Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Laura

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Dystopie

Beste Karin, ik vrees dat ik het helemaal met je eens ben. Bij vrienden die aankondigden een kind te verwachten vind ik het altijd al moeilijk om enthousiast te reageren.

Ik vraag me elke keer weer af: hoe ga je je kind uitleggen dat jij het voor haar of hem de moeite waard vond om mee te komen doen aan dit leven/deze maatschappij? Hoe ga je uitleggen hoe wij omgaan met dieren? Met mensen in ‘ontwikkelingslanden’? Met mensen die armer zijn dan wij in binnen- en buitenland? Met het milieu/de natuur? Hoe we de multinationals veel meer macht geven dan de (democratische overheid? Dat je verplicht bent, doordat je nu eenmaal geboren bent, om uren, dagen, weken, maanden, jaren op school en later werk door te brengen, en je beperkte tijd niet zó te gebruiken als je zelf kiest? Dat er oorlog is, steeds weer, op veel plekken op de wereld tegelijk?

Ik weet dat er ook heel veel moois is, dat het leven de moeite waard maakt: liefde, muziek en andere kunst, nog meer liefde, de natuur (voor zover nog aanwezig), filosofie en nog meer liefde.

Daarom wil graag door blijven leven, nu ik er toch ben.
Maar om anderen te ‘dwingen’ ook aan deze dystopie-die-al-werkelijkheid-is-geworden deel te nemen… mwoh, neuh.

Laura

» Posted By Laura On March 05, 2015 @ 12:27

Golven

Like! :-)

» Posted By Laura On December 04, 2014 @ 12:37

Waarom ik weduwe wilde worden

Beste Karin, hartelijk bedankt voor het prachtige en openhartige verhaal, en voor het goede voorbeeld dat je steeds weer geeft door jouw leven. Veel sterkte met het verlies van je vriendin en echtgenote. Ik vind het waanzinnig slim dat jullie dit zo gedaan hebben.

» Posted By Laura On March 17, 2013 @ 07:54

Promoot een sekte!

Een heel goed stuk, Karin, bedankt!

» Posted By Laura On October 08, 2011 @ 09:56

Afvalbak

@juzo 16 aug. 2011, 9:36 (9)

Je schrijft: “Het toont immers aan dat je geen respect hebt voor eens anders mening. En als je geen respect hebt voor eens anders mening, hebben anderen geen respect voor jou.”

Ik zie niet in waarom iedereen altijd respect voor de mening van een ander zou moeten hebben. (“Respect = eerbied, ontzag” volgens Van Dale; http://www.vandale.nl/vandale/zoekService.do?selectedDictionary=nn&selectedDictionaryName=Nederlands&searchQuery=respect)
Je kunt al dan niet accepteren dat een ander een bepaalde mening heeft, en het lijkt mij belangrijk beleefd met anderen om te gaan, maar respect moet men verdienen, bijvoorbeeld met een intelligente mening. Op respect heeft men niet zomaar automatisch recht door gewoon maar te bestaan. En al helemaal niet door een willekeurige mening.

Overigens schrijf je ook nog: “survival of the fittest en ik ben fitter dan jij), tegenhoudt.”

Hoe weet jij of jij beter aangepast bent aan de omstandigheden dan Karin Spaink?

» Posted By Laura On August 17, 2011 @ 17:25

Tip

Depressie zelf is ook niet al te lustopwekkend.

» Posted By Laura On July 09, 2011 @ 08:35

«« Back To Stats Page