Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 1,801 To 1,830 Of 1,915 Comments

In transit

Ha Yogi – er is helaas geen tool voor het overzetten. Ik heb uitgebreid gezocht, en heb ook gekeken of een stap er tussenin wellicht hielp: bv. van de oude XS-blog alles omzetten naar Moveable Type en dan vandaaruit de boel importeren, maar ook zulke tussenstappen bestaan niet – vooral omdat de XS4all software simpelweg te verouderd is. Een teken aan de wand is dat zelfs de maker van de software van XS zijn oude blog aan de wilgen heeft gehangen en niet heeft geïmporteerd.

Alles handmatig importeren is een boel werk, ja, maar je wordt er handig in en het gaat om die reden steeds sneller… Ik heb er inmiddels zo’n 100 uur werk in zitten, waarvan 18 uur voor het omzetten van oude artikelen van mijn website naar de blog. Dat laatste gaat uiteraard een stuk sneller, omdat daar geen commentaren bij zitten. Postje aanmaken, titel kopiëren, tekst kopiëren, datum goedzetten en tags & categorieën kiezen, done. Next.

» Posted By Spaink On July 07, 2008 @ 15:40

Update 3 juli:

‘t Is een knappe klus maar hij vordert gestaag: inmiddels heb ik 275 stukken en 2695 commentaren overgezet. Als alles goed gaat, staat WordPress binnen een week op mijn eigen site, waarna de definitieve verhuizing rap volgt. Inmiddels krijg ik ook hier al lezers :)

» Posted By Spaink On July 03, 2008 @ 21:55

Update 17 juni:

Inmiddels heb ik 184 berichten en 1158 commentaren overgezet, en nog wat aan het uiterlijk gesleuteld. Stukjes overzetten gaat sneller dan commentaren importeren…

Pas na de definitieve transitie – het is de bedoeling dat deze blog op mijn oude vertrouwde spaink.net komt te staan, zeg maar over mijn oude website heen – heb ik de vrijheid om de laatste verbeteringen door te voeren. Dan kan ik namelijk rechtstreeks met de templates rommelen. De commentaren mogen nog best wat overzichtelijker, en overzichtspagina’s met meerdere artikelen zouden eigenlijk alleen de eerste tien regels moeten laten zien. Met de skin die ik nu gebruik, kan dat geen van tweeën.

» Posted By Spaink On June 18, 2008 @ 02:07

Update 11 juni:

Inmiddels heb ik ontdekt dat het verschil qua tijdvreten tussen alle oude comments stuk voor stuk in een file plakken en dat fatsoeneren enerzijds en ze stuk voor stuk hier plakken anderzijds, niet erg groot is. Bovendien blijkt dat ik oude commentaren hun originele datum mee kan geven als ik ‘t handmatig doe. Dus nu ben ik ze toch stuk voor stuk aan het invoeren. 85 berichten en 300 commentaren gedaan :)

» Posted By Spaink On June 12, 2008 @ 04:42

Wie wat waar Spaink (CV)

Willem, je kunt me gewoon mailen. Mijn adres staat bovenaan de pagina, en rechts in het zij-menuutje.

» Posted By Spaink On March 14, 2013 @ 14:34

Fritz: je hebt mail :)

» Posted By Spaink On February 21, 2013 @ 04:14

Anon, op al mijn artikelen kun je reageren zonder in te loggen. Alleen voor het zelfmoordforum is een account nodig. Als je zo’n account wilt: mail me gerust, dan maak ik er een voor je aan.

» Posted By Spaink On February 03, 2012 @ 12:25

Anoniem: als je toegang tot het forum wilt, kun je me mailen: karin@spaink.net. Vertel in die mail onder welke naam je er wilt posten, dan maak ik een account voor je aan.

» Posted By Spaink On October 03, 2011 @ 12:24

Casa Luna, 19 oktober 2007

Gerda, de uitzending is nog wel beschikbaar, de link staat inmiddels in het blogje zelf, maar ik herhaal hem hier nog ‘s:
http://casaluna.ncrv.nl/upnh/ZmgptbwHgC_CL_Karin_Spaink_Klaas_-_.MP3

» Posted By Spaink On October 29, 2007 @ 10:59

Ik geloof dat het later inderdaad on-line komt. Dan post ik de link hier. Dus ga gerust slapen :)

» Posted By Spaink On October 17, 2007 @ 10:58

Het drama van technologie

Oh was jij er ook, bij Robodock? Ik had het kunnen weten :)

» Posted By Spaink On October 01, 2007 @ 17:09

Zeur niet!

Grom, een paar zwaluwen maken nog geen zomer.

» Posted By Spaink On September 25, 2007 @ 01:48

R: Volgens mij komt het van twee kanten. De media hameren er een bepaald vrouwbeeld in, en vrouwen laten zich er geregeld door in de luren leggen. Maar dat die industrie – zoals Bergman wil – haar verantwoordelijkheid moet nemen, betekent niet dat die vrouwne geen verantwoordelijkheid hebben. Zulke blaadjes niet lezen en niet naar al die Make Me Beautiful-achtge programma’s kijken, scheelt een slok op een borrel. En er zijn zat vrouwen die die cultuur wel weerstaan. Waarom je daar niet aan opgetrokken?

Sjaak: Er was geen druk om mijn geamputeerde torso te laten zien, ik wilde dat zelf. Om tegenwicht te bieden aan al die geijkte foto’s, en om te laten zien hoe een geamputeerde borst eruitziet. Omdat zulke beelden te weinig bestaan.

» Posted By Spaink On September 17, 2007 @ 01:44

Persoonlijk is niet langer privé

Grom: je zult inderdaad de mannen niet de kost willen geven die me out of the blue een mailtje stuurden naar aanleiding van mijn stuk over vrouwelijke ejaculatie. ‘Mijn vriendin wil het ook leren, kun je niet eens langskomen?’ was daarbij nog de netste.

Maar ik doel vooral op mensen die zich gedragen alsof we al een lange vriendschap hebben en die op basis van mijn boeken of columns denken dat ik hen hoogstpersoonlijk in vertrouwen heb genomen, terwijl ik nog nooit van mijn leven een woord met ze heb gewisseld. ‘Toen je bij je vriend wegging he, en toch weer alleen ging wonen, en dat je toen dacht XXX, had je toen niet beter YYYY,’ of: ‘Zie je ZZZ nog wel eens? Want dat leek me zo’n leuk iemand’, en dan gaat het over iemand die ik ken maar zij helemaal niet want ze kennen mij niet eens.

» Posted By Spaink On August 02, 2007 @ 02:26

Wie de jeugd heeft…

Steeph, bedankt voor je link. In dat artikel staat ook een link naar de dataset die bijgehouden zou moeten gaan worden. Lees en huiver: http://www.ekd.nl/index.php/page/257

» Posted By Spaink On September 13, 2007 @ 04:21

Postkantoor: wat je beschrijft over dat negenjarige kind met een mes is inderdaad ernstig. Maar in zo’n geval kun je ook nu toch gewoon ingrijpen en iets doen? Het probleem met de huidige voorstellen is dat _alle_ kinderen in de gaten worden gehouden. Dat zorgt vooral voor meer bureaucratie en veel verspilling van arbeidskracht.

» Posted By Spaink On July 04, 2007 @ 03:20

De jaknikkers

Frederike, ik denk dat de Yes Men het evenzeer als waarschuwing gebruikten. Maar het erge is dat de zaal er niet van schrok. Dat duurde nog flink wat tijd.

» Posted By Spaink On June 20, 2007 @ 03:39

Ziekte als morbide fantasie

Grom, misschien heb je de berichten niet goed gelezen: de mannen in kwestie richtten zich hoofdzakelijk op hen. Ze zaten te grasduinen op zulke sites. Van het goedpraten van verkrachting in iemands slaap is geen sprake; ik wees er alleeen op dat ze iets nog ergers hebben gedaan.

» Posted By Spaink On June 13, 2007 @ 03:48

Grom: wat NOP – ‘neuken ontbijten pleiten’ – er nu mee heeft te maken is me een raadsel. Zulke seks kan namelijk heel goed veilig, ik weet niet waarom je de link met onveilige seks legt. En ja, een injectie met besmet bloed toedienen is erger dan onbeschermd seks met iemand hebben die ligt te slapen terwijl jij weet dat je seropositief bent. de kans op besmetting is in het eerste geval immers vele malen groter.

» Posted By Spaink On June 13, 2007 @ 03:48

Grom, ik geloof niet dat ik je begrijp. Je vraagt: ‘Waarom is bloed spuiten erger dan willens en wetens condoomloos neuken? [..] wat is het verschil tussen onveilige NOP seks en iemand een prik toedienen?’

Wat mij betreft zit er een levensgroot verschil tussen enerzijds zelf een risico nemen (en van mij mag je dat dat dom vinden), en anderzijds mensen zonder dat ze dat weten en doelbewust besmetten – die laasten hadden namelijk helemaal geen keus, ze _konden_ geen nee zeggen tegen wat dan opok omdat ze verdoofd en versufd waren; ze hadden immers zonder het te weten iets te drinken gekregen waardoor ze out gingen.

Met iemand seks hebben die verdoofd of bewusteloos is, staat wettelijk inderdaad gelijk aan verkrachting. Daar komt in dit specifieke geval bovenop dat ze die mannen doelbewust een kutzikete hebben trachten te geven.

» Posted By Spaink On June 11, 2007 @ 03:47

Juzo, je opmerkingen vind ik alle perken te buiten gaan (en dat is bepaald niet de eerste keer, helaas). In ‘het Groningse geval’ kan men immers helemaal niet spreken van bloed dat ‘een beetje spuit waar het niet gaan kan’, en evenmin heeft het ook maar iets te maken met ‘kwaad dat zichzelf uitsaneert’. Het gaat hier niet over mensen die zichzelf leuk een beetje uit zitten te roeien zoals je suggereert, maar over mensen die doelbewust _anderen_ met een ernstige, vaak nog fatale ziekte opzadelen. Tenzij je met je opmerkingen bedoelt dat je het best vindt dat homoseksuele mannen elkaar uitroeien, maar dat lijkt me – zelfs voor jou – te ver gaan.

Voorts krijg ik steeds heviger bedenkingen tegen je toon. Dat pompeuze, quasi-intelligente, verongelijkte gebeuzel van je hangt me eerlijk gezegd de strot uit. Je weet van niks en waant jezelf wereldwijs.

» Posted By Spaink On June 06, 2007 @ 03:46

Eye-opener

Sjaak, als je van jezelf een foto maakt kijk je meestal idioot neutraal :)

» Posted By Spaink On May 21, 2007 @ 01:19

Lynn, ik wou gewoon geen voorhoofdslift, dat ging me te ver.

» Posted By Spaink On May 21, 2007 @ 01:19

*steekt tong uit*

» Posted By Spaink On May 18, 2007 @ 01:18

Als de dood voor concurrentie

Grom, nee, ik vind het _niet_ principieel okee dat iemand dodgaat omdat-ie een medicijn niet kan betalen. Ik verzet me tegen je naïeve idee dat sommige medicijnen gratis zouden moeten zijn. ‘Gratis’ betekent namelijk ook dat ze betaald worden, maar op een andere manier dan rechtstreeks & voor de volle mep door de patiënt.

» Posted By Spaink On May 25, 2007 @ 04:11

Grom: wat een raar statement, dat ‘al die bejaard-wordende babyboomers alleen maar kunnen klagen over de gezondheidsindustrie [..] en er helemaal niets aan doen’. Naar mijn inschatting hebben ‘baby-boomers’ zich juist uitgebreider en meer met gezondheidszorg en het bieleid eromheen beziggehouden dan de generaties voor en na hen.

Dat er überhaupt geen geld betaald zou moeten hoeven worden voor een levensreddend medicijn is een statement dat het leuk doet in het café maar verder volledig gratuit is. Als jij of ik of een aidspatiënt in Brazilië van wie dan ook een medicijn gratis krijgt, wordt daar uiteraard ook voor betaald. Door belastingbetalers, door hulporganisaties, door de producent, door de consumenten van andere medicijnen. De enige relevante vraag is _wie_ er precies betalen en hoeveel, en wie er precies aan verdienen en hoeveel (en hoeveel je van die winst wilt afromen).

» Posted By Spaink On May 23, 2007 @ 04:10

Ongelijke idealen

Grom, je argument gaat niet op. Als je gezicht aan diggelen ligt vanwege een ongeluk, wordt het repareren en fatsoeneren ervan gewoon vergoed, _ook_ het cosmetische deel ervan.

Verder laat ik het hierbij.

» Posted By Spaink On May 16, 2007 @ 12:53

Grom, ik vraag je om jouw grenzen en ideeën te verduidelijken, niet om de mijne te accepteren. Kennelijk heb je daar geen zin in, wat je goed recht is, maar om meteen te gaan spreken over ‘erin trappen’ als ik je een vraag stel is kinderachtig en onnodig defensief.

Wat betreft borstreconstructie: aanvankelijk heb ik juist gedacht dat ik dat wilde, sterker, ik had ‘m het liefst meteen bij de amputatie gewild. Pas toen-ie eenmaal weg was, bleek het veel makkelijker te zijn om met één borst rond te lopen dan ik op voorhand had gedacht. Er is geen sprake van ‘de enige reden’ om het niet te doen, het is om een veelheid van redenen, en dat je er niet zo heel veel van ziet is daarvan wel de minste.

» Posted By Spaink On May 16, 2007 @ 12:52

Grom, ik vind je wat extreem met je opmerking: ‘Dit had ik echt niet verwacht. Je hebt eerder geschreven dat je erg gesteld bent op mooi zijn, maar dit is van een hele andere orde. Sorry dat ik dit zeg, ik zeg dit niet om je te beledigen ofzo, maar ik zal nu nooit meer naar je ogen kunnen kijken op een foto zonder te denken: ‘allemaal bijgewerkt/nep’…’

Ik geloof dat ik meer dan voldoende mijn best heb gedaan om schoonheidsidealen te relativeren en doorbreken, van rolstoel tot kaal zijn en maar één borst hebben. Daarnaast ging het me nu niet om _mooier_ zijn, maar om minder moe en zorgelijk te ogen. En daarweernaaster: als ik niks had gezegd en gewoon foto’s had gepost van kijk-ik-heb-weer-meer-haar, had iedereen hier gezegd: ‘Oh wat zie je er uitgerust uit’. Ik ben simpelweg eerlijk over wat ik hebben kan en wat niet, over wat me gebeurt en wat ik laat doen.

Was je even verontwaardigd geweest als ik een borstreconstructie had laten doen? Ik ben daar oprecht nieuwsgierig naar. Vind je dat ook fake, of vind je dat wel acceptabel, bijvoorbeeld omdat ‘t dan zou gaan om het ‘terugbrengen’ wat ik had? En indien je een borstreconstructie wel okee had gevonden – indien – waarom is dan het terugbrengen van mijn oogleden in oude staat niet okee? Volgens mij probeer ik namelijk niet te ontkennen dat ik bijna vijftig ben. Mijn rimpels interesseren me geen zier, dat mijn resterende borst zakt vind ik best. Maar ik wou niet de hele tijd tegen mijn zakkende oogelden aankijken. (Ik zie tegenwoordig bovenin beeld weer wenkbrauwen – long time no see.)

» Posted By Spaink On May 14, 2007 @ 12:52

Henk, ik kijk tegenwoordig stukken zorgelozer dan op die foto. Daar heb ik namelijk geen wimpers en ogleden meer, nu wel! Visuele update volgt binnenkort :)

» Posted By Spaink On May 09, 2007 @ 12:50

«« Back To Stats Page