Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By anoniem

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Tweespalt onder de bewakers

Dat weglopen van EFF is een zwaktebod. Vandaag de dag gebruiken de meeste mensen geen browsers maar apps, dus heb je al te maken met afgeschermde communicatiekanalen van de appleverancier. W3C stelt kennelijk alleen een extra open standaard om te communiceren voor plug-ins, waarmee DRM ook al te regelen was. Denk aan Java, ActiveX etc. Het gebruik van DRM is slechts een politieke keuze. Als je Firefox met Linux gebruikt op een echte computer (doorgaans geen smartphone, tablet etc.) heb je die keuze zelf in de hand. Op Windows/OSX ben je overgeleverd aan Microsoft resp. Apple. Een open internet met gratis data is ook niet alles, denk aan ontwikkelingen van nepnieuws en het binnenharken van private data (Google/Facebook/Twitter etc.). Het internet is een ‘wild westen’ op informatiegebied. Zelfs games gaan via een eigen communciatiekanaal via bv. Steam, of via een console.

Welke veiligheid is nu in het geding? Dat je niet mag hacken? Wat is er eigenlijk zo ethisch-verantwoord aan hacken? Als iemand 10 sloten op z’n deur heeft hangen, dan willen ze aantonen dat je alsnog binnen kunt komen (goh wat een verrassing) en dat je dan maar nog een set extra sloten had moeten hebben. Techneuten snappen DRM niet, omdat het politiek is. Politiek gaat boven techniek, omdat politiek niet logisch hoeft te zijn. Techneuten snappen wat de gevolgen kunnen zijn van techniek, maar daar heeft de rest weinig boodschap aan.

Conclusie: we leven in een interessante tijd.

» Posted By Anoniem On September 22, 2017 @ 22:12

Natuurlijke dood

Laatst nog een natuurlijke dood meegemaakt van dichtbij. Je moet niet bang zijn aangelegd (als stervende), en veel geduld hebben (met je goedbedoelende dierbaren). Maar dan gaat het goed.
Fijn thuis blijven en rustig doorademen totdat het stopt. Geen paniek. Beetje morfine. Zo wil ik ook wel gaan. En wie let me.

» Posted By anoniem On April 11, 2012 @ 00:43

De vraatzucht van Picnic

De hapjes zullen wel héél lekker zijn ;-)

» Posted By Anoniem On September 12, 2008 @ 00:01

Om de hoek

In het begin houd je je sterk Karin. Ik brak toen een paar dagen later mijn familie voor het eerst op bezoek kwam. Ik wilde gelijk met hen vertrekken en heb me toen zo gedragen dat ik de isoleer in moest.

In de isoleer was ik al na een of twee dagen gebroken. Toen heb ik om een spuit anti-psychoticum gevraagd, wat ze maar al te gretig waren om aan mij te geven. Als een krom oud mannetje dat niet meer kom praten mocht ik toen de isoleer uit kruipen.

Punt is, als je echt ver heen bent dan vraag je niet om een spuit. En zolang je niet ‘accoord’ gaat hiermee blijf je er ook in zitten. Ik spreek over vijf jaar geleden nu. Zonder ‘ingesteld’ te zijn op medicatie kom je zo-wie-zo niet uit een inrichting in Nederland volgens mij.

» Posted By Anoniem On September 08, 2008 @ 17:14

Ik weet niet of het de bedoeling van de GGZ is geweest, maar over een ding kunnen we zeker zijn. Hij is in eenzaamheid gestorven. Veroordeeld voor een misdaad die niet gepleegd is.

De isoleer is geen prettige plaats om in te leven. Of in dood te gaan. Vooral niet als je zwaar psychotisch bent en overal complotten denkt te zien.

Drie weken in de isoleer! F*^*%^%$% K@#$%^#$@^%!

» Posted By Anoniem On September 08, 2008 @ 16:19

Zelfmoord gaat niet op recept I

Hoi Karin, Henk en anderen,
Ok dank voor jullie reacties, mijn enige vraag rest dan om toch 1 dingetje te verwijderen, namelijk mijn (welke soorten en de hoeveelheden ) medicatie. Die info vind ik te persoonlijk en het doet mij pijn dat te lezen. Dus de berichten mogen best blijven staan maar ik vraag enkel aan je, Karin om de medicatie die ik te persoonlijk vind te verwijderen dus niet het hele bericht. Hiermee, blijft de discussie toch echt niet uit zn verband..toch? Ik vind dat ik gewoon net even teveel info heb geplaatst..dus alsjeblieft, wil je dan enkel die info ( dus: welke medicatie en de hoeveelheid ik omschreef) verwijderen? Eventueel kun je er een gewoon melding van maken dat het gaat/ging om benzo’s? Das voor de lezer toch voldoende info..?
Je zou mij er erg mee helpen, een mens maakt soms een typ foutje, typt iets te snel in..dat was in mijn geval ook zo..dus eigenlijk heb ik het niet willen typen..
Ik zou erg blij zijn als gewoon enkel dat er niet meer staat..
Ik hoop dat je gehoor geeft aan mijn vraag..

Bij voorbaat dank hiervoor,
anoniem

» Posted By anoniem On December 14, 2008 @ 12:59

Hier ben ik weer. (anoniem)

Ten eerste vraag ik hierbij heel erg aan Karin om mijn bovenstaande berichten te verwijderen: Daarna wil ik graag een ‘rapportage’ schrijven.
Ik wil namelijk niet mensen op verkeerde (inclusief mijzelf) ideeen brengen, ook al is de info die ik typte gewoon op wikipedia enzo te vinden. Toch vraag ik Karin, alsjeblieft, wil je mijn berichten eruit halen, ik wil gewoonweg juist ervoor zorgen dat mensen gaan probeen te kijken naar hoe ze wel kunnen leven..Ik vind dat ik ze te impulsief heb geplaatst…heb dit dus donders goed door en zal wel 100 x nadenken voordat ik weer ga typen over wat ik typte…
Daarnaaast, Karin vraag ik dit omdat ik gewoonweg teveel aan info weggeef mbt wat je leest over benzogebruik, etc, ik hoop dat je begrip toont hiervoor en de meeste of gewoon alle info die ik plaatste wilt verwijderen want ik voel me er werkelijk niet goed bij! Ik vind dat de berichten misschien een ander op een verkerd idee brengen kunnen, alsjebllieft….haal ze weg…(aan karin)

ik moest schijnbaar eerst zover komen om te ontdekken dat ik helemaal niet dood wil.

En het meest belangrijke.
Ik heb hiervan geleerd,
beste mensen hier, ook zij die mij aanspraken en vragen stelden, ik ga en wil absoluut GEEN einde aan mijn leven maken!

Ik wil leven, ik ben wakker geworden (wellicht zeer vermoedelijk ook juist door deze discussie hier aan te gaan)
, nogmaals, ik wil een ander NIET op het idee brengen zichzelf te doden en lees verder:
Ook deel ik mede dat mijn verhaal vanaf het begin deels hypothetisch is geweest. (en eigenlijk was ik me er wel van bewust dat dat zo was maar ik was vind ik te impulsief,schijnbaar wilde ik dit onderwerp uitzoeken wat overigens vind ik nog steeds een moeilijk onderwerp is).
Voorbbeeld uit mijn leven:
Na gepraat te hebben met mijn lieve vrouw en eigenlijk al eerder na gezien te hebben hoe mijn lieve huisdier mij aankeek, wist ik al direkt genoeg…liefde is er in het leven, hoe klein ook, het is er echt..
Eigenlijk moest ik zelf uitvinden wat er nu werkelijk in mij omging. En dat is :Ik wil leven.
En dit weet ik al veel langer…soms echter, komt iets omhoog.

soms is een mens dus bezig met dit soort gedachten, in mijn geval is het de kwestie, mag een mens wel of niet een einde maken aan zijn/haar leven. nog steeds weet ik het antwoord niet. maar ik heb een stukje geloof:
Ik heb geleerd en dat is een stukje geloof (persoonlijk geloof en vertrouwen) dat ik hier gekomen ben, dat mijn lichaam een geschenk is..en nog veel meer, nlk dat het leven wel degelijk iets goeds te bieden heeft als je er naar kijken kunt, dit kan eeen bloem zijn, of een glimlach of een gedachte aan misschien iemand van wie je houd of hebt gehouden en dat je dat nog steeds kunt. herinner…er moet toch iets te vinden zijn waarvan je houd..

Ik vind het vreselijk mijn berichten hierboven te lezen..vandaar mijn oproep ze te verwijderen..want: ze zijn te snel/niet goed genoeg nagedacht/te impulsief geplaatst. waarvoor ik ook mijn oprechte excuses aanbied.

Lieve mensen, als je dood wilt, zoek dan hulp want soms ben misschien zelf al zover in je gedachten dat je het andere gewoon niet meer zien kunt, en een ander kan je daar bij helpen! dus ga naar je geliefden en vrienden en eventueel je huisarts of psycholoog/psychiater ed…en vraag om werkelijke hulp want zij zijn echt bereid te helpen..en echt: er zijn mensen die jou kunnen laten voelen/zien…dat liefde bestaat bvb..en dat dat al is het maar een heel klein beetje..al alle levensmoeite waard is..

Het is zo doodzonde als je het toch zou doen en dan pas (als je ‘daar’ bent) het beseft dat je het niet wilde..

Lees:
Er zijn zo ontzettend veel mensen die eerst hun benen moesten verliezen omdat ze onder de trein sprongen (als voorbeeld) die daarna realiseerden dat ze WEL wilden leven,…

geef je jezelf niet op..ik voel werkelijk emoties hier omdat ik bang ben dat sommige mensen hier in deze discussie misschien echt iets willen doen wat ze niet echt willen…zoek naar liefde, een geliefde, vraag om hulp. Je leven kan soms in een dag veranderen! Echt! daarom, geef niet op, heb vertrouwen vooral in jezelf, dat jij liefde bent…

ik hoop een beetje een fleurig bericht te hebben geplaatst…
en als iemand mij nog iets vragen wil, ik zal geregeld op deze discussie kijken..

» Posted By anoniem On December 13, 2008 @ 16:45

aan john,
ik ben ouder dan 33..
je andere vraag,daar moet ik over nadenken..

» Posted By anoniem On December 10, 2008 @ 11:31

sorry hier ben ik anoniem nog 1 x,
wat gebeurt er als het mislukt, wordt ik dan geestelijk en lichamelijk gehandicapt?

dank voor jullie reacties..

» Posted By anoniem On December 09, 2008 @ 21:43

hier nog een keer anoniem:
ik lees tenminste 3 verschillende versies op internet omtrent het te gebruiken barbituraat (dat middel dat men ook in zwitserland gebruikt).
de ene versie zegt: nadat de barbituraat toegediend is volgt wat later een injectie waardoor spieren slappen inclusief harspier, dood volgt. dit is dus onmogelijk voor iemand die zel alleen zichzelf wil doden..

andere versie: men gebruikt enkel het barbituraat en de dood volgt. Maar is dit wel zo?

andere versie men gebruikt enkel het barbituraat en neemt nog wat alcohol daaarna wat schijnbaar nog even extra helpten de dood volgt?

ik vraag experts en mensen die mijn eigen weldoordachte voorgenomen zelfdoding (15 jaar lang over nagedacht)) wil kunnen dienen middels het verschaffen van de juiste info zonder juridisch in probleme te komen natuurlijk.

hoe te bepalen hoeveel barbituraat er nodig is?

ik wil gewoon de juiste info.

reacties zeer welkom.

» Posted By anoniem On December 09, 2008 @ 21:31

Karin:
ik ben de persoon anoniem die eerder schreef.
ik heb een vraag aan je.
je gaf aan dat als ik een mega benzogebruiker ben dat barbituraten dan niet ok zullen werken voor me, heb je meer info hieromtrent.? ik begrijp dat jij niet buiten je boekjes mag gaan natuurlijk overigesn, wil jou niet in problemen brengen..
maar wat moet ik doen dan: een 3 dubbele dosering nemen van barbituraten opdat het wel werkt, kan mijn maag dat wel aan?
moet ik eerst stoppen met benzo’s en zoja voor hoelang?
en wat is de juiste dosering normaliter of is dat een illegale vraag, ik denk het niet, in zwitserland is het legaal. en om dat soort info prijs te geven, dat lijkt me legaal.

het is belangrjk voor mij dat ik precies weet welke doseringen ik nodig heb van het barbituraat dat men in zwitserland gebruikt. en ik wil graag weten of dat het enige middel is dat men daar toegedient krijgt, is het niet zo dat als men eenmaal slaap (daar in zwitserland dus) dat men dan nofg een middel krijgt toegevoegd of is het enkel dat ene middel dat voldoende is?

anderen mogen mij ook helpen hiermee natuurlijk, ik heb geen zin in een mislukte poging om er dan wellicht half gehandicapt uit te komen voor de rest van mn leven…

gedetailleerde hulp is dus erg welkom, eventueel links, als men bang is dat het illegaal is het hier te melden maar volgens mij mag men vrij spreken over dit soort dingen..
ik wil het gwoon goed doen in 1 x en wil ook weten hoelang het duurt voordat de dood dan intreedt.

hoeveel dagen tevoren neem ik antibraak en anti diaree middlen in ed?

met dank..

anoniem

» Posted By anoniem On December 09, 2008 @ 20:28

Hier ben ik (Anoniem) weer:

Dit begrijp ik dus niet: iedereen die echt dood wil, is verplicht een vreselijke methode te doen (trein/gebouw afspringen/lichamelijk jezelf doden etc met een mes ofzo). Waarom is er toch niet een humane en beschikbare methode?
Dat is voor alle partijen toch het prettigst? Dan doet de zelfdoder een ander geen vreselijke taferelen aan (denk aan de trein ed) en heeft de zelfdoder zelf ook geen last van vreselijke taferelen.

Het is toch absurd: ik mag wel (misschhien moet ik zeggen kan, ik ken niet elke wet) voor een trein springen of van een gebouw af met alle vervelende op zn zachtst gezegd consequensies maar ik mag het niet doen met de juiste dosis medicatie/pilen/stoffen die je gewoon zonder dat je het door hebt doen inslapen (maar dan permanent dus).

Ik heb het hier tamelijk moeilijk mee.

» Posted By Anoniem On November 06, 2008 @ 17:58

oja, ik weet 99 procent zeker dat mijn artsen mij toch geen barbituraren willen voorschrijven alhoewel ik een poging wagen kan. maar mijn behandelaars kennende staan zij niet open voor dit soort dingen, ik wel: ik vind dat ik zelf bepalen mag te leven of niet te leven, zeker nu ik volwassen ben en 10 jaar dit heb kunnen overwegen.
anoniem

» Posted By anoniem On November 04, 2008 @ 12:00

Ik wil na ruim 10 jaar nadenken hierover zelfdoding plegen.
Ik zil dit doen op een prettige manier zodat ik gewoon in slaapval.
Ik wil niet onder een trein en wil ook geen gifbeker maken van zwaar giftige palnten tenzij me dat onmiddelijk zou doden maar volgens de literatuur is dat niet echt mogelij.
Dus het enige dat ik vinden kon: Barbituraten.
Welke heb ik nodig, hoeveel (ik ben een mega benzogebruiker) en des te belanrijker, waar krijg ik het.
Andere werkelijk bruibare zelfdodingstips zijn welkom mits ze dius niet vallen onder trein springen ed..
Dit is een serieus bericht..

Anoniem.

» Posted By anoniem On November 04, 2008 @ 11:58

Zelfmoordpillen

Hoi

Ik loop helemaal niet met het idee om een einde aan mijn leven te maken maar ik denk wel dat het heel geruststellend is dat als je heel erg oud ben en het leven is voltooid dan moet het mogelijk zijn om niet aan een heel lang lijden te moeten beginnen.
Ik hoop echt dat dat tzt mogelijk wordt
succes met alles

» Posted By anoniem On January 02, 2011 @ 22:05

HelpMate

fantasties aticol

» Posted By anoniem On April 13, 2016 @ 11:01

Wie, wat, waar & waarom: cv

Sorry maar ik kan het echt niet vinden. Er staat wel dat je ingelogd moet zijn om berichten te kunnen plaatsen en als je op inloggen klikt kun je je wachtwoord invoeren, maar je kan nergens op klikken om te registreren.

» Posted By Anoniem On October 02, 2011 @ 20:42

Goedemorgen,

Waar kan ik mij registreren voor het forum? Ik kan nergens een aanwijzing vinden.

Groetjes.

» Posted By Anoniem On October 02, 2011 @ 10:27

Landmark: ‘gek van geluk’

Ik ben erg geschokt! Ik ben met een klasgenoot naar een avond geweest van Landmark die ons aangeraden werd door een leraar.

In het eerste deel van de avond werd er geprobeerd om ons in een staat van vatbaarheid te brengen door dat je moet na gaan denken over je eigen problemen.
Vervolgens probeerden ze ons over te halen om in te schrijven. Hierbij werd veel druk op ons uitgeoefend. We hebben er in totaal denk ik wel 45 min. over gedaan om maar te kunnen gaan zonder ons ingeschreven te hebben. De volgende dag ben ik gaan lezen over het bedrijf Landmark en ben dus erg blij dat ik me niet heb ingeschreven!

» Posted By Anoniem On April 29, 2007 @ 00:03

De eerste lading herceptin

Mijn ogen vallen bijna uit mijn kassen als ik dit lees. Ik heb een probleem in het ziekenhuis waar ik behandeld wordt. Men heeft ons verteld dat Herceptin niet op het hartritme werkt. Aangezien ik bekend met hartritme stoornissen en hier al jaren medicijnen voor krijg hebben wij naar aanleiding van andere opmerkingen van de oncologen zelf informatie gezocht over Herceptin. Hier werd in vermeld dat dit wel degelijk kan. De artsen doen erg moelijk over een monitor die er staat en zo aangesloten kan worden in een paar minuten. Er wordt vervolgens ook geen bloeddruk gemeten, temperatuur en andere controles.

De eerste keer ging het nadat eerst taxotere, en carboplatin en vervolgens Herceptin gelukkig goed, ik was inmiddels hier behoorlijk zenuwachtig over geworden. De Herceptin is er in 2 uur ingelopen de eerste keer. Omdat het de eerste keer goed ging waren we rustig geworden. Echter bij het (2e keer) inlopen van de Herceptin ging het niet goed. Ik lag rustig te lezen, plotseling begon het hart sneller en heel zwaar te pompen, ongeveer 100-106 slagen pm. (deze keer in 1 uur laten inlopen.)

Nu heb ik dat wel vaker gehad tijdens het infuus en ook wel thuis, maar dat was een lichtere snelle slag. Het was nu net of het hart er niet tegen kan trekken. Ik heb gevraagd of ze de Oncoloog wilden bellen. Dat is ook gebeurd, er is verder niets mee gedaan als de melding dat de medicijnen niet zo maar omhoog kunnen. En als er wat was ik het maar moest melden. Dat had ik dus gedaan, dus?? De Oncoloog was wel gepikeerd dat er een monitor aangesloten was, dat moest mij worden verteld. Toen ik nl s’morgens kwam werd mij verteld dat er alleen observatie mocht en verder niets. Toen ik vroeg over er ook wat over de monitor was gezegd, zei de verpleegster na even na te denken dat de monitor er wel aan mocht als ik dat wilde. Nu dat bleek een doodzonde te zijn, dat had absoluut niet gemogen. ??????? Voor ons nog steeds een raadsel waarom niet. Het is alleen een controle middel waar echt niet de hele tijd op gekeken word, ik lig te praten of te lezen of te dutten.

Totdat ik op de de afdeling Cardiologie/Oncologie kwam was ik absoluut niet met ritme stoornissen bezig. Door de afwerende houding van de artsen naar de ritmestoornissen en combinatie chemo ben ik er wel bij bepaald. Na 1 uur observatie mocht ik naar huis, met een nog oplopende pols, hoofdpijn, licht in mij hoofd, ook gemeld. Geen enkele controle verder, bloeddruk of id. De hele avond heb ik last van zwaar bonkend hart gehad, die door de hartmedicatie ook niet naar beneden ging. In de loop van de avond kreeg ik het ineens benauwd terwijl ik tv. zat te kijken, ik kreeg bijna geen lucht, kon alleen oppervlakkig ademhalen. (geen hyperventilatie). Dit heeft even aangehouden. Pas de volgende dag realiseerde ik mij wat er eigenlijk was gebeurd. Heb het ziekenhuis gebeld en o.a. gevraagd of ze dit wilden doorgeven aan de Oncoloog. Vooral omdat behalve de enorme zware hartslag ik ook ademhalingsproblemen heb gehad.

Tot op heden hebben wij niets gehoord. Ik/wij voelen ons waar het het hart betref in de steek gelaten, machteloos, boos,verdrietig. Wat betreft de Oncologie betreft daar hebben wij vertrouwen in het behandelplan, het zijn kundige artsen die op dat gebied hun mannetje staan, maar voor de rest (hart) voelen wij ons totaal niet begrepen. Wie kan ons vertellen hoe het nu de volgende keer moet? Zo lijdzaam daar maar gaan liggen en zien waar het schip strand? Het is dus nu (weer) duidelijk gebleken dat in ieder geval mijn hart reageerd op Chemo-Herceptin.

Als laatste wil ik nog melding maken dat toen ik een Porto-Card kreeg ik zelf op de operatietafel tegen de Narcotiseurs moest zeggen dat ik een bepaald verdovingsmiddel niet mocht hebben, toen de 1 tegen de ander zei dat hij dat ging inspuiten. Het was en is bekend dat ik dat niet mag hebben, staat op de status + nog een hele lijst ander medcijnen. Dit is een paar weken geleden gebeurd, wij weten dus dat wij alert moeten blijven!!!!

» Posted By anoniem On March 02, 2008 @ 16:46

wat voor functie heeft herseptine eigenlijk?

» Posted By anoniem On September 09, 2007 @ 16:46

«« Back To Stats Page