Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Ruud

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Het NK voordringen

Het NK voordringen is een treurig maar niet verrassend fenomeen. In tijden van schaarste, angst en andere chaos, acteren mensen meestal egoïstisch.
De chaos doordat de pandemie ons een jaar geleden overviel, is niet geheel iemand te verwijten. Maar wel de jarenlange bezuinigingen op de gezondheidszorg door kabinetten, eerste en tweede kamer in wisselende samenstellingen.
De nu al bijna een jaar woekerende chaos wordt veroorzaakt door aanhoudende blunders van onze regering. Traagheid, jojo-beleid en onzorgvuldigheid. Gisteren kon een wappie de regering erop wijzen dat de avondklok niet zorgvuldig was geregeld.
10 jaar Rutte is meer dan genoeg!

» Posted By Ruud On February 17, 2021 @ 14:33

Dobberend

Beste Karin, wat een aangrijpend mooie beschrijving van het aangrijpende verdwijnen van je moeder in de zee die Alzheimer heet. Sterkte voor jou en je vader!
Hartelijke groet,
Ruud

» Posted By Ruud On February 15, 2018 @ 08:17

Ban de vuurwerkbom

Treffende analyse, Karin. Vor mij mag ‘Ban de vuurwerkbom’ worden veranderd in ‘Ban het consumentenvuurwerk’.

Toen ik 14 tot 20 jaar was vond ik knallen prachtig. Vooral er mee experimenteren was leuk. Rotje ergens instoppen of in een put of een gangetje gooien gaf veel meer geluid (ik vond het toen geen lawaai). Gelukkig heb ik nooit iets anders beschadigd, dan misschien mijn trommelvliezen. Siervuurwerk vond ik zonde van mijn geld. De vuurpijlen die anderen (ook voor mij!) aansteken, zijn mooi genoeg.

De bezwaren zijn bekend. Lawaai, vernielingen, hoge kosten, fijnstof, chemische stoffen, oog- en handletsel, brandwonden en acuut overlijden.
Waarom doen we dat nog steeds? We zien op TV al zoveel verschrikkelijke gevolgen van explosieven. Dat schrikt dus niet af.
Ik denk dat puberteit een rol speelt. En dat bij vele mannen deze ontdekkingsperiode levenslang duurt. Daarom moeten wij pubers van alle leeftijden tegen zichzelf beschermen en onze maatschappij tegen hun fascinatie beschermen.
– Vuurwerk mag niet meer verkrijgbaar zijn voor particulieren.
– Enkele gemeenten organiseren al professionele vuurwerkshows en dat zouden er meer moeten worden.
– Overleg met buurlanden om eigen import te voorkomen.

» Posted By Ruud On January 03, 2018 @ 13:02

Liefde voor taal

Uitermate herkenbaar. Mijn liefde voor taal kwam toevalligerwijs ook van mijn leraar Engels (maar ook van anderen). Mijn Engelse leraar bracht ‘Heart of darkness’ alsof hij zelf leed aan de ‘tropenkolder’. De minst populaire leraren waren achteraf de besten. En de leraren die met angst regeerden de minsten.

» Posted By Ruud On February 08, 2017 @ 12:35

Waarom ik weduwe wilde worden

Dank je voor je verhaal Karin. Ik houd niet van het woord, ik zie mezelf als behoorlijk nuchter, en toch… zo ontroerd. Dit raakt alle dingen die ik zelf meemaakte – anders, hetzelfde…

Jij sterkte, en goede herinneringen.

» Posted By Ruud On March 16, 2013 @ 20:39

Verdragsklem

Het is een vreemd verhaal dat Wilders hier niet veroordeeld is. Dan was er een ne bis idem geweest en had hij twee weken in de regen wezen plantsoenen schoffelen. Nu beschermt het minbuza hem door bij elk buitenlands bezoek diplomatieke garanties te vragen. Diplomatieke garanties wil zeggen of ze hem alsjeblieft niet willen oppakken en uitleveren.

» Posted By Ruud On July 10, 2008 @ 04:05

«« Back To Stats Page