Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Lon Maenen

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Iets doen

@Stefan, daar heb je wel gelijk in. Maar…. wat stel je voor om daar nú een genocide te voorkomen? Daar gaat het mij om. Met militair ingrijpen los je het probleem wat daar ligt op langere termijn niet op, helemaal gelijk. Zolang intolerantie daar troef is, zullen problemen zich blijven voortdoen.
Het gaat erom wat doe je nú? En snèl, voordat het niet meer hoeft. Een andere optie dan toch maar weer militair in te grijpen zie ik domweg niet. Als jij wel een alternatief weet waarmee je die mensen kunt redden dan hoor ik het graag!

» Posted By Lon Maenen On September 17, 2014 @ 13:09

Sorry hoor Karin en Hetty, was niet de bedoeling. Ik hou er dan ook mee op, we worden het toch niet eens.

» Posted By Lon Maenen On September 16, 2014 @ 10:33

Dag Hetty als jij met een paar misselijke moorden al die mensen bedoelt die gewoon afgemaakt, gefolterd en verkracht gaan worden als niemand iets doet, dan sta ik toch een beetje paf van je cynisme. Ik heb het niet over vergelden van moorden maar over het voorkomen van genocide! Ik noemde Rwanda weet je nog, waarschijnlijk weet je niet eens wat daar een paar jaar geleden gebeurt is. Misschien staat er nog iets op YouTube.

Trouw is in 2012 overigens uitgeroepen tot de beste Krant vaan Europa:
“Trouw heeft de prestigieuze prijs European Newspaper van het jaar 2012 gewonnen. De internationale jury oordeelde dat de krant het beste concept en de beste vormgeving heeft. De prijzen werden vandaag bekend gemaakt.
De jury koos Trouw uit 232 inzendingen van kranten uit 25 Europese landen.”(http://www.trouw.nl/tr/nl/5133/Media-technologie/article/detail/3348668/2012/11/15/Trouw-maakt-de-mooiste-krant-van-Europa.dhtml)

Maar als jij het liever bij je spannende onnozele samenzweerderige berichtjes op YouTube houdt, ga je gang, maar verwacht dan niet dat je in een echte grote mensen discussie erg serieus wordt genomen.

» Posted By Lon Maenen On September 15, 2014 @ 16:30

Beste Stefan, hoezo helpt ingrijpen niet? Besef je wel dat je met je weliswaar zeer interllectuele, politiek verantwoorde, maar toch oh zo gemakzuchtige, houding letterlijk honderdduizenden mensen ter dood veroordeelt? Moet je dan gewoon toekijken en hèèl interessant Einstein staan citeren? Ik ben onder de indruk hoor;
Jammer hoor, dierbare overledenen en jullie ook, verkrachte dames, jammer van die kogelgaten en die afgesneden hoofden, maar wij zijn tot de conclusie gekomen dat ingrijpen niet helpt. Nogmaals hoezo? Weet jij een andere manier om een tweede Rwanda te voorkomen dan? Of “weet” je alleen dat ingrijpen niet helpt. Lekker gemakkelijk, pacifistisch struisvogeltje spelen. Nogmaals, hoezo????

» Posted By Lon Maenen On September 15, 2014 @ 14:49

Sorry hoor Hetty, dit kan ik niet serieus meer nemen. Ik wil graag een serieuze discussie met iedereen aangaan. Maar in die rare conspiratie theorietjes dat de VS achter IS zit, daar heb ik geen zin in. Je zult best wel wat op internet gevonden hebben dat die kwatsh steunt, daar niet van. Ik baseer me op echter degelijke journalistiek van Trouw en NRC. Succes met je vriendje Assad!

» Posted By Lon Maenen On September 11, 2014 @ 17:24

OK, we zijn in het verleden stout geweest, dus dat die mensen elkaar daar nu afslachten, gaat ons niet meer aan. Wij hebben daar niets te zoeken. We beleggen een vergadering, zoeken een mandaat en zorgen voor draagvlak. Als we dan na lang vergaderen over een half jaar of zo een VN vredesmacht bij elkaar hebben, (Nederland zorgt voor helmen en scherfvesten) zijn we een paar miljoen doden verder. We kunnen dan met een schoon geweten, mét mandaat en mét draagvlak en waarschijnlijk ook een heldere terugtrekkingsstrategie ingrijpen. Ja, laten we het zo doen! Daar zijn die christenen, jeziden, sjiitische moslims en gematigde soennieten echt mee geholpen in hun massagraf! Onze handen zijn tenminste schoon! Wat een mentaliteit! Zum Kotzen!

» Posted By Lon Maenen On September 10, 2014 @ 21:32

Ik loop wat puntjes af, die coalitie in de regio ins inderdaad een moeilijk punt. Zeker als een NAVO partner als Turkije het hier al moeilijk mee heeft. Op den duur echter zullen ook de Turken wel moeten als de “revolutie” ook naar hun land geëxporteerd gaat worden. Voor Jordanië geldt hetzelfde. Irak zou op papier tenminste in staat moeten zijn om IS te verslaan. Obama heeft een paar honderd man naar Irak gestuurd, zou mij niets verbazen als ze het Irakese leger weer op poten aan het zetten zijn. Wat die Kafirs betreft, die journalisten zijn bij uitstek Kafirs (want westers én christelijk) net als andere gematigder- of sjiitische moslims. Die vrouwen worden als sexslaaf verkocht, misschien zou het wat dat betreft wel beter voor hun zijn als ze ook gedood worden. Maar dát mag dan weer niet volgens de Koran, je mag ze wel verkrachten!
Geldstromen inperken? Pffff.. Isis schijnt steenrijk te zijn, daarbij verdienen ze zat aan de olie die ze net hebben buitgemaakt. Het geld klotst daar tegen de plinten! Je kunt ze eventueel isoleren, voedsel en water afsnijden, raadt eens wie daar dan de dupe van wordt? Wat voot tranentrekkende filmpjes van hongerende kindjes je dan op de TV gaat zien?
Wat hun afkomst betreft, het is domweg een feit dat de meeste IS gangers van Marokkaanse of Turkse afkomst zijn,( oh, wat eng, ik generaliseer! wat een racist ben ik toch!)
Je krijgt ze, wat het afnemen van die paspoorten betreft, uiteraard lang niet allemaal te pakken maar ik neem toch aan dat er tegen een hoop van hen genoeg bewijs vergaard kan worden om dit, uiteraard via een rechter gedaan kan krijgen. Het is ook geen argument om niets tegen diefstal te ondernemen omdat je niet alle dieven te pakken krijgt? Waarom zou het hier dan wel een argument kunnen zijn?
Tjah, en wat het bewapenen van de Koerden betreft, het is inderdaad een groot risico dat die wapens later tegen bijvoorbeeld de Turken gebruikt gaan worden. Dat hoeft uiteraard niet, dat hangt helemaal van de manier waarop de mensen daar met elkaar leren omgaan. De Koerden hebben tot nog toe getoond dat ze een betrouwbare en stabiele macht vormen. Tot nog toe zelfs de enige macht die in staat was IS tegen te houden. Hetty vraagt zich af wat het bewapenen van de Koerden oplevert. Nou, tot nog toe zijn er door de Koerden én de Amerikaanse bombardementen duizenden “Kafirs” gered, die anders “gewoon” zouden zijn afgeslacht en zijn duizenden vrouwen het lot bespaart gebleven wat hun Jezidische en Christelijke zusters nu moeten ondergaan. Als dat het waard is om de pacifist uit te blijven hangen het zij zo. De volkenmoord in Rwanda ligt nog vers in ons geheugen, willen jullie hier hetzelfde? Denken jullie nou echt dat je zoiets kan stoppen met het afsnijden van geldstromen en andere softe flauwekul sancties? Kom nou, Volgens Hetty zitten we hier (voorlopig nog (dat dan weer wel)) veilig en ze wil Assad de IS laten aanpakken. Een man die gifgas tegen zijn eigen bevolking gebruikt!
Ik vrees met grote vreze dat al dat soort plannen geen zier zullen helpen, dat, als dat bloedbad gestopt moet worden er inderdaad geen andere keuze zal zijn dan er een zooi bommen op te gooien en een blik mariniers open te trekken! Of in dit geval een stel Peshmerga´s en Iraakse, Turkse en Jordaanse troepen.

» Posted By Lon Maenen On September 10, 2014 @ 18:23

Sorry hoor, Karin. Meestal ben ik het wel met je eens, maar er zijn grenzen. Wat bedoel je met nog meer gematigdheid? Begrip? Hulp? Nog meer pamperen? Nog een blik maatschappelijk werkers open trekken? Dit zijn mensen met een SS mentaliteit, hoezo gematigdheid? Het lijkt maar een kleine groep moslims die actief het IS steunt, die er zelfs gaat vechten en “kafirs” afslacht. Maar ze kunnen wel op een hoop begrip rekenen ook in Nederland. Het paspoort afnemen lijkt daarom geen slechte optie, ze niet meer Nederland binnen laten. Laat ze lekker in Mosul blijven krijgen ze, als het even meezit, zo’n bom (waar jij zo tegen bent) op hun kop. De kinderlijke naïviteit waarmee jij het probleem eigenlijk ontkent is om ” zum Kotsen”

» Posted By Lon Maenen On September 10, 2014 @ 17:06

Kweekvlees

Rationeel gezien biedt het allemaal voordelen; minder dierenleed, goed voor het milieu etc. Tòch stuit het me tegen de borst. Kunstmatig spiercellen kweken voor de consumptie, aah! Gatver!! Als er nou medische toepassingen voor waren, helemaal goed! Maar om er hamburgers van te maken?? Kippenvel!

» Posted By Lon Maenen On August 14, 2013 @ 15:30

Zaad onder licentie

Zaterdag 14.00 uur demonstratie vanaf de Dam in Amsterdam;
Verontwaardigde reacties schrijven is èèn ding, meelopen( in waarschijnlijk de regen) is iets minder gemakkelijk, toont toch iets meer commitment. Wat is het voor jullie?

Tot zaterdag dan maar?

Lon

» Posted By Lon Maenen On May 22, 2013 @ 16:00

«« Back To Stats Page