Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 421 To 450 Of 1,908 Comments

Waarom ik weduwe wilde worden

Fion, dikke zoen terug, en jij veel sterkte…!

» Posted By Spaink On March 16, 2013 @ 21:52

Cees, ik wens je een lang en gelukkig huwelijk! :)

» Posted By Spaink On March 16, 2013 @ 21:29

Helene, misschien kan ze ook zo iets doen? Misschien niet in een café, maar bij haar thuis? (En dan de gasten de hapjes en drank mee laten nemen, en na twee uur allemaal weer oprotten.)

» Posted By Spaink On March 16, 2013 @ 18:44

Piramide

Joost, je hebt gelijk, ikpas het aan!

» Posted By Spaink On March 13, 2013 @ 17:27

Voor eeuwig

Olav @ 13: Dat is een goede tip, maar die had het probleem niet opgelost. Het punt is dat facebook account niet verwijdert, maar slechts ontoegankelijk maakt voor vrienden.

» Posted By Spaink On March 08, 2013 @ 02:22

Edwin @ 10: Dat is wat Christiane wilde.

» Posted By Spaink On March 07, 2013 @ 10:55

Sanja, The Suicide Machine kan ook niet bij iemands Facebook gegevens….

» Posted By Spaink On March 07, 2013 @ 00:50

Ronald @ 3: Mijn echtgenote wilde zelf graag dat ik haar account na haar dood zou sluiten, dus vandaar. En Facebook stuurde geen ‘wellicht ongelukkig geformuleerd’ mailtje: het is duidelijk lawyerese, nmiddels heb ik al van meerdere mensen vergelijkbare verhalen gehoord, en blijken mensen ook na hun dood allerlei bedrijven op Facebook te liken. Heel akelig.

» Posted By Spaink On March 06, 2013 @ 15:36

Dwang

Edwin, dus jij vindt zo’n dame een prostituee? leuke opvatting heb je daar, hij is alleen wat ouderwets….

» Posted By Spaink On February 28, 2013 @ 13:47

De weelderige en de weduwe

Eric, het langere stuk verschijnt morgen op mijn website.Dank voor je complimenten en je goede wensen!

» Posted By Spaink On March 16, 2013 @ 13:40

Iwan Boskamp heeft mijn column zojuist vertaald, hij staat op de website. Dank, Iwan!

» Posted By Spaink On February 13, 2013 @ 17:02

Dag schat

Dank je wel, Mathieu!

» Posted By Spaink On March 10, 2013 @ 02:20

Ethiek

Johan, laat jij altijd je sleutels in de voordeur zitten wanneer je in de achtertuin werkt? Da’s dan knap dom… :)

» Posted By Spaink On January 17, 2013 @ 02:05

Lonneke: Je hebt gelijk dat er vaak (persoons)gegevens van derden te vinden zijn achter zo’n open deur. Maar er zijn ook veel interne gegevens van het bedrijf zelf. ‘t Is een mix van allerlei data, zodat geen enkele metafoor helemaal past…

» Posted By Spaink On January 16, 2013 @ 16:20

Verlichting

Dag Geert
Publiekelijk details vertellen over het persoonlijk leven van anderen doe ik zelden.

» Posted By Spaink On December 26, 2012 @ 18:44

‘t Wordt paella. Dat zoeken naar een Maya-recept was een dichterlijke vrijheid :)

» Posted By Spaink On December 24, 2012 @ 21:48

Inwoners

Edwin: Als je het met Rob eens bent, betekent het dat je voortaan je kop moet houden, tenzij je zelf *precies* doet / voorleeft waarover je het hebt. Wat in jouw geval betekent dat je alleen nog over psychiatrie mag spreken.

Waardoor je overigens meteen je eigen commentaar om zeep helpt. Je weet niks van kamers verhuren, je weet niks van asielzoekers. En toch heb je daar een mening over? Foei!

» Posted By Spaink On December 06, 2012 @ 02:24

Edwin, je begrijpt mijn punt niet. Rob zegt dat je je pas mag bekommeren over dakloze asielzoekers wanneer je hen metterdaad zelf een kamer aanbiedt. Ik antwoord dat je best bezorgd mag zijn over woningnood zonder dat je je eigen huis meteen moet openstellen.

» Posted By Spaink On December 06, 2012 @ 02:16

Rob @ 6: wat een rare reactie. Ik hoef zelf geen auto te nemen om een mening te hebben over het wegverkeer; ik hoef geen kind te hebben om iets te kunnen zeggen over de rol van ouders in de opvoeding; ik hoef geen kamerlid of minister te zijn om me een mening te vormen over politiek. Maar over asielzoekers mag ik pas iets zeggen als ik er zelf eerst een in huis neem?

Jij hebt vast een mening over kamernood onder studenten. De kans dat je zelf een kamer verhuurt aan een student, is klein. Volgens je eigen logica heb je daarom je recht verspeeld om je mededogen te betuigen met studenten die door huisjesmelker worden uitgebuit. (Evenals je recht om sympathie te voelen voor de huisjesmelkers in kwestie.)

Ga je zelf nooit naar een prostituée? Jammer dan. Voortaan mag je nooit meer iets zeggen over hoeren, hoerenlopers, of prostitutiebeleid. En je bent een man. Wil je voortaan alsjeblieft *al* je meningen over vrouwen opschorten? Pas als je ‘been there, done that’ kunt zeggen, mag je immers een mening hebben. Volgens jou, dan…

» Posted By Spaink On December 06, 2012 @ 02:10

@AltJohan: Veel van deze vluchtelingen komen uit conflictgebieden waar wijzelf ons in hebben geegd. irak, bijvoorbeeld. Je kunt niet enerzijds daar oorlog voeren en anderzijds roepen dat het een veilig land is om naar terug te keren…

DXat je *kersverse* asielzoekers uitzet – daarbij kan ik me nog *iets* voorstellen. Maar deze mensen zitten vaak al jaren in Nederland. Ze kunnen vaak nietmeer terug: hun land van oorsprong weigert ze de toegang. Hetgaat om een paar honderd mensen. Kunnen we dan niet ‘s een keertje royaal zijn?

Plus: er staan in NL zoveel kantoren leeg. Geef ze een kantoorgebouw, zorg voor wat warmte, water en electriciteit, en zorg dat ze papieren krijgen. Want pas met papieren kunnen ze aan het werk, kunnen ze voor zichzelf gaan zorgen, zonder het risico her & der uitgebuit te worden.

Deze mensen zijn vaak tussen de kieren van *onze* oorlogen gevallen. Dus laat ons voor ze zorgen.

» Posted By Spaink On December 06, 2012 @ 01:59

Tijd

Olav: wees gerust, het gaat me goed!

» Posted By Spaink On January 04, 2013 @ 14:52

Euforie

Just-in @ 4 & 6: Mijn stukje gaat er niet over dat MS-patiënten soms daadwerkelijk depressief zijn. Mijn stukje bestrijdt ook niet dat anti-depressiva in zulke gevallen kunnen helpen om de eerste (en hardste) klap op te vangen, en je zodoende tijd kunnen geven om jezelf weerbaar te maken tegen de rest van de storm.

Ik beschrijf in dit stukje de ‘modes’ in de neurologie. Nog maar dertig jaar geleden ging zowat elke neuroloog er op voorhand van uit dat iemand met MS eufoor was; tegenwoordig veronderstelt zowat elke neuroloog met hetzelfde gemak dat deze mensen depressief zijn. Bovendien probeer ik uit te leggen dat wat binnen die diverse modes als ‘pathologie’ wordt gezien (of als symptoom) vaak een heel gezonde, en dus niet-pathologische, reactie is. Natuurlijk ben je depressief als je een kutziekte blijkt te hebben, natuurlijk ben je dolblij wanneer iemand je wrakke lichaam onder zijn of haar hoede neemt…

Jij antwoordt dat niet iedereen een depressief makend live-event te boven kan komen. Dat is a) iets dat ik nooit heb betwist en b) geen symptoom van MS.

Ik beweer alleen dat een depressie na de diagnose meestentijds een heel gezonde reactie is, in plaats van onderdeel van de pathologie van MS. Net zoals opluchting na de diagnose dat is.

» Posted By Spaink On November 24, 2012 @ 03:19

Antwoord aan Pink Ribbon

-w- @ 39: De relatie tussen KWF en Pink Ribbon is anders dan je beschrijft. Ze zijn niet gelieerd, en voor zover ik heb kunnen opmaken uit de reacties van het KWF van afgelopen jaar zijn ze eerder argwanend over Pink Ribbon dan dat ze die als hun eigen verlengstuk beschouwen.

En al heb ik ook op de campagnes van het KWF kritiek: zij hebben *nooit* eenzelfde – in mijn ogen – botte marketing gedaan. ‘Koop [product X] en een deel van onze omzet gaat naar Pink Ribbon!’ Sterker, het KWF was de laatste jaren ook niet erg blij met Pink Ribbon….

» Posted By Spaink On November 12, 2012 @ 03:07

Maria @ 29: Goede vragen, dank je wel!

Kareltje @ 30: De handen ineens slaan romdom kanker klinkt leukk, maar alvleesklierkanker is een totaal andere ziekte dan borstkanker. ja, het heet allebei ‘kanker’ en het gaat alletwee over celworkeing, maar geen enkel type kanker is vergelijkbaar. Dus dat van die handen ineenslaan klinkt leuk en verstandig, maar je hebt er niks aan. (Noot: Zelfs multiple sclerose is waarschijnlijk niet 1 ziekte….)

Kareltje @ 31: Aangezien de Wetenschappelijke raad van Advies van Pink Ribbon ten sterktste verbonden is met Pink Ribbon – en de leden van de RvA soms hun eigen onderzoek gesubsidieerd zien door Pink Ribbon – verwacht ik dat de RvA het volledig eens is met het beleid van Pink Ribbon, en indien niet: dan gaat Susan me dat vast niet vertellen. Dus zulke vragen zijn weinig behulpzaam.

Wilmazone @ 32: Ja, dat lijkt me een goed punt! Hoe kan Pink Ribbon zeggen dat ze borstkanker een stem geeft, wanneer ze reacties niet – of althans, te moeizaam – toelaat?

» Posted By Spaink On November 06, 2012 @ 04:43

Kareltje @ 27: Doe gerust. etzelfde geldt voor anderen: stel je vragen, en ik kijk wat ik eruit kan gebruiken :)

» Posted By Spaink On November 04, 2012 @ 11:04

Kareltje @ 25: Susan Veenhoff heeft me inmiddels uitgenodigd voor een lunch. Ik heb (uiteraard) geaccepteerd.

» Posted By Spaink On November 03, 2012 @ 01:08

Cora @ 16: Dank je wel :)

» Posted By Spaink On October 31, 2012 @ 20:30

Hyperrealistisch

Just-in @ 9: Dat een trending topic als hashtag niet is te volgen, is waar. Dat moet je dus ook maar niet doen: je kunt beter *mensen* volgen.

Wat de kans op hulp betreft: juist de traditionle media doen niets (of zeer weinig) aan hulpverlening. Sociale media doen dat juist wel: variërend van kwijtgeraakte mensen weer bij elkaar brengen (vgl. wat Google deed na de tsunami in Japan), tot in kaart brengen wat er gebeurt *buiten* de gebieden waar de media volop aanwezig zijn

Plus dat twitter mensen in staat stelt ook elkaar te helpen… Gisteravond zag ik noodoproep voorbij komen voor een generator (een vriend die aan de beademing lag, zat zonder stroom) en in een wip had die vriend een generator thuisbezorgd gekregen. Zie dat maar eens via de krant of een nieuwsprogramma te regelen.

Wat die sensatiebelustheid betreft: je denkt toch niet dat rampverslaggeving op de tv daarvan verstoken is? Dan is dat derhalve geen argument tegen twitter. Hooguit tegen *alle* media, sociaal of niet.

» Posted By Spaink On October 31, 2012 @ 01:09

Pieter @ 4: Gewoonlijk volg ik twiter ook niet zo secuur, maar al er iets groots gaande is – zoals de Egyptische revolutie, of Sandy – zit ik geheid aan het nieuws gekluisterd. Juist dan is witter onverslaanbaar.

» Posted By Spaink On October 31, 2012 @ 00:45

Pietie @ 6: Je begint simpel: een paar mensen volgen. Dan zie je op wie zij reageren en wie ze retweeten, en dan ga je die ook volgen, etc etc :)

In het geval van Sandy kwamen een aantal heel goede tweets van mensen die ik al langer volgde; zij maakten hun eigen selectie uit het nieuws, en stuurden die weer door. Zo vond ik onder meer een paar lokale verslaggevers.

» Posted By Spaink On October 31, 2012 @ 00:43

«« Back To Stats Page