Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Dees

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Ik aarzelde drie seconden

Maar Karin Spaink, het ligt echt wel wat genuanceerder. Dat implantaten slecht onderzocht zijn en klachten jarenlang weggewuifd zijn is ontegenzeggenlijk waar en niet oké. Er zou betere followup moeten zijn en mensen zouden serieus genomen moeten worden.

Toch hebben veel mensen met implantaten geen klachten of problemen. Dat is ook waar. Tegenwoordig krijgen patiënten een kaartje mee met welk implantaat ze hebben. Het verwijderen wordt vergoed als er problemen zijn. Risico op ALCL is weliswaar verhoogd en niet fijn, maar toch maar 0,014%. (En to be honest, onderzoeken liet een correlatie zien maar relatie is niet aangetoond).

We zien nu zo’n paniek bij gezonde vrouwen met een BRCA-mutatie dat ze hun preventieve borstamputaties uitstellen of annuleren. Concreet betekent dat voor hen een veel hoger risico op kanker dan die 0,014% risico op ALCL.

Ingewikkeld is het….

https://borstkanker.nl/sites/default/files/Borstreconstructie/Vragen_en_antwoorden_over_siliconen_prothesen_200219.pdf

» Posted By Dees On April 14, 2019 @ 09:22

Woede en schaamte

Lieve Karin, de dood is een rotstreek. Het hoort bij het leven en dat is goed. Zo gaat dat nu eenmaal, maar niet als het om je geliefden gaat…. die horen gewoon te blijven… totdat samen sterven een optie is…

Twee armen om je heen…

» Posted By Dees On May 21, 2014 @ 16:53

Waarom ik weduwe wilde worden

Lieve Karin, zo mooi….
Mooi gedaan en mooi geschreven
Om nooit meer te verliezen

» Posted By Dees On March 17, 2013 @ 12:42

Verlichting

Feliz Navidad, Karin……

Misschien kun je een nagerecht met honing doen (met de vriendelijke groeten van Maya de bij)

» Posted By Dees On December 24, 2012 @ 17:28

Censuur door Viva

Beste Ineke (@ 125), ik heb inderdaad in de farmaceutische industrie gewerkt, maar dat is al geruime tijd geleden. Hierdoor ben ik goed op de hoogte wat er allemaal speelt.

Het is wel erg gemakkelijk om me daardoor van een gebrek aan integriteit te betichten. Er werken immers óók integere mensen in de farmaceutische industrie, zoals er ook geldwolven en egotrippers kunnen werken als arts of verpleegkundige.

Afname van sterfte betekent namelijk niet dat de farmaceutische industrie met een (duurbetaald) middeltje moet komen, maar dat er gericht onderzoek gedaan wordt welk type borstkanker baat heeft bij welke behandeling (en behandeling is breder dan alleen geneesmiddelen). Zoals een spreker het laatst zei op een congres: Borstkanker zijn heel veel verschillende ziektes met als enige overeenkomst het lichaamsdeel waarin het zich bevindt.

Overigens maak ik me met Borstkankeractie net zo druk over de gigantische overbehandeling van al die vrouwen die preventief bestraling, chemotherapie en hormoontherapie krijgen.

Als het je leven redt, dan is dat de moeite waard. Als het dat niet doet, dan heb je mensen kankerverwekkende (!!) chemotherapie en radiotherapie gegeven en ze veel leed bezorgd.

Ik hoop dat we minder mensen overbehandelen én dat er uiteindelijk een manier wordt gevonden waardoor mensen met uitgezaaide borstkanker niet meer doodgaan.

Ik heb in de afgelopen 5 jaar meer dan 40 vrouwen verloren die ik kende. Dáár komt mijn drijfveer vandaan. Niet raar toch?

» Posted By Dees On October 18, 2012 @ 23:49

Wederom snapt Sanoma én PinkRibbon niet dat ze door deze censuur meer kwaad doen dan goed. Als ze de blog gewoon hadden laten staan, was er minder aandacht voor geweest. Het is de Old-school-gedachte dat media de macht hebben, maar tegenwoordig hebben we Twitter en Facebook en dat heeft zeker zoveel macht.

» Posted By Dees On October 17, 2012 @ 17:08

Pink Ribbon doet het steeds overkomen als er slechts ‘enkele’ borstkankerpatiënten zich ergerden aan het roze geweld. Niet dat dat ooit geinventariseerd is, maar daarmee kan PinkRibbon de criticasters wegzetten en zichzelf vrijpleiten.

Het blijft eigenlijk ongelooflijk wat de belangen van Pink Ribbon, Sanoma en Estée Lauder zijn……

Wilma de Rek zei het laatst heel treffend in de Volkskrant. Pink Ribbon heeft misschien het taboe op borstkanker verminderd, maar daarvoor het taboe op doodgaan aan (borst)kanker geintroduceerd. Die schade is geheel en al voor rekening van Pink Ribbon zelf….

» Posted By Dees On October 17, 2012 @ 16:47

Kwetsbaar

En dan overal in de stad tonen middels grote schermen. Ik ben voor !!

» Posted By Dees On May 09, 2012 @ 11:00

Het vraagt om een nieuwe campagne, geinspireerd op de franse borden bij gehandicaptenparkeerplaatsen: Si vous prenez ma place, prenez mon handicap aussi (Als u mijn parkeerplaats inneemt, neemt u dan ook mijn handicap)

Als u mijn Canta meeneemt, wees dan stoer en neem ook mijn handicap…

Ik denk niet dat het zin heeft hoor. Tegen schorem is niks opgewassen…. Nouja, misschien middeleeuwse strafmethodes (maar het gaat me te ver om daar een pleidooi voor te doen)

» Posted By Dees On May 09, 2012 @ 10:26

Stiekem

Weet je dat het tegenwoordig mogelijk is om een Mammaprint uit te laten voeren op borstkankerweefsel dat op paraffine staat? En weet je dat borstkankerweefsel aan de buitenkant hormoonreceptoren kan hebben die binnenin de cel helemaal niet ‘aan’ staan? En dat dat ook alsnog bepaald kan worden, ik dacht met de Blueprint?

Voor jou, Ka, maakt dat niks meer uit, maar Marianne, misschien heb je er nog iets aan…

» Posted By Dees On March 13, 2012 @ 15:18

Lang zul je leven, Karin !!!

(sssstttt….. volgende week ga ik door de 5-jaars barriere…. Ik durf het niet hardop te zeggen uit angst de goden te verzoeken…. Niet dat ik in goden geloof….. maar toch…. Ookal geloof je niet in ze, je hoeft ze niet te verzoeken….)

» Posted By Dees On March 13, 2012 @ 15:13

High-tech kwakzalverij

Ik denk dat je niet de illusie moet hebben dat je hier onder de blog van Karin door het stellen van een paar simpele vragen het raadsel van een ongelooflijk ingewikkelde ziekte als kanker gaat ontrafelen. Diagnose stellen via bodyscans is al niet eenvoudig, laat staan via internet met het stellen van dergelijke basale vragen.

Dat is té simpel en dat is precies waar ik tegen protesteer, tegen alle simpele theoriëen die mensen hebben over het ontstaan en genezen van kanker. Het sust de angst misschien, maar voor de rest schieten we er niks mee op.

(by the way, mijn zusje kreeg twee jaar na mij op haar 37e borstkanker en we hebben géén -bekende- mutatie van één van de twee bekende ‘borstkankergenen’ en voor de rest komt er in de grote familie nagenoeg geen borstkanker voor)

» Posted By Dees On February 13, 2012 @ 19:50

Beste Tartarus,
Ik geloof niet dat ik mij hoef te verantwoorden, omdat ik op mijn 36e borstkanker kreeg, maar ik kan u best melden dan ik NUL sigaretten in mijn leven gerookt heb en dat ik hooguit één glas alcohol per maand drink en welgeteld drie keer in mijn leven enigszins dronken ben geweest. Ik leid verder een normaal en actief leven. Ik heb dus echt géén risicoverhogend gedrag gehad, echt niet, gewoon domme pech (dat ik kanker kreeg) en ook weer mazzel (omdat ik nog niet dood ben en er geen uitzaaiingen geconstateerd zijn).

» Posted By Dees On February 13, 2012 @ 15:28

@Juzo 137, ben jij niet toevallig het orerende orakel uit Limburg? Je zin ‘Dat kan ik’ slaat nergens op.

» Posted By Dees On February 12, 2012 @ 18:07

@Juzo,

Jij schreef: @121 Er spreekt een duidelijk passieve levenshouding en -stijl uit @ 121.

Dat is 100% interpretatie zonder 100 vragen.

» Posted By Dees On February 12, 2012 @ 12:48

@Juzo, je trekt te snel conclusies. Ik ben bepaald niet passief. Ik ben helemaal vóór een actieve rol als patiënt en ik kan je zeggen dat ik die met verve ingevuld heb, toen ik kanker kreeg.

Maar uiteindelijk kom je er toch achter dat er een einde is aan de maakbaarheid. Er komt een punt dat je moet accepteren dat je geen invloed meer hebt en aan de ‘goden’ (of aan het leven) overgeleverd bent. Dat is griezelig en kan daarna zomaar verrijkend zijn. Ik heb de aangeboden behandelingen aangegrepen, maar ook die bieden uiteindelijk geen garantie.

Ik kwam op het punt dat ik het niet meer eng vond om verrast te worden door het leven. Ik weet dat ik het wel red, zelfs als ik dood ga. En er kwam zomaar vertrouwen dat ook manlief en kindlief het redden, zelfs als ik dood ga.

Life is what happens to you while you’re busy making other plans… (John Lennon)

» Posted By Dees On February 12, 2012 @ 12:00

*geeft Karin een zoen terug*

Dokters behandelen mensen met klachten en geen labwaarden. Bodyscans sporen abnormaliteiten op en geen klachten. Als een abnormaliteit je geen klachten geeft, wat kan jou het dan schelen dat ie daar zit? Je hebt er immers geen last van en….. als je er wel last van krijgt, is het vroeg genoeg om het te weten en dan kun je er iets mee.

@Juzo, mooi en simpel sprookje dat je kanker niet ‘zomaar’ krijgt. Dat helpt je vast om je in het leven een beetje staande te houden. Verder dient het namelijk nergens toe. De waarheid is dat je wel ‘zomaar’ kanker kunt krijgen. Dat is bizar en zorgelijk als je jong bent en het is normaal en risico van het leven als je oud bent.

Stel nou dat kanker echt de wereld uit zou gaan, waar moeten we dan in vredesnaam aan dood gaan?

» Posted By Dees On February 12, 2012 @ 11:44

Alle criticasters van de column van Karin zouden er goed aan doen het boek Keizer aller Ziektes, een Biografie Van Kanker geschreven door Siddhartha Mukherjee eens te lezen.

Kanker is géén welvaartsziekte, maar de mens wordt tegenwoordig steeds ouder en gaat niet zo vaak meer dood aan infecties, tuberculose en besmettingen. We worden oud genoeg om kanker te kunnen krijgen. Er zit echter een einde aan onze levens en we moeten ergens aan dood gaan.

Er doen een heleboel simpele verhalen de ronde over kanker. Verhalen die leuk klinken en waar mensen zich iets bij voor kunnen stellen. Dat is lekker, want daarmee is die grote enge ziekte ineens heel simpel en begrijpelijk geworden. De waarheid is echter dat kanker een hele ingewikkelde ziekte is en dat kankercellen onze eigen cellen zijn die op hol geslagen zijn en mechanismes ontwikkelen om voort te kunnen blijven bestaan. Er zijn slome kankers waar je niet dood aan gaat. Er zijn agressieve kankers waar je hoe dan ook dood aan gaat. We weten helemaal niet waarom de ene kanker dodelijk is en de andere niet. We kunnen de verschillen nog niet eens aantonen.

Borstkanker is niet één soort. Er zijn een heleboel verschillende borstkankers. We kennen een grove indeling, maar we missen nog essentiële details om ze goed te kunnen categoriseren.

Eén van die simpele verhalen is dat als je ‘er maar vroeg genoeg bij bent, je kanker wel overleeft’. Dat is een te simpele versie van de waarheid. Niemand kan bewijzen dat een grote tumor een betere overlevingskans had gegeven als diezelfde tumor in een eerder stadium ontdekt was. Die grote tumor heeft wel bewezen agressief te zijn, want anders was ie nooit zo groot geworden. Aan de andere kant, je kunt ook niet bewijzen dat een kleine tumor ontdekt in een vroeg stadium agressief en dodelijk zou zijn geweest als ie in een later stadium ontdekt was. Er wordt namelijk ingegrepen en dus weten we helemaal niet meer wat het natuurlijke beloop van die specifieke kanker zou zijn geweest.

Ik ben het helemaal met Karin eens. Als je zonder enige reden gaat zoeken naar narigheid in je lijf is de kans groot dat er dingen gevonden worden, waar dan wel in geprikt en gesneden moet worden. Die dingen zijn dan meestal niks. Soms is het wel iets en dan moet je er iets mee. Had je het niet geweten, dan had je je gemeld als je klachten had gehad en dat is meestal vroeg genoeg om er iets mee te moeten. Als je pech hebt, ga je toch gewoon dood en wat heb je dan maanden of jaren eerder aan die wetenschap?

Niks toch? Het leven is niet maakbaar en we kunnen ons niet beschermen tegen de dood. Het gaat ook niet om het rekken van het leven, maar het toevoegen van kwaliteit aan het leven. Dat doe je niet door zonder reden eerder in allerlei medische circuits te stappen.

Angst is nog steeds een hele slechte raadgever.

» Posted By Dees On February 11, 2012 @ 23:11

De blunders van Pink Ribbon

Fantastisch wijf ben je….. 7 miljoen naar FUNDAMENTEEL onderzoek in de strijd tegen borstkanker. Dat gaat dan over genezing en voorkomen, niet over praten tegen opvliegers of bewegen ter voorkoming van een tweede keer kanker. Je hebt Pink Ribbon een prachtige escape gegeven, maar we horen en zien niets meer.

De strategie Stilzitten als je geschoren wordt is wel een bekende, maar je kunt ook overdrijven.

Gewoon hand in eigen boezem steken, beterschap beloven en beterschap doen en het kan echt wel weer goed komen….

Maar ik geloof ook niet dat ze dat gaan doen….

» Posted By Dees On November 22, 2011 @ 19:00

Pink Ribbon

Er zijn GEEN aangetoonde relaties tussen stress, het immuunsysteem en borstkanker. Het immuunsysteem werkt tegen indringers van BUITENAF. Het nare met borstkanker is dat het onze eigen cellen zijn die aan het woekeren zijn geslagen. Daar doet je immuunsysteem niks mee. Het komt mensen goed uit om zoiets te denken, want daarmee hebben ze de indruk invloed te hebben op iets waar ze GEEN invloed op hebben. Dat is fijn voor gezonde mensen en kwalijk voor mensen die ziek zijn geworden en denken dat ze het tóch aan zichzelf te wijten hebben. Allemaal lulkoekbingo…. gewauwel in de ruimte en daar hebben we NIKS aan

» Posted By Dees On November 19, 2011 @ 10:19

We hebben net de aftrap gegeven voor een Wetenschappelijke Patiëntenraad Kankeronderzoek, http://www.facebook.com/pages/Wetenschappelijke-Pati%C3%ABntenraad-Kankeronderzoek/275596502477644?sk=wall, met als doel om gevraagd en ongevraagd commentaar te leveren op organisaties, wat ze met hun geld doen, hoe zinnig onderzoeken eigenlijk zijn (NEEEEE, niet weer roepen dat we moeten onderzoeken of we meer moeten bewegen…. NEEEEEE, geen praatgroep tegen opvliegers en ook niet meer bewegen, we willen ECHTE oplossingen, NEEEEEE, geen vroegtijdige opsporing waarvan iedereen denkt dat dat gelijk staat aan genezing maar onderzoek naar aggressieve tumoren die, ondanks vroege opsporing, gaan uitzaaien en levens kosten)…..

» Posted By Dees On November 18, 2011 @ 11:03

Goed gezegd, Ka !!!!

» Posted By Dees On November 17, 2011 @ 15:18

EenVandaag

Ik roep altijd: “Voor mij is het niet erg om dood te gaan. Ik bedoel, hoe druk kun je het hebben als je onder de zoden ligt?* Ik heb geen rotsvast geloof in een leven na de dood, maar ik laat mij graag verrassen….. (zo ben ik dan ook wel weer)….” Maar…. voor mijn dochtertje van 5 en voor mij man, voor mijn ouders, mijn broer en zus, mijn vrienden zou ik het tamelijk beroerd vinden. Gelukkig heb ik geen plannen in de richting van doodgaan. Ik heb de ambitie om minstens 90 te worden, als dat een beetje leuk kan. Kan ik eindeloos stekelige ingezonden brieven sturen en wat roepen op allerlei fora….

* Via de Amazones ben ik bevriend geraakt met Sanne. We zaten eens samen in de auto, toen ik ook tegen haar: “Hoe druk kun je het hebben onder de zoden?” Toen moest ze heel hard lachen en ze zei: “Nou, ik ben bang dat jij het onder de zoden óók heel druk gaat krijgen….” Moesten we allebei heel hard om lachen, waarop ik zei dat dat ook de reden is dat ik gecremeerd wil worden. Moesten we nog harder om lachen. Toen zei ik: “En nou maar hopen dat ik niet dood ga, want als jij op mijn crematie staat, kun jij je dit gesprek herinneren….” Toen besloten we samen gewoon heel oud te worden…..

» Posted By Dees On August 04, 2010 @ 22:58

Beste Juzo, ik vond ook de woorden van Maarten alles behalve wollig. Hij wist heel prima de kern van de zaak te raken. Het is niet zo dat als je maar steeds roept dat je kanker gaat overleven, dat het erom gaat of je heel hard knokt, dat je dan werkelijk niet dood gaat aan kanker. Het heeft niets met elkaar te maken. Kanker is een sluipmoordenaar en kent heel veel verschillende gedaantes. Mazzel of pech, dat is het enige dat er toe doet.

Het gaat er ook niet om of je positief in het leven staat. Daar heb ik niets op tegen. Ik ben zelf alles behalve een doemdenker, maar ik zal nooit roepen dat ik de kanker overwonnen heb. Ik heb namelijk niks gedaan. Ik heb de behandelingen ondergaan die mijn artsen mij voorgesteld hebben. Tot nu toe pakt dat goed uit, maar aangezien borstkanker ook nog na 10 jaar uit kan zaaien, ben ik er nog steeds niet gerust op. Er wél gerust op zijn, is mezelf een rad voor de ogen draaien. Ik ben geen optimist, ik ben een realist. Kanker is een rotziekte en je kunt er zowaar dood aan gaan.

Mazzel hebben of pech, en verder helemaal niets.

» Posted By Dees On August 04, 2010 @ 18:52

Karin, je was weer geweldig !!! En Maarten idem dito. Jullie zijn mijn helden. Dat geouwehoer van dat positief denken, stapelgestoord word je ervan. Ik schoot echt vol bij het betoog van Maarten over Rob en Bob en bij De Amazones hebben we natuurlijk ook genoeg strijdvaardige, positieve, moedige vrouwen gekend die het helaas niet gered hebben…….

Een dikke zoen voor jou !!!

» Posted By Dees On August 04, 2010 @ 11:18

Lies

Zo ontzettend oneerlijk…….. Sterkte, heel veel sterkte….. Ik vraag me soms wel eens af waarom er zoveel toffe mensen van de aardbodem geplukt worden, terwijl er toch genoeg hufters zijn, die best gemist zouden kunnen worden….

» Posted By Dees On January 09, 2008 @ 02:17

Een halve eeuw

Karin, toen mijn opa 80 werd, zei ik tegen hem: “Goh, opa, nu bent u toch wel heeeel erg oud.” Waarop mijn opa zei: “Ja, oud, nouja, ik kaart met mensen en die zijn 90 en dat is pas echt oud.” Hij was fit, gezond, woonde nog met oma zelfstandig. Een paar jaar later kreeg ie een hartaanval terwijl ie de auto uit de garage haalde…. Mooiere dood kun je je niet wensen toch? Laten we maar hopen dat je er nog lang in behoorlijk goede gezondheid zult zijn en dan maakt het niet meer uit of dat 70, 80 of 90 is….. Ik geniet van je columns, van je blog en van je aanwezigheid op de Amazones. Frisse geest, scherpe pen, mooi mens… Ik hoop nog lang van je te kunnen genieten en ik ben aanzienlijk (hihi) jonger dan jij. Als jij 80 bent, ben ik 67 en dan wil ik nog steeds je columns lezen en van je wijsheid profiteren !!! Deal ??

» Posted By Dees On December 26, 2007 @ 17:41

Karin, van harte gefeliciteerd !!! Je hebt de nodige hordes genomen maar je hebt die 50 toch maar mooi gehaald. Op deze manier wordt de 60, 70 en 80 ook bereikbaar toch? Wat zeggen ze ook al weer altijd? Begint het leven bij 50 ??? Nouja,… zal wel…..

» Posted By Dees On December 26, 2007 @ 17:41

«« Back To Stats Page