Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By mariska

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Een paar centimeter

De afgrond heb ik op een paar cm gemist, zo herkenbaar wat je schrijft. Ik had dan geen financiële buffer, maar ik heb een nieuwe kans gekregen in de vorm van WSNP. Voor mezelf en voor mijn 2 kinderen.
3 jaar op een minimum leven terwijl ik een goed inkomen heb.
De afgrond is mij bespaard gebleven maar kijk maar eens om je heen, hoeveel mensen staan te balanceren op het puntje!

Door mijn ervaringen help ik nu andere mensen om hun administratie op orde te houden/krijgen. Erg dankbaar vrijwilligerswerk!

» Posted By Mariska On February 12, 2015 @ 05:55

Censuur door Viva

Deze week een ingewikkelde discussie gevoerd op mijn werk – waar ze gezamenlijk van die butarmbandjes gingen bestellen – waarom ik niet meedeed. Gelijke strekking.

En het verbaast mij – overheidsvoorlichter – dat media die zelf (terecht overigens) met transparantie en vrijheid van meningsuiting zwaaien, aan censuur blijken te doen. Schande.

» Posted By Mariska On October 17, 2012 @ 17:13

Hoeder, moeder & broeder

Een vriend van mij zegt dat mensen zelf in machines gaan veranderen. Je telefoon geinplanteerd in je oor en sensoren in je handpalm. In je oog een beeldscherm. In je hersenen een opnameapparaat, iets dat weet wat je denkt zodat een machine het kan uitvoeren.

http://www.vpro.nl/programma/wintergasten/afleveringen/42571550/
Wat ik ontroerend vind is dat Kurzweil eigenlijk een grote wens heeft: zijn vader terug halen uit de dood. Zijn mooie opera’s over gemaakt maar dat verloopt geloof ik altijd tragisch.

Mijn idee is dat dit alles helemaal niet zo mooi zal uitpakken. Denk dat we er beter aan doen de natuur als bron kunnen nemen, onze kleinheid en kwetsbaarheid voelen dan alles naar onze hand zetten. Ik heb zoveel gehandicapte mensen met een kort leven gezien met die rijk waren en “perfecte sterke succesvolle” mensen zien lijden aan onzekerheid of hardheid door hun ambitie, misschien omdat ze voelen dat er te weinig van henzelf gehouden is, alleen van hun prestaties. Sorry voor het cliche, er zijn natuurlijk ook ongelukkige gehandicapte mensen en gelukkige winners maar uiteindelijk gaat het m.i. om geborgenheid, verbindingen met anderen maken, vrede met jezelf, je kunnen verwerkelijken.

» Posted By Mariska On November 23, 2010 @ 23:17

Beeldenstorm

Karin (en Maurice) Mooi geschreven, wat ben ik blij met dit stuk !!!

» Posted By Mariska On November 15, 2010 @ 09:27

Toeval

Een filmpje dat voor mij en hopelijk voor jullie ook een mooie poging tot remedie is tegen somberheid, missen, angst door de dood. Wetenschap onthult zulke geweldige dingen. Ik ga vaak naar lezingen van Govert Schilling in Artis. Al die melkwegstelsels. Wij zijn een onderdeel daarvan. Leven en dood, allemaal met elkaar verbonden.

http://www.youtube.com/watch?v=r6w2M50_Xdk&feature=player_embedded#

» Posted By mariska On November 09, 2010 @ 11:28

Hullie & historie

Wie nog steeds het gesprek aangaat is Eddy Terstal. En grappig confronterend ook nog: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/pinocchio-is-links-2.html

» Posted By mariska On December 20, 2010 @ 11:27

http://www.rnw.nl/nederlands/article/nederland-het-beloofde-land-voor-gevluchte-homos
Kan me niet voorstellen dat dit linkse seculiere mensen niet raakt. Natuurlijk kunnen die kleine percentages homo’s niet op tegen grote aantallen domme gelovigen die in deze cultuur ook nog eens gewetenloos , schaamteloos gewelddadig zijn.

» Posted By Mariska On December 06, 2010 @ 01:09

http://www.depers.nl/binnenland/529411/Bolkestein-Joden-emigreer.html

» Posted By Mariska On December 06, 2010 @ 00:42

“heren homoseksuelen ”
Ik heb twee lesbische buurvrouwen gekregen. Gevlucht naar een dure truttenbuurt omdat ze zich als echtpaar in hun buurt in Amsterdam niet meer veilig voelden.
Ook ik woonde veel liever in multicultiAmsterdam , helaas is het daar niet meer zo tolerant met dank aan islam.

» Posted By Mariska On December 04, 2010 @ 22:33

http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/ephimenco/article3323913.ece/Slap_en_zwak_.html
Ik ben dol op andere culturen, andere kleuren, andere sekse, andere leeftijden. Xenofobie heeft NIETS te maken met de ellende zien dankzij de islam. Het gaat om het onder ogen zien van een totaal andere mentaliteit. Dog eat dog. Dat wij in een rechtstaat leefden met gelijke rechten. Een menswaardig bestaan voor iedereen. Zwakkeren of anderszijnden hoefden hun recht op gewoon over straat lopen of de baas zijn over hun eigen lichaam hier niet te bevechten. Dat bewaakte de staat.

Over het argument dat homo’s ook niet op kwamen voor vrouwenrechten ben ik echt geschokt. Vergelijkbaar met joden laten stikken in 1942 want “zij hadden ook nooit voorop gelopen bij de afschaffing van de slaverij.” Fuck you, zoek het maar uit.

» Posted By Mariska On December 04, 2010 @ 20:23

Japie

Wat is dit toch leuk om te volgen!

» Posted By mariska On September 25, 2010 @ 11:01

…en vooral:

Lieve mensen met Lyme en andere klachten, pas goed op met info op internet over wondermiddelen. Hier blijkt er echt troep te worden gegeven: uit tros radar en het wordt enorm verkocht.
http://www.bbrussen.nl/2010/10/12/terugkijktip-kanker-genezen-door-chloor-te-drinken/

» Posted By mariska On October 13, 2010 @ 11:38

Een tikkeltje te Wilders, amigo?

Een prima stuk over Wilders van Marjolijn Februari in de NRC kan ik helaas nog nergens vinden maar ik ben het helemaal eens met haar kritiek op hem. Ik heb niet op hem gestemd. Maar ….
Karin, doet zo’n stuk van Alice Schwarzer je iets?

http://hoeiboei.blogspot.com/2010/09/het-onbehagen-van-alice-schwarzer-over.html

» Posted By mariska On September 08, 2010 @ 00:56

Geen stijl had hem ook al opgepikt deze opinie, misschien beter leesbaar
http://www.geenstijl.nl/archives/images/BastiaanBommelj%E9inNRC.html

» Posted By mariska On September 03, 2010 @ 10:06

http://www.nrc.nl/digitaleeditie/NH/20100902___/1_007/article5.html Heel goed stuk over “probleem” dat er al was zonder Wilders en de beperkingen van Wilders.

» Posted By mariska On September 03, 2010 @ 09:59

Argwaan: naschrift

Beetje off topic maar wel leuke discussie over invloed depressie op kanker:
http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2010/07/depressie_beinvloedt_genezing.html#more

» Posted By mariska On July 11, 2010 @ 10:36

De toekomst van auteurs

Fantastisch inspirerend filmpje over hoe een schrijfster nieuwe techniek (ipad, internet, digiboeken) gebruikt en alleen maar meer gaat doen. http://tedvanlieshout.web-log.nl/tedvanlieshout/2010/09/het-optreden-op-de-mvhk-van-rian-visser.html#comments

» Posted By mariska On September 08, 2010 @ 01:08

Jongetjes

@7
Mijn punt is dat als een kind op school 5 van de 5 en thuis 4 van de 7 dagen nauwelijks mannen ziet dat dat een gemis kan zijn.

Bij mijn kinderen op school zijn twee vaders die veel helpen als overblijfkracht en klassevader. Het is zo fantastisch hoe ze met de kinderen omgaan. Ze gaan ook mee op schoolkamp en dat wordt mede dankzij hen supergezellig.

» Posted By mariska On September 11, 2010 @ 00:39

De vaders die ik ken zijn inclusief weekeinde hooguit 3 dagen per week thuis. Of ze dan iets met de kinderen doen is niet altijd gezegd. Soms is er een opa. Vaak zijn kinderen er dol op om iets met hun vader of opa te doen.

» Posted By mariska On September 09, 2010 @ 04:49

Mag ik toch even de andere kant belichten? Bij mijn kinderen op school zijn twee mannelijke onderwijzers, vlak voor hun pensioen, ze zullen waarschijnlijk vervangen worden door vrouwen. Ik vind dat heel jammer, een meester is vaak minder emotioneel, duidelijker. Boos is boos en daarna weer iets nieuws, uitdagends doen. Soms wel erg streng maar ook veel minder ingewikkeld gedoe. Op een prettige manier gezellig, meedoen met voetbal in de pauze. Het is echt zo dat vrouwelijke juffen over het algemeen meer houden van rustig zittende kinderen en zich meer houden aan de lesstof.

Ik ken een team waar vertrekkende mannen onbewust steeds vervangen werden door vrouwen waarna de vrouwen vroegen bij nieuwe vacatures alleen mannen te zoeken. Ze vonden dat de sfeer in het team achteruit ging, ze wilden minder kippenhok. Vrouwen letten doorgaans meer op elkaar, zoeken vaak bevestiging, roddelen meer. Een paar ongecompliceerdere mannen kunnen dan een verademing zijn voor de sfeer.

Daarnaast is het ook zo dat er op school 5 juffen werken die thuis peuters hebben. Ze komen vaak moe op het werk. Hun hoofd is er minder bij, ze draaien de riedel af en dat is het dan. Samen met een andere moeder constateerde ik dat een juf of meester die niet zulke zware zorgtaken thuis heeft en die echt alle aandacht voor zijn/haar werk heeft heerlijk is voor de kinderen.

» Posted By mariska On September 09, 2010 @ 04:22

Michael & de ekster

Karin,
wat heerlijk je kattenverhalen!

@ 13
Het gaat om de balans die soms echt zoek is.
Bijvoorbeeld in Overveen zijn er zoveel Nijlganzen dat ze de eenden en meerkoeten die tot 2 jaar geleden nog overal volop waren verdringen. Als ik dan ook nog hoor dat ze agressief zijn vraag ik me af of we hun eieren niet moeten vervangen door neppers, want dit gaat niet goed.

» Posted By mariska On June 19, 2010 @ 23:56

Zandkastelen

Joan
Ik zou het handig vinden als je in plaats van een mening over een ander je eigen verhaal doet. Wat je ziet en waardoor je je zo bent gaan ergeren.
Iemands mening heeft m.i. namelijk vaak ook erg te maken met focus.
Bijvoorbeeld
* dat deel van de samenleving waar hij dagelijks mee te maken heeft. Als iemand dag in dag uit administratieve afhandelaar is van aanvragen van uitkeringen kijkt hij heel anders naar wao-ers dan iemand die de zelfde groep begeleidt bij hun medicatie of hun angsten. Of als je het zelf hebt of een familielid die je echt begrijpt.
* Als je groenlinks woont denk je heel anders over bontkraagjes dan wanneer ze dag in dag uit je buurt terorriseren.
* Hoe je als kind geleerd hebt te kijken heeft ook veel invloed. Het ene kind leert goed aan zijn eigen belang te denken, een ander leert veel oog te hebben voor het leed van anderen. De een voelt zich totaal in controle, de ander leert zijn zwakte en weerloosheid te voelen. De een leert aan te pakken en pijntjes negeren, de ander leert zijn moeheid te voelen en hoe hij er alleen voorstaat en dat het toch allemaal te veel is. Een ander leert dat hij pas goed is als hij succesvol is, dat status alles is, een ander voelt zich zo geliefd dat hij in alle mensen het goede ziet en liefde en begrip kan geven. De een heeft sterk gevoel voor gelijkheid, de ander houdt van verschillen.

Hoe je leeft en waar je naar kijkt is vaak het belangrijkste voor de vraag wat iemand ziet.

Ik ken een man die als kind bijna continu werd opgesloten in zijn kamer omdat zijn moeder hysterisch was over ziekte (ze had meerdere stoornissen). Iedere snottebel of kuchje betekende 5, 6 dagen alleen zijn en in bed liggen. Zijn moeder kwam drie keer per dag een blad met eten op zijn kamer zetten met een enorm gasmasker op haar kop. Na jaren therapie werkt hij maar zijn kinderen geeft hij die angst ook (lichter) mee. Iedere keer dat ik hem spreek is het gespreksonderwerp de mate van verkoudheid van hem en vraagt hij naar die van ons. Krijgt hij er nooit meer uit. Hij meldt zich ziek voor een kuchje dat mij niet eens opvalt. De ene anti-biotica kuur na de andere. Conditionering. Voor hem is zijn gezondheid en het besef ieder moment daaraan kunnen sterven levensgroot. Hij denkt niet eens over politiek, auto-ongelukken of geldzorgen of eerlijkheid.)

Er zijn zoveel werkelijkheden. Wat ik wel weet is dat iedereen een reden heeft om te zijn hoe hij is, ook al kan hij het niet eens onder woorden brengen en is er geen duidelijke diagnose gesteld. Bij echt oordeelsvrij luisteren en valideren kun je er achter komen.
Ik weet zeker dat ieder mens liever werkt, nuttig is, en zelf voor zijn geld zorgt dan het krijgt. Maar daar is soms wel wat meer voor nodig. De situatie en het werk moeten gezien de handicap veilig en haalbaar zijn en waar nodig begeleid worden.
Waardevol zijn is het fijn door werk. Maar je kunt ook waardevol zijn door te begrijpen en af en toe een vraag te stellen waardoor iemand verder denkt, niet door dingen onzin te vinden.

Nog even over politiek
http://www.liefdevollid.nl/content/view/682/8/

» Posted By mariska On June 17, 2010 @ 23:59

En wat zegt het over mij dat ik me hierover zo enorm druk maak?

Even iets vrolijks:
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/06/ondertussen_in_afghanistan_top.html#comments

» Posted By mariska On June 17, 2010 @ 12:23

Mag ik nog even iets zeggen over de woorden van Joan?
Ik heb een buurman die ook zo praatte. Later bleek hij juist doodsbang te zijn voor zwakte. Bij mezelf moet ik tot mijn schaamte erkennen dat ik ook wel eens heel hard over iemand geoordeeld heb en er een paar jaar later achter kwam dat dat juist een stuk in mezelf was wat ik niet wilde zien.

Dus. Trek de schoen aan als hij past ( je kunt altijd ergens iets aan hebben, een aha erlebniss krijgen) en laat verder alle woorden van een ander lekker bij die persoon (want daar zeggen ze het meeste over.

» Posted By mariska On June 17, 2010 @ 11:18

http://www.dumpert.nl/mediabase/989041/9fd3ad5e/speciaal_voor_advokatenkantoor_teurlings_ellens.html
Dit filmpje lijkt totaal irrelevant maar het stuk van Karin ging over stemmen op een partij die goed is voor anderen.
Dit filmpje laat zien waarom ik niet meer links kan stemmen. Dat links zulke jongens maar laat gaan is in mijn visie a-socialer dan een verschrikkelijke partij als vvd en zelfs pvv.
Onze zwakkeren, zo’n zwerver die blij lacht tegen die jongens zou zonder hulp van omstanders waarschijnlijk zijn verdronken en dus vermoord. Zomaar, voor de lol. En zoiets wordt niet vervolgd. Die gewetenloze koude jongens zijn de baas geworden.

» Posted By mariska On June 17, 2010 @ 11:05

Ik heb geen PVV gestemd maar mensen die dat wel hebben gedaan hebben valide redenen :
http://hoeiboei.blogspot.com/2010/06/waarom-de-vredelievende-meerderheid.html

» Posted By mariska On June 14, 2010 @ 19:56

De sociale werkvoorziening moest commercieel gaan werken. In gemeenten, worden de laatste jaren mensen die onbemiddelbaar zijn voor de arbeidsmarkt, uit de sociale werkplaats gezet cq ontslagen, omdat men er voor heeft gekozen die gelden en faciliteiten te besteden aan reintegratietrajecten. Dit vond ik op internet van iemand die hier aan werd overgeleverd:

“Het reïntegratiebureau

Het is een poppenkast dat React Zuid,
een echo – react = achteraf reageren –
Die reïntegratiebureautje spelen voor
de vorm, met halve mensen; heel echt.

Kantoor met stoelen en bureau’s,
met secretaresse, LOI psycholoog,
zogenaamde jobcoach en een gecreëerde
manager – die alles react gaat uitzoeken -.

Een waar bureaucratietje van overleggen,
papieren en valsheid in geschriften t.b.v. de
opdrachtgevers: UWV, WMO met de grote zak
gemeenschapsgelden voor proact binnenhalen.

Als figuranten figureren in die poppenkast
psychisch gestoorden voor langdurig werklozen.
Ze kennen het kunstje van aan het lijntje houden:
het echoot: react, react, reac, rea, rea, re, act, ct.
– Zeg maar een vorm van duurzaam ondernemen -.

Ach de banken vielen ook om door klatergoud. ”

Ooit waren er werkmeesters die iemand het werk en de begeleiding konden geven die hij nodig had. De werkvoorziening zette bijvoorbeeld fietsen of succes agenda’s in elkaar. Maar dat is stuk gemaakt. Tegenwoordig is er een enorme burocratische laag inclusief bobo’s die zich volvreten aan dit geld terwijl de mensen waar het om gaat niets hebben. Als ze nu straks de reintegratie gaan stoppen en niet de werkvoorziening / melkertbanen terugbrengen is dat een drama.

» Posted By mariska On June 14, 2010 @ 09:53

Joan

“Verder is het toch echt heel uitzonderlijk dat al dat arbeidsverzuim vanwege psychische aandoeningen zich zo concentreert in Nederland.” De reden dat in nederland zoveel mensen psychisch arbeidsongeschikt zijn zie ik vooral in de hoge eisen. Iedereen moet normaal, sociaal, aangepast, snel en gezellig zijn. Het oordelen, de verschrikkelijke lopende band en regels zijn regels mentaliteit en het zoals jij nu doet beter weten over mensen met een vlekje maken dat mensen het niet meer trekken. In Griekenland werkt zo iemand in een rustig baantje in een kiosk waar hij op een avond misschien 3 pakjes kauwgom en een paar blikjes verkoopt. Buitenbeentjes zijn net als hier vroeger in dorpen meer geborgen. In landen zonder enige zekerheid verloederen eenzame mensen die de veerkracht niet meer hebben om te vechten om te leven gewoon en gaan ze jong dood.

Voor de een met een stoornis is werk en struktuur en sociale contacten goed, voor de ander is rust en afstand beter. Daarbij komt dat er in nederland zulke hoge huizenprijzen en ziektekostenverzekeringen zijn dat je er met een simpel baantje van 3 x 3 uur werken waarbij je je ook nog ziek moet kunnen melden als het mis gaat niet reeel. Vaak meld je je helemaal niet op tijd af en ben je bijvoorbeeld totaal aan het doordraaien zonder dat je je grens voelt en maak je met werken meer kapot dan je goed doet helaas.

Slimme mensen beseffen hoeveel ze niet weten. Hoe jij hier praat laat je je kennen als iemand met een enorm bord voor haar kop. Wat een aanmatigend geklets. Je bent zo aan het projecteren en invullen! Ga es deaud! zeggen ze op geenstijl tegen mensen die zo hooghartig oordelen als jij.

» Posted By mariska On June 14, 2010 @ 00:44

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/karma.html
Het is erg triest dat links zo empatisch en sociaal is tegenover misdadigers en onderdrukkers dat ze de allerzwaksten niet meer beschermd. Mensen die het goed voor hebben met zaken als gelijkheid en rechtvaardigheid zijn rechts gaan stemmen. Het komt misshien ooit nog wel goed.

» Posted By mariska On June 11, 2010 @ 23:36

Beeld

Het is voor veel mensen onverdraagelijk dat er heftige dingen zijn waar ze geen invloed op hebben. Daarom bidden ze of denken ze dat het aan henzelf ligt als ze kanker overwonnen hebben. Iemand die bij bijvoorbeeld een verkrachtingspoging heeft teruggevochten kan het vaak veel beter verwerken dan iemand die door een ander is gered.

Lance Armstrong schreef in zijn boek dat hij zelf in korte tijd heel veel las en leerde over zijn soort kanker en dat hij daardoor de beste artsen en de optimale behandeling uit vinden. Daar geloof ik wel in. Een goed geinformeerde, kritische, rijke patient heeft natuurlijk veel meer overlevingskans. Armstrong heeft niet alleen een sterk lichaam maar is ook een goede manager en dat heeft hem ver gebracht, zowel wat sportprestaties als ook wat door het oog van de naald kruipen op kankergebied betreft. Extreme controle.

» Posted By mariska On May 25, 2010 @ 01:38

«« Back To Stats Page