Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By cecile

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Kiezen tegen kanker II

de vreselijke reclame met hysterisch-vrolijke meisjesstem ‘kiezen tegen’ wordt nog steeds uitgezonden, en ik heb al een paar keer op het punt gestaan alleen nog maar BBC world radio te luisteren (niet alleen om die reden overigens).

Maar dit is een fijn stuk uit de Guardian over stompzinnige metaforen die rond kanker erg vaak worden gebruikt:

“I don’t need a war to fight my cancer. I need empowering as a patient

Using the martial metaphor for something as complex as cancer makes the disease ripe for political and financial exploitation”

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/dec/29/war-fight-cancer-empowering-patient

» Posted By cecile On December 30, 2009 @ 11:42

Ik werk graag met een pruttelende radio op de achtergrond, maar met de verschrikkelijke ‘6x en samen in de strijd’ reclamespot irriteer ik me zodanig dat het regelmatig reden is om de radio uit te doen.
Maar ik hoorde hem net weer en ben er ineens zeker van dat deze spot per vergissing is ontworpen als spot tegen HIV/AIDS. Niet kanker. Ze bedoelen condooms en dergelijke. Eigenlijk.

» Posted By cecile On December 09, 2009 @ 19:44

Kiezen tegen kanker

Ha Karin,
Ook ik was bepaald gestruikeld over de vreselijke campagne 6x van het KWF. Om er vervolgens achter te komen dat het geen nieuwe campagne is, na het vinden van een stukje van je over de campagne die ze een paar jaar terug ook hielden, in de tijd dat ik aan chemo-vaagheid leed.
De redenaties doen me denken aan wat ik meemaakte bij een strafproces in Venetië, tegen de petro-chemische (olie + chloor) industrie die de zone daar bepaald onveilig maakt.
Het leger advocaten van de industrie beweerde dat het hoge aantal zieken en sterfgevallen niet te wijten was aan de industrie, gezien het eten van een pizza met zwarte randjes minstens zo gevaarlijk is als de uitstoot van de fabrieken.

Ik vind het stuitend dat nb het KWF het ‘op de persoon’ speelt, terwijl er vrijwel geen discussie is over de smook, smeur, fijnstof en de andere ellende die dagelijks het Nederlandse milieu wordt ingepompt, door al die gezonde (autorijdende) mensen die niet roken, drinken, of eten en dus geen kanker krijgen. Dus?

Ben blij dat je er dit stuk over schreef.
hugs+bests

» Posted By cecile On November 19, 2009 @ 12:23

Wees een held, consumeer!

Hee Karin ea,

Dit zinnetje: “journalisten en belangstellenden die om jaarverslagen vroegen, kregen nul op rekest” deed me ineens beseffen dat ik vorig jaar, door mijn chemo-mist heen vragen heb gestuurd naar PR over hun cijfers en verantwoording.

Nu meen ik zelfs een vaag antwoord te hebben gekregen, maar kan me het niet goed herinneren. Ik zal eea weer eens opzoeken, en als het iets toevoegt meld ik me hier weer.

ciao!

» Posted By cecile On October 16, 2007 @ 21:44

Een slechte verhouding

heya karin,

van verre een snelle blik op je blog geworpen. eerder reageerde ik al eens op de tamoxifen-kwestie, en wat mijn ervaring betreft kan ik nu melden dat geheel volgens de medische voorspelling van mjn AvL arts mijn lichaam het weer _helemaal_ doet :) en geen centje pijn met de tamoxifen. dagelijks pilletje? peanuts.

warme groeten uit napels!

» Posted By cecile On August 11, 2007 @ 23:02

Vragen, vragen…

Karin, ik zit nu 5 maanden op de Tamoxifen, en na een eerste iets lastige ‘wenningsperiode’ valt het me nu reuze mee. Het is goed te doen. En helemaal peanuts vergeleken bij al het doorstane. Stemmingswisselingen was ik erg bang voor, maar zoals vanouds blijk ik vooral gevoelig voor het Nederlandse weer. Hoe meer zonlicht hoe meer vreugd.

Waar ik wel aan moest wennen, was het ‘verstijven’ van mijn lichaam, maar dat schijnt hoe dan ook met de menopauze te komen. En ik zat daar nog niet in voordat ik in de hogesnelheidstrein van borstkankerbehandelingen belandde. En een beetje gymnastische sex of hatha yoga doet al wonderen! Maar ik kan niets zeggen over mogelijke verschillen met ‘Tamoxifen na menopauze’. Het slikken van dagelijkse pillen staat ook mij erg tegen, maar als de gewoonte eenmaal geprint is, dan gaat het vanzelf.

Ik wil je niet zeggen dit of dat wel of niet te doen, maar toch, als het je wordt aangeraden? Als je erover wilt kletsen? Je weet me te vinden ;)

» Posted By cecile On July 07, 2007 @ 17:35

Neuzen

hm. ik ben inderdaad ook binnensneus met wattenstaafjes aan het pielen. “Betadine helpt,” zei mijn nieuwe huisarts, die me en passant ook nog even een adhd diagnose opspelde… nou vraag ik je!!? het is pas sinds een paar weken dat ik uberhapt weer *energie voel*!

maar het is mooi weer! ;)

» Posted By cecile On April 28, 2007 @ 03:54

nee, ik sta op 5 jaar tamoxifen, en heb reeds alle bijverschijnselen… maar rondjes in het park hollen voor endorfinenkweek en tegen verstijving en stramheid helpt.
groeiend haar ook! ;)

» Posted By cecile On April 29, 2006 @ 03:55

Relatie borstkanker en menopauzale hormonen

ik las er al maanden geleden geloof ik al artikelen over, ik meen in de kanker onderzoekssectie van de Johns Hopkins. heb nu geen tijd om het terug te zoeken, maar het was inderdaad ergens hier: http://www.hopkinsbreastcenter.org/artemis/

best!

(haar: 1,5 cm! :))

» Posted By cecile On April 22, 2007 @ 02:34

De idiotie van dierenrechten

Ha, dit vind ik een noodzakelijke discussie! :)

Helaas lig ik nog ietwat in de kreukels door een vrij forse chemo-serie, dus meer dan -misschien geruchten en- gedachtenflarden zijn het niet, en ik stelde nog nergens -journalistieke- vragen:

– gerucht –
Ik hoorde dat de PvdD akkoord zou gaan met de ontwikkeling van iets wat te duiden is als ‘vleesmolen’. Een hevige vleesindustrie bij IJmuiden, fijn voor ontwikkeling van de havens, waarbij de andere kant van de deal zou zijn dat boeren ‘in het land’ met rust zouden worden gelaten, waardoor zij binnen een bepaalde ethische bedrijfsvoering kunnen opereren. (Hou me ten goede, ik heb dit slechts 1 keer gehoord).

– gedachte –
In mijn ogen zijn dierenactivisten als anti-abortusactivisten. Het is makkelijk op de bres te springen voor het ‘ongeboren’ / ‘onschuldige’ leven; je hebt dan altijd gelijk en kritiek is onmogelijk, omdat het immers om bescherming van de pure onschuld gaat. Hierin ligt een zowat religieuze dimensie.

Ik ben geneigd -vele- dierenactivisten bij anti-abortusactivisten onder het kopje ‘engerds’ te groeperen.

kiss
-c-

» Posted By cecile On March 27, 2007 @ 22:29

De jaknikkers

Ha Karin,
niet alleen Dow gaf een verklaring uit waarin het bedrijf stelde NIET op te zullen draaien voor de chemische rotzooi en compensatie voor de -overgebleven- slachtoffers, ook gaven de YesMen zelf nog een verklaring uit waarin ze dat nog eens haarfijn uitlegden. :D

Zie hier: http://www.democracynow.org/print.pl?sid=04/12/06/1453248

=/=
“(YesMan) ANDY BICHLBAUM: Yes, we felt that we owed Dow some public relations work so we issued an explanation by Dow that in fact the Jude Finisterra fellow in the morning had not been their representative and that in fact everything he said was incorrect. Then we proceeded to outline exactly what was incorrect. Dow was not going to remediate the site even though it wouldn’t cost very much; they were not going to compensate people to more than $500, $500 was in fact enough for an Indian, plenty good for an Indian, etc., etc. Everything they were not going to do we just spelled it out for them, since all they had said was he was not their spokesperson. We thought that was insufficient.
[..] we sent it from Dowethics.com and signed it Dow.
[..] it was the top story on News.google.com, as was the original apology by Dow and the retraction of the apology .”
=/=

zalig! :)
xx
-c-

» Posted By cecile On June 28, 2007 @ 03:40

Ongelijke idealen

alhoewel: cosmetizised balls of course aren’t cosmic balls!
erg grappig uiteinde tikte je daar op :))

» Posted By cecile On May 10, 2007 @ 12:50

Zwart gat

In de VK zou een artikel staan over promotie op dit onderwerp, waarschijnlijk door dezelfde dame:
‘Cognitieve gedragstherapie effectief middel tegen vermoeidheid na kanker’
http://www.gezondheid.nl/nieuwsartikel.php?nieuwsartikelID=654

ciao!

» Posted By cecile On November 23, 2006 @ 21:14

De leugens na 9/11

…en is Iraq een soort gehakt en vleeschmolen geworden

…en toch besloot Duitsland dat Iraq nu wel ‘veilig genoeg’ is voor terugkeer van Iraakse vluchtelingen, waardoor honderden Irakis nu naar NL uitwijken, vanuit Dtslnd dus… en dan?

…en ja. ik ben ook blij met deze niet-over-ziekte post van je! ;)

» Posted By cecile On September 25, 2006 @ 22:41

Show & tell

jaaa, hierzo!
een schop, een schoudertje, een luid HOU VOL en houd MOED! en een GA DOOR!!
xx

» Posted By cecile On July 12, 2006 @ 04:05

Op de schouders van reuzen

heeele belabberde domme vette pech! en dus opdat de reuzen nu maar wel goedaardig zijn. sterkte! xx

» Posted By cecile On June 01, 2006 @ 22:02

«« Back To Stats Page