/bekijk/blinde-borstonderzoeksters-in-duitsland.htm

En hoor ook, de naar mijn mening warrige en zelfs conflicterende uitspraken van de voorlichtster van KWF Kankerbestrijding over borstzelfonderzoek…

» Posted By Tartarus On February 14, 2012 @ 15:59

@ Spaink, post 151

U zei:

“Nergens suggereer ik dat een tumor die net wat kleiner is dan twintig centimeter over het hoofd wordt gezien met bij een algemene scan. Ik zeg alleen dat je, wanneer je algemeen onderzoekt, hooguit heel grote afwijkingen vindt – en verder waarschijnlijk veel klein grut dat er niet toe doet, de zg. overdiagnostisering”.

Als u een exact getal noemt zorgt dit terecht voor een bepaald (onjuist) beeld…

Wat kan ik nu met het door u opgeschreven subjectieve en onzinnige “hooguit heel grote afwijkingen”?

Wat zijn “heel grote afwijkingen”?! Wees exact en schrijf geen visserslatijn op!

Moderne scanapparatuur is nu gewoon in staat om tumoren op te sporen die het formaat hebben van een golfbal en soms worden nog kleinere tumoren opgespoord bij een full body scan.

Laat u eens informeren door onafhankelijke en deskundige scan-specialisten over deze bewering van mij!

U zei:

“En verder waarschijnlijk veel klein grut dat er niet toe doet”.

Nou, dat is dan toch mooi!; als duidelijk is dat dit kleine grut er niet toe doet, na beoordeling van een deskundige?!

U zei:

“Voorts raad ik je dringend aan om in andermans teksten minder te lezen wat in jouw straatje past, en beter te kijken naar wat er echt staat. (Over overinterpreatie en dingen over het hoofd zien gesproken…)”.

Want… anders verdwijnt mijn tekst in de afvalbak?!

U onderschat (waarschijnlijk) de mensen op uw forum, om te suggereren dat de mensen mij niet van repliek kunnen dienen als ik hun tekst lees zoals in mijn straatje past.

Het is immers aan de mensen zelf om uit te maken of ik iets lees/interpreteer wat zij (helemaal) niet bedoelen en daar zelf (eventueel) een opmerking over te maken!

» Posted By Tartarus On February 14, 2012 @ 13:00

verlies = verliest

» Posted By Tartarus On February 14, 2012 @ 12:12

@ CiNNeR, post 151,

U zei:

“Je begrijpt hopelijk wel dat Karin niet letterlijk bedoelt dat een tumor van minder dan twintig centimeter over het hoofd gezien zal worden, het betreft hier een stijlfiguur (de overdrijving). Ga daar dan ook niet over discussiëren. Het punt is duidelijk, kleine tumoren zijn moeilijk zichtbaar te maken, des te meer als er geen richting is om naar te zoeken”.

Ik was in de veronderstelling dat wat een ander hier zegt serieus wordt genomen en als iemand zelfs een getal van twintig centimeter noemt neem ik aan dat zij daar een goede reden voor heeft.
Wil je niet dat je woorden letterlijk worden genomen, zeg dit dan of noem geen precieze getallen, maar blijf vaag zodat je altijd kunt zeggen dat je wat anders bedoelt en je dus nooit je ongelijk hoeft toe te geven…

Gelukkig heeft Spaink in haar post 151 zelf al gezegd wat zij precies bedoelt!

Het hebben van ongelijk is juist een mooi en zeer waardevol leermoment!
Wat is er mooier dan nieuwe informatie te krijgen, waardoor je kennisniveau hoger wordt en je een steeds beter beeld kunt krijgen van problemen.

U zei:

“Welnee, maatwerk is iets wat huisartsen en specialisten leveren of tenminste horen te leveren”.

Exact! Helemaal mee eens! Maar dat heb ik ook nooit ontkent.
Ik heb het wel over huisartsen!, want een specialist (tweede lijn) is heel wat anders.

Het probleem is dat de huisarts nu onder “politieke curatele” is geplaatst door de door politiek gedicteerde richtlijn om niet meer dan 177 op de 1000 patiënten door te sturen naar de tweede behandellijn; zie ook mijn post 59.

En hier ligt naar mijn mening het probleem. Hoe objectief kun je nog zijn als huisarts met deze richtlijn…
Je gaat vanzelf door de politieke druk selecteren; vage klachten zijn hoogstwaarschijnlijk minder “doorverwijzingswaardig” dan hele erge en zeer duidelijke klachten… Terwijl ook vage klachten erg belangrijk kunnen zijn.

U zei:

“Enkele onderzoeken tezamen aanbieden en pretenderen daaruit te kunnen concluderen of iemand gezond is of iets mankeert, dat is gewoon liegen dat het gedrukt staat”.

Subjectief taalgebruik: Wat is het nou? Een full body scan? of enkele onderzoeken tezamen?

Van een full body scan mag je verwachten dat dit slechts en alleen een momentopname is van je algemene gezondheid en dat je op dat moment “gezond” bent.
Wat de definitie van gezond is, is lastig te stellen. Iets uitsluiten kun je namelijk nooit.

U zei:

“Je bent het er mee eens dat de geboden onderzoeken lang niet alles op kunnen sporen. Dan weet je dus ook dat de claim dat iemand weet dat hij/zij volkomen gezond is als er niets uit de ‘full body scan’ is gekomen, ontzettende onzin moet zijn. En dat is de definitie van kwakzalverij, het verkopen van onzin alsof het medisch relevant is”.

Uiteraard!

Het bestaan van privéklinieken met winstoogmerk die full body scans aanbieden zijn mij ook een doorn in het oog, want ik ziet het bestaan en de opkomst van deze privéklinieken als een brevet van onvermogen van de reguliere gezondheidszorg; veroorzaakt door de politiek geïnitieerde privatiseringsgolf en nu zelfs het walgelijke plan van Minister Schippers (VVD) van Volksgezondheid waarin zij schrijft dat ziekenhuizen winst mogen uitkeren…
Met dit plan worden reguliere ziekenhuizen op termijn gewone private ondernemingen waar uiteindelijk de winst(uitkering) het belangrijkste is… en dan verlies altijd de (kwetsbare) patiënt.

» Posted By Tartarus On February 14, 2012 @ 12:09

Hallo Drees,

Hetgeen ik ga zeggen weet u vast allang; ik leg dit slechts uit om mijn beweegredenen duidelijk te maken.

U zei:

“Ik heb dus echt géén risicoverhogend gedrag gehad, echt niet, gewoon domme pech (dat ik kanker kreeg) en ook weer mazzel (omdat ik nog niet dood ben en er geen uitzaaiingen geconstateerd zijn)”.

Verantwoording afleggen hoeft uiteraard niet, maar ik ben benieuwd van aard en vragen staat vrij.
Ik stel vragen en kijk of er eventueel verbanden te leggen zijn, waarom mensen ziek kunnen worden.

“Risicoverhogend gedrag” wordt meestal gebruikt door mensen die graag de schuld ergens willen neerleggen…
Ik vind dit totaal zinloos, immers van een schuldvraag kun je helemaal niets leren en kun je dus ook geen (eventuele) preventieve maatregelen treffen om een ziekte te voorkomen.

Ik begrijp dat u de uitdrukking: “Gewoon domme pech” gebruikt, maar daar is ook weinig van te leren.

Hopelijk zal meer onderzoek in de toekomst kunnen uitwijzen, waarom mensen op relatief jonge leeftijd kanker krijgen en kan dit b.v. voorkomen worden met een bepaalde (gen)behandeling.

Dit zie je nu al gebeuren bij mensen die genetisch belast zijn met 1 of meerdere genen waardoor de kans op kanker erg groot is; en nu dit bekend is, kan er (eventuele) preventieve en/of chirurgische actie worden ondernomen.

Interessant en constructief onderzoek is b.v. het al lang lopende bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.
Zonder de vasthoudendheid van vele wetenschappers en de steeds terugkerende controles hoeft baarmoederhalskanker nu meestal geen levensbeëindigend drama meer te worden, want er kan meestal bijtijds worden ingegrepen en is de oorzaak nu (grotendeels) bekend.

Daar gaat het mij primair om: Inzicht krijgen in ziekteprocessen.

» Posted By Tartarus On February 13, 2012 @ 17:57

Herstel: post 142

denk = denkt

» Posted By Tartarus On February 13, 2012 @ 11:30

@ Dees, post 130

U zei:

“Dokters behandelen mensen met klachten en geen labwaarden. Bodyscans sporen abnormaliteiten op en geen klachten. Als een abnormaliteit je geen klachten geeft, wat kan jou het dan schelen dat ie daar zit? Je hebt er immers geen last van en….. als je er wel last van krijgt, is het vroeg genoeg om het te weten en dan kun je er iets mee”.

Gevaarlijke, onwetende en zelfs kwakzalverachtige woorden; vooral uw zin: “Als een abnormaliteit je geen klachten geeft, wat kan jou het dan schelen dat ie daar zit?”.

Dit geldt meestal uitsluitend voor goedaardige gezwellen!
Bij kwaadaardige gezwellen kan grootte zelfs van essentieel (levensbelang) belang zijn!

Dees, geef eens antwoord op vraag 1 en 2 in de post van Juzo, genummerd: 133

» Posted By Tartarus On February 13, 2012 @ 08:15

«« Back To Stats Page