Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By jacob Bruinsma

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Waardenafweging

Prima stuk, Karin! Ik ben blij dat er nog mensen zijn die dit soort toch gevaarlijke gedachten tegenspreken, en bovendien nog vragen naar het hoe van dit soort opborrelende onzin. Maar in feite bergen we mensen al te vaak op in een “veilige” omgeving, die te vaak juist erg gevaarlijk is. Zolang thuiszorg en mantelzorg gaat, lukt het wel – valt dat weg, dan wordt je opgeborgen. We hebben allemaal gezien wat dat betekende voor de mensen in die opbergplekken. Beschermen? Met een overheid die nadrukkelijk faalde?

» Posted By Jacob Bruinsma On March 04, 2021 @ 18:14

Meisje achter de schutting

Ontroerend en zo pijnlijk ook. Sterkte!

» Posted By Jacob Bruinsma On May 27, 2020 @ 16:20

Kitsch van de bovenste plank

Wel, normaal ga ik niet af op één bericht – maar ik heb al meer recensies gelezen en ook de reacties van het “Parool-pannel”. Ik heb niks tegen een leuke fantasy – maar dit klinkt als iets waar je bij in slaap valt en het idee om af te wijken via een fantasie-wezen is in dit geval vooral ergerlijk als je b.v. je hier rekenschap van geeft. https://www.hrc.org/resources/violence-against-the-transgender-community-in-2018

» Posted By Jacob Bruinsma On March 08, 2018 @ 22:08

Het recht niet te weten

Bovendien : het duidelijk benoemen van een probleem is nodig om tot een oplossing te komen. Nu gaat het niet zo lekker met Google, ik denk niet dat ze daar ethischer van worden. Ik wil al niet dat al mijn mediscche gegevens aan elkaar worden geknoopt. En in plaats van Google gebruik ik graag duckduckgo. Dat is een stuk beter dan Bing of Yahoo – en je zoekstrategie blijft anoniem. (Ik maak de veel dubieuze opmerkingen via Facebook, helaas – dus dat helpt verder niet.) SR ware Iron is een prima browser. Helpt ook. Het scheel minimaal enorm veel spam.

» Posted By Jacob Bruinsma On May 19, 2016 @ 17:26

Wens

Het kan natuurlijk ook niet anders: Eerst is de thuiszorg “uitgevonden”- voor een goed deel om de instellingen en verzorgingshuizen weg te bezuinigen. Vervolgens wordt op de thuiszorg bezuinigd. Dan wordt dat overgeboekt naar de gemeenten: Kortere lijnen “dus” het is goedkoper. En er is geen financieringsverplichting. Dus, meer ontslagen. En de privatisering leidt tot malavide ondernemers die een graantje meepikken – en dat is weer een reden om te bezuinigen. De rest van het verschijnsel heet als sinds George Orwell “newspeak”, al bedoelde hij het een beetje anders. Volgens mij is er bijna niemand die dit wil, alleen een kleine elite die nog dingend een paar miljoen meer wil, liefst per dag. En politici natuurlijk, de groep die alleen voor zichzelf opkomt.

» Posted By Jacob Bruinsma On August 30, 2014 @ 14:41

Misdrijf

Oh, nog even vergeten: Junk-food is sneller te maken en goedkoper. Het is m.n. de VVD die mensen op dit gebied niet zoveel keus laat..

» Posted By jacob Bruinsma On July 20, 2012 @ 20:23

Het grappigste is misschien, dat uit onderzoek blijkt dat het niet waar is. Mensen in westerse landen worden zwaarder, ja. Maar dat komt door een klein groepje. En het is een beetje raar om 1. kinderen geen verantwoordelijkheid te geven en 2. b.v. Ouders verantwoordelijk te stellen voor het functioneren van , stel, een schildklier. 3. Te zeuren over gewicht wanneer nooit is aangetoond dat zwaardere mensen vaker ziek zijn, hogere medische kosten maken, langer /of juist korter (goedkoper) leven. Misschien wordt het tijd voor een extra belasting voor politici die wat kroegpraat nakletsen.

» Posted By jacob Bruinsma On July 20, 2012 @ 20:20

«« Back To Stats Page