Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By moose

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Zaken doen

Zolang je aan de ontvangende kant staat is het makkelijk klagen&zeuren.
Maar als je alleen maar moet betalen en niet aan het overheidsinfuus ligt gaat het pas opvallen wat er mis is. Ik zie het dagelijk in onze ‘kenniseconomie’ in a’dam oost. Miljarden worden verspilt aan profiteurs: daarmee bedoel ik niet de werkelozen, maar juist de semi-overheid die wel telkens geld (van anderen) mag uitdelen, maar totaal niet beseft door wie het bij elkaar is verdiend en geen enkele verantwoordelijkheid wenst te dragen.
Het is inderdaad The Economy, stupid; iemand zal het bij elkaar moeten sprokkelen, en dat is toch echt het bedrijfsleven. Zonder geolied bedrijfsleven is er geen cent voor de verzorgingsstaat. Maar ik heb zo’n vermoeden dat je alles met het woord ‘bedrijf’ vies vindt; dat vind ik een bijzonder egoistische kijk en een klap in het gezicht voor iedereen met een baan die iets van NL probeert te maken. bedankt :(

“de staat dient ervoor te zorgen dat de maatschappelijke en financiële troep die bedrijven al doende kunnen aanrichten enigszins beperkt blijft”
Zo te zien heb je nog nooit een bedrijf van binnen gezien; ik werk goddomme 60u p/w om mezelf een salaris te geven en mag ook nog een aantal ‘onrendabelen’ de kost geven (en kan nog niet eens een huis betalen). En jij vat dat samen als ‘maatschappelijke en financiële’ troep???
Mens, hoe dom kun je zijn? het zijn juist dat soort opmerkingen waardoor men zo anti-links is geworden de afgelopen jaren… de afgunst, respectloosheid en ondankbaarheid is stuitend.

» Posted By moose On November 04, 2010 @ 23:21

Beneden

Ik hoop vooral dat ze voldoende baterijen voor de camera’s naar beneden sturen. Dit kan een prachtige film worden, het script lijkt al geschreven

» Posted By moose On August 31, 2010 @ 19:04

Foto

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/03/verzet_tegen_guusje_ter_horst_1.html

http://www.at5.nl/gespot/37535/burgemeestersverkiezingen

is al heel wat maanden geleden. Ik zal zo eens kijken of het er nog staat.

» Posted By moose On August 13, 2010 @ 13:09

ehm.. je weet toch hopelijk wel van de tekst op de muur in de Marnixstraat?

» Posted By moose On August 13, 2010 @ 12:19

Sekte gaat voor goud

“stap één… iemand volgt toch vrijwillig?”
Daarin verschillen we van mening. bijna iedereen is over te halen/manipuleren/etc wanneer je iemand op het juiste (=zwakke) moment aanspreekt (http://en.wikinews.org/wiki/Family_blames_Scientology_for_daughter%27s_death). Mensen zijn relatief eenvoudig te manipuleren, en zelfs intelligentie is hiervoor geen medicijn.
Ik kan met de beste wil van de wereld niet zien hoe Wilders zijn stemmers dwingt/manipuleert/intimideert. Bij zijn tegenstanders is dat, inmiddels bewezen, wel het geval (http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1112221 ) . Maar, daarover praten schijnt ook een taboe te zijn; het wordt iig stelselmatig uit de media gehouden.

» Posted By moose On August 11, 2010 @ 23:45

ik begrijp wat je bedoeld, maar ben het er niet mee eens; het nazisme, scientology (en een aantal moderne varianten op het thema (zoals de I.S.)) hebben een structuur gecreerd waarbij de volgelingen tot een keuze worden *gedwongen*/gemanipuleerd.
Hun eerste doel is dan ook om zo veel mogelijk de ‘vrije wil’ uit te schakelen,meestal door het ‘ik’ te minimaliseren en je ondergeschikt te maken aan een ‘hoger doel’. Er is een duidelijke scheidslijn tussen een ideologie/overtuiging en een sekte (bij het laatste is elke vorm van zelfreflectie uitgeschakeld, om maar eens iets te noemen). een ander kenmerk van een sekte is dat een zeer groot aantal onderwerpen tot ‘taboe’ zijn benoemd (zoals je tegenwoordig vaak ziet in de linkse kerk) en er een zeer sterk vijandbeeld wordt gecreerd (Joden, Christenen, homos en varkens zijn De Vijand, vindt een niet nader te noemen groep… ). Iemand die taboes bespreekbaar maakt (Bolkestijn, Fortuyn, Ali, Wilders, …) kun je dus onmogelijk vergelijken met demagogen en sekteleiders omdat ze de keuzevrijheid eerder vergroten dan inperken.

» Posted By moose On August 11, 2010 @ 21:40

@Andreas Sokrates Leno ,
scientology, Hitler en Wilders in 1 zin? het moet niet gekker worden!
CoS en Hitler hebben nog enige overeenkomsten (propaganda, manipulatie, intimidatie, moord, uitbuiting, werkkampen, kundig gebruik van (massa)hypnose, eigen groep isoleren en buiten de maatschappij stellen, etc, etc.) maar als je een Wilders daaraan wilt toevoegen blijkt wel dat je behoorlijk bent gebrainwashed door de Linkse Sekte (te veel Nova gekeken, misschien? lees eens over de Islamitische Sektes, en tel dan het aantal moorden een oorlogen die ze hebben veroorzaakt…)

on topic:
De goudprijs is al enorm hoog, het lijkt me dan ook dat er hier iets anders achter zit: CoS probeert hun volgers zo arm mogelijk te maken, want dat creeert afhankelijkheid. Bovendien hebben degenen zonder geld een belangrijke positie binnen CoS: ze mogen (onbetaald) werken.

ps. twee maanden geleden is bekend geworden dat Scientology in vele europese landen geregistreerd staat op een Australisch adres waardoor ze hier geen belasting hoeven te betalen. Bij navraag bleek dit adres van een nietsvermoedende australische boer te zijn in een klein dorpje. kan iemand a.u.b. even een briefje schrijven naar de belastingdienst? danku.

» Posted By moose On August 11, 2010 @ 19:35

De toekomst van auteurs

Ok, dat was misschien niet zo’n aardige opmerking van mij. excuses.
(terug naar het onderwerp: )
Maar een eerlijke prijs vragen wordt doorgaans beloond, maar als je veel wilt verdienen moet je het hard spelen. Dat laatste wordt steeds moeilijker wanneer er meer openheid is en inzicht in kosten. Ik zou een schrijver (of iemand in de creatieve wereld) graag wat geld geven, maar doe dat alleen als ik het rechtstreeks van de bron kan kopen, zodat ik weet dat het goed terecht komt. Als ik een boek of cd koop heb ik bijna geen garantie dat de maker er ook iets aan over houd.
Alle types die het hard willen spelen zijn eenvoudig te ontwijken is mijn ervaring.

» Posted By moose On July 07, 2010 @ 22:14

dat is niet waar juzo, een bedrag van een paar euro *gun* je iemand, zeker als hij/zij er voor gewerkt heeft. De zakenwereld is alleen kijhard als er onrealistische prijzen gevraagd worden (ik kan het weten, want binnen ons open-source softwarebedrijf vragen we een klein bedragje, en geen enkele klant zeurt daarover, en ons contract is een lachertje). Bovendien moet je als creatieveling geen ondernemer willen spelen, maar gewoon een goed/interessant produkt maken, en laat iemand anders maar de marketing regelen.
Voor een paar euro koop ik geen ‘zekerheid’, en dat verwacht ik ook niet.
Dat nederlanders handelslui zijn is eveneens niet waar; het is zelfs de voornaamste reden waarom we als NL zo rijk zijn, al 500 jaar. (misschien moet je eens een baan gaan zoeken, dan zie je hoe het echt werkt..)

» Posted By moose On July 07, 2010 @ 21:37

Vraag een donatie van 2 of 3 euro per download. Dat is een heel redelijke prijs voor een paar dagen leesplezier en verschilt waarschijnlijk niet zo veel van wat je nu krijgt per verkocht boek (?).
Bovendien zullen enthousiaste lezers dat graag willen betalen, zolang ze maar weten dat het dan ook echt bij de schrijfster terecht komt.
Geef ze een ‘persoonlijk’ aandenken wanneer ze hebben betaald. of toegang tot mailing-lijst oid, en misschien korting bij de aanschaf van de dode-bomen-versie.
Maak er een een mooie pdf van, met op pagina 2 een herinnering dat je kunt betalen; zo weten ook alle lezers die ergens een torrent gevonden hebben dat ze kunnen betalen/doneren (en kost jou geen bandbreedte).
Laat de uitgever dan maar promotie maken voor hun dode-bomen-versie, en dan maar kijken wie er wint.

» Posted By moose On July 07, 2010 @ 20:49

Max & Michael

de dichtgeknepen ogen van Michael geven aan dat ‘ie het wel best vindt allemaal, maar dat aandacht trekken van van Max beprijpt ie nog niet helemaal.
Max mist een leeftijdsgenootje, denk ik. en die ouwe begrijpt gewoon niks van de jeugd van tegenwoordig

» Posted By moose On June 18, 2010 @ 21:47

OV-chip website lek

het systeem heeft 2miljard gekost. dat is dus zo’n 400euri per OV-reizende werkende nederlander, en dan moet je nog extra betalen om ook werkelijk te kunnen reizen. M.a.w : van hetzelfde geld had iedereen een paar jaar lang gratis kunnen reizen!
*moose geeft nog eens een schop tegen de OV-poortjes*

» Posted By moose On May 18, 2010 @ 20:21

Fnuikende automatisering

“Wat het EPD echt tot een rampgebied maakt, is dat de computersystemen van huisartsenpraktijken, apothekers en ziekenhuizen vaak slecht beveiligd zijn.”

Inderdaad. Zo heb ik bijvoorbeeld wel eens gehoord dat je vanuit het Oosterpark (Amsterdam) jezelf op kinderlijk eenvoudige wijze toegang kunt geven tot het netwerk van huisartspraktijk van J. Oud, 1e Oosterparksstraat 62. Dit zou betekenen dat je al z’n netwerk-verkeer kunt afluisteren, inclusief z’n inloggegevens voor het EPD en de dossiers.

» Posted By moose On May 11, 2010 @ 22:10

Borstbeving

gelukkig zullen deze lieden de wereld wel even beschermen van de ondergang:
http://www.dumpert.nl/mediabase/948511/503bcd63/zaal_woedende_hakbars_eist_respect.html

» Posted By moose On May 15, 2010 @ 11:50

“Waarom predikt er nou nooit eens iemand dat die mannen zichzelf moeten leren beheersen? ”
omdat dat niet in de Koran staat? bovendien staat er overduidelijk in de Hadid beschreven wat de verhoudingen zijn tussen man en vrouw, hetgeen de visie van deze geleerde imam verklaard.

» Posted By moose On April 28, 2010 @ 22:01

Blijf van mijn boeken af!

@edwin
Ik neem aan dat je gewoon betaald wordt voor optredens die je geeft, dus het gaat je blijkbaar alleen om de cd verkoop.
Ten eerste zijn de kosten voor het produceren van een cd enorm gedaald: had je vroegah nog een studio van enkele tonnen/miljoenen nodig, tegenwoordig heb je in een pc van een paar duizend euri meer in handen dan wat je met de abbeyroad studios 40jaar geleden kon doen (en toen maakten ze ook best leuke muziek)
(ik ben/was muziektechnoloog en programmeer die zooi, dus ik weet wel een beetje wat mogelijk is..)
Verder gaan natuurlijk heel veel kosten naar productie en distributie van cd’s; met internet kun je dat beperken tot bijna niets (mp3 / flac). Als je het handig aanpakt kun je er enorm veel promotie van je werk via internet organiseren, bijna gratis.
Daarnaast moet je gewoon zelf je betaalsysteem organiseren: zet een paypal account op je website zodat fans iets kunnen doneren: ik geef liever direct 5 euro aan een muzikant dan dat ik 20euro moet betalen voor een cd waarvan ik weet dat een muzikant er maar 3euro van krijgt en de rest naar de grammofoonplatenmafia gaat.

En ook dit is misschien ook een uitkomst: http://flattr.com/ (van o.a. de makers van the piratebay. Aaaarggh )

» Posted By moose On April 16, 2010 @ 23:04

Nee zeggen

Juzo, hou eens op met die monologen, aub.
Er is vrijwel niemand die jou tekstjes nog leest ( hetgeen bijvoorbeeld blijkt uit het uitblijven van reacties op jou berichten (hint )).
Bovendien verpest je elke discussie met je zinloos geblaat.

» Posted By moose On April 20, 2010 @ 22:06

Blond

Maurice,
leer eens goed kijken, dan is een uitleg niet nodig.
let daarbij vooral op
– datum
– gemarkeerde tekst. (Ze heeft er nooit een geheim van gemaakt. let ook op het vara-commentaar: “een prima advies..” )
– tendentieuze intro
– de sticker op de voorpagina
– het rare idee dat de islam netzoiets is als de ‘gerefeormeerden’ waartegen de vara/pvda zich zo graag tegen verzette in de jaren ’70. Uiteraard is de islam iets totaal anders, maar links-Nederland is te dom om dat onderscheid te kunnen maken.
Bovendien toont het de naive houding van links-NL aan: “Het dilemma dat Hirsi-ali aansnijdt, is de botsing tussen pluriformiteit en emancipatie. Wij geven de voorkeur aan emancipatie… ”
(saillaint detail: de DSB-reclame in de vara-gids.)

Overigens raad ik iedereen aan dit te lezen, http://www.uitkijk.net/docs/De%20Ondergang%20van%20Nederland.pdf
(degenene die ‘de stankbel van de nieuwezijds’ kennen zouden dit werkje ook moeten kunnen begrijpen. ;)

» Posted By moose On April 26, 2010 @ 20:23

Verkeerd verbonden

*bump*
http://nu.pvda.nl/berichten/2010/Concept-kandidatenlijst_x003a_+Dit+is+Nederland.html

» Posted By moose On April 20, 2010 @ 21:24

«« Back To Stats Page